Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Home server / házi szerver építése
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
rezso-2934
csendes tag
Sikerült elindítani a telefont. Miután beléptem a factory módba, az mtk droid root and tools-al sikerült újraindítani és szerencsére be is töltötte a rendszert. Sajnos csak akkor van gáz, amikor lezárja magát a telefon, nem tudom csak úgy feloldani, ha rádugom a töltőt. Sajnos arra még nem jöttem rá, hogy a hangerőszabályzó gombbal hogyan lehet feloldani.
-
rezso-2934
csendes tag
Most már eljutottam odáig, hogy ha a hang- gombot nyomva tartom, mikor rádugom töltőre, akkor belép a factory módba. Sajnos recoverybe így nem tudom belépni, pedig próbáltam. Ezt a romot tettem fel: THL.W100-130912.JBV2.QHD.EN.COM.V01.8P32-kol kivéve a preloadert. Sajnos a factory módban csak lépegetni tudok, mert az on/off gombot nem veszi. Ja és természetesen a factory kínai, így hogy melyik mi lehet arról sajnos lövésem sincs. Jobban mondva annyit sikerült kiderítenem, hogy a legalsó az a restart. Még annyit, hogy ha most rárakom töltőre, a telefon nem indul el automatikusan, viszont a piros ellenörző led rendesen jelzi, hogy tölt a teló, illetve töltésnél is kiírja a képernyőre, hogy mennyi a szufla az akuban.
-
rezso-2934
csendes tag
-
rezso-2934
csendes tag
Átszerkesztettem a preloadert és ráraktam a telefonra, illetve azzal a uboot-tal cseréltem ki az enyémet, amivel a kijelző már annyira életre kelt, hogy mutatta legalább ha töltőre dugtam. Fél siker, mert a telefon már elindul, igaz csak töltővel, viszont állandóan újraindítja magát. A kezdő THL-es képernyő megjelenik kb 14 másodpercre, majd újraindul a telefon. Gondolom a boot lehet még rossz? Sajnos hiába nyomom az on/off gombot, arra nem reagál, illetve így recoverybe sem tudok belépni. Viszont megpróbáltam azt a 130912-es romot rárakni, amiben a jó uboot van, de azzal meg semmit nem akart csinálni, pedig a preloader elől direkt kivettem a pipát.
-
rezso-2934
csendes tag
Igen, tök ugyanez a hibaüzenet jött fel nekem is.
A recovery-t próbáltam többször flashelni, de nem történt semmi sem. Ugyanúgy maradt minden.
Egy helyen láttam, hogy a boot.img-t is együtt frissítette a recoveryvel. Na ezt próbáltam én is. Ezután kezdte a telefon állandóan újraindítani magát.A perloadert megcsináltam és így ugyanaz lett a mérete, mint a többi gyári romban lévőnek.
Közben megnéztem, az uboot is megvan, csak valamiért lk-nak nevezik.
Itt linkje: http://data.hu/get/7148240/uboot.binEzt is meg tudnád nézni?
-
magyar közöny
csendes tag
Köszi a válaszokat.
Abban kérhetem a segítséged, hogy Linux alatt dd-vel hogyan tudok menteni és visszaállítani? Bár semmi programozói tapasztalatom sincs, de a telefon softbricked, úgyhogy kezdeni kéne vele valamit, meg aztán én is tanulgatnék ezt-azt közben...tehát valami szájbarágós káté kellene...szóval egy leírást vagy egy linket nagyon megköszönnék...
-
magyar közöny
csendes tag
Szia Cappa!
Köszönöm a válaszokat, igyekeztem mindent megtenni...a sebességet átállítottam full speedről high speedre, így végig lementette a system partíciót, egy baj van csak vele: cca. 20 MB (250-300 MB helyett)...gondolom, ez így nem jó...a page/spare mellett pedig olyan lehetőségeim vannak még, hogy page spare only/page read only, olyat hogy N/A, nem tudtam beállítani (pedig a Te sp flashtool verziódat használom)...nem értem...
A másik kérdésem, hogy Linux alatt hogyan tudom feltölteni vagy flashelni a telót? Mert SP Flashtoolt nem találok Linux alá...vagy másik progival kellene?
(Sokadjára is elnézést, ha nagy hülyeségeket kérdezek...) -
426os
őstag
Nem, csak a bmtpool-t nem akarta kiolvasni a flashtool, a többit a mérete miatt hagytam ki, úgy gondolom azok nem akkora katasztrófa, ha nincsenek meg. Szívesen felrakom a mentést, de majd csak hétfőn, mert itthon elég sokáig tartana feltölteni.
szerk: Ja, a recovery-t mondod nem az egészet. Mindjárt felrakom. Egyébként közben már kapott CWM-et, méghozzá egy általad készítettet, mert ami az xda-s tutorialban/csomagban volt valamiért nem akart felmenni.
-
paolinho
őstag
Nem , hogy nem biztos, hogy olyan egyszerű, de nyugodtan kimondhatjuk, hogy nagyon nehéz feladat ez. Rutintalanul én bele sem tudok fogni addig, amíg valaki "nem fogja a kezem". Sok tanácsot, tippet kaptam eddig, egyszer majd csak összeáll a kép, aztán csak születik megoldás a tab megfelelő életre keltésére. Addig, míg ez nem jön össze, legfeljebb cserélgetem az A13 jsaQ88-as romokat, hátha véletlenül belenyúlok a jóba, és olvasok szorgalmasan. Azért nagyon hálás lennék, ha esetleg közelebb kerülsz a megoldáshoz, azt megosztanád velem is. És köszi az eddigi tippeket is.
-
paolinho
őstag
Wow! De szép ez a szöveg állomány
Ha nem gond kérdeznék párat.
A nanda-tól nandj-ig tartalom feltehetőleg az én tabomon is így található meg, és ugyan ezeket az adatokat takarják (bootloader stb.)?
Amikor a mentést csinálom (a jó készülékemről) elég annyit tennem, hogy a Play-ről telepítem a Terminal Emulator alkalmazást, majd betűről betűre bepötyögöm a su -tól a databk-umount-at-boot.img -ig általad beírt szöveget? Illetve meg tudom ezt csinálni Windows 7-tel összekötött PC-ről is? (Már csak a gyorsabb írogatás miatt)
Ezt követően fut majd le a "dos-os" kép?És végül, de nem mellékesen hogyan lesz ebből 1 db img fájl, amit a LiveSuite-tal fel tudok rakni a "gyengélkedő" testvérkére?
-
paolinho
őstag
Hát nagyon restellem, de sajna Linuxban egyáltalán nem jeleskedem. Van esély arra szerinted, hogy ilyen magamfajta műkedvelő érdeklődő is közelebb kerülhessen a probléma megoldásához? Pl. egy fórumtárs segítségével a QtADB-t használva már sikerült némi adatot kiolvasni a rom-ból, de ez még nem volt elégséges a feladat leküzdéséhez.
-
paolinho
őstag
Kipróbáltam kétszer két különböző kártyával (16Gb, 4Gb), sajnos nem engedi innen így visszaállítani a ROM-ot. Megakad rendre annál a Mid..izénél. Tegnap találtam egy működőképest, de annál meg kb. 1 cm-rel balra el volt csúszva a kép. A LiveSuite-tal próbalgatok romokat cserélgetni, de ebből az AllWinner A13-asból iszonyatosan sok van fent a Net-en és amelyik felmegy közülök, ott nem működik az érintőképernyő. Jó lenne, ha volna valamilyen megoldás arra, hogy a két tökegyforma Tab jól működőjéről le lehessen valahogy hámozni a tuti jó romot.
-
paolinho
őstag
-
dbius
veterán
Köszi, azt hiszem ezeket lementettem mindet még rootolás előtt.
Ill. tegnap este sikerült a rootolás az xda fórumán lévő egyik módszerrel - a készüléken nincs download mód, így az általad javasolt módszer nem megy, ill. a másik javasolt módszer sem ment, bár az látszólag végigfutott 1-es, alap rootolási módszerrel, de újraindulás után nem volt root -.
Rootolás után pedig mtk toolsszal csináltam egy full backupot. Partícionálni nem nagyon akarom, még egy cwm recovery lehet jó lenne, de igazából az mtk toolsszal is le lehet menteni mindent, szóval egyelőre nem látom szükségességét.
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Hammer Watch 2 - na szia, engem kövessél ezennel, bitte!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- További aktív témák...
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest