Hirdetés
- Egérpad topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
yagami01
aktív tag
" Egyébként a Quadro-k annyival drágábbak vagy annyival szarabbak, hogy nem azt használsz? "
3D-re nagyon, de nagyon sok ember van, aki nem ruház be egy Quadro-ra. Többek között azért, mert egyrészt drága. Másrészt pedig nagyon sok esetben felesleges. Modellezni, textúrázni, renderelni (engine függő, de főleg ezekkel) anélkül is vígan lehet. Legalábbis ezekben a munkaterületekben ez a helyzet tudtommal. Én is még 280X-el textúrázok 4K-ban és modellezgetek. Nem mondom, hogy néha nem szenvedés, de ha ez van el tudok vele lenni. Persze nem véletlen lesz cserés pár héten belül, de ismerek olyat, aki évek óta 950-el tolja. Mert neki az elég, ezen belül is olyan munkái vannak/voltak, hogy elég. Ugye az se mindegy, hogy pár low poly asseten dolgozol, 4K-ban textúrázól, XY renderrel renderelsz vagy több millió polygonnal és nagy jelenetekkel dolgozol. Nagyon jól tud jönni a 3xxx széria munkára, én is néztem teszteket, abban valóban hozzá a duplát vagy még kicsit jobbat is és a CUDA sajnos e tekintetben egy elég jelentős érv az AMD-vel szemben. (Redshift perpill pl. csak Nvidai kártyákat támogat és hát nem egy rossz cuccról beszélünk)
Szvsz. nagy többségében nem kell a Quadro ehhez, szerintem. Legalábbis az eddigi tapasztalatok alapján. A másik az, hogyha valaki játszani is szeretne a gépén a munka mellett, akkor megint csak nem biztos, hogy erre a hibrid dologra a Quadro a legjobb választás, így meg hogy simán elvégezhető a munka elég jól és gyorsabban mondjuk az új szérián, nem is biztos, hogy indokolt. (Persze, még egyszer mondom területfüggő lehet.)
És ahogy linkelték... ha az "up to" azt jelenti, hogy akár 2x gyorsabb, mint a 2080... ha így nézzük nem hazudtak, mert igen, akár 2x gyorsabb is lehet... renderben és 3D-ben... nyers erőben...( Ahogyan a Zen procik is elhúznak az Intellel szemben renderben, munkában, nyers erőben. ) Ezt persze nem tették hozzá és mindenki játokokra asszociált, de örülök, hogy legalább így tudták ezt hozni (valamilyen szinten fontosabb is). És hát játékoknál sem kell összességében szégyenkeznie, teljesen jól sikerült, kíváncsi leszek az egyedi hűtésesekre, a 3090-re és a big navira is.
-
BiP
nagyúr
Tehát csalódott vagy, mert Jensen 2080Ti teljesítményt ígért ~200-220e Ft-ért, és ehelyett lassabb lesz mondjuk ~10%-kal, tehát "csak" kb. a 2080Super szintjét fogja hozni. Értem.
(#1704) Kaci84: miért kéne a 2080Ti-ra ráfizetni 100-150e-et egy 3080-hoz?
Amúgy az a +30% megér némi felárat, ha valaki a gyorsabb kártyát akarja. Szerintem a 3080 egy jó ár/értékű kártya. Drága, de jó ár/értékű. Sőt, nem is annyira drága, mint a 2080Ti volt
Hol 350e a 3080?
szerk: Ja, Asus ROG Strix az alzán. Hát aki a 3080-ak közül a legdrágábbat akarja, végülis lehet azt is. Csak ne ez legyen az egyetlen összehasonlítási alap, ha van kártya 290-ért is (asus tuf).(#1708) kolopele: "A felsorolásból szerintem a 3090 - et se hagyjuk ki. Mondhatni 4k - ra kötelező vétel."
Aha, persze. Fordítsuk meg inkább. Aki 3090-et vesz, vétek lenne nem 4K-ra használni.(#1739) 2xar: "Én már egyáltalán nem várom a 3070-teszteket. Egész egyszerűen az egy rossz ár/érték arányú kártya lett, ez már most látszik (teszt sem kell hozzá, elég ha tudsz osztani meg szorozni). Legalábbis a 3080-hoz képest biztosan. Holott, ennek fordítva kéne lennie. "
Így van, ez már a bemutató meg a kikerült spec. alapján látszott, hogy a 3080 jobb ár/érték arányú kártya. Vagy fordítva nézve a 3070 annyira le van butítva a 3080-hoz képest, (és annyival meg nem olcsóbb), hogy a 3080 fényében nem éri meg. Pedig önmagában viszont egy jó kártya lesz, a 20-as szériához mérve pláne, csak a 3080 még jobb
Ha valaki Ti vagy Super kártyát vár, akkor a 3070/3080 között ott a rés, oda jöhetne valami. -
igen csak te nem ezt mutattad magadról eddig a fórumon...Lehetett veled kultúrált formában észérvekkel beszélni attól, hogy a másik oldalhoz kötődsz.
Nem látok itt egy Nvidia troll hozzászólást sem , akár csak becsmérlést a konkurenciára nézve.
Azt meg hogy elfogult és elégedett pár ember egy Nvidia hírnél ilyen előrelépésnél szerintem neked kellene feldolgozni.
Remélem, sőt biztos vagyok benne, hogy te is fogsz örülni a Big navi érkezésének és teljesítményének .peace. -
Nite
őstag
-
Yany
addikt
Én nem láttam ilyet, de bevallom, nem is néztem meg minden marketing-vackot, mert a teszteket vártam inkább.
Kansas, ne már, kezd nevetségessé válni, amit csinálsz. Te azt az anyagot sem nézed meg rendesen, amit te magad linkelsz, erre egy olyat vonsz kérdőre, ami tök triviál. Ne más keresse már meg helyetted azokat a slide-okat, ahol az NV a 2080 Super kártyával veti össze a teljesítményét. Biztos vagyok benne, hogy egyedül is megtalálod.
-
Feri7619
tag
Pedig a 3080-as a 2080-ast jött váltani! Nézd vissza az Nvidia bejelentést!
Ehhez kell mérni a dolgokat! Lent linkelem is
Még csak nem is a Super, hanem a sima 2080!
Szakmai szemmel is nézem a kártyát, 3d-ben is szerkesztek, nem csak játszogatok, ami vagy kihasználja a hardvert, vagy nem teljes egészében.. A 3d szerkesztő kihasználja a dupla cuda cor-okat, és az új RT magokat is! Ott, nemhogy a 2080-hoz képest duplázott teljesítményben, hanem a 2080S-hez képest is! A 2080Ti -t 55-60% kal veri Cuda renderben! Optix rendernél /rtx mag/ 50-80% kal! Ez most már tény! És most lehet bújni a Blender teszteket, meg a V-ray-tDe ezek igaz eredmények, és megmutatják, még mennyi tartalék rejtőzik a 3080-asban, amit egy játékban vagy ki tudnak aknázni, vagy nem, és fps-ként látod, vagy sem.. de a nyers erő ezt hozza ki! Alátámasztja a bejelentést! A játékok nem mindig optimálisak megmutatni egy kártya erejét, főleg nem akkor, amikor a jelenlegei játékokkal tesztelünk, holott a kártya a következő generációs játékoknál fog igazán muzsikálni, ami az új konzolgenerációkkal jön, és felejtsük már el a full HD-t! Abban gyenge, nem arra tervezték! Ráadásul nem is meleg a kártya, és nincs 40 decibell sem load alatt. A partner gyártóknál sokkal jobb hűtők lesznek, persze extra felárért, de +100 dollárt nekem megér a csend és a hűvösebb kártya!
itt az ígért link!!! :
https://www.youtube.com/watch?v=WHOzzjPm39M -
K0vasz
aktív tag
hát, pedig a 2080S-nek is 700 dollár az alapára, meg a 3080-nak is. oké, 3080ti nincs még, de még lehet, és akkor az lesz párban a 2080ti-vel (és árban van is bőven hely számára a 3080 meg a 3090 között)
nekem inkább az furcsa, hogy az emberek egy 1200 dolláros xx80ti-hez hasonlítanak egy 700 dolláros xx80 kártyát -
Valóban ez részben igaz, de mostanában sűrűn lehetett hallani a részrehajló tesztelés kapcsán. Én egyenlőre semmi extrát nem csinálok csak lefuttatom a benhcmarkokat és kiírom az eredményeket. Aztán majd ha nő a kapactás és nézettség és én is fejlesztem még magam egyre részletesebb lesz a dolog. Linket nem küldök, de az aláírásom bárki megnézheti.
Dare2Live : Való igaz itt valamit elnéztem. Valóban a 2080Tihez képest 32%-al erősebb. Mentségemre legyen, hogy cserébe meg a 2080Ti csak 26%-al gyengébb.
Yany: Nem tudja vagy nem akarja most mindegy. Meg amúgy is, mert csak beszélgetünk itten szubjektív dolgokról. Ebből a szempontból ahogy most látom ezt tudom megosztani. Igen most a használt piac árai alapján meg a 4K teljesítményigény kapcsán a 3080 egy jó ár/érték arányú kártya viszont rossz áru kártya. Ezért is gondoltam, hogy még a pénzesebbeknek is reálisabb lehet megállni egy használt 2080Ti-nél mintsem még 100-150-ért tovább menni a 3080-ra. Aki meg nagyon pénzes és nem is sajnálja annak reálisabb a 3090. Nem írom ki minden HSZ alatt, de bizony ez sem egy abszolut igazság. Mivel én is egy felhasználó vagyok és hozzájárulok a stathoz és van létjogosultsága ennek, hisz épp a minap éreztem ezt, hogy minek is adjam el akár 200-árt a Ti és vegyek 350-ért 80-at. Nyílván lesz ilyen is meg olyan is, de most úgy látom a régiek alul az újak meg felül vannak értékelve.
b. : Attól még, hogy az ember tudja, hogy nem annyi lesz attól függetlenül nem lenne muszáj ennek mindig így lennie, hogy automatikusan el kel osztani kettővel. És igen sokan bedöltek, mert szerintem azért a Strix OC-t pár hónaposan kár volt eldurrantani 160-ért, ahogy itt Aprón egy tanult kolléga tette. De még ez is mindegy. Inkább a Hype psziológiáról érdemes-e kapcsán beszélni, meg, hogy tanuljunk belőle és ne legyünk naivak. Igen sokan direkt vagy véletlenül el vannak/voltak tájolva. Kérdezd meg a régi kari tulajokat a HSZ-ekről és a kapott privátokról meg a 150 alatti 2080Ti vétel álmokról.
Yani és a többiek: Milyen síránkozás? Azért, mert az erre dedikált fórumon megbeszéljük mi volt mi lesz stb. Összre lehet hasonlítani típust a típussal ez meg szemlélet kérdése. Lehet pénzügyi oldalról is nézni továbbá, hogy nettoban mit kapunk. Lehetne ennyi erővel mondani a másik oldalt is, hogy most az fáj, hogy nem ugrálunk a tábortűz körül mind együtt 3080-al a kezünkben és énekelünk vidám dalokat?
Igen én annyira nem vagyok elszállva, mondhattjuk nem örülök annyira. Azért, mert a 4K-t még így is drágának tartom alatta meg amúgy is a használt piac jobb vételnek tűnik. Igen csak "tűnik", mert az árak még nem végelgesek se itt se ott.Aki kulturáltan vitázik legyen szíves mnár rendesen elolvasni és értelmezni amit a másik ír és ha nem egyértelmű nem a legrosszabbat kinézni belőle és abba belekötni.
-
Pont ezért aki gondolja nézzen rá az aláírásomra, mert ahogy elérhető lesz a cucc már adom is a gázfröccsöt az Octaviának és megyek a kártyáért. i9 10900K pipa, 2080Ti pipa, fogymérő pipa, 14 játák betöltve pipa, már csak a 3080 hiányzik. Az eddigiekhez hasonló formában csinálok septiben egy hiteles tesztet. Mivel sajnos én még nem vagyok lefizetve.
-
BiP
nagyúr
én úgy néztem, hogy 3080 vs. 2080Ti, mennyivel gyorsabb, és az RT-nél volt a legnagyobb a gyorsulás.
De a te megközelítésedben is az jött ki, hogy gyorsabb az új RT.
+20% javulás, az lehet, hogy nem váltja meg a világot, de Te nem is ezt mondtad:
"Ráadásul az első tesztekl alapján nem tűnik úgy, hogy RTXv2 magok érdemben hatékonyabbak lennének a Turing-féle RTX magoknál"
20% javulás szerintem érdemi javulás. Nincs rá egzakt szám, mitől számít érdeminek, szerintem javult.(#1651) Kansas: Nem vagyok a DLSS híve, mert trükközéssel éri el a javulást, hogy nem eredeti felbontásban (pl.4K) renderel, hanem kisebben, így érhet el sebességnövekedést.
Viszont valahol meg mégis ott motoszkál, hogy ha ezt észrevehető minőségromlás nélkül megoldja, akkor végülis csak nyer az ember a dolgon.(#1654)Kansas : Jensen most is túlzott, a vérében van, csak most kisebbet lódított, mint a 20-as gennél, mert akkor egy nagy lufi volt, most viszont valóban van komoly teljesítményugrás is mögötte.
És ezt a részét kommunikálod furán. Most azt írod, hogy +30% oké, rendben van, mégis úgy érződik a szavaidból, mintha nem.
Pedig nézd azt, hogy a sima újgen xx80 ver 30%-ot az előző xx80Ti-ra, és az masszív.
(főleg a 1080Ti vs. alig gyorsabb 2080 fényében.) -
Abszolút így gondolom én is. Továbbá szerintem sem a CPU limit miatt kisebb a külömbßeg 1440p-ben. Elég megnézni az FSP szamokat 1-1 játeknál. Ki lehet próbálni kisebb felbontasokon a regebbi kártyakat símán tudnak 160-200 vagy több FSP-ket csúcs procikkal.
Továbbá az is elgondolkoztató hogy arányaiba hiába adja ki a matek hogy megéri a 3080 sok juzer elgondolkodik vajon megéri-e rádobni a +100ast a 2080Ti-re amikor gyakorlatilag az is elég. Persze ez már nagyon egyénfüggő. Aki régen 2080Ti-t vett az meg 3090-et vesz. Mindegy majd kiderül. -
a jelenlegi csúcs az a 3090 de mindegy.
Jensen nem hazudott, egy elméleti értéket közölt, amit ha optimalizálnak akkor ki lehet használni. A DOOM konkrétan 85 % és 93 % kal gyorsabb a 3080 kártyán mit a 2080 Super és 92 -103% a 2080 normalhoz nézve a mai teszt alapján és optimalizáltás nincs, se RT se DLSS ebben. Ez egy játékfüggő dolog lesz, mennyi lesz az annyi. [link]
Idővel jönni fognak olyan játékok egyre nagyobb arányban, amik ezt ki fogják használni, főleg az új konzolokkal majd.
A vega 64 kártyát érdemes lecserélni egy 5700 XT re plusz 20 % miatt? Mégis megtették rengetegen.2080 Ti-t miért ne cserélné le valaki + 30 % teljesítményért, jobb RT teljesítményért és jövőt állóbb architektúráért, IO Támogatásért ha annyiért el tudja adni amennyiből vesz egy 3080 kártyát?és igen kényszeres fikázás amit csinálsz, nem kicsit túltolod .Azt gondolod te látod csak a fáktól az erdőt.
Yany meg aztán végképp nem az a fickó akivel nem lehet észérvekkel diskurálni,de úgy átom neked még őt is sikerül lehúznod.
Amúgy itt van amiről Yany beszélt, lásd mire is utalt :
-
Yany
addikt
Néztél is meg anyagot, vagy csak hadonászol a levegőben és fölényeskedsz tudatlanul? Épp te linkeltél HUB videót. Nézd meg a revisited anyagukat, hogy a 4k Quality DLSS mit hoz tempóban és minőségben, de tessék körbenézni máshol is, rengeteg anyag van már. Nem szeretem a stílusodat.
szerk.: A másik, hogy tessék rendesen elolvasni, amit írtam. A kvázi jelentését is kikeresheted, stb. A lényeg, hogy felületesen olvasol és/vagy értelmezel, majd magas lóról beszélsz. Ilyenkor mindig azt javaslom: mély levegő, nyeljél kettőt és csak utána írj. Én is tévedhetek persze, de ahogy figyellek, nagyon gyakran írsz totálisan rossz következtetéseket. Jogod van hozzá, csak idomuljon hozzá a stílusod is pls.
Mit szívsz, hogy dupla sebességet haluzol? 20% különbség sincs DLSS be és kikapcsolt állapota melletti sebesség közt.
Azt a videót, amit linkeltél, tuti, hogy megnézted? Ez már a második tárgyi tévedésed. Két hsz-en belül és ugyanazon az anyagon csúszik el. Biztos, hogy nem látsz 20%-ot sem? No, mégegyszer... tuti megnézted a korábbi anyagokat?
-
Yany
addikt
A quality DLSS esetenként a natív 4k-nál is szebb képet eredményez, de valójában ha csak 90%-osan megközelítené is cserébe a kvázi dupla sebességért, már akkor is azt mondanám, hogy fer ajánlat. Az egyetlen valódi gond a DLSS-sel nem a minősége, hanem a támogatottsága. Szóval valójában de, ha van elérhető DLSS, biztos használom is. Nem úgy, mint anno a a Radeonokon bevezetett MLAA-t, ami akkora orbitális kamu AA, hogy nem értem, miért nem kaptak a nyakukba egy jó kis class action-t miatta. A RIS ahhoz képest egy megváltás, holott az is csak egy post-process. A DLSS egész más ligában játszik, csak terjedjen el jobban. (a 2.0-sról beszélek, amihez bőven találsz nagyon jó anyagokat a yt-on, még HUB-ék is csináltak róla jó kis elemzést)
-
Kansas
addikt
Ja, mielőtt kényszeres fikázással vagy anti-NV hozzáállással vádolna bárki:
- ez a 30% a jelenlegi csúcs és az előző csúcs konzumer kártya közt teljesen rendben van, kb. ennyit vártam, szép előrelépés, valamivel alacsonmyabb árszinten
- ami ellen ágálok, az az hogy a valós számok ismeretében sem képesek egyesek belátni, hogy túl lett hype-olva a cucc, és Jensen össze-vissza hazudozott(pont mint a Turing bemutatójakor)
- a 2080Ti-kat egyikre sem érdemes lecserélni, olyan áron legalább is semmiképpen, amibe pár opportunista kókler próbálja beleugratni a Turing-tulajokat
- a számomra legfontosabb előrelépés az hogy egy 3080-nal már úgy tűnik, hogy végre tényleg minimális kompromisszumokkal lehet normális fps-sel 4K-ban játszani, MS Flight Sim-hez meg 3080 musthave már a stabil 30fps-hez is 4K-ban(már annak, aki arra gyorsul) -
-
Kansas
addikt
DLSS kapcsán érdekelne a válasz a következő kérdésekre:
- 4K+DLSS mennyivel szebb egy natív 1440p-ben renderelt képnél(tudtommal 1440p-ben renderel a DLSS)?
- 4K+DLSS mennyivel gyorsabb egy olyan 1440p-s képnél, amit post process filterrel vagy egyéb extra setting(pl. FXAA) használatával küllemre azonos szintre hoztak?Mert ha nem jelentősen, akkor köszi, de DLSS nélkül, csak a felbontást és a settingeket babrálva bármilyen kártyán lehet gyorsulást elérni, és eddig is lehetett...
(#1650) sylex1: parancsolj, ezért. szvsz parasztvakítás, szubjektíve nem látom, hogy többet tudna mint amit nélküle is össze lehet hozni
"ami által az RT funkció meg jobb" nem jobb, az RT-n nem változtat semmit, a felbontást veszi vissza és utána próbálja visszaokosítani egy HW-támogatott AA metódussal, persze hogy gyorsabb lesz. -
BiP
nagyúr
Nem tudom, Te mit néztél, de amit linkeltél, abban én pont úgy látom, hogy pont RayTracing mellett a legnagyobb a difi, ami az ellenkezőjére utal, mint amit mondasz.
Nem tudom, miért akarod lehúzni, de mintha annak szurkolnál, hogy drágábbak és lassabbak legyen, mint az előzetesen várt. Mindegy, Te dolgod.
(Kaci ugyanez, bár őt megértem, neki anyagi érdekei fűződnek hozzá) -
Yany
addikt
Nekem nem csillió, csak 75 Hz, de 3840x1600, vagyis majdnem 4K, úgyhogy eléggé kijön már ezen is. Vega 64 után egy álom lesz (ha ez lesz, de még győzködöm magam, hogy várjak az RX debütre)...
Lényegében én már csak nyerhetek, mert ezt a 700 USD-s árat (nyilván beleértve, hogy ez csak MSRP) még épp hajlandó vagyok megadni, mert végre ár/teljesítmény mutatóban kimagasló lett. Ha ilyen, vagy jobb áron jön egy RX ilyen vagy jobb tempóval, akkor már jó lesz nekem vagy ez, vagy az.
RTXv2: akkor nem ugyanazt látjuk az éppen általad linkelt ábrán.
Natívan: 142 vs 89
RT+DLSS: 119 vs 62Ez utóbbival majdnem 2x akkora a tempó különbség. Épp az ellenkezőjét mutatja az ábra annak, mint amit mondasz.
-
Qtya123
őstag
Ezek alapján a 3070 néhány címben még a 2080 Ti alatt is lehet, illetve a többi címben kb egálban.
Meglátjuk az árazást. Ha 220ezer Ft, vagy afelett lesz és olyan lesz a teljesítménye, mint amit fentebb írtam, akkor akár apróról egy sok garis 2080 Super is jó vétel lehet 150-160e Ft között, ha az ár/érték arány a fontos. -
Dare2Live
félisten
"a 3080 átlag 30% körül ver a 2080Ti"
Hol? Természetesen 4Kt nézve TWn 33%, CBn 35%al veri összesítésben 3080 2080TIt.
Jópár teszten látszik, hogy 3080nak kell még egy driver. Ez össz teljesítményben még dobni fog 1-2%ot ami persze nem sok.Ez alapján a 3070et kb a 2080TI szintjére várom.
-
-
lacus83
senior tag
Én már nagyon várom a teszteket a megjelenést és minden konkrét kérdésre választ kaphatnánk.
Kb már lassan azt is tudjuk itt phn ki menyiért adta el a 2070/2080,2080Ti kártyákat és azt is ki melyik gyártótól vásárol majd 3080/3090et.
Örülök hogy sokak megtehetik ezt és el tudják majd viselni a sok bukót de legyen már vége ennek a találgatásnak.
Válság van gyerekek ,mi lesz ha időben nem kapjuk meg a 3080 és 3090et.De eddig is el voltak bőven a kártyáikkal, de pff kell másik mert az NV megmondta a tavaly előtti csúcs 2080Ti már sz#r gyenge,de bocsi amiért 500k adtál érte,add oda aprón 160ért nem ér többet.
Ugyan itt RTX 2060 ér 30kt.
Már f#lb#sz -
edward2
addikt
5600XTre gondol szerintem. Ami jogos, hogy vbiost kell updatelnem, hogy meglegyen az a teljesítmény amit a konkurencia hoz. Ráadásul volt valami kavarodás is, hogy nem minden kártya tudja majd hozni a magasabb memória sávszélt és társai. Nálam ez a kártya tiltólistán van emiatt.
-
envagyok
veterán
Én az 5700xt-vel 1 hónapot szenvedtem, ref volt, sokat kellett játszani a feszekkel, hogy ne 90 fokon fusson, stb., plusz csomó játékkal csomó hiba
Végén mérgemben eladtam, lett egy 1070, sima driver install, ennek már több mint fél éve, a control panelt nem kellett azóta megnyitni. -
470-em van most is egyik gépben, az oké. De megjelenéskor hónapokig szívtam egy 480-nal, míg el nem adtam. Majd kicsit később a 1060 helyett vettem egy Vegát (már régóta piacon lévő termék volt akkor), és szívtam, szívtam, szívtam, míg azt is el nem adtam. Aztán két-három évesen már meg mertem venni a 470-et. 5700-ra rá se merek nézni. Van egy 1080Ti, és az 5700Xt helyett pedig adtam egy 2070Sért kicsit többet (bár még az 5700 megjelenése előtt, de most is úgy tennék), és az nvk csak teszik a dolgukat.
-
envagyok
veterán
Nekem volt radeon több is a jó ár/teljesítmény miatt, de mindig visszamenekültem az nvidiához.
Ott out of the box használható jól a kártya, AMD-nél meg hackelni kell mindent, aztán még akkor se volt biztos hogy jó lesz
2000-es szériánál valóban volt memória hiba, de nem vagyok én bétateszter, hogy mindent azonnal megvegyek.
Ha most a 3070 miatt lemegy a 2080s ára, jó lesz belőle egy fiatal darab olcsón. -
gabika1972
tag
Nem gondolnám hogy a konzolok túlzottan hatással lennének az árakra. Az előző generációs konzolok idején sem láttunk agresszív leárazást egyik gyártónál sem. Én sokkal inkább azt gondolom hogy az nv tisztában van vele hogy most nem tudja azt eljátszani mint 2018 ban mikor az amd sehol sem volt. Azt gondolom én is hogy van reális alternatívája az amd-nek a 3080-ra ezért hozta be a "számozott" kategóriába a titánt az nv, hogy azért az elsősége megmaradjon.
-
Ha tudom, hogy figyelembe veszed a tanácsom azért részletesebben kifejtetett volna. Igaz a 1-1,5-2 éves csere, de ez egy ökölszabály, nem mindegy milyen terméket és mikor. Pl. most ne vegyél semmit. Egyrészt 5700XT-d van ami szerinted is bőven elég neked még sok is. Szerintem is elég 1440P-hez talán mindenre. Mivel amúgy is egy alul éretékelt kártya most azt eladni nem érdemes. Esetleg tényleg akkor ha a 2080S,2080Ti az új kártyák fényében alul árazott lesz, de az 5700XT-hez túl lesz mindenképp mind eddig is volt.
Amire érdemes figyelni, az új cuccok miatt lehet, hogy aránytalanul beesik a 2080Ti ára, de az 5700 széria meg mivel nem NV lehet csendben megbújik és nem esik annyit az ára eleve nagyon nagy ártartalékkal rendelkezik pl. miközbe 2070S szint sokszor 50-80-al is olcsóbb volt annál a közelmúltban. Szóval csak akkor válts mégis ha egy 20XX NV kari ésszerű váltási közelségbe kerül.
Azért nem egyszerű, mert a piac sokszor teljesen értelmetlenül áraz be. Közelmúltban pl. 5700XT vs 2070S a gyengébb driverek és egyéb apróság reálisan nem érhet (-)50-80e Ft-ot, vagy pl. használt alig garis 1080Ti 180-ért miközbe új 2070S volt 200-tól.
30XX meg akinek nincs birtoklási inger vagy teljesítmény igény annak tavasz nyárra.
Persze ez csak egy tapasztalat mentén kialakított vélemény. Lehet nem így van. -
Egészen biztos, hogy olcsóbban jössz ki ha 1-1,5 évente fejlesztesz. Nem csak egy rövid szakaszt kell vizsgálni ahol lehet, hogy ez nem teljesen igaz.
Nem lesz több e hulladék, mert egyrészt vehetsz úgyszint használtat másrészt ha eladod használtan az akinek eladtad nem fog újat venni, szóval ugyanott van a dolog. -
Pug
veterán
Senki nem mondta, hogy minden aron meg is kell venni a next gen csucsat...
Sot, meg azt sem, hogy minden next gen-nel egyutt valtani kene (en pl megjelenes ota egy R9 290X-et nyuzok).
Azt meg mar vegkep senki se mondta, hogy normalis lenne a felmillas dgpu arazas...
Ennek ellenere az meg teny marad, hogy van az a reteg akinek erre a teljesitmenyre igenye van es rohogve perkal erte ennyit... welcome to the capitalist profit based society
-
Ribi
nagyúr
Ilyet én nem mondtam. Csak annyit, hogy magában a nagy mem sávészel semmit sem jelent.
3070 kb fele a 3090-nek szinte minden paraméterében. Pont a mem sávszél lesz ami miatt a "potentially double performance" nem jön ki? Hja, biztos. Előre kinyilatkoztat a csávó a nagy büdös semmire. Szememben szánalmas ahogy ezt nyomja. Enyji, semmi több.AsakuraDave: Játékban ez mennyire jött ki? Igen, semennyire. Ez gémer kártya, nem quadro. Nem a dupla mem sávszél miatt lesz gyorsabb, hanem a többi paraméter miatt. Számítani számít, és lehet visszafogja majd 10%-al, de ha 3070-re GDDR6X-et raknak, attól nem lesz "double performance" az kerek 100%.
-
-
Yany
addikt
Nem tudom, velem szembe inkább a bignavi jött folyamatosan. Ampere-ről csak blikk szintű helyeken lehettek dolgok, legalábbis az általam rendszeresen látogatott média nem öntötte a kamu Ampere ígéreteket. De a BigNavi (főleg nyilván az elmúlt napokban) már mindenhol zaklat. Csak tények nincsenek. Várom azokat is és tök boldog leszek, ha méltó ellenfél lesz, csak ez a síri csend aggasztó jel. No meg bírjam ki, hogy ne nyomjak rá az elsők között a 3080-as megrendelésre, mert utána már hiába "tarol" a specije...
(#1057) MegalodonS: mármint mit fordítva? Eladtad a fenti AMD-t és vettél Intelt?
-
És az én Ryzen 1600-am elég lesz egy RTX 3070-hez, 3440x1440 @100Hz-es monitorra? Alap órajelen van minden. Ezekkel játszom: Battlefield 1, Cod Modern Warfare, Red Dead 2, Sea of Thieves, Horizon Zero Dawn, Kingdom Come: Deliverance, Witcher 3, AC Unity, Metro: Exodus.
Nem követelmény nekem a 100 FPS, de multi címekben legyen meg azért.
-
Ez rendben is van, de a valóságban ez a szám kisebb mint gondolod. Egy viszonylag jól felszerelt alaplap minden tekintetben kiszolgál egy átlagos vagy kicsit afeletti felhasználót. Még így is sok esetbe kényelmesen távol a VGA-tól befér egy valamilyen kártya. Ha valaki ennél is igényesebb akkor valszeg pénze is van pl. egy 9slotos pci-e házra. Én is most vettem egy Fractal Definie 7XL-t 70e volt ebbe megy majd a 3090SLI
-
Yany
addikt
Azt az egy szem slotot látod legalul a képen? Azért egynek hagytam ám helyet.
Peace.
Meg egyébként igen, attól mert NEKED van, fenntartom, hogy niche piac vagy és a többség toszik rá. Lehet, hogy a csendre is, de ettől még működőnek gondolom a koncepciót, megyünk is ebbe az irányba (elég pár most bejelentett 3000-es GeForce-ot megnézni), csak valamiért egyik gyártó sem ötvözi a blower kifújással járó előnyét a csendes megoldásokat alkalmazó axiális ventikkel. -
Yany
addikt
Egy jól kialakított házban a légcsatornák eddig is "beszippantották" a meleg levegőt (légnyomás különbség ugye). Vicces látni, hogy a cirka egy éve összerakott gépemben olyan szempontokat vettem figyelembe, amiről nem nagyon szoktak beszélni és most a GN külön ki is emeli a tető elején lévő venti kérdéses szerepét. Már annyiszor megbántam, hogy nem csináltam még meg a videómat a Ryzen konfigom építéséről, rengeteg tanulság lenne benne, de ez már off...
-
Yany
addikt
Ahogy a videóban is elhangzik: szerinted eddig merre ment ki a meleg?
Nem értem, hogy ebbe hogy nem tudnak az aggodalmaskodók belegondolni:
Van egy dobozod (értsd: ház), amibe beraksz n Watt hőgenerátort, majd azt valahogy kiviszed a házból. Ugyanaz a feladat, mint eddig. A változás csak temporális, illetve a megemelkedett Wattok miatt van, nem azért, mert lett egy faszának tűnő (mert eddig ugye nem láttuk még működni) GPU hűtés, ami elvileg pillanatok alatt elviszi a hőt a grafikus vezérlőről felfelé fújja a meleget. A RAM-oknak picit rosszabb lesz most a helyzete talán, de ott meg amúgyis van tartalék, azok eddig sem forrósodtak az utóbbi generációk alatt.
De őszintén szólva nekem az jönne be a legjobban, ha egy (vagy két) 8cm-es ventivel megkínált 5 slotos tégla lenne a VGA-ra rögzítve, amiről egyenesen a PCIe slotok hátlapja felé menne ki a meleg. A sok kihasználatlan hely az alaplap fölött végre értelmet nyerne és nagyon finom, csendes gépeket lehetne csinálni. Majd eljutunk ideig is szép lassan, csak a csend marad ki a képletből, mert a Wattok fogják kierőszakolni ezt a megoldást, nem csend.
-
Alogonomus
őstag
Hűtési hatásfokban mindenképpen jobb a levegő egyenes áramoltatása a helyett, hogy a PCB-re fújod a levegőt, ami aztán ott megreked és a kártya két oldalán idővel kiküzdi magát.
Folyadékhűtéses CPU esetén nem sokat számít ez a hűtőelrendezés.
Akik nem tudnak várni pár hónapot a custom kártyákra, és direkt bordával hűtik a CPU-t, na azoknak ez a kialakítás esetleg rossz lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Sajnos a technikai specifikációkkal nagyon szűkmarkúan bánt a cég, így az érkező VGA-k pontos képességei még ismeretlenek.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Autós topik
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Egérpad topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- PlayStation 5
- Asztalos klub
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest