Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- BIOS frissítés
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Powerbank topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@cika
őstag
fatal, martonx: Az úgy teljesen jó :-)
-
M@cika
őstag
Köszi, legalább aki tényleg nem volt képben az most tudja mit hova tegyen.
(nekem egy sata SSD-n a 21390 fut, a gyors NVME-re raktam a 21996-ot, a régebbi lassabb NVME ssd-n meg a mostani 19043.1052 megy)
Igen, most látom kint is van a Win11 Insider 22000.51 számmal. Akkor rá is frissítek valamelyik nap :-) -
vicze
félisten
Szinte biztos, hogy nem lesz 21H2, Az utolsó Insider build 21390 (aka 21H2).
A kiszivárgott 11 az 21996, elég valószínű, hogy Win11 nemsokára átkerül Insiderbe 22000-vel, ha jól látom.21H1 az még 19043 (20H2 19042), csak hogy értsd mi történik a build számokkal.
Nem úgy néz ki, hogy bármilyen párhuzamosság lenne.
Már át is írták a support időket Win 11-re és megint megváltoztatták support időket(ez valakinek ott elég nagy hobbija.).2025 fingom nincs, hogy honnan jön mert 21H1 2024-ig(megjelenés +30hónap) van támogatva 2016 LTSC 2026-ig, 2019 LTSC 2029-ig.
-
ddekany
veterán
"biztos volt ahol ha lehetett a munka könnyebbik végét fogták meg"
Sok minden úgy születik meg, hogy valaki összekalapál gyorsan valamit, talán csak magának, nem sejtve, hogy az később rászabadul a világra. Tehát ő sem gondolta át nagyon, csak így esett. Meg aztán, sok idő telt el azóta, bölcsebbek is lettünk (ha a szakma krémjét nézzük), meg a világ is megváltozott. A valódi gond az, ha valami képtelen megszabadulni a sötét múlttól. A "Linux" közösség kult jellege pl. aligha segít ezen. Vagy, hogy amerikai mintára, amit vért izzadva kitanultál, az onnantól csodás, hiszen különben te nem lennél egy sikeres ember, akinek egy great tájmja volt mindenhol, és bazi nagy sikerrel alkalmazta X technológiát. Ehhez nem teheted oda, hogy amúgy egy szutyok, de ez van...
-
rii
nagyúr
a belbecs miatt írtam jaja, hogy 'nyönyörű .-))))
" ... Ha ebben kigyönyörködtük magunkat, akkor azért van ott egy kupac történelmi hordalék, ami visszafelé kompatibilitás és igénytelenség/tudatlanság végett úgy maradt. ... "ezzel a részével végképp nem vagyok tisztában
.-/
biztos volt ahol ha lehetett a munka könnyebbik végét fogták meg
de a unix születésétől kezdve szép rendszer ... terveztem megtanulni, ... vagy a bsd-t, mert tökjó hogy az osx meg bsd ... csak már igyekszek minél kevesebbet a gép előtt lenni ...#282 Gargouille:
" ... A linux a maga módján szintén szép, ha nem a felületére gondolsz esztétikailag, .... "
azért a linux-ra már 97-ben annyi kinézet volt hogy rengeteg.
különböző ablakkezelőket lehetett kiválasztani telepítéskor és azokon belül is rengeteg változat volt, csak régen is volt már nem elmékszem rá ... enlightenment, ... vagy volt a windowmaker ... ezt az openwindows -t is nagyon bírtam ... vagy a CDE-t" .... hanem a műszaki beltartalomra, a felépítésére, tehát a rendszer logikája szempontjából nézed.... "
jaja
.-)
az OS-nél csak az a fontos, hogy stabil legyen és gyors
( meg persze azért legyen jól átlátható a kezelőfelüet )
az OS egy használati "tárgy" ... a jó használhatóság, könnyű átláhatóság szeintem fontos a munka közbeni hajtáskor ... ezért is csípom az osx-et. pláne a szinezést ( amit kikapcsoltak több éve, és xtrafinder-rel kellett visszakaccsolni, a sidebar-t. olyan jó az osx használhatósága, hogy 94 óta használtam commandert ( norton, volkov, dos navigator, far comander ), 2008-tól osx-et, és amikor mondták, hogy osx alatt elhagyja a pc-s ember a commandert, nem hittem el, de tényleg. commanderből már körülményesebb használni a gépet, mint finder-rel. már csak dísznek maradt fenn a double commander#296 vicze1
" ...Az hogy a GUI-t jobbra vagy balra tolják érdektelen, nem az az OS. ... "
jaja .-)
mókusvakítás az a GUI reszelgetés állandóan, mind osx, mind win vonalon
ja meg alaplapoknál a BIOS is úgy néz ki, mint egy űrhajó vezérlőterme
ebbe ölni időt, energiát. elképesztő.
#243 vicze1
nekem az is hiányzik, hogy régen jobban volt egyénisége mindennek. telefon, tv, szmítógép, ma meg már minden flat... kiölték belőle a lelket ... ha kellene még új gép, megpróbálnék szerezni valami régi házat, bele valami non-rgb-s hardware, mellé két 21"-os trinitron képcsöves CRT,
retro
.-D -
vicze
félisten
válasz
#32839680 #302 üzenetére
Nincs még Windows 11 és nem lesz még jó pár hónapig. VM-ben hol a TPM ami nélkül "nem települ"?
"Since July 28, 2016, all new device models, lines or series (or if you are updating the hardware configuration of a existing model, line or series with a major update, such as CPU, graphic cards) must implement and enable by default TPM 2.0 (details in section 3.7 of the Minimum hardware requirements page). The requirement to enable TPM 2.0 only applies to the manufacturing of new devices. For TPM recommendations for specific Windows features, see TPM and Windows Features."
Ennyit erről, pontosan ugyan ez Win11 követelménye is.
-
ddekany
veterán
válasz
s1ckness #291 üzenetére
"Úgy látom az intéző még mindig nem támogatja a füleket - ez még viccnek is rossz azért."
Na igen. Kinézet oda-vissza reszelése az megy. Munkára használhatóság javítása meg szerintük nem érdekel senkit? A fájlkezelő azért elég fontos, és munkahelyen esélyes, hogy nem fognak alternatívát biztosítani.
Ja, és fülek hiányát még megfejelik azzal, hogy ha ugyanabból az alkalmazásból több van nyitva, akkor egymás mellé teszi őket a tálcán (amit már eleve nem mindig akar az ember), és az így létrejött csoporton belül nem lehet változtatni az sorrendet!
Tán nem dolgoztak még sok ablakkal, ahol hogy ne tévedj el, valami logika alapján akarod sorba tenni őket. Szóval a tálca is gagyi.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
#32839680 #295 üzenetére
A marketing és a technológia különböző dolgok. A jelenlegi részvény árfolyamom is látszik, hogy jó döntés volt külön verziót kreálni ezekhez a fejlesztésekhez (maga az update pedig gyakorlatilag úgy fog települni a jelenlegi window 10-ekre mint a korábbi éves frissítések).
-
vicze
félisten
válasz
#32839680 #294 üzenetére
Mármint a Windows név.
Mert akkor rossz dolgot cserélnek.
XP az eXPerience rövidítése óhajtott lenni és igen nagy ugrás és változás volt a Lunával, így ahhoz elég jól illett. Azért consumer fronton a Windows 2003 nem hangzott volna olyan jól.
@#295: De nincs új OS, új név van. Windows Vista óta nem történt semmi gyakorlati változás az volt az utolsó nagy frissítés. Az hogy a GUI-t jobbra vagy balra tolják érdektelen, nem az az OS.
-
vicze
félisten
válasz
DeFranco #290 üzenetére
10X wót má, ugye az hogy 11 lesz már elég biztos.
Szerintem az ég világon nincs értelme átnevezni, de ők tudják. Fogalmam sincs mire kell a média hype. De a marketing osztály biztos tudja...Amúgy egyedül a Vista-nak volt értelmezhetetlen neve a többi mind rendben volt és volt benne logika.
-
s1ckness
kezdő
Üdv,
Szerintem Win8 óta alig változott a kinézet. Ott totálisan elcseszték a Start menüt, a Win10 valamelyest segített a helyzeten, de összességében a 11 start menüjét látva is nehéz elhinni, hogy ezen dolgoztak X évet. Sok minimalista design tud jól kinézni, de a pl. a Windows gépház minden elemet nélkülöző, hófehér sivársága szerintem nem tartozik ezek közé. Most lekerekítették a sarkokat újra, hurrá. Ezt csinálta anno a Win XP is. Megyünk oda-vissza.
Úgy látom az intéző még mindig nem támogatja a füleket - ez még viccnek is rossz azért.
A legfontosabb változtatások gondolom ezúttal is a motorháztető alatt történnek, az lesz a lényeg.
-
M@cika
őstag
válasz
westlake #287 üzenetére
Egy szimpla bejelentés kedvéért azért igencsak karcsú egy ilyen médiacunamit betolni.
Tessék szépen elérhetővé tenni mondjuk egy június közepi frissítést :-)
Amúgy egyszerűbb lenne, ha simán Windows-nak hívnák ezentúl, ha mégis akarnak bele számot, akkor meg legyen 22 :-) -
M@cika
őstag
Akkor estére jön a friss build? :-)
-
Gargouille
őstag
Mondom ízlés dolga, nekem egyáltalán nem tetszenek a különféle Linuxos felületek, pedig láttam már egy néhányat, de nem is ez a lényeg. Nem nekem kell, hogy tetsszen hanem annak, aki használja.
Az új Win11 felület sem nyerte el a tetszésemet amúgy, értem a letisztultság mögötti szándékot, de már mintha átestek volna a ló másik oldalára. A letisztultság oltárán beáldozták a funkcionalitást. Egyszerűen kevés az információ a képernyőn, csak azok a menü elemek, info-k stb. jelennek meg amikről az MS úgy gondolta, hogy fontosak, miközben sokszor pont olyasmire vagyok kíváncsi amit meg úgy kell előtúrni a mélyből, mert kiírni már luxus lett volna egyből.
Leggyakrabban így a parancssorra vagy PS-re támaszkodom inkább a UI helyett, mert hamarabb lekérdezem egy paranccsal mint megtaláljam épp melyik "speciális" beállítás alatti huszadik fülön lévő linkre kattintva felbukkanó ablak alján találom.
-
ddekany
veterán
válasz
Gargouille #282 üzenetére
A felületnek kinézetének pont kevésbé vannak visszafelé kompatibilitás megkötései. Sőt, maga az egész DE elég változatos, pl. van a Gnome-os, meg a KDE-s világ, és azon belül is elég nagy változások voltak egyes fő verzióknál. (Aztán más kérdés, hogy az alkalmazások kinézete mennyire tudja ezt a változatosságot lekövetni.) A parancssoros résznél viszont egyszer valahogy megtörténtek a dolgok, még a ősidőkben, és aztán a lényeg úgy is maradt. A többség azt használja, általában egyáltalán nincs grafikus felület. (Munkára kell itt gondolni, nem otthoni hobbira. A munkában használat a többség.)
-
válasz
Gargouille #282 üzenetére
"A Linux a maga módján szintén szép, ha nem a felületére gondolsz"
Hát akkor még nem találkoztál modern desktop linuxal.....
Győnyörű, a végletekig formálható felületek vannak. Egy KDE-ből például kb. azt csinálsz amit akarsz...
Vagy másik végletekig ott van pl. a deepin. -
Gargouille
őstag
A szépség relatív fogalom, kinek mi a szép ugye. Nekem például a Powershell nagyon szép, míg mások szerint totál gáz az egész. Ízlésbeli kérdés csupán. A linux a maga módján szintén szép, ha nem a felületére gondolsz esztétikailag, hanem a műszaki beltartalomra, a felépítésére, tehát a rendszer logikája szempontjából nézed. Szerintem ebben ugyanúgy látható a szépség, csak ez másképp szép, mint egy lekerekített ablak vagy egy jól eltalált parancsikon.
-
ddekany
veterán
"a unix egy gyönyörű OS"
Ez egy pöttet tán erős. Illetve az UN*X az most már "a Linux". Egyszer meglett neki a kritikus tömeg (nem asztalon, hanem szerver, stb.), és innentől ezt már verseny alapon nem tudja semmi új leváltani. Mint a Windows, csak az más területen van így. Szóval sikeres. De szép? A kettő ritkán jár együtt eleve. De biztos van olyan része... OK, tudom, hogy "minden fájl".
Ha ebben kigyönyörködtük magunkat, akkor azért van ott egy kupac történelmi hordalék, ami visszafelé kompatibilitás és igénytelenség/tudatlanság végett úgy maradt. A híres "toolbox" a struktúrálatnak kimenetekkel, meg a többi gond vele. Meg a bash (bár drukkolhatunk az Oil shellnek... de nem sok esélye van ebben a szubkultúrában). Na mindegy, szóval azért nem a szépségről híres. Ilyen meg olyan, de kompromisszumot kötünk, választunk a 2 nagy közül.
-
Szerintem egy alapvetően windowsos témájú topicban nem érdemes belemenni a windows-linux témába. Csak parttalan vita lenne.
Mondom ezt úgy, hogy bár jó fél éve csak windows van a gépemen de szeretem a linuxot is.
A kettő alapvetően nem ugyanazzal a céllal indult, bár a linux az utóbbi években óriási lépéseket tett, hogy elfogadtassa magát, és bár sosem lesz kompatibilis az ablakos rendszerrel (szerintem nem is ez a célja) ha le tudná vetkőzni a rengeteg rárakódott -és már totálisan hamis- téveszmét akkor jó alternatíva lehetne olyan usereknek akik vagy a gyenge hardvereik vagy az egyéb akutt windowsos problémáik miatt kinlódnak. -
ddekany
veterán
Khm... már megint ez a trükk. Az itt lévők többségének a szótárában "a Linux", az az Ubuntu, Mint, Fedora, stb. Ami a mobilok 90%-án van, az legalul egy módosított Linux kernel, de ami fölötte van, annak nem sok köze van ahhoz, ami PC-s Linux disztrókban a kernel fölött van. És pont attól lesz Android az Android, ami fölötte van. Ha lecserélnék a kernelt másra, akkor is Andoridnak hívnák.
-
válasz
Gargouille #270 üzenetére
Sok OS van ,sok feladatra... a win mindenre IS jó... olyan is.
Egy mezei /net/film/face kombóra van egy kosárnyi, OS amit felteszel és megy. -
dabadab
titán
válasz
Gargouille #273 üzenetére
Izé, azért a Linuxnak mégis 90+% részesedése van a mobilpiacon, a maradék meg BSD
-
Gargouille
őstag
"lehet mert az írtad, hogy az it ipar elfelejtett oprendszert írni"
Azt írtam, hogy ez az érzésem. Természetesen tévedhetek is.Unix/linux/bsd -ben egyetértek, de nem a "pórnépnek" való. Egy mikrotik routert sem feltétlenül ajánlanék egy mezei usernek és nem azért mert ne lenne jó.
-
rii
nagyúr
válasz
Gargouille #268 üzenetére
lehet mert az írtad, hogy az it ipar elfelejtett oprendszert írni
a unix egy gyönyörű OS, mind nagygépes, mind kisgépes környezetben ( linux )
a BSD is ( osx )volt os2/warp - jó lett volna
sőt a win NT 3.51 is nagyon jó volt
aztán az xp is nagyon jó volt -
rii
nagyúr
válasz
Gargouille #270 üzenetére
" ... Én nem állítom, hogy rosszabb vagy jobb egyik mint a másik ... "
ok
ezért írtam én is, hogy kamion - személyautó - összehasonlíthatatlan -
Gargouille
őstag
Én nem állítom, hogy rosszabb vagy jobb egyik mint a másik (ez óvoda), csupán azt írtam, hogy mint populáris, általános célú operációs rendszer, egyszerűen nincs nagyon alternatíva. Ahhoz képest, hogy egy tetszőleges problémára hányféle szoftveres megoldás van, OS tekintetében igazából nagyon nincs miből válogatni.
-
rii
nagyúr
válasz
Gargouille #264 üzenetére
mert a linux kamion
a win ( desktop ) meg személyautó
a linux sose lesz személyautómikor a win még sehol se volt, a linux már multiuser multitask x-window volt
amit írtál, hogy populárissá akarják tenni - ez a baj
de amúgy egy ilyen linux disztrib úgy felment egy laptopra, hogy már install közben kérdezte a wifi jelszót, míg a felinstallált win meg még semmit se látott a halo card-ból (sem)
egy magyar linux, az uhu linux 2001-2002 körül feleannyi idő alatt felment mint az XP, és minden mukodott, míg xp-re még drivereket kellett tenni.
-
ROBOTER
addikt
válasz
Csak egyetérteni tudok az első mondattal. Az átlagember számára lehet egyre szebb a felülete és egyre több megoldást tartalmaz, de mint "plug and play" OS mintha visszafelé fejlődne, vagy inkább mintha szándékosan bénáznák el.
-
dabadab
titán
válasz
Én mindig szeretem azt, ha valaki egy témáról kb. semmit sem tud, viszont magabiztosan tud nyilatkozni arról, hogy miért hülye mindenki, aki tényleg azzal foglalkozik
-
Gargouille
őstag
válasz
moleculez #256 üzenetére
Nem szeretnék flame-et kirobbantani, de a Linuxot már évtizedek óta tákolják, variálják, próbálnak belőle összegyúrni valami populárisat, de ez nem jön össze. Az N+100000001 -ik újabb variáns és disztribúció helyett egy valóban külön operációs rendszer kellene szerintem, ami nem a Windows vagy a Linux kódok részbeni újrafelhasználásával jön létre, hanem alapjaiban előröl van újragondolva. Én egy ilyet látnék szívesen. A meglévők persze fejlődjenek tovább a maguk útján.
Mert az az érzésem, hogy az IT ipar egyszerűen elfelejtett operációs rendszert készíteni. Lényegében 2 OS van (vagy ezen alapul az összes) és ezeket reszelik, gyúrják folyamatosan.
-
eclipse19
senior tag
"A UI a látottak alapján jelentős minimalizáláson esett át, az új felület sokkal letisztultabbnak hat"
Na, az ilyen mondatoktól kapok hidegrázást már egy ideje.
A Win 8-nál és 10-nél is ez volt a duma, aztán mi lett belőle.Grafikailag eljutottak az AeroGlass-tól a kvázi 3.1-es Windows kinézetig, annyi megszorítással, hogy a 3.1 alatt még legalább volt az ablakoknak látható kerete és hirtelen rápillantva azonnal meg lehetett különböztetni az aktív ablakot a többitől. Most viszont nem lehet, mert a fejléc így is-úgy is fehér, max a benne lévő feliratban van egy halvány árnyalatnyi különbség.
Tudom, hogy ez átállítható (kivéve az MS Office alkalmazásoknál), de akkor miért a fehér-fehér az alapértelmezett?
Úgy látom az ablakok határát egyértelműen és minden körülmények között jelző, látható és állítható színű keretet sem hozzák vissza. Lehet helyette az ablak árnyékát nézegetni, ha éppen van (mert inaktív ablaknak pl nincs).
Ezek szerint marad a mostani elmebaj, hogy van ugyan keret, de láthatatlan, így az ablak széle nem ott van ameddig láthatóan tart, hanem kicsit kintebb és átméretezéshez is ott lehet az egérrel megfogni, ahol látszólag nincs semmi.
Elvégre miért lennének egy Windows nevű rendszernek normális, tisztességes látható kerettel elhatárolt és használható fejléccel ellátott ablakai? Kinek kell az? -
moleculez
veterán
válasz
Gargouille #254 üzenetére
Ezért próbálnak olyan Linux DE-ket összerakni amik kulcsrakészek, és out-of-the-box működnek, ami amúgy hellyel közzel sikerül is, aztán mindig az alternativeto.net-n találja magát az ember fia.
Amúgy nálam macOS - > Linux -> Windows a rangsor.
Viszont asszony az tipik átlaguser, Win10-n és néha a kezembe akad az is. Jó kis Ryzenes Honor 15 laptop, de néha úgy megfekszik a Win alatta, hogy öröm nézni. Pedig tényleg kizárólag Edge (<20 lap) + Office a felhasználás. -
rii
nagyúr
válasz
Gargouille #254 üzenetére
" ... Nekem nem is a nagy szoftverek hiányoznának, azokat úgyis kiadják akármire előbb-utóbb. ... "
soha nem fogják
mindek fektessenek bele időt-energiát-pénzt, ha ettől nem lesz több vevőjük? -
Gargouille
őstag
"a Linux elterjedését már csak az is elősegítette volna, ha az adobe implementálja ( nem tudom ez e a jó szó rá ) legalább a PS, ilu, ID-t.
akkor én is nem osx-en hanem Linuxon lennék"Nekem nem is a nagy szoftverek hiányoznának, azokat úgyis kiadják akármire előbb-utóbb. Inkább a sok apró util (akár saját fejlesztés), amiket hosszú évek alatt sikerült összegereblyézni és nap mint nap könnyítik az életemet. Alternatíva persze sokszor van, csak alkalmatlan.
-
rii
nagyúr
válasz
Gargouille #252 üzenetére
" ... Ha meglenne a Windows kompatibilitás ... "
20 éve várunk erre
.-Dott lenne, lett volna, van a Linux
lehet egy OS akármilyen jó, de ha nincs rá software ...
volt a beOS is.a Linux elterjedését már csak az is elősegítette volna, ha az adobe implementálja ( nem tudom ez e a jó szó rá ) legalább a PS, ilu, ID-t.
akkor én is nem osx-en hanem Linuxon lennék -
Gargouille
őstag
Ezen már én is eltöprengtem párszor. Ekkora cégek mint a Google, Facebook stb., ilyen erőforrásokkal simán belevághatnának 0-ról egy teljes értékű desktop OS-be. Legalább lenne valami verseny. Ha meglenne a Windows kompatibilitás (natívan futnának a binárisok) akkor nyert ügy lehetne.
-
ddekany
veterán
válasz
Gargouille #249 üzenetére
Munkavégzésnél valójában a form factor a fundamentális. Persze igen nehéz az x86+Windows rendszert (vagy majd talán ARM+Windows-t) ott komolyan megszorítani, a hatalmas múltja miatt. Azért elgondolkodtad, hogy a Google miért nem próbálkozik desktopos andoriddal komolyan.
-
Gargouille
őstag
Ebben teljesen igazad van, de attól még nem lesz kevesebb PC, hogy az elmúlt években rengeteg plusz user keletkezett, akiknek nincs rá szükségük. Az arányok változtak persze, de ne feledd el, hogy ha nem a szórakozás/otthoni területet nézed, akkor továbbra is zömében PC-n folyik a munkavégzés. Attól, hogy este filmet nézni kényelmesebb egy tablet, még ugyanúgy kell a PC a munkához, tanuláshoz. Szerintem ez nem fog változni.
-
vicze
félisten
válasz
Gargouille #247 üzenetére
Megértem hogy ezt sokaknak nehéz elfogani, ott van anyámnak a laptop kb. félévente ha bekapcsolja mert nincs szüksége rá és amúgy is túl bonyolult neki. Telefonnal, tablettel vígan elvan és mindent elintéz rajta. Ez a mai világ nem a PC.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A részletekre már nem emlékszem, de jobban futott a Vista, mint a 32 bites XP. Azt hiszem Socket 939-es AMD procim, de h. 1 vagy 2 magos, azt már meg nem mondom. Ez 2006 körül volt, mikor már RC körül járt a Vista.
Sosem volt erőművem, akkoriban meg pénzem se megfizetni az Intel márkanevet, így AMD-s gépeim voltak. Az s939 mondjuk egy sikeres széria volt, az utolsó a Ryzen korszak előtt.
-
fatal`
titán
Akinek 64 bites gépe volt annak nem nagyon volt alternatíva. Combos vason sokkal jobb volt a Vista, mint az XP. Én SP2-vel használtam, addigra rendberakták a drivereket is, sokkal stabilabb volt, mint az XP.
Mondjuk egy gyenge laptopon valóban rémálom volt az egész. De a 7 sem volt sokkal jobb, csak addigra fejlődött a vas meg a driverek.
"A PC egy kihalófélben lévő dolog. Az ARM és a Android sokszorossan több eszközön fut, és több ember használja, olyanok is akik soha nem fognak PC-t használni."
Azért ez bőven erős túlzás. Nem csak tartalomfogyasztás létezik.Egyébként a neten (a szakmai fórumokat leszámítva) látszik is sajnos, hogy elég csak egy telefont bekapcsolni és nyomkodni.
-
vicze
félisten
Amiket írsz workstationök voltak olyan áron mint most egy Power9 workstation.
Windows vonalon is ott vannak az ARM-es gépek, ahogy Linux-szal is rengeteg van.
Kínában ott vannak a MIPS-es Loongson-ok.
Illeve most már nemsokára jönnek a RISC-V-ös dekstop CPU-k is, ha Intel sikeresen el nem süllyeszti.A PC egy kihalófélben lévő dolog. Az ARM és a Android sokszorossan több eszközön fut, és több ember használja, olyanok is akik soha nem fognak PC-t használni.
-
vicze
félisten
-
rii
nagyúr
uhhhh
.-(((((pedig én azt hittem még létezik élet a pc-n kívül is dekstop vonalon
.-((((((
( van is egy komplett silicon graphics indy-m ... meg régen a sun-nak is volt desktop gépe, 97-be pc-re si9került feltenni a sun solarist, nerm tudom van-e manapság még ez az os pc-re )úgy irigyeltem is őket, hogy nekik nem kell rgb-t meg olyan os-eket használniuk ahol a fő szempont hogy így a küllem úgy a küllem, csicsa így, csicsa úgy
.-(((((annyira egy szutyok lett az egész pc iparág, mind hw-esen, mind sw-esen
.-(((((jó lett volna látni, hogy valahol ezt a desktop vonalat normálisan csinálják (hw/sw, rgb és csicsa/sallangmentesen)
.-((((((((
szép (lenne) az informatika, de elvitték kirakatbazárba az egész pc vonalat -
rii
nagyúr
desktop gép esetében van valami más is a PC-n kívül?
sun? silicon graphics?
esetleg ami nem intel cpu-s? -
-
martonx
veterán
válasz
mefistofeles #233 üzenetére
Ember, az megvan, hogy még be se jelentették a win11-et???
-
Elkezdte gyomlálni a windows 11-es letöltő oldalakat a microsoft
Most akkor kavarnak vagy nem kavarnak -
Cr00py
senior tag
válasz
mefistofeles #231 üzenetére
De frissíthető. Kipróbáltam én is vm-en.. viszont telepítés előtt figyelmeztet az eltérő régió, nyelvi beállításokra, illetve - nálam - a fájlok sem maradtak meg. Gondolom épp emiatt. Frissítést követően US régió, illetve angol nyelvi beállítások fogadtak.
Mondjuk én alapvetően is angol win-t használok. Csak a "teszt" kedvéért dobtam fel egy magyar win10-t a vm-re, ami aztán az iso-val frissítettem.
-
Skacok!
Mint ha valaki azt írta volna, hogy 11-re szépen jönnek a magyar nyelvi frissítések. Ez milyen szinten áll most kb.? Elboldogulok angolul is de nekem otthonosabb anyanyelven. Amitől viszont rettenetesen irtózok az a vegyes felvágott.
Magyar win10 nem frissíthető egyenlőre a fellelhető ISO val, igaz? -
ddekany
veterán
válasz
#16820480 #229 üzenetére
Hogy ne legyek félreérthető, ilyen van, most épp a WinUI 3-at nyomja az MS, hogy minden azzal kellene csinálni. Csak nem hogy ott a rengeteg alkalmazást amiket már kb soha nem fognak átírni WinForms-ról, de még Windows 10-ben is néhol belefutni olyan részekbe. (Illetve nem tudom milyen minőségben tud automatikusan OS stílus lekövetni. Azt láttam, hogy minimum színtémát lekövet. De persze az ikonok biztos nem fognak maguktól átváltozni MS pillanatnyi hóbortja szerint.)
-
-
ddekany
veterán
válasz
#16820480 #225 üzenetére
Újfajta UI keretrendszerre pedig óriási szükség van Windows-on, mert a régi fajta nem skálázódik jól a magasabb DPI-s monitorokon. Pláne gagyi, mikor két monitor van, ez egyik szokványos, a másik magas DPI-s (tipikusan az notebook képernyő, a másik a külső monitor amit rádugtál). Nem fejlesztek Windows desktopra, szóval nem tudom, de eléggé az jött át másoktól, hogy az MS elszabotálja magának ezeket a törekvéseit mindenféle bénázással.
-
ddekany
veterán
válasz
#32839680 #223 üzenetére
Az egy másik dolog, hogy fut mindenhol, sőt, az jobbára csak súlyosbítja a helyeztet egységes kinézet terén. Amiről én beszélek, hogy ha OS készítői úgy gondolják, hogy most változatnak a stíluson, akkor azt automatikusan lekövetik-e az alkalmazások, amik nem részei az OS-nek. Ez elég nehéz ügy technikailag. Ha az OS ad UI elemeket, akkor azok lekövethetik, de szinte kizárt, hogy mindent lefedjenek, ami egy alkalmazásnak kell. Aztán persze jó esetben a saját UI komponensek legalább az OS színvilágát lekövetik, de az ilyeneket, hogy mennyire lekerekítettek a sarkok, már erősen necces automatikusan. És aztán még jön az, hogy a layout tudjon levegősebb vagy sűrűbb lenni - valószínűleg ettől már bőven távol állunk Windows-on. És a végül a technikai képtelenség kategória, mikor az ikonoknak kéne stílusban lekövetni az OS-t. Nem túl reális, hogy az alkalmazás készítők rajzolnak egy új ikon készletet minden alkalommal, mikor az OS készítőre rájön a stílus váltás.
Persze, az elvárások is változnak, mert pl. a weboldalaknál nyilván mindegyik egyedi stíkusú, és nem követik az OS stílust. (Vagy ha az űrlap vezérlőknél igen, az bénán fog ezért kinézni.) Szóval ilyen alapon a desktop alkalmazások is nézhetnének ki teljesen egyedien. Csak akkor annyit is ér, mikor az OS készítű úgy dönt, hogy stílust váltunk.
-
törölt tag
A gyakorlatban az emberek is úgy működnek, hogy megjelenik az Android 43, és jajj megint minek sietni meg új verzió, semmi nem változik, minden évben ugyanaz a rókabőr. Megjelenik a WP, és jajj mi ez már, változás, semmi nem ott van ahol eddig és különben is sapka sincs rajta
-
dabadab
titán
válasz
#32839680 #223 üzenetére
Pont az UWP eredményezett olyan appokat hogy ugyanaz az app futott pc-n, tableten (windows rt) és mobilon (WP) is.
Ez a valóságban persze úgy nézett ki, hogy tableten meg mobilon egyáltalán nem futott, mert abból nincs windowsos, PC-n meg mindenki rühellte, mert nem tudott semmit -
ddekany
veterán
Amúgy túl nagy kinézet változtatást gondolom nem tudnak csinálni, mivel a sok alkalmazás nem követné le konzisztensen, eltekintve az ablakkerettől. Régen voltak a standard controllok, és akkor automatikusan lekövette a változást az alkalmazás, kivéve ahol egyedi UI komponensek voltak. Amennyire tudom, ilyen téren a helyet a modern UI-knál csak rosszabb lett, mert még jellemzőbb, hogy egyedi UI komponenseket használjon valami. (De ha valaki mostanában fejleszt Windows-ra, mondja ha nem így van.) Ráadásul itt az egyik dizájn változás, hogy nagyobb helyeket raknak a komponensek közé (intézőben a sortávolságot is megnövelték). Na ezt végkép kizárt, hogy lekövetnék "automatikusan" az alkalmazások, tegyük hozzá, szerencsénkre (mert bár talán jól néz ki, de kevesebb fér ki a képernyőre).
-
arabus
addikt
Ez is teljesen eredeti.
Hidd el nem is véletlenül került a netre.
Egyrészt élesben tesztelik rengeteg hardveren másrészt megnézik mi a vélemény a kinézetről.
Persze az sem biztos hogy csak ez az irány létezik és ha ez nem jött volna be akkor a bejelentésen egy másik irány lép életbe.
Az meg hogy majd egy ujabb verzióból (ami biztos hogy készül már ezerrel és lehet péntekre ki is tolják) könnyen kigyomlálják a 10-es utalásokat.
Mindjárt példának itt is van egy 11 SE verzió ez is teljesen eredeti csak más irányelvet követ,persze azt gondolom hogy a kinézet és a megvalósitás kellemes úgyhogy nagyjából a kinézet igy marad.
Tuti hogy októbertől hamarabbi start lesz hiszen nyugodtan lehet mondani hogy kész OS.
Bizonyos új hardverek megjelenéséhez ennek már késznek is kell lenni hamarabb.
Tippre legkésőbb szeptemberi start. -
Tamás88
őstag
válasz
isti732712 #212 üzenetére
Mint amikor készítették a Vistát, és sok helyen még XP-ként hivatkoztak rá.
-
Cr00py
senior tag
A végleges majd csak Október környékén jelenik meg. Addig még egy picivel több van hátra, mint 2 hét.
#215mefistofeles: 24-én lesz a bejelentés, az még 4 nap.Mutatnak egy early verziót. Beszélnek az újdoságokról, illetve maximum egy pontosabb megjelenési dátumot is mondanak majd..bár ezt kétlem.
-
Mert mi lesz két hét múlva? Egy bejelentés. Azt is mondhatják pl, hogy szeptemberben jön az új. Amúgy meg mi jelentősége van annak, hogy mi a neve? Ha szoftveresen, design és, kezelhetőség terén javul ( bár én most is meg vagyok vele elégedve) akkor nem totálisan mindegy , hogy 10, 11, X vagy krumpli lesz a neve?
-
-
aszti75
senior tag
válasz
isti732712 #210 üzenetére
Én elhiszem
Majd,ha kijön az eredeti,akkor kiderül, hogy igazad van-e vagy sem. Addig semmi sem biztos. Az is lehet,hogy ez egy félkész dev verzió és a végleges változat egészen más lesz. Bár, kötve hiszem.
Igaz ami igaz,nekem ez a dizájn bejön -
aszti75
senior tag
Na kérem......
Át gondolván az egészet és logikát követve feltettem a Windows 10-et a notebookra.Majd aktiválás és a letöltött ISO,amit kiírtam bootolható pendrive-nak,abból frissítésként raktam fel a 11-et.Tökéletesen működik.Aktivált,defender is fut és rendesen jönnek a frissítések is,amik kellettek a hw-hez+ frissült a vírus adatbázis is rendesen.
Szerintem egész jól használható.Kicsivel gördülékenyebbnek érzem,mint a 10-et -
-
Leno Z50 elhasalt... Haswell i5 cpu /8gb ram "This PC Can’t Run Windows 11" ...de nem irj ki mi a nyűgje.. tpm/uefi bekapcsolva + trükközés is megpróbálva... iso val nem lehet gond másik gépen a virtuális gépre csont nélkül felment
-
aszti75
senior tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ezúttal nem csak néhány screenshot, hanem a teljes operációs rendszer szivárgott ki.
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Automata kávégépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OpenWRT topic
- BIOS frissítés
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Formula-1
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest