Új hozzászólás Aktív témák
-
zsola32
őstag
a cikkben írt 220ezer forintos ár, 300ezer lett...
-
bteebi
veterán
Tesztet - érthető módon - csak a saját fejhallgatómmal végeztem, azt is már jópár évvel ezelőtt. Nyilván vannak jóval jobb rendszerek attól, mint amire egy egyetemistának futotta
. Nem azt mondom amúgy, hogy nincs, illetve nem lehet különbség (semmiképp sem tesz jót, ha a bitrátán/mintavételezési frekvencián változtatni kell), csak azt, hogy a különbség meglepően kicsi is lehet. A szubjektivitást meg nagyon nehéz kizárni, bármennyire is törekszik rá az ember. Ezért kell a vak, de még inkább a kettős vak teszt. Én is véltem már 32 bites (ráadásul interpolálással készített, ha úgy tetszik, "upscale"-elt) felvételt jobbnak hallani a 16 bitestől, de talán csak nem voltam objektív. Ha rákérdeztek volna, hogy hány bites felvétel, valószínűleg azt mondtam volna, hogy "sima" audio CD (16 bit/44,1 kHz), egy jobb masterrel.
Nyilván van, "létezhet" olyan összeállítás, aminél kijön a különbség (másmilyen a térérzet hangfalakkal, mint fejhallgatóval), de a legtöbb valós esetben (erősen limitált anyagi körülmények) sajnos (?) nem ez a helyzet. Fél éven belül remélhetőleg már majd saját, normálisabb hangfalakkal is ki tudom próbálni, hogy van-e különbség, addig egyelőre marad a korábbi teszt erősen meglepő emléke
. 13 kHz amúgy már nagyon magas hang
, bár valamelyest elmarad az átlagos 16-18 kHz-es limittől.
-
MaUser
addikt
Ha jól emlékszem Sony is "bevallotta" (igazából sohasem állította), hogy SACD-i és a mostani hirez cuccai is más mastert kapnak. De ennek megfelelően pl. egy Green Day American Idiot-ja durván jobban szól, de igaz egy nagyjából az összes felvételre, amit nem csak simán újramintavételeznek és ilyet nem nagyon szoktak. Egyébként meg jó felvétellel és nem fülesen simán kihallod, ha pl. a 24/192-es green day felvételt átrakod 16/44-re. Ez simán lehet a DAC vagy bármely más komponens hülyesége, de térben elég durván változik, hogy pl. mennyire mélyen van a színpadon a dob vagy mennyire szól mögüled(!) a tömeg. Fülessel talán tippre ott versz alá, hogy nem arra keverik (bár elvileg van olyan erősítő ami ezt kompenzálja, de életemben nem hallottam még, a fülesek nem az én világom). Ami átlagban kijön a nagyobb sávszélességű felvételeknél az a tér és a jobban szeparálható hangszerek. Gőzöm nincs miért, de ezt még én is hallom a fizikailag 13kHz-re limitált fülemmel, hogy mennyivel áthatóbb Sarah Birghtman hangja és mennyivel szebben csilingel a triangulum a Dive lemezen.
A végével egyébként egyetértek, nagy hívője vagyok a minőségi 720p ripeknek, mert egyszerűen nem látom a gyári blu-ray-ehz képest a difit jó rescaler-rel. Akkor meg minek azt tároljam.
-
bteebi
veterán
Megfelelően kivitelezett, nem torzított teszten, közepesen jó minőségű rendszerrel (Sennheiser HD590 + fejhallgató erősítő) nem. Egy kettős vak teszten, vagy szándékos félrevezetés mellett
nagyon nagy valószínűséggel se te, se más nem hallaná a különbséget a legtöbb szám esetében. Lehet különbség a 16 bit/44,1 kHz és a 32 bit/192 kHz között (az utóbbi pl. majdnem kilencszer annyi tárhelyet igényel...), de a különbség valószínűleg elsősorban abból adódna, hogy más a master - ezt valaki egyszer tök jól leírta a PH-n, de sajnos nem találtam meg. A nagyobb felbontáshoz többnyire igyekeznek jobb mastert készíteni, hogy meg legyen indokolva a laikusoknak, hogy miért muszáj baromi sok pénzért - még a drága CD-nél is jóval többért - DVD-A-t vagy épp SACD-t venniük. Biztos van olyan körülmény, hogy hallható legyen a különbség, de sajnos a zenehallgatás és a tesztek körül sokkal több a misztikum, mint a racionalitás
.
A puding próbája az evés
. Hallatlanban én is abszolút az elvi legjobb formátumokat támogattam (24-32 bit/96-192 kHz)... de már elmúlt
.
Kezdetnek ez jó lehet. Volt már néhányszor vitám az mp3-mal és a lossless formátumokkal kapcsolatban, úgyhogy remélhetőleg valamikor már majd összehozok egy logout cikket erről. Amúgy szigorúan csak azonos forrásból származó file-okat lehet összehasonlítani (pl. egy adott lossless file-ból konvertálsz különböző bitrátájú mp3-akat), ellenkező esetben már eleve hibás a teszt. Azt hiszem az mindenképp belátható, hogy egy rossz minőségű lossless rip szólhat rosszabbul, mint egy kifejezetten jól rippelt mp3, pláne ha még a master is más volt a két esetben. Meg persze szigorúan azonos hangerőn, mert a hangerő is erősen befolyásolja a szubjektív hangminőség-érzetet. Próbáld ki, de úgy, hogy nem magadnak váltogatod a számokat, mert akkor nem tudsz teljesen objektív maradni, bármennyire is szeretnél. -
bteebi
veterán
"Van ám már számos olyan streamer szolgáltatás is, ahol nem hogy az mp3 minősége elavult, de a cd felbontású flac-é is."
Az már más kérdés, hogy igazából se a 32 bitnek, se a 192 kHz-es mintavételezésnek nincs túl sok értelme a gyakorlatban, de cserébe sokkal nagyobb tárhelyet, sávszélességet igényelnek a nagy semmiért. Szép nagy számok, amik nagyon jól hangzanak (a HC audiofileknek pláne), de gyakorlatilag nem fogják jobban leírni a hanghullámot, bármennyire nehéz is ezt elfogadni. Nekem is az volt valamelyest
, de az észérvek végül meggyőztek.
Persze mindig lesznek, akik hallani fogják a (jó eséllyel nem létező) különbséget - úgy meg pláne, ha kétszer lejátszod nekik ugyanazt, azt állítván, hogy az egyik egy 128k-s joint stereo mp3, a másik meg egy 32 bites, 192 kHz-es wav volt
.
-
-
zsola32
őstag
ott kezdődik a bibi, hogy vannak olyan források (htpc, blu ray) amiket be kell hogy vezessél az erősítőbe, ha ki akarod élvezni. (itt egy DTS-Hd hangra gondolok)
ezek csak hdmi-n mennek, a külön kábelt el lehet felejteni.(ezért adom el én is denon 2808-at, van rajta hdmi csati, 2 bemeneti, 1 kimeneti, de nem elég sajna a mai világban. (tud dts-hd-t).
azért egy htpc-vel, vagy bármilyen pc-vel összekötve, ki lehet aknázni, az elsőre feleslegesnek tűnő dolgokat is.
+1 arra hogy ég és föld az mp3 - flac hangminőség.
a flac után mintha egy öreg kazetta szólna....ki kell próbálni egy jobb hangfallal. -
SylverR
senior tag
válasz
#72042496 #34 üzenetére
Tudom, hogy ez egy olcsóbb kategória, az átlag júzerek számára. Ennyire nem vagyok hülye, képzeld. De számomra ez egy érthetetlen koncepció. Megveszek 100-150 ezerért egy erősítőt, hogy mp3-akat nyomassak ki a hangfalakra. Vagy épp wifin keresztül netes stream audiot. Minek?
Akkor vegyen a júzer egy "egybe-settet".Sejtettem, hogy ilyesmi felhasználási lehetőségei vannak az AVR-en keresztül futtatott kép-jelnek, de továbbra se látom sok értelmét. Ez maximum egyszerűsítésnek jó, hogy a szakikám a Radeon videokártyán levő hangchipet aktiválja, majd egy kábelen bevezeti az AVR-be, az meg szét választja a hangot és a képet. Persze sima jack-kel is kilehetne vezetni külön a hangot az erősítőbe, és külön a képet a TV-be. Nem szeretem az ilyen átjátszásos dolgokat. Lehet, hogy ez most már digitális, így nincs jelveszteség, de akkor is extra meghibásodási lehetőségeket ad.
Nem, nem akarom megérteni. Nem tartom ésszerűnek az egészet. Nekem nem kellene ez a funkciója egy ilyen erősítőnek soha. Ennyi volt a kommentem lényege. Elnézést kérek, hogy kimertem fejezni ellenérzetem.
-
törölt tag
Miért, mi volt a lényege a #23-as hozzászólásodnak?
A véleményedet egy marha nagy tévedésre alapozva írtad le. Egy Hi-Fi erősítőbe tényleg feleslegesek lennének ezek a funkciók, csak ez nem Hi-Fi, hanem AV erősítő. Ez egy régóta létező, külön termékkategória, számos gyártó kínál ilyet.
"Számomra érthetetlen miért kell a videójelet átvezetni az erősítőn és pont."
Magyarul sejtésed sincs, hogy mi ez és mire jó, de lehülyézed a vásárlókat... szép!
Csak egy nagyon egyszerű példa: valaki a bemenetre ráköt egy DVD lejátszót és egy számítógépet (XBOX-ot, Playstationt, set-top boxot, médialejátszót, mobiltelefont, külső merevlemezt, stb...), a kimenetre meg egy TV-t. Ilyenkor tud választani, hogy melyik forrás képe jelenjen meg a TV-n, miközben a hangot nyilván erősíti az AVR.
Nagyobb modellek esetében ezt több kimenettel, illetve zónázással is meg lehet fejelni. De ha az AVR fogalmát sem érted (vagy nem akarod megérteni), akkor ezt inkább meg sem próbálom elmagyarázni.
-
SylverR
senior tag
válasz
#72042496 #31 üzenetére
Gratulálok, hogy te is kiragadod a lényeget.
Nem áll szándékomban vitát generálni, csupán leírtam a véleményem a cuccról.
Ez az AVR-es dolog szép és jó, de én is csinálhatnék egy kizárólag monitor fejhallgatókkal foglalkozó céget, aminek a termékeit elismeri az egész világ, aztán kitalálom a PMH szériát, ami annyit tesz, hogy piros szinű, monitor fejeseket árulok, wifi-vel, meg bluetooth-val. Attól még hülyeség lesz, hogy van ilyen, hogy külön típusnevet kap.
Számomra érthetetlen miért kell a videójelet átvezetni az erősítőn és pont.Egyébként meg vettem magamnak egy belépő szintű hi-fi fejest egy Xonar D1-gyel, és nagyon jól elvagyok. Ésszel vásároltam, árban és tudásban nekem megfelelőt.
-
bteebi
veterán
"A München-i highend show-n a streamerek/htpc-k javarészt kiszorították a cd/LP-ket a bemutatókról (sokmilliós láncokban...)"
Ez mondjuk elég meglepő számomra, bár amúgy kifejezetten jó dolog. Így persze a kiállítóknak is kényelmesebb, ráadásul egy viszonylag újfajta bevételforma, amit meg kell lovagolniuk.
"Szerintem van létjogosultsága a digitális formátumoknak.."
Szerintem is, viszont az "igazi" hájendesek (a sznob audiofilek) szerintem kétszer is körberöhögnének, hogy a flac/wav az meg mi az má'. Velük ellentétben én kifejezetten hasznosnak tartom a streamelést és a modernebb fícsöröket akkor, ha csak egy kicsit, vagy egyáltalán nem mennek a hangminőség rovására (ez utóbbi gyakorlatilag lehetetlen). Nem vagyok HC/elvakult audiofil, csak törekszem a minél jobb minőségre, meg amennyire lehet, a kényelemre is. Sokkal kénylemesebb a fotelben ülve megkeresni egy adott számot, mint a CD-kkel, LP-kkel bajlódni... -
törölt tag
"Ez egy erősítő. Hifi erősítő."
FYI, ahogy a nevében is szerepel, ez egy AVR (Audio/Video Receiver).
Itt vannak a hi-fi komponensek, AVR-t nem találsz koztük.
"Sajnos ész nem kötelező a vásárláshoz."
Ezek után ez nagyon magas labda, de a békesség kedvéért nem csapom le.
-
Szabikaa20
őstag
Én is próbáltam!Volt egy yamaha rx-v371-em utána egy Denon 1912-öm...Igen jó nem mondtam hogy nem hallgatható!Én is hallgattam/hallgatok mp3-at...És természetesen jó minöségü cuccok is kellenek,hogy tényleg érezzük a flac előnyét ebben teljesen 1-et ertek!
A wifi meg bt csak egy vicc,fölösleges fícsör...
-
Sefter
veterán
"Sőt, ha már nagyon szigorúak vagyunk, sztereózni se flac-ről kell"
Ezzel nem értek egyet.. A München-i highend show-n a streamerek/htpc-k javarészt kiszorították a cd/LP-ket a bemutatókról (sokmilliós láncokban...)
Szerintem van létjogosultsága a digitális formátumoknak..A többivel egyet értek. Amig avr-en hallgatunk zenét "olcsó" dobozokkal/kábelekkel addig az mp3 is hozhatja az elvártat.
-
SylverR
senior tag
Én mindig is röhögtem ezen a flac rosszabbul szól dolgon. Mivel DIGITÁLIS anyagról van szó, ami nem lehet sem jobb, sem rosszabb. Hacsak nem hibás a forrás, illetve ejt hibákat rippelés közben. A különbözbő jitter corection cuccok meg szerintem már régesrég a filléres kategóriát képviselik, és bármilyen eszközben megtalálhatóak. Szóval ugyanúgy rippeli le egy dvd író, ahogy lejátssza egy hifi cd lejátszó. Ha valami különbséget tapasztalsz, ott valami mókolás van.
Én pedig azonos forrásból kiindulva próbáltam ki a wma, mp3, és ogg vorbis kb 5 évvel ezelőtti verzióját, és a végeredményben az jött ki, hogy az az átkozott wma fej-fej melletti minőséget produkál az ogg vorbissal, bucira verve szegény mp3-at.
Minél lejjebb veszed a bitrátát, annál jobban kijön a különbség. 128-on mind a wma, mind az ogg azonos minőséget produkál kb, míg az mp3 már élvezhetetlenné kezd válni. 128 alatt az mp3 hallgathatatlan, míg az ogg és wma egészen 64-ig bírják. Természetesen attól függően, mit tömörítünk. Sima vokál, mint egy audio-book, 32 kbpsen is tökéletesen hallgatható lenne, míg mp3-on mást se hallani mint fémes torzítást. Ami fáj a fülemnek.
-
bteebi
veterán
válasz
Szabikaa20 #26 üzenetére
Én már kipróbáltam, 128 és 320 kbps közötti bitrátákkal több, különböző stílusú, jó minőségű számnál is. És ti?
Higgyétek el, elég jól ki lett találva a pszichoakusztikus modell. Nem a tizensok évvel ezelőtti gagyi ripből, gagyi enkóderrel készült mp3-akból kell kiindulni, azok tényleg esélytelenek
.
Amúgy meg nem azt mondtam, hogy jobb az mp3 - ideális körülményeket feltételezvén természetesen nem lehet jobb, mint a flac (szigorúan azonos forrásból/masterből kiindulva!), de attól még lehet nagyon jó, néhány szám meghallgatására (lásd a fenti mobilos példa) mindenképp. Amúgy is, egy ilyen, maximum jó (vagy inkább gyenge) közepesnek tekinthető minőségű házimozi erősítőnél sztereó hangminőségről beszélni... khhm
. Sőt, ha már nagyon szigorúak vagyunk, sztereózni se flac-ről kell, hanem eredeti hanglemezről (kicsit fura megfogalmazás, de ebben legalább minden benne van
). Az ilyen csillivilli fícsörök, mint a WiFi/BT amúgy is csak rontják a hangminőséget, de ez egy házimozi erősítőnél szerintem nagyjából mindegy.
-
Szabikaa20
őstag
Ezzel én sem értek 1-et!
Egy mp3 soha nem fog úgy szólni mint a flac!Még a 320-as se!Csinálhatsz vele akármit!Próbálj jó minösegü flacböl mp3-at csinalni es hasonlitsad össze a kettöt!Flac-ben sokkal több az erö basszsusoknal is és tisztább!Természetesen tuc tuc csim bum zenéhez tökéletes az mp3!
-
SylverR
senior tag
Mutass egy jó mp3-mat. Kérlek. Amin nem hallom ki a fémes hangzást.
Természetesen ha mutatnak valamit, vagy ilyesmi, első hallgatásra jó, persze. De nem élvezhető.
Tudod, bluetooth, küldje át a mobilon át, és fülesen meglesem.Amúgy perpill a fülesem szól a leggyönyörűbben, na de az más tészta.
-
bteebi
veterán
Annyira azért nem rossz az mp3 se, csak jól kell csinálni
. Simán szólhat jobban, mint akár a flac (alapból nyilván nem, de ha az mp3-as rip jó minőségű, a flac-es meg nem, akkor az előbbi jobban fog szólni, hiába nagyobb utóbbinál a bitráta). Nem azt kell alapból hallgatni, de ha egy barátod meg szeretne mutatni egy számot a mobiljáról, és nem tudod egyszerűen lejátszani, akkor már lehet zavaró - ráadásul ez az erősítő árát csak minimálisan növeli meg.
-
SylverR
senior tag
Engem személy szerint zavar a wifis dolog, meg a video-jel átvitel is. Ez egy erősítő. Hifi erősítő. Flac, ape kezelése még oké, nade mp3..? Az aztán nagyon hifi...
Nem az értelmiségiknek készülnek a Denon termékek se, hanem a gazdagoknak. Sajnos ész nem kötelező a vásárláshoz.
Amúgy jól néz ki, meg kipróbálnám valami jó kis dobozkákkal. -
Ebben a márkában nem lehet csalódni,megint hozták a kötelezőt,és valami újat is hozzá.
-
MaUser
addikt
Ha csak a hang kell, akkor feléből egy régi nagy vas (a másik feléből is, ha esetleg az elromlik), hacsak nincs olyan hangrendszered, hogy a HDMI-n tolt nagyfelbontású zene előnye kijöjjön. A HDMI nélküli erősítőkből 100 körül már régi királykategóriát veszel, ami fényévekre van ezektől hangban.
-
Szabikaa20
őstag
Nagyon komoly!Anno volt nekem is egy 1912-es nem is olyan rég...
Ngyon szerettem,de megszületett a kisfiam és elkellett adnom sajnos...
de ami késik nem múlik!
-
ALBY
senior tag
Chromecast szerű stick a seggébe hdmi-n, és le van tudva egy csomó funkció. Ha elavult ott lehet frissíteni/cserélni egyszerűen. Nem azt mondom hogy ez az üdvösség, csak például.
(részemről inkább HTPC, abból mindig ki lehet hozni amit aktuálisan lehet)Olyan nincs hogy egyszer veszel valamit, egyben, aztán örökre jó lesz minden, bármennyibe is kerüljön.
Ha drágább és komolyabb az is csak annyit jelenthet hogy komolyabb színvonalon tudja amit tud,
valameddig, aztán változik a világ és az igények úgyis. Ebben kell kalkulálni.
Mindentjátszó hosszútávra csak areklámbanmesében van.Amúgy az a benyomásom, az AVR gyártók nagyon el vannak maradva software-esen, a világhoz képest is és saját magukhoz képest (értsd bugfix, patch-ek , upgrade-ek) , tisztelet a kivételnek.
Hány éve vannak már "hálózatos receiver-ek", aztán még ma sem hozza a többség az értékelhető szintet hogy lehessen vele zenét hallgatni kényelmesen. Sok erölködés sok plusz pénzért. -
pepe76
csendes tag
Na ebben már lesz Spotify Connect támogatás, hurrá! Milyen kár, hogy azok a lúzerek - mint én - akik tavalyi modellt vettek, szintén Spotify támogatással ezt már nem élvezhetik. Hiszen a tavalyi modell már régi, velük már nem kell foglalkozni, vegyenek újat!
Aki nem érti annak megmagyarázom. A Spotify sima elérése és a Spotify Connect technológia nem ugyanaz. A tavalyi modellben (AVR-X3000) menüből elérem ugyan a szolgáltatást, tudok zenére keresni és látom a playlistjeimet. De ennyi, az új spotify feature-ok, mint a hozzáadott zenék, albumok már nem láthatóak, a Denon firmware-je bugos, lassú, nincs discovery, nincs rádió indítás, nincsen böngészés, stb. Firmware frissítés március óta nem jön, a Denon sz@rik bele. A mobilos Spotify alkalmazás nem látja az AVR-t, nem tudja simán átdobni neki az éppen játszott zenét...
A Spotify Connect tecnhológia ezzel szemben egy chipet takar amit beépítenek az AVR-be, és ezzel a mobilos Spotify alkalmazás már látni fogja az AVR-t, és át tudja dobni neki az éppen játszott stream-et (nem a telefon sugározza át a zenét, mint mondjuk DLNA-nál vagy Bluetooth-os hangátvitelnél lenne, hanem az AVR fogadja a spotify-tól). Tehát nem kell a Denon alkalmazása, hanem a hivatalos Spotify alkalmazás, annak minden feature-e elérhető. Zárt technológia, nyilván a másolásvédelem és amiatt, hogy ne streamelhesse ki bárki a zenéjét a netre. Ezzel nincs is bajom, de már így kellett volna kezdeni és nem kiadni a tavalyi változatot, vagy legalább a chipet bele kellett volna rakni akkor is ha még nem volt szoftver hozzá. Ha ad is majd ki firmware frissítést a Denon, valószínűleg mindig sokkal limitáltabb lesz a spotify támogatása mint a Connect esetén.
És ez még csak egy dolog, akkor még nem írtam a Google zeneszolgáltatásáról amit szintén nehézkes átszenvedni az AVR-re, arról, hogy nem képes a Denon egy standard podcast-ot hozzáadni a radiodenon.com szolgáltatásához, a japcsiknak írt angol leveleimet válaszra sem méltatják, a bugos internet rádió szolgáltatásról, a szintén bugos remote szoftverükről, stb.
Szóval az olyan nagy AVR gyártók is mint a Denon még igencsak hadilábon állnak a szoftveres résszel. Óvatosan vásároljatok bármit is, manapság nagyon utána kell nézni mindennek, én is ezt tettem és mégis belefutottam ebbe, hogy egy számomra fontos feature-ről a tavalyi modelben kiderült, hogy zsákutca!
-
-
Janus27
tag
Véleményem szerint akinek van pénze 200ezer+ "jó magyar forint"ba kerülő erősítőre meg gondolom szintén nem olcsó projektorra, annak nem lehet gond 80-100 ezerből összedobni egy HTPC-t, mely minden szempontból ég és föld a médialejátszókhoz képest.
Amúgy a 4K/60p az HDMI2.0 csatolót jelöl????? -
ALBY
senior tag
Ahogy mondod!
Plusz szerintem a "filmlejátszó" a lerövidebb életciklusú komponens manapság, az erősítő meg kb a leghosszabb, (főleg ha tényleg az erősítőt nézzük) a lejátszót háromszor lecseréli az ember de az erősítő még maradhat. A video lejátszót érdemesebb elszeparálni, hogy kisebb bukóval lehessen cseréli ha nem megfellő már.
Ezért hülyeség szerintem TV-be meg minden másba is lejátszót tenni, gyenge minőség és ótvar megvalósítás háromszor kifizetve, aztán úgyis vehetsz valami olyat ami tényleg jól működik...Az a plusz hogy zenét játszik az AVR az viszont egy jó lehetőség ha tisztességesen megcsinálták, a Denoné gondolom az.
Kevés plusz hardver és software az AVR meglévő képességeihez és kész is, a zenelejátszatás nem akkor mutatvány már, kielakult egy korrekt szintre, ha viszi a nagy bitrátás flac-okat is, és értelmesen kezelhető, akkor pont jó, nem jönnek ki havonta új codec-ek. DAC-ok, minden úgyis ott van ami fontos, magát a eljátszást meg pár dollárból megoldják.
így van értelme az egyszközbe integrálásnak is, zenéhez csak az erősítő kell.
A telefonról irányítás is főleg zenéknél jó, bárhonnan ahova elér a wifi, pláne ha van 2. zóna. Régi gépeken kb hiába volt 2. zóna, az infrás távirányítók miatt alig használta valaki. Tévé OSD sem szükséges a csak a zene miatt, ez sokaknál számít.Szóval a múzikpléjer az jó benne a videó meg felesleges.
Jó gép lehet, a kalibrálást is dícsérik. remélhetőleg a sok apró szolgáltatás(ára) nem megy az erősítő zeneiségének rovására sem.
-
bteebi
veterán
A fícsör lista teljesen rendben van, de azért hallani is kellene, hogy hangminőségben mit tud.
-
daninet
veterán
Elhinném amit mondasz, ha nem mást mutatna a specifikációk listája. spotify meg wifi antenna? Egy hasonló kategóriás erősítő a cicoma nélkül fele ennyi pénz. Ezt pont azok veszik akiknek ezzel adják el a dolgokat.
Nekem pl tök jól jönne egy ilyen médialejátszással, mert nincs TV-m csak projektorom amiben nincs semmi okos funkció. -
Sefter
veterán
nem...ez egy erősítő, amit arra találtak ki, hogy rácsatlakoztatott külső eszközökkel kiegészülve szórakoztasson..az ilyen és pl. tv-be beépített "média lejátszó" kb semmire nem való parasztvakítás (a kezdők-tájékozatlanok miatt viszont jól mutat a specifikációban).
Úgy gondolom aki ennyiért erősítőt vesz (a hozzá illő hangfalakkal, kábelekkel) az nem a beépített lejátszóval fog bohóckodni... -
zsola32
őstag
már adom is el a Denon 2808-at...
-
daninet
veterán
Márpedig ez egy erősítő + médialejátszó, ami mindenféle hangfájlokat lejátszik adathordozóról vagy hálózatról. Egy ilyen erősítőt ezért vesznek meg, és nem ujjnyi vastag ezüst kábelekkel kötnek rá Martin Logan hangfalakt. Teljesen más kategória.
"Minél komolyabb a cucc, annál kevesebb oda nem illő képessége van..."
Ez így igaz, de mint írtam a hifisták nem ilyet vesznek. Ez egy minden az egyben eszköz a videolejátszást leszámítva. Továbbra is tartom, hogy hiányzik belőle a funkció.
-
Sefter
veterán
-
daninet
veterán
Igazán belerakhattak volna valami alap videolejátszó készséget is, minden eszköz megvan hozzá. DLNA szvsz kevés.
Gondolom a csúcsmodellt is el kell majd valamivel adni
-
Sefter
veterán
válasz
Attila2003 #3 üzenetére
Mint minden rendes házimozi erősítőhöz..
-
Attila2003
tag
Ehhez is aktív subwofer kell?
-
Neszójábe
senior tag
RX-V777, vagy ez?
-
kromatika
veterán
UP.Komoly gép.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A középkategória csúcsát képviselő AVR-X3100W augusztus közepe után vásárolható majd meg.
- One mobilszolgáltatások
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen egeret válasszak?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen videókártyát?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest