- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
-
PROHARDVER!
BlackBerry Passport téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasa134
addikt
válasz
papatyitibor #6192 üzenetére
Szia, üdv itt is mint régi ismerős
A bekapcs gomb dolgot maximálisan osztom, napokon belül 1 éve lesz meg a PP-m, akkor pont ezt írtam le elsőként mint negatívum. Sztem a jack dugó meg a bekapcs gomb helyét fel kellett volna cserélni, és akkor a jobb kézben tartva a mutatóujjal nem kellene 'visszanyúlni' a gombhoz - ez elég kényelmetlen mozdulat. Annyi baj legyen..
A feloldódás ellen: kapcsold ki a kijelző gesztussal oldását például.Gratula a PP-hez, sok örömöt hozzá!
-
papatyitibor
csendes tag
Sziasztok!
Gondoltam beköszönök hozzátok. Egy hónapja vásároltam magamnak egy Passportot. Z10-et váltottam le, amit nagyon szerettem. Ha nem veszem meg a Passportot, akkor valószínű még egy-két évig maradt volna a Z10. Remek telefon, csak az akksija gyenge. A Passport ilyen szempontból szuper. 30% alá még nem sikerült merítenem nap végére. Valóban kellett 2 nap intenzív használat a megszokásához, de most már nem zavar. A billentyűzete tetszik, bár a QWERTY kiosztás nem. Azt még szoknom kell.
Két dolog zavar továbbá rajta. Az egyik, hogy a lezáró gomb miért a tetejére került, miért nem logikusan jobb oldalra, ha már ilyen széles? A másik furcsa dolog számomra az aktív tok hiánya. Sokszor feloldom ugyanis a képernyőt, amikor a belső zsebembe helyezem. A nyárra még gondolni sem merek, hogy akkor hova is teszem. (Lehet, hogy visszaköltözök majd időként a Z10-be)
A tokot kérdést egyelőre megoldottam egy Nillkin Hard tokkal, mely arany színű, így letéve az asztalra teljesen Gold Edition megjelenést kölcsönöz neki.
Továbbra is drukkolok a BB-nek.Szép estét mindenkinek!
-
válasz
Polarstar #6188 üzenetére
Ha megnézed a desktop nézetű weblapokat, látod hogy ott is jellemzően hasábokba van tördelve a szöveg. Akár a PH oldalán is. Jobbról-balról van egy-egy keskenyebb hasáb, és középen a szöveg. Vagy akár itt a fórum is az orrunk előtt, nem véletlen, hogy középen egy hasábban fut a szöveg. Annyira természetes, hogy észre se veszed.
Én jellemzően mobilon mobil nézetben használom a weblapokat, és ott faltól falig ér a szöveg, mobil nézetben jellemzően nincsenek hasábok. Ez a széles megoldás a Passporton szerintem kényelmetlenebb, mint más telefonokon, amik téglalap alakú kijelzőt használnak.
E-book olvasás esetén ugyanez a helyzet. Email esetén szintén.A valóságban nagyon-nagyon kevés élethelyzetet tudtam találni, amikor a négyzetes kijelző (ami az alsó sor miatt, ha gépelni kezdünk, egyenesen fektetett téglalap, ami még kevésbé bizonyult praktikusnak) előny lett volna.
-
sasa134
addikt
Új leak: 10.3.2.2876
-
V B A
aktív tag
imádom a HUB-ot, most vettem észre, hogy emailhez csatolásor, ki lehet válogatni más emailen csatolmányai között
-
válasz
jagertibi #6181 üzenetére
Úgy gondoltam hogy lásson másik véleményt is, azt vettem ki az általa leírtakból, hogy problémás neki a kipróbálás vásárlás előtt, így körültekintően menjen bele a vásárlásba.
Nem ragasztom le a monitort természetesen, de azt az ablakot, amiben szöveget olvasok, nem állítom teljes szélességűre a monitoron.
Egyébként régóta alkalmazott megoldás a nyomtatott világban is, hogy inkább osszuk fel a szöveget több keskenyebb hasábra, mint egy széles, mert úgy sokkal kellemesebb, kényelmesebb olvasni, így tesznek a napilapok is már régóta.
Illetve ez az oka annak is, hogy a téglalap alakú könyvoldalakat nem fektetett, hanem álló formátumban használjuk. -
jagertibi
aktív tag
Te amúgy a passport csoportban miért beszeled le a srácot a keszulekrol? Semmi baja, valaki tabletekkel telefonál. Hogy neked nem jött be a mérete attól meg másnak jó lehet. En pl nem adnam oda semmiért sem. Meg vagyunk igy jo páran e vilagon.
Szelesebb kijelzon farasztobb olvasni... ezen felnevetettem komolyan. Akkor a monitorod laptopod szeleit is leragasztod?
-
dagoniat
tag
válasz
Ceftriaxone #6171 üzenetére
Ezt a Visegradi 18-at megnezem. Egy iPhone szervizt ir a google. Remelem jovo 7en is nyitva lesznek. ;-)
-
válasz
dagoniat #6169 üzenetére
Egy ellenvélemény. Több mint fél évet használtam a passportot, és csak a végére jöttem rá, a kezdeti lelkesedés elmúltával, hogy igenis zavar a mérete és a formája. Túl széles és túl szögletes. Egyedi, de bumszli, és nem a jó értelemben egyedi. Több ingem zsebébe be se fér. Általában nem ott tartom a telefont, de néha kellett volna odatenni, és akkor nem mindig sikerült.
Bár hozzá kell tennem, hogy ez a kb 8 hónap használat kellett ahhoz, hogy arra is rájöjjek, hogy szerintem a négyzetes kijelző inkább illogikus és hátrányos, mint előnyös. Egy szó mint száz, a kezdeti lelkesedés elmúltával és ennyi használattal a hátam mögött azt mondom, hogy ha valakit hosszú távon sem zavar az alak és méret, akkor jó lesz neki a telefon, de nem mindenkinek. -
V B A
aktív tag
válasz
dagoniat #6169 üzenetére
Én is Q10-ről jöttem, egy nap alatt megszokod a szélességét. Szerintem nagyon jól kitalálták ezt az útlevélméretet, (bár még itt a fórumon is többen vitatkoznak ezzel), annyiban lehetne jobb, ha esetleg olyan vékony lenne mint egy útlevél, de akkor nyilván az akku méretével kellene spórolni, úgyhogy jobb ez így. :-)
Ha már pár hete megvan a PP-d, akkor furcsa lesz bármilyen más telefont kézbe venni. A családban van több iPhone 5s, úgyhogy néha van ilyen a kezemben, olyan furcsán ügyetlennek tűnik a keskeny hosszú képernyő. Éljen soká a nagy négyzet. :-)
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
dagoniat #6169 üzenetére
A Visegrádi utca 18-ban valószínűleg van.
Ott hagyni szokták, hogy megfogd, pláne ha látják, komolyan gondolkodsz, hogy esetleg vennél (és persze ott). Jók a tapasztalataim velük.Amúgy nem olyan gáz a Passport mérete mint hinné az ember, csak széles. De pl a mai okostelefonos mezőnyben egyáltalán nem számít hosszúnak.
Ha nagyobb kezed van, az egykezes használat is menni fog (nekem még pont megy.)
De tényleg gondold végig a méret -dolgot, mert van akit zavar , akár egy idő után . Mondjuk számomra pont jó, mert úgy nagy a kijelző, hogy nem hosszú. De ez egyéni szempont. Van akinek fordítva lenne jó.Ui: látom Hagel kolléga is már segíteni próbál. Szóval biztos látni és tapintani fogsz egyet, mielőtt kiadod a pénzt.
-
dagoniat
tag
Es Pesten hol lehetne megtapizni. Regota kovetem a topicot, most egy q10-em van. Csak a bb jon be. Tervezem egy passport vetelet, de a meretek szamitanak. De remelem nem lesz gond. ;-)
-
bigsee
addikt
Du. elkapott a juhászbeteség - szabin vagyok
- és a PP-al álmodtam... régi szép idők...
-
-
válasz
laci1892 #6162 üzenetére
A navi szerintem nagyon viszi az üzemidőt. Ebből kifolyólag ha ilyesmit csinálok, akkor a szivargyújtó töltő tuti, hogy be van dugva. De hosszabb (=értem ez alatt 20 percnél hosszabb) úton egyébként is rádugom.
tomeeee: "mondjuk aksikímélő üzemmódban használom"
Ez meg se fordult a fejemben, lehet hogy ennyit rádob? -
tomee007007
addikt
Nem tudom Urak, nekem amióta megoldódott az NFC problémám ezeket az értékeket hozza. Pl az S6 edge-em ugyan ezzel a felhasználási móddal csak 2,5 napot bírt.
Én magam is meg vagyok lepve....mondjuk aksikímélő üzemmódban használom folyamatosan, az azért rádob egy +25%-ot... -
laci1892
őstag
Bár nálam az egy nap azért szerintem nagyon jó. Napi 1-2 óra navi simán benne van átlagban, plusz zene hallgatás, reggel youtube videók, nap közben meg folyamatosan csörög az a k**a telefon (
). Iphone 6-ot napi kétszer töltenem kellett. Hála istennek már nincs meg xd
-
kekkola
senior tag
válasz
tomee007007 #6153 üzenetére
Dobozban, sim nélkül nálam 5 napot is bírt.
-
Galahed
senior tag
válasz
Aha.... szerintem ez, ebben a formában, BB Passport telefonnal nem lehetséges.
-
PHenis
senior tag
válasz
A Z10-em ennek a felétől letérdel 1 nap alatt...
-
válasz
Ezt én is csak szmájlival a végén tudom elképzelni. De a viccet félretéve, ennek kb az 1/3-a reális. Azaz az 1 nap, esetleg egy kicsi, de már 2 se, 4 meg már szerintem komoly túlzás.
Már akkor is felkaptam a fejem, mikor azt írtad hogy milyen nagy számban futnak nálad hibamentesen az androidos appok, de akkor most azt is tegyem helyre magamban? -
fido75
tag
válasz
Mi???!
-
b4ln4
csendes tag
-
laci1892
őstag
Nos végre megadatott a Szerencse hogy immáron lassan egy hónapja tudom aktívan használni a passportot. Elképesztően jó készülék. Sokkal Könnyebbé teszi az életem mint idáig bármelyik más telefon. ez az első olyan telefon aminél nincs hiány éreztem, aminek minden pontjával elégedett vagyok Összességében, Minden meg van, Nagy képernyő + qwerty billentyűzet nagyon jó párosítás. Eszeveszett gyors nem szarja össze magát ha befogom munkára a készüléket. Hibátlan!
Egyébként mellette nyomogattam egy classicot pár napig. Kicsit jobban kézbe simuló a méretei végett, de bizonyos szituációban eléggé érződik a régebbi chipset hátránya.
-
V B A
aktív tag
Google Mapsben már lehet Magyarországon is térképet lementeni az "ok maps" paranccsal. Beállítod zoommal a lementeni kívánt térképrészletet, beírod a keresőbe, hogy "ok maps", enter és felajánlja a letöltést (kivéve ha túl nagy a kiválasztott részlet, Balaton+Nyugat-Mo.+Bp. még belefér).
A PP szempontjából annyiban érdekes, hogy elsőre nem működött nekem, mindig hibára futott. A megoldás: az apphoz tartozó adatok törlése.
Device Monitor -> Storage -> Maps (vigyázat a BB Maps is Maps néven fut) -> Clear data
Ettől függetlenül adatkapcsolat nélkül továbbra sem lehet:
- keresni
- útvonalat tervezni és navigálni
- nyilván nincs közlekedési információ
- ...Arra jó, hogy kisebb lesz vmivel az adatforgalom, külföldön meg lehet "klasszikus" térképként használni, én leginkább erre szoktam.
Amíg a fentieket megírtam, lejött Észak-Nyugat Magyarország. Tapasztalat: adatkapcsolat nélkül megvan minden főútvonal, a kisebb utcáknak nincs neve. Ezek szerint a magyar offline vonalat van hová fejleszteni.
Most megpróbálom Budapestet. :-)
-
b4ln4
csendes tag
Miracast dongle-t használ valaki?
Szeretném wireless kirakni a PP képét a tv-re. Főleg filmnézés miatt.
Belkin és Microsoft adaptereket nézegettem eddig.
Van tapasztalatotok valamelyik termékkel, vagy egyéb megoldási javaslat erre? Csak wireless érdekel.
Köszi! -
simeister
csendes tag
Sziasztok! 1 év passport használat után regisztráltam.
-
V B A
aktív tag
válasz
yamaha162 #6122 üzenetére
q10 - passport különbségekről tudok nyilatkozni
- q10 2G, Wifi,Bt, Battery Saver mód mellett ment el kb. egy napot (jóval több, mint 20 órát), Passport 3G, Wifi, BT és Battery Saver mód mellett megy el kb. 30 órát (én főleg telefonálok és emailezek, de ezekeből sokat)
- androidos támogatottság biztos jobb, de csodát ne várj -
phanze
aktív tag
Valaki nem tudja esetleg,hogy Bécs belvárosában meglehet e nyomkodni valami boltban a passportot?
-
phanze
aktív tag
válasz
Ceftriaxone #6140 üzenetére
Jobbulást!
-
Ceftriaxone
aktív tag
Csak kérdeztem, amúgy szerintem még lehetett volna egy rakás más szituáció... engem eddig utcán, tömegközlekedésen akartak megverni... amúgy most elég beteg vagyok, és nem vagyok túl gondolkozóképes
....azt hiszem valami vírus.
-
válasz
Ceftriaxone #6136 üzenetére
Szerinted?
Betörtek, otthon volt, rendőrt akart hívni.
Lebukott, megverték - a saját lakásában! (Z10 meg lett taposva.)Had ne kelljen mar kurva némitást keresgetni, nem?
-
Ceftriaxone
aktív tag
Hát az lehet. Bár durva helyzetben az ember meglepően ravasz is tud lenni, pont úgy ahogy meglepően óvatlan is...
...tapasztalatok...
-
válasz
Ceftriaxone #6136 üzenetére
Mondjuk egy durva stresszes helyzetben nem fogsz q-betűzni.
-
Ceftriaxone
aktív tag
Némitásnak ott a Q billentyű is. Benyomod néma, újra benyomod normál mód.
-
Coc@s
őstag
válasz
tomee007007 #6130 üzenetére
A Tárcsázás idejére lenémítod.
-
tomee007007
addikt
A telefonál hogyan tudom kikapcsolni a tárcsázó billentyűzet hangját?
-
yamaha162
tag
2 nap viszonyitasi alap csak. 12 orazom meloba meg 2 ora az ut oda vissza aztan jo ha birjja az akku
remelem taalalok valakit aki beszamolja a huawei p8 liteot
-
Coc@s
őstag
válasz
yamaha162 #6122 üzenetére
Ma reggeltől délutánig doktoroknál voltam.
Összesen autóztam kb. 2-2 és fél órát, ezalatt ment rajta a waze töltő nélkül. És ez szeret zabálni.
A várakozások alatt kellően unatkoztam, állandóan a telefont b..sztattam.
Push szinkronnal megy a céges levelezés, amellett félóránkénti beállítással megy a hotmail, a gmail, két IMAP (vagy POP3 ?) levelezés, megy rajta az FB, a Viber állandóan.
2G+3G+4G és állandóan bekapcsolt WIFI a beállításom.
Két kórházban is inkább a 2G volt mint bármi más.
Reggel 3/4 8-kor indultunk és kb. 4-re értem haza.
A fentiek mellett ment le 10%-ra az akku.
Normál munkanapokon estére (kb. este 10) 40-50% szokott lenni.Hátha ez segít.
-
-
yamaha162
tag
Sziasztok. Egy eve kb voot egy q5 telom. android alkalmazasokat probalgattam de nem volt az igazi. Passportnal maar jobb a helyzet? Gondolom a passport es a q5 kozott eg es a food a kulonbseg... uzemido? Allando internet kapcsolat mellett milyen napi 2-3 ora netezessel kibir 2 napot? Nagyon szeretnrk mar egy ilyen telefont. Aztan megprobalom elcserelni a jelenlegi androidos telom
-
fido75
tag
Tudja valaki, hogy a Beta Zone-t hogy a fenébe lehet Magyarországról használni?
-
laci1892
őstag
Nagyon-nagyon szépen köszönöm a válaszokat
-
jacis
nagyúr
-
laci1892
őstag
Sziasztok!
A kijelzőt illetően lenne egy kérdésem.
Ha a passportot este dokkolóra teszem s kvázi mint egy asztali órát használom ( ergo egész este megy a kijelző) akkor a kijelző be tud égni, vagy esetleg más problémát okozhat a folyamatos működés hosszabb távon? -
-
V B A
aktív tag
válasz
Ceftriaxone #6107 üzenetére
én használom a mérőt, ráadásul Vodafonenal, bár a gyakori OS-frissítések miatt, nem minden hónap megy végig
3GB előfizetésem van, amikor küldik az SMS-t arról, hogy elfogy a PP számlálója is 3GB körül jár
-
Coc@s
őstag
válasz
Ceftriaxone #6109 üzenetére
A reklamálás előtt nézd át a díjcsomagod feltételeit.
Extrém esetben akár 100kB-os is lehet a számlázási egység, és minden megkezdett egységet egy egésznek számítanak.
Ilyen esetben a sok kicsi forgalom ugyanannyit számít, mintha egyben nagyobb mennyiséget húz le valaki. -
Ceftriaxone
aktív tag
-
válasz
Ceftriaxone #6107 üzenetére
Igaz nem vodafone, de másik szolgáltatónál nekem az volt a tapasztalatom, hogy meglehetősen pontosan mérte a passport a tényleges fogyasztást, nagyon közel azonos méréssel a szolgáltatóhoz.
Nem lehet, hogy a vodafone-nál nagyobb a számlázi egység? Pl sok 1 kb-os forgalom 10 kb-os számlázási egység esetén? -
Ceftriaxone
aktív tag
Sziasztok!
Lenne más -nem igazán a telefonra vonatkozó műszaki -kérdésem a Vodafone-nál levőkhöz: finoman szólva gyanús ahogy a mobilnetet számlázzák.
A telefon adatai szerint -és ez tűnik reálisnak-tegnap óta kb 120 MB adatforgalmam volt, a Yodafone szerint meg több mint 800 MB...az elmúlt 10 napban a telefon szerint 1 GB fogyott, a szolgáltató szerint 3 GB...és tényleg a telefon a reális, tegnap óta jórészt arra használtam, hogy Mobilarena fórumra írogatok...az csak nem volt ennyi...
Tapasztalat? -
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
tomee007007 #6103 üzenetére
Szia! Nem voltam elérhető telefonon és SMS -ben...
-
válasz
Ceftriaxone #6101 üzenetére
Gratula! Bíztunk a megoldásban!
-
válasz
Örülök hogy megoldódott!
-
tomee007007
addikt
válasz
Milyen hibákat okozott a SIM?
-
phanze
aktív tag
Valaki légyszíves próbálja ki ,hogy megy a World of tanks.
(januárban jön az én útlevelem is)
-
Ceftriaxone
aktív tag
Sziasztok!
Örömmel jelentem, minden jel szerint a SIM kártya volt a hunyó!
Bementem a Vodafone -hoz, kicserélték, és újra jól működik!Csak ugye két hete is megbolondult a telefon, ezért is volt már sok a jóból...de lehet hogy az is a SIM miatt volt, illetve akkor tele volt a gép általam patch-elt APK-kal, amiket akkor a biztonsági törlés leszedett. Azóta csak "normális" Google Play / Amazon alkalmazás APK van rajta, nem barkácsoltam a Services -t...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A kanadaiak útlevéllel megegyező méretű, billentyűzetes újdonsága az elmúlt hónapok egyik leginkább formabontó készüléke, melyben hasznos funkciók debütálnak.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest