- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
Az első játék tesztek alapján látható - hogy az új dual EPYC nagyon jó lesz !
Mottó: "A verseny jó!"
-
senior tag
-
Dr. Akula
félisten
A Zen2-t még szinte nem is kapni. Most kezd csak terjedni. Nyilván akkor fog befosni tőle az Intel ha majd érezhetően megy le a piaci részesedése. Az még idő. Addig reménykedik hátha összejön az akárhány nanométer, és előállhat valami jobbal, és akkor nem kell árat csökkentenie.
-
senior tag
-
eldiablo
addikt
válasz Lord Dragon #28 üzenetére
Így már világos.
Én felhergeltem magam és a 7800X+Rampage Apex árából lett egy Ryzen konfig+VGA. Ugyan úgy 6/12 és marhára nem érzem kevesebbnek. Azért a 3900X-re benevezek még.[ Szerkesztve ]
-
Viszpi
tag
válasz Dr. Akula #30 üzenetére
Jó lenne igen. De láthattuk hogy nemhogy csökkent még nőtt is az ár a 10nm gyártosor csúszása miatti dbszám korlát miatt. Pl 8700k drágább mint 1 éve... A 9700k valamelyest csökkent az elmúlt fél évben de nem drasztikusan Ryzen 3000 megjelenés ide vagy oda...
Ryzen 2600, 2x 8GB RAM, 250 GB samsung 850 EVO
-
Dr. Akula
félisten
Az a cél hogy az Intel procikon is kevesebb legyen ezentúl a luxusprofit. Ehhez kell az értékelhető színvonalú konkurrencia. Ha nincs, akkor nyugodtan kiröhöghet az Intel hogy menj és vegyél máshol. De ha van máshol, akkor már nem fog annyira röhögni ha tényleg ott vesszük meg.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Hali!
Eddig szerintem nem költöttem sokat erre. 1,5 éve, amikor vettem a 2066-ot, akkor még nem voltak ryzen 3000-resek, de még 2000-resek sem, tehát ezeket nem tudtam választani 2018 januárban. A Ryzen 1000-resek pedig nem győztek meg annyira és új procihűtő is kellett volna hozzá (a mostani nem megy rá AM4-re). A 2066-ra váltásom pedig csak egy alaplap + proci cseréből állt és össz-vissz 28K-mba került annó. Az addigi 2011-3-as kombómat váltottam le. Igaz proci téren nem fejlődtem, mert pont ugyanolyen erős ez az i5 is mint a korábbi kis Xeon-om, bár az i5 utólag jobbnak bizonyult játékok terén a magasabb órajel miatt. Tehát kvázi 28K-ért foglalatot váltottam és a mostani alaplapomra 10 év gari van. (illetve mostmár csak 8,5 év). Nekem ez így eddig megért ennyit.
Azért esett tehát erre a döntésem 2018 januárban, mert egyrészt nem túl sok anyagi ráfordítással tudtam erre a platformra váltani, másrészt pedig akkor ennek volt a "leghosszabb a vége" és szeretek hosszabb távra beruházni. Alaplap cserét csak nagyon ritkán eszközölök, mert rengeteg macerával jár. (sok szerelés, gépújratelepítés, raid tömbök újraépítése stb...). Tehát ezért voltam kíváncsi, hogy mire lehet számítani még, mert nem nagyon tervezek újra váltani még egy ideig. 1,5 éve még 110K volt a 7800X, most azóta már lehet látni használtan 65-70K között. Szerintem ha az új árak nem is, de a használt árak kénytelenek lesznek lejjebb menni az AMD sikerei miatt.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
MeszesKPT
őstag
Nincs Intel részvényem, így ez nem érdekel. Az annál inkább, hogy van értelmes alternatíva végre.
-
Viszpi
tag
Nem értek itt sok embert. Agyontemetitek az intelt. Közben meg továbbra is hülyére keresi magát. Nem rég jött ki az AMD negyed éves jelentése és nem igazán taroltak... Kevés a DIY piacot megnyerni, ráadásul AMD procikon valószínüleg kevesebb is a profit. Azaz hiába ad el többet mégis kevesebb a bevétel. A laptop illetve szerver terén továbbra is rossz a helyzet. Ott sokkal lassabban indul meg az AMD -re váltás. Legalább vannak biztató jelek (google exaflop nagygép stb...) Ugyanakkor pl a konzoloknál is azt hallani hogy hiába a sok milliós dbszám, miközben minimális a profit. Így még évekig el lehet az Intel addigra meg van esélyük rendberakni a gyártósorokat...
Mielött bárki megvádolna AMD ryzen 2600-am van. S örülök a versenynek, végre feljött az AMD, de messze nincsen az Intel agyonverve, hogy ennyire temetni kellene...Ryzen 2600, 2x 8GB RAM, 250 GB samsung 850 EVO
-
aktív tag
Nem vagyok semmilyen "fanb0i" de azért az valahol jelzésértékű, hogy az Intel már ezen a piacon is ilyen töketlenkedést nyom. Azért általában Xeonokat nem Vérpistike vásárol dobozosan, hanem X ezer darabot rendelnek le belőlük OEM-ek. Lehet, hogy a vezetőségnek a körmére kellene nézni...
Bár ha gonosz akarnék lenni, arra gyanakodnék, hogy a Xeon az új desktop, ha már a sima core széria nem elég a Ryzenek ellen -
Dr. Akula
félisten
válasz Carlos Padre #1 üzenetére
Ha már jobbat nem tudnak felmutatni... De nem baj, rá is fér az Intelre egy kis alázás, nagyon elszálltak már az árazással.
-
Dr. Akula
félisten
"Ice Lake-SP ... nyers teljesítményben jelentősen elmarad a Cooper Lake-SP mögött"
Az asztali Ice Lake is ilyen elmaradott lesz, mint most a Whiskey meg ki tudja milyen Lake, amit csak a lowcostban vet be az Intel? Mert ugye az lenne az 1. amiben már nem ez a fos 620/630-as IGP lenne. -
zetor2000
őstag
válasz Lord Dragon #14 üzenetére
Most kéne kiszállnod, mielőtt nagyon ótvar áron tudnád csak eladni a rendszert.
Most még talán kapsz érte rendes "pénzt", de később... emellé még tegyél félre keveset / sokat havonta, és mielőbb lépd meg a váltást.
Nagy érvágás, de ha nem teszed meg, drágább lesz a végén, mint most.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
ricsi99
addikt
válasz Geri Bátyó #19 üzenetére
A fal túloldalán a kompresszort kifelejted ami le is hűti, vagy ehhez nem kell?
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Geri Bátyó
addikt
"Pedig utóbbi volt a fő szenzáció, hiszen egy BGA tokozáson belül 56 processzormagot is felkínált"
Mégis ki a bánatos rosseb venne szerverbe BGA tokozású, alaplapra forrasztott processzort? Eddig elkerülte a figyelmemet, hogy a Cascade Lake-AP ilyen. Teljesen kizárja a (viszonylag) gazdaságos fejlesztés lehetőségét.
Az meg már kifejezetten nevetséges, hogy a pár éves 3647 már nem elég és kell helyette a 4189 (lassan nagyobb lesz egy Xeon, min egy ITX alaplap).
Az pedig már a szánalmas kategória, hogy a PCIE 4.0-val akarják eladni a bevallottan is gyenge Ice Lake-SP-t."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
kovászos
tag
Intel vergődik. Nem véletlenül.
Most már akár csinálhatnának valami jót is/jó áron. -
schwartz
addikt
-
eldiablo
addikt
Mester, akkor elég rossz választás volt a 2066, tekintve hogy a legdrágább és a legértelmetlenebb Intel platformmá vált a 6-8 magos Coffee Lake megjelenése után.
Azt már csak félve említem, hogy az AMD a Ryzen 7 2700(8/16) - 59 ezer , Ryzen 5 2600 (6/12) pedig 41 ezer forint újonnan az iponban.Elméletileg egy sokadik 14nm+++++++ frissítés talán még lesz, de persze lehet, hogy a végén 2067 lesz vagy 2066v3 amibe kiadják.
-
ChavalieR
csendes tag
Kétlem, tekintve hogy lassan már évente előrukkolnak egy új foglalattal. Bár nem is értem miért az egyik legdrágább foglalatot választottad ha csak egy i5-t tettél bele. Fejleszteni tudsz persze, amég győzöd pénzzel, mint mondtam elég drága, és újonan már nem is tudsz bele venni nagyon semmit.
Egy i7-7800X használtan kb 70k Ft, kb egy 2600X szint. De eléggé kihalt a 2066 használt piaca is, hardveraprón alig van eladó proci. -
senior tag
Nem vagyok annyira rászorulva a platformváltásra tekintve, hogy bőven van még hova fejlődnöm a platformon belül is, de lényegében véve nem válaszoltál arra amit kérdeztem....
Nekem sajnos nincs 100-180 ezrem egy processzorra. A jelenlegi procimat 48K-ért vettem újonnan még 1,5 éve, az rendben volt szerintem. (Igazán nem is értem, hogy jelenleg miért 58-60K a legolcsóbb helyen az új ára). 50-nél többet nem tudok egyszerre procira szánni. Ez is nagyon maximum volt már. Majd ha kevésnek bizonyul valamihez, akkor fejlesztek. Kicsivel lejjebb esett már az ára ezeknek is az utóbbi 1,5 évben úgy általánosságban nézve. Használtan időről időre látni jó áron 2066-osokat. Abban bízok azért mindenképpen, hogy ha az AMD ilyen jól szerepel, akkor lenyomja az Intelek árát is. Ráférne már végre.
No de visszatérve az eredetihez:
A kérdésem továbbra is fennáll! Tud e valaki valami infót arról, hogy várható e még valami s2066 fronton?[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
Nem kell.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
eldiablo
addikt
válasz Lord Dragon #7 üzenetére
Én ezért szálltam ki az LGA2066-ból.
Már meg van rendelve a 3900X megy a 2600 helyére. -
Solten
őstag
Ha nincs mar mas a tarsolyban, marad a marketing, meg loholas az AMD utan.
Saor Alba
-
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek a mostani 14nm+++++ hozzáállás mellett van rá esély, hogy a socket 2066-hoz kivételesen kiadnak még egy újabb processzor családot mielőtt még foglalatot váltanának, a kompatibilitás megszüntetése céljából? Nem mintha nem lenne hova fejlődnöm még a 2066-on belül mert i5-7640X-em van jelenleg, de azért érdekel ez a kérdés. Nem olyan régen vettem a s2066-osomat, kb 1,5 éve és szeretném még vele elhúzni minél több ideig alaplap csere nélkül.
Köszönöm mindenkinek, akinek van bármi információja erre vonatkozóan.
[ Szerkesztve ]
-
Lacok
őstag
"köze sincs a Cascade Lake-AP kódnevű fejlesztéshez, hanem a régóta fejlesztés alatt álló, 14 nm-es node-on készül Cooper Lake-SP kódnevű lapka az alapja."
14nm forever.
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
macilaci78
nagyúr
Meg kellett szellőztetni? Máris füstöl?
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Szeszkazán
senior tag
Soon TM.
-
S_x96x_S
addikt
Amúgy holnap jelentik be az új EPYC Rome-t ...
Vagyis legalább jelezni kell az Intel-nek,, hogy nem adják fel annyira könnyen a harcot.Mottó: "A verseny jó!"
-
zzola
titán
Kell a reklám, mielőtt az AMD elfelejtetteti őket!
-
Carlos Padre
veterán
Hogy is szokták ezt mondani az AMD fikázó fanboyszik? Paperlaunch vagy mi?
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest