- Milyen RAM-ot vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- ASUS ROG Ally
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen széket vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos fejegységek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beaver
csendes tag
Pontosan ahogy írod, ha csak a natív win32 apit használod, mondjuk c++ nyelven
A delphiben tényleg gyorsan és egyszerűen lehet dolgozni, ezt nem is vitatom
Egyszer majd ha érdekel és nagyon ráérsz, próbáld ki a C++/C#-t WPF-fel (UI), vagy mondjuk a java-t swing-gel vagy SWT-vel. Bár ha tényleg szereted a pascal-t valószínűleg nem győznének meg ezek sem.
-
Beaver
csendes tag
Amúgy tök jó lenne rendezni kóder "versenyeket"
Pont tegnap beszélgettem erről egy ismerősömmel. Lehetne ilyen hogy egy adott problémát ki-ki más nyelven oldana meg, vagy ki tud jobban optimizálni egy algoritmust, ki tudja minnél kevesebb sorban, kié fut le a leggyorsabban... stb
Mindenki sokat tanulhatna az ilyenekből, meg sztem poén is
-
Beaver
csendes tag
Ha az alap Win32 apire gondolsz, akkor igazad van, az ilyen szempontbol halál. De azért a mai modern megoldások (dotnet) kb a delphi egyszerűségéhez közelítenek már sztem.
Én csak annyit foglalkoztam a delphivel hogy megcsináltam egy félévet (kiváló eredménnyel
) az egyetemen, de én már a pascalt se szerettem sose, nekem valahogy baromi kényelmetlen, a delphi megoldásaitól sem voltam elragadtatva. Igaz az új verziókat nem ismerem, 7esbe dolgoztam.
-
Beaver
csendes tag
Üdv! Támogatom a kezdeményezést!
Én középszinten ismerem a nyelvet, bár bevallom őszintén sok gyakorlati tapasztalatom nincs benne.
Egy dologra figyelj csak oda, ha már cikket írsz, igyekezz a megfelelő kifejezéseket használni:
- pontosvesszőt az utasítások után kell tenni, ami nem csak fv. lehet, bármi más:
- deklaráció
- értékadás
- fv. hívás
- ha jól emlékszem csak a fordítónak írt direktívák (#include, #define, stb..) kivételek csak ez alól.- a cin és cout objektumok, nem fv-ek, a << és a >> pedig operátorok, amelyek felül vannak töltve az említett két objektumra. Nyilván ezt ebben az első "leckében" ezt nem kell kifejteni, de említés szintjén azért benne lehetne.
- az #include fejfájlok becsatolására alkalmas, amely ahogy említetted fv. fejléceket, típus és objektumdefiníciókat, stb. tartalmazhat.
Egyébként mindnekinek ajánlom az eclipse CDT-t és a MinGW toolchaint C++ fejlesztéshez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Parfüm topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Nintendo Switch
- Kétmotoros tereproller, ami nem lett túl drága - Ausom L2 Max Dual
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3200, 100% Akkumulátor
- DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G6 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3231
- Eladó karcmentes Moto G31 4/64GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest