Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Hobby elektronika
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Az ASUS gyártja majd az új Xbox kézikonzolt?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
green dude #87 üzenetére
Én is azon röhögtem, ahogy a váza mögül lazán kiveszi a kártyát, mondom ez jópofa
Tényleg így kell egy prezentációt csinálni, tömör és velős, tanítani kéne!Amúgy megnéztem a Digital Foundrys videót is és úgy tűnik igazat mondanak a teljesítményről. Persze tudom, Nvidiás játékokban volt csak mutatva hozzávetőlegesen a teljesítmény, de erre azt mondom ez már döfi! Örülök neki, hogy skippeltem az első RTX szériát, azok a kártyák most vesztenek majd az értékükből igazán.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Carlos Padre #80 üzenetére
Amiről beszélsz 3090-es kártya azt külön a 8k felbontáson való játékra szánja az Nvidia.
Már 2013-ban teszteltük haver GTX 670-es kártyájával, hogy a driver-ben beállítható egyedi felbontást miként lehet kamatoztatni a játékokban. A végeredmény azaz volt, hogy minden élesebb és részletgazdagabb lett. Erre a felskálázásra egy külföldi fórumon talált rá haver: [link]
Ez a felskálázás egy ideje hivatalosan is beköltözött az Nvidia driver-ekbe DSR néven.
A DSR-el az adott megjelenítő natív felbontását lehet maximum 4x-esre állítani és vannak még alatta kisebb mértékű felskálázások:
Ezzel a DSR-el játszottam a GTX 1080 Ti-vel 5120x2880-as felbontásban. Amelyik játékban meg volt beépített felskálázás ott azt használtam. De ilyen nem mindegyik címben-grafikusmotorban van.
Az meg sajnos tény, hogy adott teljesítmény szint felett az AMD nem tud sem köpni sem nyelni.
Ettől még az Nvidia kiszolgálja adott generációnként ezeket az átlagtól magasabb és ugyan réteg igényeket, de közben gennyesre keresi magát.
Hidd el ha az AMD-nek is lenne a zsebében hasonló a VGA-k terén mint a CPU-knál látható, akkor már előhúzták volna ők is. Csak sajnos hasonlóan mint az Intelnél úgy az AMD VGA részlegén is úgy tűnik dilettáns idióták dolgoztak-dolgoznak....
-
tibaimp
nagyúr
Érdekes, akkor mégsem alkalmazzák az új 12 tűs tápcsatit?
-
-Alvin-
tag
Nah már csak árak kellenek a karikra
[link] -
válasz
green dude #87 üzenetére
Az nekem is fel tűnt, de nem vágtam le, hogy az az amúgy..
De a sütős jelenetnél azért tapsoltam egyet! -
torma1981
veterán
válasz
green dude #84 üzenetére
Akkor rajtuk rohad a cucc. Ennyi. Mert eladni annyiért úgy sem tudják.
-
green dude
tag
válasz
torma1981 #79 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, nem én vagyok eltájolódva. Az a probléma, hogy sokan túl sokra tartják a kártyájukat. Hidd el vannak olyan majmok akik a magasabb áron is megveszik. Az eladók meg pofátlanok, mert megtehetik az említett majmok miatt. Most kíváncsiságból körbenézek, egy ideje nem nézegettem. Megnézem találok-e csak próbagaris 1080 Ti-t, 150/160 körül (nyilván az az ár irreális érte).
-
torma1981
veterán
válasz
green dude #74 üzenetére
Miért mit vártál? Ha el akarják adni akkor annyiért kell nekik. Vagy annyiért adja mint majdnem az új szériát? Senki nem fogja megvenni.
-
Carlos Padre
veterán
Na, úgy látszik az Nvidia szerint jók lettek a nextgen konzolok és AMD videokártyák
-
DudeHUN
senior tag
Tetszenek a számok a specifikáció és az árazás is.
Csak a VRAM mennyisége nem. Reméltem azért, hogy a 3070 is 10+GB felett indul majd és nem 8GB-os lesz megint a 70-es széria. -
K0vasz
aktív tag
válasz
GeryFlash #68 üzenetére
ELVILEG ezek a mostani számok úgy jönnek ki, hogy be van kapcsolva a DLSS (dolgoznak a tensor magok), vagyis nem a valós teljesítményt mutatják. mondjuk ha ez az új verzió már minden játékon megy, plusz nincs szemmel látható minőségromlás, akkor lényegében ez mindegy is
-
bunnyhu
senior tag
800 dollár még mindig a fele az itthoni 2080ti árának és azt is elég sokan veszik. Még ha az euró + áfa az is 380e körül van, nem 450.
Hű, mekkora bukó lesz a 2080ti eladás ... mondjuk az én 1080ti-m se fog annyit érni mint vettem, de azért akkorát nem fogok bukni mint a nagytesósok. Épeszű ember nem fogja megvenni max a megfelelő 3xxx ár feléért kb. -
paprobert
őstag
válasz
GeryFlash #68 üzenetére
A Digital Foundry-s teszt alapján a NV-s TFLOPS "kamubb" lett, mint eddig, de nem túlságosan, úgy tűnik. Azaz egy picit rosszabb lett papíron lévő számítási teljesítmény kihasználhatósága, de nem vészesen.
Majd az NDA feloldásakor ezt konkrét számokban is kimutatható lesz, nem csak arányszámokban.
-
GeryFlash
veterán
Ez alapján a Big Navi kb a 3070-3080 között lesz, talán imkább 3080hoz közel a +VRAM miatf. A 3090-jez, ha igaz amit az NV állít akkor köze nem lesz. Pedig gyanítom az AMD 1000 dollárhoz közeli áron szerette volna árulni, így max 700 a reális. Mondom mind ez qkkor, ha nem kamuzik az Nvidia és nem az RTX-es difiket mutatta meg, illetve hogy a TFLOPS nem kvázi kamu a való életben.
-
Parano1d
tag
válasz
hahakocka #58 üzenetére
Jelenleg ismert infok alapján 5120 shader procit fog tartalmazni az új radeon, ez a 5700XT duplája, ha hasonló órajelen fog ketyegni, akkor 2x Tflops számítási teljesítmény a valószínű. Ez mondjuk azért jó, mert ez kb a 3070 szintje (inkább kicsit erősebb), és le tudják fedni a piacot vele a 3070-től lefelé.
Nyilván az árazásról és a fogysztásról nincs adat, de kb ez a realitás. -
MASSlag
tag
Ez így egyáltalán nem rossz ez.
A tesztek alapján határozottan nagyobb az ugrás, mint amennyi az előző két generációkban volt (feltéve, ha eltekintünk az RTX beveztésétől).
A Df videó alpján 70%-plusz várható.
Perf - Ár
2080->3080 +70% - $700-$800 +14%
1080->2080 +23% - $600-$700 +16%
980->1080 +49% - $550->$600 +10%
780->980 +44% - $650->$550 -18%Most már csak egy jó AMD válasz kell.
-
tibcsi0407
félisten
1080 helyére egy 3070 lehet befigyel majd. De lehet már akkor a 3080 kellene..
-
hahakocka
őstag
https://www.youtube.com/watch?v=60g5xOkzupU
Friss mai videó
Hm itt írják hogy lesz Navi 21 és Navi 22 is. S hogy a Navi 21 a 3090 és 3080 közt lesz erőben. 80 CU lesz rajta. Alatta a 3070 és 3080 erejű darabok lesznek 72 CU val. Árak és fogyasztás még nincs de mivel 7nm+ al jön szerintem ezekben verheti az NV-t. -
fHD-hoz is kell már egy felső-középkategóriás kártya minimum, ha 60 fps felett akarsz játszani. Nekem RTX 2060 Superem van (2070-el van egy szinten), és kell fHD-ban az új játékokhoz (Death Stranding, Horizon Zero Dawn, Control, etc). Persze, játszhatnék medium beállításokkal is 1660-as kártyával, de nem fogok, mert pont az a lényeg, hogy a maximumra tudjam tenni.
-
GoldhandRent
őstag
válasz
Alogonomus #54 üzenetére
Plusz sokan (énis) azért veszik le a felbontást 1080-ra, mert gyenge a kártya 1440p-re 144Hz mellett.
Na majd most -
Dare2Live
félisten
jól sikerült és 4K 3080al menni fog rendesen... de továbbra is drágaság lesz.
3060 érdekesebb lesz az átlag 90%nak. -
Alogonomus
őstag
Steam statisztikát elvileg eléggé félreviszik a kínai adatok. Kifutott modellek ott még második életet kaphatnak valami elmaradottabb régióban, míg a fejlett világban már a 1440 kezd feljönni.
-
törölt tag
válasz
GodGamer5 #29 üzenetére
Plusz az nv 10.. 20.. -as kártyákból is lesz egy rakat a használt piacon, ilyen pofátlan árazás mellett ekkorát ver az előző generációra. Mondjuk mire ideér, pakolódik még az árra bőven.
Itten most komoly árversenybe kezdett az nvidia, ezt csinálná az intel is, ha tudna mit gyártani./lgg555/
Először mindig a csúcskategória virít, majd aztán a darabszámos cuccok.
Mit kell ezen fanyalogni? Tudni lehetett, hogy nagyot fog gurítani az nv. Majd élesben kiderül, hogy mi igaz a marketingből. Az amd jól teszi, ha összekaparja magát, különben nem sokáig lesznek ilyen árak a csúcskategóriában. -
F34R
nagyúr
Az mennyire valos hogy a 3090 az 1500$ lesz?
[link] -
tasiadam
veterán
Innye mennyi 1080/1080ti es 2060 super es efolotti kartya lett hirtelen elado... Lassan le lehet cserelni az 580-at valamire.
-
Picco
addikt
fogadni mernek hogy ezekben a szamokban valami trukkozes van. nincsenek RT on/off benchmarkok es az is vicces lenne ha az RT be lenne kapcsolva.
-
Remek hírek, egy 3080-ra vevő leszek.
Mi a tapasztalat, ilyenkor mennyire gyorsan jut el a hazai forgalmazókhoz egy ilyen kártya? Szeptember 17-én már a polcokon lesz?
-
GalaHU
addikt
Pompás kártyák, alig várom hogy az Asus kiadja a 3080-át és megy is a csere. Assetto CC-ben eddig nem bírta semmi a 4k60-at, ennek röhögve nyomnia kell!
ugyanitt 2080ti eladó!
-
lemusz
addikt
Néztem élőben a showt, amikor emberünk a sütőből vette ki a 3090-et nagyon felröhögtem.
-
Shing
őstag
Engem is jobban érdekel, hogy mit hoznak ki olcsóbban. Bár abszolút nem érdekel ha megint előjönnek egy 6GB-os kártyával. Ezeket kifogja nyírni a kevés VRAM. Szerencsére most úgysem vennék kártyát.
A legfontosabb fícsör az RTX IO. Mondtam, hogy nem kell vészharangot kongatni a konzolok miatt. Mire odajutunk hogy szükség van rá már kész van a szabvány, sőt még be is van gyorsítva. Ja és 2 év múlva már PCIE5.
-
And01
aktív tag
Érdekes módon a pletykák kerek perec fele ennyi cuda magról szóltak gpu-ként.
Valószinűleg bizonyos részegységek duplázódnak, ami miatt duplán számolják a magokat.
A valós tesztek megmutatják, de szerintem (kéretik nem megkövezni) a valós alkalmazások többségénél osztani lehet a magszámokat kettővel. (Marketingből 5 csillag)
Egész egyszerüen ennyi normál (turing type) cuda magot nem lehetne beletolni egy chipbe 8nm-en. -
MaraTóni
tag
Én úgy látom hogy 4k-ban van meg 70-100% plussz, elég csúnya verés lesz ez most.
Az NV nem gyengén több pénzt tud áldozni fejlesztésre, és ez most úgy érzem meghozta gyümölcsét. Szóval kár vergődni... de várjuk meg a teszteket, ez igaz. Viszont nem hinném hogy csalódás lenne, az eddigi legnagyobb difinek igérkezik generáció váltások között. -
frame120
tag
Készülnek azokra az igényekre is kártyák. Jelenleg az 1660ti ilyen. Valószínűleg a következő generációban is jön majd fhd-ra való kártya 3050 vagy hasonló számozással.
Viszont vannak játékok, ahol a 4k 60fps már nincs meg ultrán egy 2080ti-al sem(rtx-el meg főleg nem). Nem baj, ha ki szolgálják azt az igényt is. Nem kötelező 4k-ban játszani, nem kötelező megvenni a fél milliós kártyát, én sem teszem. Ettől még elfér. -
MaraTóni
tag
Elég jónak tűnik ez az új fajta hűtés, azért kíváncsian várom majd a teszteket hogy igaz is e, amit elmondtak róla. No meg a custom kártyákra is rálesek először, mielőtt döntenék milyen 3080-ast veszek, de engem megvettek az tuti. 2080-asról is érdemes váltanom, ez nem kérdés. 1440p-ben, full max grafika+RT innentől kezdve folyamat 60fps garantált.
-
Gyere ram 3090!
-
K0vasz
aktív tag
engem személy szerint a nyers erő kevésbé érdekel (én is a fentebb említett "kétharmadhoz" tartozom, aki fullHD-n játszik), sokkal inkább a ray tracing izgat most, és bár nem akkora az előrelépés, mint amit pletykáltak, de ez a másfél-kétszeres gyorsulás még így is azt jelenti, hogy egy 3060 RT teljesítménye egy picivel a 2080S RT teljesítménye fölött lesz, ami azért nem rossz
összességében pedig remélem, hogy az AMD felkötötte a gatyáját, mert ha ezek után a big navi maximum az új széria alsó felével lesz pariban, az nagyon csúnya lebőgés lesz
-
torma1981
veterán
Már van teszt.
https://www.youtube.com/watch?v=cWD01yUQdVA&feature=youtu.be
Amit mondtak igaz lehet. Nem kamuztak.
-
Kíváncsi vagyok hogy a 3060 mikor fog felbukkanni és persze a fogyasztása milyen lesz. Azért a 3090 350W-os fogysztása elég brutál.
Közben a tőzsde is áraz, az nv részvényárak szépen kúsznak felfelé, miközben az nv a legutolsó negyedéves jelentésében jelentősen felülmúlta a várakozásokat. És ebben nem is az asztali gaming szegmens, hanem inkább az adatközpontok voltak a húzók. Most ha a gaming szegmensben is durrant egy nagyot, olyan sikercéggé nőhet akár a befektetők körében, mint az Apple, vagy Tesla. Már csak az Amd-nek kell valamit felmutatni, de ezek mellett nem lesz könnyű dolga. -
MaraTóni
tag
Közepes kártya? Laza, ahhoz képest hogy a konkurencia még csak böfögni sem fog tudni semmit sem, ami akár csak a közelébe ér, és radásul marad a 700$-os ár, pedig ha "szemetek" lennének még emelhetnének is...
Szerintem +70-100% teljesítmény, RT alatt meg akár 3x-os is, nem rossz ugyan azért az árért amibe a 2080-as fájt. Persze ez jelentősen degradálni fogja a 20xx széria árait, de az AMDnek is csökkentenie kell a jelenlegi cuccok árain, ha akarnak eladni valamit október-november magasságától kezdve.... -
Gausz
aktív tag
Miért nem próbálnak meg az igényeknek megfelelő kártyát csinálni? Most néztem steam hardware-statisztikáját: a userek 65,5%-a 1920*1080ban játszik:
A felső 10%nak készülnek a 300W-os kazánok??? Miért nem tudnak a megfelelő helyre koncentrálni, és 100W-ból kihozni, amit kell? Na persze, az nem is 700$-ba kerülne. -
Habugi
addikt
700$ a 3080 és itt egy apró DF teszt is: [link]
-
S_x96x_S
addikt
ezek után - bezuhannak majd a használt és az előző gen-es GPU árak.
Lesz még itt nagy akció és készletkisöprés. -
imi123
őstag
A Cuda mag számok tutik?Kicsit sokallom.
-
.mf
veterán
Nem rossz, de nem is jó.
Nem rossz, hogy a 3070 nem drágult tovább, mégis egy jelentős ugrás, az előző topját hozza; kevésbé jó hír, hogy maradnak a magas árak, pár éve még a top (1080) jelent meg 500 USD-s áron, itt pedig ez a középkategória, ami felett már most van 2 kártya, aztán még jöhetnek a Ti / Super verziók is később. -
GodGamer5
addikt
A bemutató alapján iszonyat kemény lett az új gen.
-
Bandit79
aktív tag
..ha az az árgrafikon közel valós ,akkor nem rossz..
-
arabus
addikt
jó lett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Sajnos a technikai specifikációkkal nagyon szűkmarkúan bánt a cég, így az érkező VGA-k pontos képességei még ismeretlenek.
- Yettel topik
- MIUI / HyperOS topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Hobby elektronika
- Projektor topic
- Egy óra, két rendszer
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Eladó - Gigabyte RTX 4080 16GB WINDFORCE videókártya
- Palit GeForce RTX 3060 Ti Dual
- MSI RX 570 ARMOR 4G OC GDDR5 256bit,új MX-4 paszta,frissen takarítva,HDMI,3xDP,DVI
- SAPPHIRE Radeon RX 570 NITRO OC 4GB GDDR5 256bit,új MX-4 paszta,frissen takarítva,2xHDMI,2xDP,DVI
- Gigabyte GTX1060 6GB DDR5 GV-N1060IXOC-6GD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest