Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Puma K

nagyúr

válasz Steve_Brown #1466 üzenetére

Tévedés, mert én semmilyenes vagyok.

Mint írtam rendszerint úgy szeretem használni a dolgaimat hogy nem kell külön köröket futni velük, hogy az esetlegesen felmerülő gondjait kiküszöböljem... én a fizetni-vásárolni szándékozó végfelhasználó vagyok nem a béta tesztelő.

Azt veszem ami adott áron hozza azt amire szükségem van. A gyakorlati használhatóság és problémamentesség számomra fontosabb mint hogy melyik színű gyártó elkötelezett híve legyek... mert egyiké sem vagyok.

Itt pénzről és gyakorlati használhatóságról van szó. Nem elvi kérdésekről.

Ahogy CPU-t 4 évre tervezek venni (és az előző 4790K-nál ez sikerült) úgy VGA-t legalább 2 évre szándékozok vásárolni.

Azért 2 év a VGA esetén mert ennyi idő alatt _ha_ van jobb ajánlat az újabb szériából, akkor az eredeti átlag adott 3 év garanciából van még 1 év amivel könnyebb eladni az adott kártyát. A korábbi GTX 760 2 évig volt nálam, az 1070 6 hónapig, az 1050 Ti meg szerintem 1 évig, az 1080 Ti pedig 2 évig.

Az Nvidia kártyáit jóval nagyobb számban vásárolják mint az AMD VGA-it. Ha a dedikált kártyákat nézzük akkor 80-20% körül lehet ez az arány. Ehhez képest a kisebb arányú gyártó termékeivel több hibát jeleznek vissza a felhasználók, mint a szélesebb körben elterjedt gyártóét.

Pedig nem egy kártyát használtam, nem egy fajta Windows-t telepítettem-használtam és nem egy fajta driver-t raktam fel. De egyikkel sem volt olyan gondom mint a két különböző AMD GPU-s termékkel.

Nem csak az én monitoromra volt jellemző ez a helyzet. A világ más pontján más emberek is tapasztaltak hasonlót, akik közül megtalálták ennek a megoldását...

Mint írtam is... egy újabb driver sem oldotta meg a problémámat. Minden egyes driver frissítés után kezdhettem a CCC matatásával.

A kártya teljesítményével meg voltam elégedve amíg használtam. Sőt annyira elégedett voltam vele, hogy kapott a gyárihoz képest egy komolyabb hűtőt is:

ezek nem az életem legjobban sikerült képei

(#1467) schawo:

A mostani monitorom 2018. óta van meg. A korábbi Acer X223w amiről szó volt meg valami 2005/2006-os vásárlás volt talán... és 2010-2012-ben adtam el.

Ha a monitorral lett volna gond akkor eladom már akkor mikor kiderült ez a gond. De mivel nem azzal volt a baj hanem a szoftveres bukfenccel ATI/AMD fronton így nem volt kedvem új monitor után nézni.

A HD 4850 után használt GTX 275 meg szintén gond nélkül tudta kezelni a szóban forgó megjelenítőt bármiféle általam történő buherálás nélkül.

A többit fentebb részleteztem.

Új hozzászólás Aktív témák