Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Projektor topic
- OLED TV topic
- Az ASUS gyártja majd az új Xbox kézikonzolt?
- Memóriakártya topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
MegalodonS
őstag
válasz
Black_Sheep #1493 üzenetére
-
válasz
MegalodonS #1492 üzenetére
Nemetbe néztem én is, mert van ismerős aki kint dolgozik és oda tudom rendelni, de a garancia miatt nem akarom meg ugye azt haza kell kuldeni onnan ami plusz pénz. Inkább várok a magyar árakra aztán csak ki kerül a napokban hisz elvileg jön két nap múlva a 3080.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Alogonomus #1477 üzenetére
80% - os teljesítményvesztés???? Ezt te lemérted, amit alá is tudsz támasztani? Játékok esetében átlag 5% a teljesítmény esés, ami aztán tényleg óriási, főleg egy 9900k esetében ( megnéztem elég sok játékkal így is, úgy is), ha meg még ki is kapcsolja az ember ezeket a felesleges javításokat ennyi sem lesz. Munka esetében jelent ez nagyobb esést, ott azért már előfordulhat 10-30% is, de ugye munkára Ryzent kell venni.
Kihasználni ezeket a biztonsági réseket iszonyat nehéz, lényegében fizikai hozzáférés kell a gépekhez.
-
kolopele
nagyúr
válasz
MegalodonS #1482 üzenetére
Nekem is volt a 2080 Ti Trióban tartó.
-
Puma K
nagyúr
válasz
MegalodonS #1480 üzenetére
Nem kellenek ezek az alátámasztások... ezek csak újabb anyagpazarló és feleslegesen legyártott filléres kacatok amire adott haszonkulcs mellett egész jó kis pluszt lehet termelni ha külön adják el... ha meg a kártyához adják akkor csak egy plusz jóérzés, hogy de figyel ránk a gyártó... közben meg nem kell.
A kártya elbírja saját magát... a sarka meg azért hajlik le, mert a számítógépházban a PCI csatlakozókba szánt eszközök fizikai rögzítésre szánt füleinek tágabbra vágják a hézagot és emiatt elmászhat a VGA sarka.
Ha a 2-3 csavart ami a házhoz rögzíti az adott VGA-t adott sorrendben és adott erősséggel húzza meg az ember akkor bármiféle alátámasztás nélkül is egyenes lesz a VGA. Az meg a másik, hogy fektetett alaplappal-házzal szereljük a gépet...
Ha nem csavarozod oda a VGA-t akkor meg idővel ez történhet:
Az eddigi legnehezebb kártyám az a 1257 g-mos MSI Gaming X 1080 Ti volt és annak nem lógott a sarka.
A vélt probléma forrása a házban:
A magyarázat, személtetés és esetleges megoldás (ami szerintem nem szükséges):
-
M.T.
senior tag
válasz
MegalodonS #1492 üzenetére
Szerintem az a Trinity se lessz 649 tuti, máshol lattam jóval drágábban
-
Black_Sheep
tag
válasz
MegalodonS #1485 üzenetére
Overclockersen néztem én is: [link]
Azt nem tudom, hogy 2021.01.01 után milyen lesz a garanciális ügyintézés, ha megállapodás nélkül zuhannak ki az EU-ból. Ezért inkább itthonról vennék, ha lenne Zotac, az 5 év garancia elég csábító.@(#1489) MongolZ: szerintem nagyon vicces, hogy milyen stílusban nyomja a kisarkított véleményét. Lehetne ezt másképp is, pl. így: [link]
-
-
edward2
addikt
-
-
MongolZ
addikt
válasz
Black_Sheep #1483 üzenetére
Igazából sok helyen igaza van, a gyorsaság árán feláldozták a biztonságot, s ezt a kezdetek óta lehetett tudni, csak eddig nem bukott ki... A lefizetésekről, az undorító marketingről meg inkább ne beszéljünk.
-
válasz
Magyar árak meg mindig sehol, pedig két nap múlva elvileg már a 3080 elérhető lesz.
-
Synaptic
senior tag
válasz
Ja , van sok , Access Denied
-
MegalodonS
őstag
válasz
Black_Sheep #1483 üzenetére
Anglia,itt remelem rendeltek belole rendesen
-
Black_Sheep
tag
válasz
Ebből is látszik, hogy Magyarország jobban teljesít!!4!négy!
Már a sárga házba is bevezették a netet, gondolom valamilyen terápiás jelleggel használhatják a lakók...(#1482) MegalodonS: én is a Zotac-ot néztem ki, de nem tudom, hogy itthon kapható lesz-e. Te hol tervezed venni?
-
MegalodonS
őstag
-
arpi6k
addikt
válasz
MegalodonS #1480 üzenetére
Több típushoz alapból csomagolnak tartót. (MSI gaming X trio)
-
MegalodonS
őstag
Szerintetek,ilyet erdemes venni az uj katya ala,mivel ellege,sulyos darabnak tunnek??
A talpon magnes van az nem lehet zavaro a gepnek??
-
duracell89
senior tag
válasz
Huha, zavar a toronyban!
-
Kansas
addikt
válasz
Mondd, mit szívsz?
-
Alogonomus
őstag
válasz
Qtya123 #1468 üzenetére
"A kutya nem vett évekig amd processzort, mégis magukra tudtak találni a Ryzen kifejlesztésével."
Azért a Ryzen szekerét nagyon megtolta az, hogy lebukott az Intel az évtizeden keresztül tudatosan folytatott csalásaival. Valójában azokkal a csalásokkal tudta az Intel az AMD-t felülmúlni processzorteljesítményben az Intel Core architektúra bevezetésekor.
A Ryzen értéke igazából csak a második hullámként érkező Zen+ chipekkel tudott beindulni, de akkor is inkább csak azért, mert akkortájt derültek ki az Intel piszkos titkai, és a szükséges javításokkal az Intel rendszerek a CPU generációjától függően akár 80%-ot is veszíthettek a teljesítményükből.Szóval CPU terén inkább csak helyreállt a 2006 előtti rend, mivel az Intel lebukott az illegális "doppingolással". Nem igazán az AMD gurított nagyot, hanem az Intel bukott óriásit.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Steve_Brown #1466 üzenetére
Tévedés, mert én semmilyenes vagyok.
Mint írtam rendszerint úgy szeretem használni a dolgaimat hogy nem kell külön köröket futni velük, hogy az esetlegesen felmerülő gondjait kiküszöböljem... én a fizetni-vásárolni szándékozó végfelhasználó vagyok nem a béta tesztelő.
Azt veszem ami adott áron hozza azt amire szükségem van. A gyakorlati használhatóság és problémamentesség számomra fontosabb mint hogy melyik színű gyártó elkötelezett híve legyek... mert egyiké sem vagyok.
Itt pénzről és gyakorlati használhatóságról van szó. Nem elvi kérdésekről.
Ahogy CPU-t 4 évre tervezek venni (és az előző 4790K-nál ez sikerült) úgy VGA-t legalább 2 évre szándékozok vásárolni.
Azért 2 év a VGA esetén mert ennyi idő alatt _ha_ van jobb ajánlat az újabb szériából, akkor az eredeti átlag adott 3 év garanciából van még 1 év amivel könnyebb eladni az adott kártyát. A korábbi GTX 760 2 évig volt nálam, az 1070 6 hónapig, az 1050 Ti meg szerintem 1 évig, az 1080 Ti pedig 2 évig.
Az Nvidia kártyáit jóval nagyobb számban vásárolják mint az AMD VGA-it. Ha a dedikált kártyákat nézzük akkor 80-20% körül lehet ez az arány. Ehhez képest a kisebb arányú gyártó termékeivel több hibát jeleznek vissza a felhasználók, mint a szélesebb körben elterjedt gyártóét.
Pedig nem egy kártyát használtam, nem egy fajta Windows-t telepítettem-használtam és nem egy fajta driver-t raktam fel. De egyikkel sem volt olyan gondom mint a két különböző AMD GPU-s termékkel.
Nem csak az én monitoromra volt jellemző ez a helyzet. A világ más pontján más emberek is tapasztaltak hasonlót, akik közül megtalálták ennek a megoldását...
Mint írtam is... egy újabb driver sem oldotta meg a problémámat. Minden egyes driver frissítés után kezdhettem a CCC matatásával.
A kártya teljesítményével meg voltam elégedve amíg használtam. Sőt annyira elégedett voltam vele, hogy kapott a gyárihoz képest egy komolyabb hűtőt is:
ezek nem az életem legjobban sikerült képei
A mostani monitorom 2018. óta van meg. A korábbi Acer X223w amiről szó volt meg valami 2005/2006-os vásárlás volt talán... és 2010-2012-ben adtam el.
Ha a monitorral lett volna gond akkor eladom már akkor mikor kiderült ez a gond. De mivel nem azzal volt a baj hanem a szoftveres bukfenccel ATI/AMD fronton így nem volt kedvem új monitor után nézni.
A HD 4850 után használt GTX 275 meg szintén gond nélkül tudta kezelni a szóban forgó megjelenítőt bármiféle általam történő buherálás nélkül.
A többit fentebb részleteztem.
-
Tomassy00
senior tag
Amennyi off van már itt, lehetne ez egy off topic
-
Qtya123
őstag
Viszont az, hogy melyik gyártó ül a "trónon" nagyon kihat az alsóbb kategóriákba is.
Azzal, hogy az NV rendelkezik a top kártyákkal nagyon sokan a kisebb kártyák vásárlása esetén is az NV kártyáit választják. Nem az ár/érték aránnyal fognak foglalkozni, hanem az NV a top=NV kártyát veszek.Ez akkor is jól látszott, mikor eladtam egy SAPPHIRE Radeon RX 480 NITRO+ OC 8GB kártyát 2019 augusztusban, illetve 2019 novemberben egy Gigabyte GTX 1060 G1 Gaming 6G kártyát.
Addigra már rég ki volt forrva a driver, nem terjedt róla semmi, hogy mókolni kell vele, mint a mostani 5xxx szériával. Ráadásul kicsit erősebb is volt a 480 a 1060-nál. BF5-re emlékszem konkrétan, ott ugyanazon beállítások mellett 10-15 FPS-el többet tudott.
Az amd kártyát 35ezerért hirdettem és adtam el, az nvidia kártyát 42ezerért. Mindkettő hamar elkelt, de az nvidia kártyára felrobbant privát üzenet szekcióm. Ahogy feltettem őrületesen sokan írták pm-ben, hogy vevők a kártyára. Mintha nem is tudom milyen kincset hirdettem volna. Az amd-re sokkal kevesebben írtak. Simán látszott az nv hype ezen a szinten is.Amúgy ez a támogassuk, mert akkor fejlődik szerintem hülyeség. A kutya nem vett évekig amd processzort, mégis magukra tudtak találni a Ryzen kifejlesztésével. Sőt, ahogy írták is előttem, valószínűleg azért tudtak kilépni a bukdácsolásból, mert senki nem vette a terméküket és kénytelenek voltak lépni valamit, kerül amibe kerül.
-
Steve_Brown
senior tag
Ha jól veszem ki a szavaidból te egy rossz driver széria miatt vagy nVidiás már 12 éve?
Máig vannak emberek akik HD4850-et használnak csak azért mert a teljesítményük és a VGA kompatibilítása máig megfelelő. Nyilván árnyalja a képet, hogy nyitott vagy a másik cég termékeire még a mai napig is. De akkor is humoros. Bocsásd meg ezt nekem. -
Puma K
nagyúr
Azt az elején leszögezem, hogy minden számítástechnikai eszközt azért veszek hogy használjam.
Anno GF 4 MX440, 6800GT, 7600GT és 7900GT után megnéztem egy HD 4850-et.
Az akkori AMD Athlon 64 3200+ Venice Socket 939-es procim mellett pörgettem a fent említett kártyákat.
Az akkori Acer X223w monitorom szélesvásznú volt 16:10-es képaránnyal, 22"-os képernyőmérettel és 1680x1050-es felbontással.
Az Acer monitor volt a 7600GT és a 7900GT mellett is. Hiba vagy bármiféle gond nélkül működött minden ahogy kellett.
Ezzel szemben... a HD 4850-el a gépben nem tudtam a monitor natív felbontását kiválasztani.
Minden más egyéb felbontás szerepelt a választható listában, de sem Windows-ból sem az akkor még Catalyst Control Center-nek nevezett ATI/AMD driver-ből. Driver újratelepítés vagy akár a Windows újrarakása sem oldotta meg ezt az akkori problémámat.
Írtam az Acer-nek egy e-mailt, hogy ezzel a helyzettel találtam szembe magamat mi tudok tenni. Azt felelték, hogy nagyon semmit. Mert ezt, azaz a monitor paramétereit a VGA kártyának kellene egymagában felismernie és kezelnie...
Ezzel vagy hasonló gonddal nem találkoztam a korábbi Nvidia kártyákkal.
Végül azt találtam anno megoldásnak a netet böngészve, hogy ez sajnos mint kiderült egy létező probléma az AMD VGA kártyákkal...
Ezért a feltelepített CCC fájljaiban kellett megkeresni adott .ini fájl-t majd adott részen bele kellett nyúlni és kiegészíteni a monitor natív felbontásával... majd csak ezután lehetett kiválasztani az általam áhított 1680x1050-es felbontást...
Ezt minden egyes Windows újrarakásnál vagy driver frissítésnél meg kellett tennem...
Egy idő után váltottam GTX 275-re és előző ATI/AMD driver radír nélkül,de friss Nvidia driver-el és még Windows újrarakást is mellőzve ugyan az a monitor... ugyan azzal a kábellel... hibátlanul működött. 1680x1050-ben.
Második nekifutásom az AMD GPU-kat illetően egy ATI Mobility Radeon HD 5470-el volt.
Adott volt egy LG LCD tévé 42"-on. Az egy akkor +250k Ft-os elég jó fajtájú tévének számított.Adott volt a laptopom amiben az említett ATI/AMD GPU volt. Erre a tévére rákötve olyan pocsék minőségű képet adott HDMI-n hogy botrány volt nézni.
Próbáltam gépújraindítást, próbáltam akkor még mindig CCC driver-ből mindenfélét lépésenként állítani, de nem oldódott meg. A tévét is próbáltuk újraindítani (hátha) vagy a beállítások között átállítani hogy hátha ott kell valamit finomhangolni, de semmi változás nem történt. A kép pocsék maradt.
Nem sokáig volt nálam az a laptop... és lett helyette egy másik hordozható masina amiben Nv GT555M volt. Nos. Ugyan azzal a HDMI kábellel a tévén történő bármiféle állítás nélkül (a tévé nem kapott frissítést) a dedikált Nv kártyával elsőre ment a kép és a hang úgy ahogy kell.
A GT555M után ismét visszatértem az asztali gépek világába egy GTX 760-el és ugyan azzal a HDMI kábellel amivel előtte 2 évvel próbálkoztam ismét egy tévére kötve a gépet hibátlanul működött minden. Az a HDMI kábel azóta is megvan és teszi a dolgát.
A GTX 760 után volt GTX 1070, 1050 Ti, 1080 Ti és most kíváncsiságból egy RTX 2060-am van.
Lehet ez adott emberek szemében ez nem sok kártya, de én mint írtam használatra veszem a dolgaimat és nem problémák generálására amiket vagy meg tudok oldani vagy nem.
Mindezen saját tapasztalataim miatt és mert elköteleztem magamat a G-Sync-el az Nvidia mellett egy ideig eszembe sem jut AMD kártyát venni.
Ez a Nvidia vonal meg úgy mellékesen megemlítve az Intel is sokkal kiforrtabbnak avagy még plug&play-ebbnek (jahj de szépen hangzik) érződik szerelést követően a használatnál.
Azt viszont nem mondom, hogy ha most építenék gépet akkor is Intel-re tenném le a voksomat... most simán egy B550 chipsetes lapra és legalább egy Ryzen 3600/X-re mennék rá ha prociról van szó.
A VGA-nál meg lemondanék a G-Sync-ről ha adott áron olyan VGA-t tudna letenni az asztalra ami stabilan minimum 25%-al erősebb mint a korábbi 1080 Ti-m.
-
Kapitalizmus ide vagy oda a felhasználó a vásárlásával igenis beleszólhat a dolgok menetébe. Kétszereplős piacon igenis van létjogosultsága annak ha nem hagyjuk nagyra nőni az egyiket. Emlékszünk mi volt CPU fronot évekig? Ez nem azt jelenti, hogy mindenáron AMD-t kell venni akkor is ha nem jó vagy az egyénnek nem megfelelő. Meg azt sem, hogy általánosítunk és direkt túlzásokba esünk. Ha mindenki elhiszi akkor se vesz senki AMD-t ha tényleg jó, erre is volt nem egy példa. Én is kb. 15 éve annyira NV hívő voltam, hogy 16e Ft-ból Geforcot akartam mindenáron venni. Sokadik boltba amikor ugyanazt az Ati-t rakták le elém akkor kezdtem gyanakodni tán igaz lehet. Nevezetesen Abit Ati Redon 9550 CDT. Na ezel már ment 1024x768-ba az Undeground 2.
-
Ez egy hülyeség és igen el kell magyarázni.
A megjegyzésem nem másnak szólt, csak annak, hogy neked ahogy láttam a hírdetéseidet kb úgy váltogatod a felsőkategóriás 300 ezres 2080 Ti kártyákat van pénzed szentimentális " támogassuk AMD-t hogy 2 év múlva jobb kártyát adjon nekünk" dolgokra, de ez a legnagyob hülyeség amit valaha olvastam hogy egy kapitalista profitorientált céget így támogassunk..( nem, nem érdekel a pénztárcád és nem akarok benne turkálni, elmagyaráztam mi volt a gondolatmenetem, ennyi)Nem akarom tovább ezt a driveres marhaságot erőltetni,de teljesen igaza van kolopelének. Lehet azt mondani hogy nincs probléma, de van.
Általában azt látom, hogy akinek hibátlan évek óta az AMD kártyájuk azok erősen AMD fanatikusok, elég megnézni fenti pár hozzászólót és ha valaki azt mondja hogy problémás a driver az
1, Nv fan
2, béna és usererror az egész...
EZ nem azt jelenti, hogy csak AMD fanoknak hibátlan a gépe,de nagyon jól tudom pl schawo mit szenvedett, mert olvastam a topikokban, aztán ő minden ,csak nem AMD antifan.
kolopele pedig tudja én mit szoptam az 5700 karival decemberben , meg akinek eladtam az is, azt hiszem épp kommentelt is ide vagy hozhatnám példának morgyit aki inkább AMD -s mint Nv-s, most épp az 5600 XT kártyájával szív ( ott?)
Nem, nem user error 2x éve játszok Pc-n . Szóval jah majd támogatom akkor, ha arról szól hogy out of the box működik minden és 150 ezer forintért idegeskedés nélkül játszok, addig meg jó lesz 30 ezerrel drágábban az Nvidia.
Írom ezt úgy ,hogy remélem a Big navi jó lesz és nem azért hogy az Nvidia olcsóbb legyen, mert ez nem kenyér, ha nem telik rá nem veszem meg. Ha valamiről le kell mondanom akkor ez lesz az első.2xar : jah és van egy olyan mondás is, hogy bort iszik és vizet prédikál. Talán érted mire gondolok.
-
joey04
titán
Azt hittem már vannak eredmények, azért is lett ennyi komment, de látom csak az amd tábor talált ide.
-
2xar
tag
Ez jó volt azért... Milyen jogon mersz te Nv kártyákat árulni, ha egyszer nem az van a gépedben?!
Biztos a VW szalonban is az értékesítői állásinterjúra érkezőkhöz intézett első kérdés az hogy milyen autóval járnak. És ha nem mondanak minimum Skodát, akkor már küldik is el őket
-
B.: Ha Radeont veszel nem az AMD-t támogatod hanem saját magadat, ezt még mindig el kell valakinek magyarázni? Csak azt nem tudom miért ellenérv, hogy NV karikat árulok. Mivel azokat árulom és épp írtam is, hogy Nitro 57XT van a gépben lehet pont engem igazol, nem? Montam még, hogy tesztelgetek YT-re is ezért kell sűrűn váltanom.
Azt se mondtam nem lehet NV-t venni sőt elismertem az előnyeit. Csak attól még nem kell eltúlozni az AMD hibáit míg (ár)előnyeiről meg nem beszélni. Továbbá álszent is a dolog, mert a Radeon finomhangolásnál mindenki bele akar halni, miközben a CPU csoprtoban hetekig tartó hajtóvadásazt van az utolsó 1%-ért.
Kolopele: Ez sem igaz feltétlenül, mert a piac sokszor nem következetesen videlkedik. A teret nagyon el tudja hajlítani a marketing meg a sok reklám. Ha jól tévedek az utóbbi 15 évbe voltak nagyon jó Radeon termékek és akkor is az NV fogyott jobban. Pl.9550,9600(XT),4850,7850-70-90, 280X-290-390, csak amiket én is használtam és sose volt velük gond. Ennek ellenére én legalábbis mindig azt halottam és olvastam, hogy az NV jobb és a játékok indításakor is a Mean to be played felírat köszönt rám.
-
green dude
tag
válasz
Alogonomus #1340 üzenetére
Köszönöm szépen az érthető magyarázatot!
-
Kansas
addikt
válasz
kolopele #1441 üzenetére
Mutass már egy AMD alaplapot, légy szíves. Nem tudsz, mert az AMD nem gyárt alaplapot, tudtommal soha nem is gyártott.
CPU-t,VGA-t se gyárt, mióta eladta a GloFo-t.
Nincsenek feleslegesen túlfeszelve, vannak köztük amik nem lennének stabilak alacsonyabb feszen - ha a tied nem ilyen, örülj neki. Nem poénból állítanak be olyen feszt amilyet, nem azért, hogy téged bosszantsanak.Az NV se poénból adja annyiért a kártyáit, amennyiért... teszem hozzá, ugyanúgy $499 és $699 az ára az RTX3070-nek és RTX3080-nak, mint az RTX2070-nek és RTX2080-nak volt, egy centtel sem lett olcsóbb... innentől az a kérdés, mennyivel gyorsabb.
-
2xar
tag
válasz
kolopele #1439 üzenetére
A gyárilag/boltban összerakott PC-vel nagy eséllyel nem is kell majd semmit babrálni, csakúgy mint a gyárban összerakott autóval. De néha persze még ott is bejátszik egy légzsák- vagy épp dízel-botrány, mert a gyári autó sem éppen úgy működik ahogy kéne neki. Almát az almával hasonlíts...
(#1449) schawo: Csak akkor kontraproduktív, ha valóban gyengébb termékért vagy hajlandó többet fizetni, csak azért hogy a kisebb gyártót támogasd. Ha valóban silányabb terméket kapsz adott pénzért. Az AMD GPU-ival nem ez a helyzet. Mindig is minimum versenyképes ár/érték aránnyal rendelkeztek a kártyái. Most is. Csak épp jó ideje nem gyártanak high-end GPU-szörnyeket, így nem tudják felvenni az aktuális top 1-2 Nv kártyával a versenyt. De az összes többivel igen.
-
válasz
Balazska90 #1442 üzenetére
Kontraproduktív. Ha annyira szar lenne, hogy még a megrögzött szentimentalisták és karitatívok se vásárolják, akkor azt kénytelenek megjavítani. Így lett a bulldozerből zen. Ha a bulldozer is csak középszar lett volna, nem bűnrossz, mint ahogy volt, akkor még most is csak azzal a középszarral küzdenének azok, akik magukat jótékonysági intézménynek érzik.
-
Uzi74
senior tag
-
kolopele
nagyúr
válasz
A kisebb cég általában azért kisebb, mert képtelen igazán versenyképes dolgokat előállítani. Első a szaktudás, második a pénz, ugyanis azt majd hozzák a befektetők, ha látják a fantáziát egy termékben. Messze nem az a probléma a vörösökkel, hogy rossz procit gyártanának már, vagy rossz kártyát, amit állandóan elszúrnak az hozzáértés kérdése (driver, túlfeszelés, stb.), amit egy átlagfelhasználónak kell korrigálni.
Gyuri27: Én nem húzom a procim, minek húzzak 4.7 GHZ - en már? Inkább le szoktam venni akár 4.0 GHZ - re is a legtöbbször a turbó órajelet, a lap olyankor magától beállítja hozzá a feszt. -
edward2
addikt
5600XTre gondol szerintem. Ami jogos, hogy vbiost kell updatelnem, hogy meglegyen az a teljesítmény amit a konkurencia hoz. Ráadásul volt valami kavarodás is, hogy nem minden kártya tudja majd hozni a magasabb memória sávszélt és társai. Nálam ez a kártya tiltólistán van emiatt.
-
válasz
mert ők kit támogatnak? melyik gyártó támogat bárkit is? érdekes egy olyan ember támogatásra buzdító irásait lvasni - nem rád gondolok- aki alapból felsőkategóriás nvidia kártyákat árul és üzletel velük, nem az 50-100 ezerrel olcsóbb AMD-t.
-
Kedveseim tessék AMD-t venni és akkor majd több pénzük lesz fejlesztésre meg lefizetni szoftverfejlesztőket és akkor jó lesz majd az is. Mileőtt valaki írja elhiszem, hogy sokan fordítva szeretnénk, hogy adjon előbb jó terméket. Ezzel csak az a gond, hogy sokszor megtörtént már a múltban és akkor is NV-t vettek sokan. Azért nem kevéssel kevesebb pénzt kell az 5700XT-ért leszurkolni, úgy kb. 50-el. Hogy hülyeségeket meg miért kell terheszteni azt végképp nem tudom vagy épp utánanézni változott-e a helyzet, vagy általánosítani pár valós hiba miatt. Most ép egy Nitro+ 57Xt tesztelgetek 1440p 100+FPS-el és semmi hibát nem találtam. Igen még ez is hangosabb mint a GamingX 2070S, de hát ez van valamit valamiért. Amúgy a hatalmas finomhangolás AMD-nél a fesz lejjeb húzása meg a power kitolása max, esetleg mindkettő vagy egyik se.
Amúgy eme két kártya összehasonlítása lesz nemsokára nálam. -
Lajtorja
aktív tag
Vegyen mindenki 5700XT-t és akkor nincs sértődés.
-
Gyuri27
félisten
válasz
kolopele #1431 üzenetére
Az vegyen konzolt. De pont te ne szólj semmit aki a zintel tuningot pártolja. Hiszen ugye sokszor leirtad miért jobb a 9900k 50k-val drágábban és miért van több fps stb-stb.
Szal ja. Most akkor kell turkálni a biosban vagy sem?
A pc sose volt a "hülyék" játszótere. Kicsit kell hozzá érteni. És igen az új autóhoz is kell, a tv-hez is a vasalóhoz is. -
Kansas
addikt
Ha még szükség lenne legalább arra, amit ír... de nincs, csak annyi, hogy nem a legolcsóbb kártyának van a legjobb hűtése - de pl jobb alkatrészekből áll, mint sok partnerkártya...
Olcsó, cserébe melegebb és hangosabb... utóbbi szubjektív, kinek a füle mit bír, előbbi pedig még mindig gyári specifikációkon belül működik, nem károsodik, nem throttlingol, csak melegebb.
Nem szükséges piszkálni. -
2xar
tag
válasz
kolopele #1431 üzenetére
Ha valaki alkatrészenként vesz magának autót - külön-külön a karosszériát, motort, váltót, felfüggesztést, kerekeket, meg üléseket - azzal a céllal hogy majd ő otthon a garázsban összeszereli őket, akkor talán elvárható tőle hogy egy minimális szinten legalább értsen az autószereléshez. Ugyanez igaz arra is ha valaki "csak" a motort akarja kicserélni az autójában...
-
Kansas
addikt
válasz
kolopele #1431 üzenetére
Még jó, hogy nem is kell a VGA BIOS-ben turkálni... legalább is én nem tudok olyan kártyáról, aminek szüksége lenne rá... hogy hangos, meg meleg anélkül a ref. kártya? Hát vegyél egy jobb hűtéssel rendelkező csendesebbet valamelyik board partnertől...
NV-nél se szokás ref kártyát venni, ott se annak van a legjobb hűtése - állítólag ez most változik, de hiszem ha látom - mondjuk a GN tesztben -
Laraxior
titán
válasz
Balazska90 #1432 üzenetére
Még mindig 17-én jönnek a kártyák, a tesztek pedig 16-án.
Jó nehéz lenne 4-et visszaolvasni. -
Balazska90
tag
Ma jöttek ki a kártyák? Tesztek vannak már?
-
kolopele
nagyúr
válasz
Gyuri27 #1430 üzenetére
Az nem user error, ha valaki egyáltalán nem ért a biosban való turkáláshoz, és csak szeretne venni egy olyan kártyát vagy procit, amit csak be kell tenni a gépbe, és gyári beállítások mellett úgy működik ahogyan kell. Ez lenne a normális. Amikor az ember vesz egy vadi új autót, annak is jónak kell lennie gyárilag, mert nem mindenki autószerelő.
-
Albigator
őstag
Nagyon átmentünk offba, de akkor én is folytatom kicsit.
Vásároltam egy "újracsomagolt" 5700 XT Nitrot nagyon sokat szívtan vele, Radeonos topikban szinte el sem hitték...Visszaküldtem inkább 14 napon belül.
Aztán később 5700 Srixet vettem zsír újonnan, de inkább később eladtam.
Ezekután visszatértem a zöld oldalra, úgyhogy én nem vagyok fanboy.
Prociból ugye AMD-m van.Szóval most én is várom az új 3000-es szériát.
-
Dare2Live
félisten
nda mikor jar le?
ma vagy szerda?
-
Kansas
addikt
válasz
envagyok #1423 üzenetére
Én ehelyett vettem egy Sapphire Pulse-ot, és semmit nem kellett szenvednem a hardverrel... csak pár játék fut szarul meg lépked ki, a több tucat gyakrabban használt közül konkrétan 3 amivel baj van - a fentebb említett kettőn kívül még a WOWs, a többivel nincs gondom.
-
envagyok
veterán
Én az 5700xt-vel 1 hónapot szenvedtem, ref volt, sokat kellett játszani a feszekkel, hogy ne 90 fokon fusson, stb., plusz csomó játékkal csomó hiba
Végén mérgemben eladtam, lett egy 1070, sima driver install, ennek már több mint fél éve, a control panelt nem kellett azóta megnyitni. -
Kansas
addikt
"nvk csak teszik a dolgukat" ahogy nekem a Radeonok 9600-tól RX480-ig(nekem még a HD7790-nel se volt semmi gondom, igaz, nem OC-s verzióm volt belőle)
Csak egyet tudok mondani: használd őket egészséggel!
Nekem is volt NV kártyám, van is és alighanem lesz is, nincs azzal semmi probléma.
De maradjunk a tények talaján, túl sok itt a fórumon a fanboyság az én ízlésemnek...(#1419) Gyuri27: ja, lehet újra kéne tennem a Win10-emet, megjelenése óta nem volt... azóta pár major build eltelt in-place upgrade-ekkel...
De pl az Assassin's Creed Odyssey problémám konkrétan a játék egy patch-e után jött elő, a FIFA20 kilépegetés pedig ismert hiba az EA fórumon... a többi gondom megoldódott sorban, az újabb driverekkel... -
Gyuri27
félisten
Más meg imádta a vegát soha semmi gondja nem volt vele.
És sorolhatnám. Azt is aki nv-el szivott.
Az időről időre bekövetkezett driverből lassitásokat meg ne is hozzuk fel.Kansas: ebből és még sok másból random szarból én a 10-re tippelnék.
Nem olyan rég egy rendszer gazda számolt be mi történt build váltáskor. 40-50 full egyforma céges gép.
Majd jött a frissités. Persze minden gépre. A fele lehalt, el se indult többet. A másik fele meg ment mint ha mi se történt volna. -
470-em van most is egyik gépben, az oké. De megjelenéskor hónapokig szívtam egy 480-nal, míg el nem adtam. Majd kicsit később a 1060 helyett vettem egy Vegát (már régóta piacon lévő termék volt akkor), és szívtam, szívtam, szívtam, míg azt is el nem adtam. Aztán két-három évesen már meg mertem venni a 470-et. 5700-ra rá se merek nézni. Van egy 1080Ti, és az 5700Xt helyett pedig adtam egy 2070Sért kicsit többet (bár még az 5700 megjelenése előtt, de most is úgy tennék), és az nvk csak teszik a dolgukat.
-
Kansas
addikt
Attól függ, milyen driver - atz RX480-nal semmilyen driveres hibába nem futottam bele, az 5700XT-vel meg szétszívom az agyam, bár nem vagyok benne biztos, hogy driveres okból.
Amíg nem cseréltem Navira, urban legend-nek tartottam a "szar AMD driver"-t, mert előtte egyszer sem találkoztam vele, vagy egy tucat AMD kártyával.
A Navi drivert is használhatóra pofozták, az a pár dolog, amivel még mindig szívok, szerintem vegy nem driveres gond, vagy túl alacsaony az előfordulási gyakorisága, hogy kezeljék - ettől persze én még szívok vele, de ez van, semmi garancia nincs, hogy egy másik kártyával meg nem szívnék más területen...Nem tudom, nagy általánosságban az AMD vagy az NV driverei a jobbak, de az tuti, hogy egyik sem hibátlan, messze nem...ha csak a sok NV hiba nem mind hardveres...
(#1416) envagyok: "Ott out of the box használható jól a kártya, AMD-nél meg hackelni kell mindent, aztán még akkor se volt biztos hogy jó lesz" Bocsesz, de ez így általánosítva egyészen egyszerűen hazugság.
NV-nél is vannak bőven problémák out of the box, és AMD-nél sincs annyi, amennyit az NV fanok vizionálnak - mondom ezt úgy, hogy per pillanat szopóágon vagyok, de előtte meg 15 évig semmi gondom nem volt, out of the box ment minden... -
envagyok
veterán
Nekem volt radeon több is a jó ár/teljesítmény miatt, de mindig visszamenekültem az nvidiához.
Ott out of the box használható jól a kártya, AMD-nél meg hackelni kell mindent, aztán még akkor se volt biztos hogy jó lesz
2000-es szériánál valóban volt memória hiba, de nem vagyok én bétateszter, hogy mindent azonnal megvegyek.
Ha most a 3070 miatt lemegy a 2080s ára, jó lesz belőle egy fiatal darab olcsón. -
kolopele
nagyúr
+1 Nyilván volt a turing szériával is gond az elején, gondolok itt a memóriahibákra, főleg a 2080 Ti esetében, amit magam is megtapasztaltam, de az nem tartott örökké, egy-két hónapot volt érdemes várni a vásárlással, de a navikhoz ( főleg az 5700xt esetében) mióta is nincs normális driver?
-
Kansas
addikt
Ahha, persze, csak azt felejted el, hogy pont a Turingnak volt gyerekbetegsége rendesen...
- példa
- még egy
- egy driveresNem Abu hír egyik se, hanem vásárlói panasz, és van ott még elég sok másik, ahonnan ezek vannak.
Szóval nem, az NV se tökéletes.Kétségtelen, a Navi-val jóval többet szoptam/szopok, mint bármelyik korábbi kártyámmal, de az RX480-nal pedig pl. egyáltalán semmi gondom nem volt a teljes élettartama alatt...
-
Kansas
addikt
válasz
DeathAdder #1406 üzenetére
Wow, és van képe a Pascal-hoz RTX teljesítményben hasonlítani a Turing-ot... ezt eddig nem láttam... de jobb is...
Az Ampere slide meg ennek a korrekciózott verziója... -
Gyuri27
félisten
válasz
DeathAdder #1406 üzenetére
Az nv sose hazudik!
-
-
DeathAdder
veterán
válasz
Dare2Live #1403 üzenetére
A 2070-ről konkréten azt hazudta, hogy jobb mint az 1200 dolláros titan xp, a valóságban meg 10%-al maradt el még az 1080ti-től is.
-
válasz
edward2 #1391 üzenetére
Lesz az még több, amikor kiderült, hogy mégsem igazán 2080 Ti szint, hanem -10-15%, és valójában nem is 180ezer, hanem 230. Akkor majd eltűnnek ezek az árak a külföldi használt piacról, és beáll a rendes ár. Ez ilyen.
Nem mindegy, hogy Moszkva téren Volgákat osztogatnak, vagy a Moszkvában Zsigulikat fosztogatnak.
-
Pug
veterán
válasz
egyedülülő #1399 üzenetére
Az alatalad linket anyag utolso sora:
A tranzakciót 18 hónapon belül hajtják végre.
Az ilyen ugyletekhez ido kell, a masfel ev realis
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Sajnos a technikai specifikációkkal nagyon szűkmarkúan bánt a cég, így az érkező VGA-k pontos képességei még ismeretlenek.
- Yettel topik
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Eredeti játékok OFF topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Projektor topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Videokártyát, videokártyákat keresek, vennék!
- MSI GeForce GT 1030 2GB LP OC
- ASUS ROG Strix LC NVIDIA GeForce RTX 4090 OC Edition
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest