Új hozzászólás Aktív témák
-
zetor2000
őstag
Még mindig nem értem, minek megadni (valódi) nevet / címet.
Mi van, ha egy benzinkút címét adom meg? Mi van, ha egy cég telephelyét? Minek valódi címet, pláne nevet megadni? Megadom, hogy John Smith, Madison Ave 456, és kész.
Számlázáshoz kellhet valami, de az se biztos, hogy valóban ott lakom. Mert mondjuk a nagynéném kéri a kulcsomról a másolatot, én meg az övét adom be, és hajrá. Lesz számla jó névre, címre kiállítva, de a kulcs nem jó semmire az adott helyen. -
hardzsi2
aktív tag
Egyetértek.
Ellenben bennem az is felmerült, hogy mi garantálja, hogy a szolgáltatást üzemeltető cég munkatársai néhanap ne generáljanak maguknak pár kulcsot a közelükben lévő lakásokhoz, és nem menjenek be oda kicsit szétnézni, ezt-azt elvinni?
Magyarán miért bízzak meg én egy ismeretlen cégben egy banknál is jobban?Ez teljes kiszolgáltatottságot jelent, ha tudják a lakcímem és megvan a digitálisan tárolt kulcsom náluk, amiről bármikor valódi kulcsot készíthetnek.
-
Tidus
addikt
Nálunk kulcs a szomszédnál, v. az övé nálunk ha napokra elmegyünk. Kutyát etetünk egymásnak, postát csomagot, !pénzt átveszünk. Amúgy be vagyunk kamerázva is.
Ha feleségem sütit süt, telefon és adjuk át a kostolót a kerítésen, ugyan ez vissza is.
Egy jó szomszéd, v. barát néha többet ér mint egy rokon.Ezzel a digitalizált lakáskulcsal nem élnék egyelőre.
-
zetor2000
őstag
Nem értem, minek kellene megadni a nevet / címet / telefonszámot...
Szerintem elég egy login / pass - meg valami telefon, amire SMS érkezik, vagy fut rajta egy ujjnyomos app, amibe belépni is az ujjal lehet, és még ott van 1-2-3-x biztonsági kérdés, minta, akármi. De személyes(ebb) adat minek? A másológépnél a kiadáskor kérhetnek számlázáshoz, de egyébként irreleváns a felhős tároláshoz az igénylő összes adata. Ráadásul meg lehet adni kamu címet, szóval az se feltétlen a sajátod kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest