- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Mindent kiváltana az UB-Mesh protokollal a Huawei
- Már az 1,4 nm-es eljárására koncentrál a TSMC
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sugárkövetés nélküli sugárkövetés felé menetel az új PlayStation
- SSD kibeszélő
- L bajonett, Panasonic, Sigma, Leica
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
magyar közöny #67 üzenetére
-
válasz
magyar közöny #65 üzenetére
A másik kérdésem, hogy Linux alatt hogyan tudom feltölteni vagy flashelni a telót? Mert SP Flashtoolt nem találok Linux alá...vagy másik progival kellene?
Sajna nincs natív linuxos verzió MTK-s cuccra. grrr....Ha a telefon elindul és van root, akkor Linux alól adb segítségével dd-vel lehet menteni és visszaállítani (a héten raktam rendbe dd-vel egy rosszul flash-elt telefont, aminek szerencsére volt adb elérése).
Néha én sem értem az MTK-s dolgokat... Klónok esetén meg valamit is kihámozni...
Ebből számítva .
"ANDROID 0x23E4000
{
}
CACHE 0x224E4000
"
513MB-nak kellene lennie a system-nek.a page/spare mellett pedig olyan lehetőségeim vannak még, hogy page spare only/page read only
Ezt még akkor megnézem, mert nekem meg alapértelmezetten ez van. -
válasz
magyar közöny #56 üzenetére
A másik problémám, hogy a letöltött fájlokat .img fájlban mentettem el, de az Ultraiso nem ismeri fel azokat lemezképfájlként.
Mert nem klasszikus képfájlok, amiket a win tudna kezelni.
A Linux már jobban.
A boot.img, recovery.img és logo.bin kibonthatók az mtktools-zal.
Ami ext4 partícióról készült img, az is még kétféle lehet.
A flashtool-os normál módon csatolható Linux alatt.
Az MTKDroidtools-os mentés viszont csak átalakítás után (simg2img szkript segítségével)
Az ebr, mbr nem igazi partíció, hanem a blokkeszköz egy része, így nem is nagyon lehet csatolni...de a system partíciónak kellett volna néhány perc, és olyan egy perc után a kapcsolat állandóan megszakad a teló és a számítógép között, a teló ledobja magát a gépről vagy fordítva
Ez már volt nekem is.
Ilyen esetben javasoltam - volna - az akku kivételét és újra berakását. De hát ez a te esetedben nem megy.
Próbáld meg, hogy csak a system-et jelölöd be, mást nem.A másik, hogy a képeken SparePage néven jelent meg valami, ami nálan csak egy N/A jelzést kapott.
Még egy olyan ötlet, hogy milyen sebességgel csinálja a mentést?
Ha jól emlékszem, akkor van full speed, high speed is. -
válasz
magyar közöny #52 üzenetére
scatter link: [link]
Nem tudom, hogy hogyan fog működni, még sosem csináltam manuálisan, ez az első. -
válasz
magyar közöny #52 üzenetére
A scatter file ilyen lenne ebből:
PRELOADER 0x0
{
}
DSP_BL 0x40000
{
}
MBR 0x600000
{
}
EBR1 0x604000
{
}
__NODL_PMT 0x660000
{
}
__NODL_NVRAM 0xA60000
{
}
__NODL_SECCFG 0xD60000
{
}
UBOOT 0xD80000
{
}
BOOTIMG 0xDE0000
{
}
RECOVERY 0x13E0000
{
}
SEC_RO 0x19E0000
{
}
__NODL_MISC 0x1FE0000
{
}
LOGO 0x2040000
{
}
__NODL_EXPDB 0x2340000
{
}
EBR2 0x23E0000
{
}
ANDROID 0x23E4000
{
}
CACHE 0x224E4000
{
}
USRDATA 0x425E4000
{
}
__NODL_FAT 0x7EFE4000A számítás: számolósdi ods
-
válasz
magyar közöny #49 üzenetére
A második kép az beszédes.
Ugyanis az valószinüleg a /proc/dumchar_info fájl tartalma ahogy elnéztem.
Abból is ki lehet számítani a scatter értékeket.
És az viszont lehet, hogy tényleg működni fog.Ha lehet, akkor egy log fájlt sose képként, hanem szövegként rakj be, mert a szövegben lehet keresni, képben szöveget nem.
-
válasz
magyar közöny #46 üzenetére
Akku bent van?
Illetve ott írja, hogy van log fájl
Az még jól jöhet. -
válasz
magyar közöny #43 üzenetére
A logbejegyzés végén van egy kalkulátor.
Abba betéve a scatter tartalmát megjelennek a beírandó értékek.Readback után nem kapcsol be? Az elég fura. Őszintén, olyat még nem láttam. Ugyanis itt ilyenkor nincs írás, csak kiolvasás.
Az mtkdroid mutatott terjedelmet (már nem emlékszem a számra), de amikor azt ütöttem be, a read back funkció megszakadt, kiírt vmi hibaüzenetet (olyan lila lett a fejem, hogy fel sem fogtam, mi volt az, kikapcsoltam).
Pedig a hibaüzenet mindig fontos.Ha van scatter, akkor az xls segítségével kiszámolod a megfelelő értékeket és ismételten megpróbálhatod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gamer Laptop: Ryzen 5 4600H / GTX 1650 Ti / 16GB RAM / 144Hz
- XFX Speedster SWFT210 Radeon RX 6600 8GB Garanciával!
- Playstation 5 játékok
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3367
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3367, 91% Akkumulátor
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3356
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest