- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ze'
csendes tag
Már készült róla egy terjedelmes japán teszt 2400G -vel, gyári ventivel.
-
Cythyel
senior tag
válasz
VinoRosso #42 üzenetére
áh, ha rendesen beállítod szögbe úgy ahogy szeretnéd és rögzíted, akkor nem fog látszani a különbség, van hobbi asztalos műhelyem, ott megvannak a szükséges eszközök egy egyedi kuckóhoz, egyedül alumíniumot nem tudok hegeszteni, de ha fa, acél, műanyag, műgyanta, akkor nincs gond
-
S_x96x_S
addikt
válasz
VinoRosso #37 üzenetére
>120 dé? Kétlem, hogy az egész gép kerülne annyiba.
ami kb ~45e Ft körül lesz nálunk.
Ennyi pénzért kapsz egy Gigabyte BRIX -et ( egy gagyi Celeron processzorral fixen, amit nemt tudsz upgradelni. )viszont R2200G ; 2400G esetén már jobban megérheti az AMD-s AM4 A300-as megoldás.
És jövőállóbb is. -
andy19770128
aktív tag
mindec cpu nak annyia fogyasztása amennyi rá van irva 100%. turbo boost nélkül. naggyábol természetesen vannak pici eltérések. 65 wattos 2400g turboval sokkal többet is tud enni. mint minden más cpu. ez a rendszer tökéletsesn jó lesz erre.... 2400g vel belépő szintű játék gép. stellarishoz és wow hoz bőven elég lehet 16 gb rammal. 2 db raid 0 m2 vel
-
ggg1
aktív tag
Nekem is pont ez jutott eszembe, ahogy kezdtem olvasni a hsz-eket, hogy inkább egy 35 wattos cpu kéne bele + kicsit alulfeszelni. A Noctuának van egy magasabb verziója, 65mm, arról venti le, hátha belemegy, bár biztos vékony az a venti, és nincs 20 mm.
Kellenének mini-itx-ben is ilyen dc bemenetesek. Régen volt.
-
Cythyel
senior tag
engem valahogy jobban zavar az a gyenge hangkártya, csak egy gyönge realtek alc233, már a 800as széria sem volt acélos...
-
Lacc
aktív tag
Ennek sok értelmét nem látom már. Itt a "nyakunkon" a Zen2, ami fogyasztásaban magasabb, mint a Zen+, és így elég limitált az AMD CPU kompatibilitás... Igazából APU, Persze ott vannak még a 35Watt-os Athlonnok, meg a Zen+-os APU-k és kb. ennyi. (3600G kiesik a 95Watt-os fogyasztásával, a 3300G persze papíron 65Watt, de lehet eszik az bőven többet is, mint a 2400G teszteknél is lehetett látni anno.)
-
NandoXXL
senior tag
válasz
Ferryman85 #15 üzenetére
Cseréld le a hardvert amíg teheted, egy kevésbé hang érzékenyre.
-
Loresz
tag
Hirdetéseim közt található egy nem sokkal nagyobb (csak mert belső tápos) gépecske! Ráadásúl MacOs-al telepítve! SSD és mostanság számítok még plusz négy giga ramot beletenni! Meg igény szerint lehet a tárolókat bővíteni dual boot rendszert kialakítani stb! Jah és a plafonig lehet belerakni az első és második genes cpukat!
-
-
S_x96x_S
addikt
-
Tigerclaw
nagyúr
Kár hogy az AMD nem lát fantáziát a NUC szerű gépekben. Van egy halom desktop és mobil Ryzen APU-ja, ami megfelelne erre a vonalra.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Ferryman85 #15 üzenetére
Schyte Kozuti -nak nincs AM4 -es támogatása.
-
Zenyte
csendes tag
válasz
Ferryman85 #15 üzenetére
Szerintem meg a kis Noctua elég halk tud lenni, de a passzív se rossz, csak én valahogy nem bízok benne
-
Egy ideje szemezek a Deskmini szériával.
"Asszonybiztos"- értsd: iszonyat érzékeny a hangra.
Ha tényleg jó aron lesz itthon is akkor meg is van a netezős, filmnézős, letöltős masina.
Egy jó kis Rizsa bele a 2.genből meg rápattintva egy Schyte Kozuti és kész.Már csak az a kérdes, hogy a külső gpu-t, hogy lehetne rávarzsolni?
(Netán Kolink m.2 to pcie x4 adapter és onnan kiriserezve??) -
szaszyka
senior tag
Nagyon amatőr kérdés: ezekben van tápegység is a házban gyárilag, vagy külön kell venni bele?
-
Alg
veterán
Basszus pont most raktam össze öcsémnek egy mATX 2200G-s gépet nulláról netre meg alap játékra... egy ilyen pont jó lett volna neki
-
törölt tag
Szerettem volna rendes TCXO látni a CPU mellett, ezen kívül renben van.
Ez lehet az alapja, annak az "AMD-s" Audio PC-nek, amit nekiállhatok fejleszteni.
-
Faja, várós!
Bár talán egy SilverStone SST-VT02 házban jobban tetszene...Azt mondjuk nem értem, hogy miért nem terveznek ezekre a házakra porszűrőt, ill. helyet legalább 1db házventinek... előre simán el tudnék képzelni 1-2 db 80x80x25mm-es ULV Noctua-t, ami egy 65W-os APU-nál azért már nem az ördögtől való.
-
S_x96x_S
addikt
>csak ott a 45mm-eshűtő nem biztos hogy elég, ventit is számolva
Lehet, hogy lesz "hütős" kit-is
( "*The availability of APU Cooler may vary for different models & regions." )https://www.asrock.com/nettop/AMD/DeskMini%20A300%20Series/index.asp
Léteznek más KIT-ek is.
* ASRock M.2 Wi-Fi Kit(Optional)
* Rear Audio Cable(Optional)
* VESA Mount Kit(Optional)
* USB 2.0 Cable(Optional) -
qsotre
csendes tag
A ryzen 5 2400g-nek pont 65W os a tdp je
-
S_x96x_S
addikt
>amelynek áráról egyébként még nem árultak el konkrét információt.
Ha a "tomshardware" infói igazak - $119 és a következő hónapban elérhető.
" Surprisingly, the diminutive barebones system will retail for only $119 when it comes to market next month. "
https://www.tomshardware.com/news/asrock-am4-motherboard-ryzen-amd,38391.htmlVan még 2 pici Ryzen-es gép , ami várható:
* ASUS Mini PC PB50 - fix CPU
* ECS SF110-A320 (AMD) - A320 -as deszka. -
Redneck
nagyúr
Az utóbbi időben nagyon szemezem a kis gépekkel, ez is tetszik.
Belepattint az ember egy 65W-os 3300G-t és mehet is a móka. -
Cythyel
senior tag
na végre!
AMD-s STX deszka, hogy hány éve ácsingózok már mITX-nél kisebbre...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A cég a DeskMini sorozatból készítette el a világ első, Ryzenre épülő Mini-STX konfigurációját.
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Filmvilág
- Bundle topik
- Windows 11
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Intel core i7 12700k 32GB Z690 félgép
- Gamer PC R7 5700x 8/16 4.6ghz 2x16 32gb 3200mhz ram, rtx 3070, 1tb m.2 ssd
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10)
- Új! AKCIÓS! 4K DDR5 AM5 RYZEN 5 7600X 12x5.3Ghz RTX 4070 12GB GDDR6X 1TB M.2 4TB HDD 32GB Gamer PC
- Gamer PC - I7-4470, GTX 1060 6gb és 16gb RAM + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 05.03
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest