- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
Most vettem észre, hogy a gyári kábellel kiírta a telefon, hogy lassú töltés. Már eddig is sejtettem, mert nekem is lassúnak tűnt. Előhorgásztam egy régebbi, ráadásul vékonyabb kábelt (talán Mi8 gyári kábel) és azzal pöccre ment már fast charge-ban. Más nem tapasztalt ilyet?
-
pg1966
senior tag
válasz
CoolBoy323 #4398 üzenetére
Igen, az az!
-
pg1966
senior tag
válasz
CoolBoy323 #4396 üzenetére
Írtam, hogy AOE!
-
-
pg1966
senior tag
válasz
marcipunk #4392 üzenetére
Én az Always On Edge-et (AOE) használom hónapok óta, az AOD-kilapcsolva, és jó beállításokkal remekül működik.
Beállíthatóak akár LED-szerű, vagy szöveges (bármilyen méret, pozíció), ikonos üzenetjelzők, bármilyen színben (akár 2-3 színváltósra is), külön minden szükséges alkalmazáshoz, időzíthető, hogy mennyi ideig (akár addig míg megnézzük) jelezzen, van zseb-mód, hogy letakart távolság-érzékelővel ne jelezzen. OLED kijelzőhöz ideális, minimális a plusz fogyasztás, 1% alatt, megy az ujjlenyomat olvasóval együtt. -
marcipunk
tag
Sziasztok, újabb kérdéssel/gonddal fordulok a nagyérdeműhöz.
A lényeg, hogy munkára használom a telefont, nem kéne gmail / teams / stb értesítésekről lemaradnom. MIUI 12 van a telómon.1. téma: értesítések az AOD záróképernyőn:
(Az egész AOD értelme ez lenne nekem. Nem érdekes, hogy kiscicás háttérképet is meg tud jeleníteni)
Szóval, azt vettem észre, hogy az AOD egyszerűen elalszik egy idő után, vagyis hiába dereng ott mondjuk egy Gmail ikon, ha mailt kaptam, ha x perc múlva tök fekete a képernyő, akkor megint lehet a telefont nézegetni/kézbe venni, hogy van-e értesítés.
Próbáltam a NotifyBuddy-t , az tök szimpatikus, hogy villog a kis pötty, ez lenne a tuti értesítési led az előlapon pótlásra (villog, sokkal láthatóbb, mint a derengő AOD), de persze ha ez aktív, akkor csak duplakoppra lehet ébreszteni/nyitni a telefont, az újlenyomat olvasóról lemondhatok. Van javaslatotok?2. Notification Badge-ek néha működnek, de többször nem. MIUI optimalizáció kikapcsolva, autostart megadva, battery optimalization levéve a gmailről és még se. Van javaslatotok?
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
tomboy0013 #4390 üzenetére
Nekem csak olyan ment fel ami az a karikás gagyi háttér
-
tomboy0013
veterán
válasz
tomboy0013 #4389 üzenetére
Kicsúsztam a szerkesztési időből:
Szerintem az Android 11 miatt nem mehet fel, mindenhol ugyanazt találom (a nevében az ALPHA szó van) de telepítésnél kiírja, hogy "nem lett telepítve". -
klaya86
senior tag
válasz
tomboy0013 #4386 üzenetére
-
tomboy0013
veterán
Nem tudjátok hogyan lehet telepíteni a Szaturnusz elő hátteret úgy hogy rendesen működjön mint a Mars meg a Föld? Azaz hogy legyen annak is AoD-ja illetve ne csak a Google hátterek app-ból lehessen behozni hanem a gyári elő hátterek részben jelenjen meg?
-
sagesz93
addikt
Sziasztok,
V12.0.3.0.QJKEUXM Stabil 1.3gb frissítés jelent meg a telefonon, fel szabad engedni? Jelenleg még miui11 van a telon, nemrég lett beüzemelve
-
snakebait
senior tag
.
-
darvinya
titán
válasz
lócitrom #4375 üzenetére
Az a gondom a régi értesítő panellal, hogy eltűnt csak az értesítések teljes képernyőre nyitás, vagy nekem nem sikerül megcsinálni.
Gyári droidban teljesen jó volt a felugró értesítés lenyitás, ez itt nincs, csak ablak ami nem ugyanaz.
Pl: PÜ üzenet értesítésről küldött email felugró ablakból nem lehet törölni, csak ablakból, vagy értesítés panel megnyitással.
Értem, hogy anno MIUI Apple klónnak indult, s lett egy fejlesztői közössége, amit mára totál leépítettek, miután MIUI vs AndroiOne szavazáson megbukott MIUI.
Már akkori fejlesztői közösség szeretet volna tovább lépni, s nem Apple copy.Windows, hagyjuk, már régóta csak flash miatt használom(évente max. 4x), többi időben porosodik a gép(laptop).
Bug-okról meg csak annyit, hogy mindig maradni fog benne valami, mert egyénre kellene szabni egész rendszert, amit felhasználónak kellene elvégeznie. -Ez lehetetlen.
De szeretném meg tenni, ha végre találnék olyan app-ot, ami megtudná jeleníteni valós memóriába lévő futó / tárolt app-okat.
Tuti, hogy min. 2GB MIUI összetevő, stb. feleslegesen van ott. -
lócitrom
őstag
válasz
CoolBoy323 #4362 üzenetére
értem, ha valakit nem zavar meg nem feltétlenül tapasztalja ugyanazon hibákat, de a vegyes használat során elég sok szarba bele lehet futni. sőt, így visszatekintve arányaiban több problémát látok és kevesebb funkciót vagy újdonságot a kb. 5 év MIUI használat alatt. mikor a hibákról beszélek nem csak kimondottan az F2-re értem, mert amúgy a családban egy rakat Xiaomi pörög már és őszintén szólva a Redmi/Note 4 széria tagjai muzsikálnak a legjobban. az F1 még egész patent volt, de a többivel mindig van valami hathatós gond. tudják a gyártók, hogy a telefon az egy gép. tudják jól, hogy már több funkciója van és a Xiaomi mostanában meg csak abba fektet energiát, hogy hogy legyen Apple. nekem ez a control center is úgy hiányzott, mint mókusnak az erdőtűz. ez nem igazi funkció vagy innováció. piacra dob egy rahedli telefont, de nem látok ezzel arányosan érdemi fejlődést.
változatlanul ki kell emelnem, hogy ez nem Windows. ráadásul Windows esetében elég komoly gondok szoktak lenni tényleg. Android esetében én ritkán tapasztalok adatvesztést, holott Windows esetében simán egy elcseszett frissítés eredménye lehet. így én a kettő közt párhuzamot nem nagyon tapasztalok.
-
bupemko
senior tag
válasz
bupemko #4371 üzenetére
Ezt követően manuálisan TWRP-ből sikerült működésre bírnom a következő módon (segített a hivatalos guide):
Wipe / Format Data - itt hibákat írt (resource busy, MTP és társai), de reboot után már a MIUI logó fogadott és pár perc után elindult a telefon.
-
bupemko
senior tag
Köszi, ezzel simán felment TWRP 3.4.2b-0623! Sajnos xiaomi.eu stable nem jött le, 301-es hibaüzenetet dobott, de le tudtam tölteni manuálisan innen. Ezt local ROM-ként kitallózva (persze előtte md5 hash-t összevetve a megadottal (76314c6452e657d08b3902f75d5ec247)) úgy tűnt, hogy megy szépen az átállás (sok kínai szöveg TWRP-ben mondjuk kicsit zavaró volt, de annyi baj legyen). Viszont miután elkészült csak TWRP indult, akármit is tettem...
-
snakebait
senior tag
Senkinek nincs baja a jelvény értesítésekkel? Nálam is előfordulnak bugok, de számomra egyik leg idegesítőbb, hogy hol van értesítés, hol nincs az ikonokon. Asszem megpróbálkozom másik lancserrel🤔
-
Toth_Jani
őstag
válasz
spiky03 #4365 üzenetére
Nálam a legutolsó már visszavont frissítés van fent, eddig még soha nem próbáltam, de most kipróbáltam és tényleg működik, ha 3 ujjam végig húzom a képernyőn csinál egy képernyőmentést. (Én eddig gyorselérési ikonról használtam, sőt eddig az sem tünt fel hogy rögtön lehet szerkeszteni (maszkolni) is a képet.)
-
spiky03
veterán
Nekem csak egy gondom van, hogy valamiért nem működik a 3 ujjas képernyőkép készítés.
Más bugot nem tapasztaltam az én napi használatomban. -
Sumptuous
senior tag
válasz
tomboy0013 #4363 üzenetére
A további beállítások-> Kisegítő lehetőségek -> Fizikai alatt van lehetőség bekapcsolni a "Bekapcsológomb megszakítja a hívást". Esetleg az segíthet, csak ne nyomd meg telefonálás közben véletlenül. ez
-
tomboy0013
veterán
válasz
CoolBoy323 #4362 üzenetére
Annyira nagyon nálam se szar a helyzet már. Néha előjön egy olyan, hogy a kezdő képernyő gesztus lehal. Ezt annyival szerencsére orvosolni lehet hogy a gyorskapcsolóktól belépek a beállításokba és onnantól ismét működik. De ez kb hetente csak 2-szer van.
A Messenger chetfejei baromi idegesítőek továbbra is. Azon belül is az hogy nem lehet az ablakok között váltani ha többen is írnak. Csak azt mutatja folyton akit először megnyit, illetve van mikor csak fehér ablakot.
De talán az áthelyezhetetlensége a legirritálóbb. Mikor ír valaki pont oda ugrik be a buborék ahol a hívást tudom letenni, és persze szinte mindig kapok valami üzenetet hívás közben és amikor tennem le csak a buborékot nyitom meg... Rohadt idegesítő, hogy a régivel ellentétben hiába helyezem az máshova, a buborék bezárása után mindig lent jelenik meg ha újabb üzenet érkezik.
Ez utobbi mondjuk gondolom nem bug hanem Android 11 feature. Abból gondolom, hogy a Google tárcsázó buborék is fix helyen van a következő hívásnál, hiába helyezem át előtte.
Továbbá a fényerő automatikus beállítása elég rossz alacsony fényerő mellett, sosem találja el az optimális szintet, teljesen sötét környezetben sem viszi 20% alá a csúszkát, nappal viszont néha leviszi minimumra.
Aztán a DND mód hiába aktív, kicsörög a telefon... Legalábbis tegnap egyszer rajtakaptam.
Nagyjából ezek ugranak most be ami szemet szúró hiba.Van pozitív hozadéka is szerencsére az Android 11-nek, pl. a normális gesztusok a kezdő képernyőn. Ha bal oldalt csinálok lehúzó mozdulatot akkor az értesítések jönnek le, jobb oldalt pedig a gyorskapcsolók. Eddig ugye fixen az értesítések jöttek le és a tetejére fel kellett nyúlni a gyorskapcsolók lehúzásához.
Plusz tetszenek az animációk, fluidabb a rendszer. Illetve az üzemidő talán még jobb lett mint eddig. Készenlétben alig fogyaszt valamit. És a legjobb, hogy a zárképernyő színprobléma részben megszűnt.
Tetszenek továbbá az új hosszú záridős kamera módok is.
A launcher animációk is végre stabilan működnek, Android 10 alatt folyton eltűntek a kezdő képernyőre ugrás illetve egyéb animációk. Ezt egy másik launcher telepítése, majd a Poco ismételt alapértelmezése oldotta meg, 11 óta nincs ilyen gond. -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
lócitrom #4354 üzenetére
Én közel nem látom olyan veszesnek a dolgokat. Nalam alig van bug, teljesen jó minden. Lehet nem vagyok egy hyper user, maradi dolgokat használok (eskü, még telefonálni is szoktam
)
Frissítéssel kapcsolatban: nézd meg a win10et... Rohadtul nagy marhaság azonnal frissíteni. Ha akarják, úgyis ellopják az adataid. Nem nagy cucc egy kémprogram, és changelogba beirni security update
-
gaborw
tag
Tegnapi visszavont frìssítésben, javìtottàk a fényerőt. Plusz sötét mòdnàl néhàny dolgot.
-
marcipunk
tag
válasz
darvinya #4356 üzenetére
Átállítottam, restart, vissza: most is összeomlik
java.lang.RuntimeException: Unable to start activity ComponentInfo{com.mi.android.globallauncher/com.miui.home.recents.RecentsActivity}: java.lang.IllegalStateException: You need to use a Theme.AppCompat theme (or descendant) with this activity.
at android.app.ActivityThread.performLaunchActivity(ActivityThread.java:3501)
at android.app.ActivityThread.handleLaunchActivity(ActivityThread.java:3661)
at android.app.servertransaction.LaunchActivityItem.execute(LaunchActivityItem.java:85)
at android.app.servertransaction.TransactionExecutor.executeCallbacks(TransactionExecutor.java:135)
at android.app.servertransaction.TransactionExecutor.execute(TransactionExecutor.java:95)
at android.app.ActivityThread$H.handleMessage(ActivityThread.java:2108)
at android.os.Handler.dispatchMessage(Handler.java:106)
at android.os.Looper.loop(Looper.java:236)
at android.app.ActivityThread.main(ActivityThread.java:7876)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Native Method)
at com.android.internal.os.RuntimeInit$MethodAndArgsCaller.run(RuntimeInit.java:656)
at com.android.internal.os.ZygoteInit.main(ZygoteInit.java:967)
Caused by: java.lang.IllegalStateException: You need to use a Theme.AppCompat theme (or descendant) with this activity.
at androidx.appcompat.app.AppCompatDelegateImpl.createSubDecor(AppCompatDelegateImpl.java:696)
at androidx.appcompat.app.AppCompatDelegateImpl.ensureSubDecor(AppCompatDelegateImpl.java:659)
at androidx.appcompat.app.AppCompatDelegateImpl.setContentView(AppCompatDelegateImpl.java:552)
at androidx.appcompat.app.AppCompatActivity.setContentView(AppCompatActivity.java:161)
at com.miui.home.recents.RecentsActivity.initViews(RecentsActivity.java:37)
at com.miui.home.recents.RecentsActivity.onCreate(RecentsActivity.java:24)
at android.app.Activity.performCreate(Activity.java:8093)
at android.app.Activity.performCreate(Activity.java:8067)
at android.app.Instrumentation.callActivityOnCreate(Instrumentation.java:1310)
at android.app.ActivityThread.performLaunchActivity(ActivityThread.java:3474) -
marcipunk
tag
Ma vettem egy F2-t, már ez a global_v12.2.3.0.RJKEUXM van rajta + Android 11 build RKQ1.
Hát, lehet nem kellett volna lecserélni a 2 éves asus telómat. Konkrétan nincs Recents, ha nyomkodod a négyzet gombot összeomlik a g*cibe. Nem hittem volna hogy 100+ ezerért ilyen kísérleti telefont fogok venni. -
lócitrom
őstag
igazából ahogy többször leírtam különféle megközelítésből, elég kudarcosan megy a fejlesztés. aki F1-ről jött az határozottan tapasztalhatja, hogy hogy kezelik jól a frissítéseket egy prioritást élvező telefonon. jó, az sem volt 100%-os, de a kommerszebb darabokhoz képest jobb, ezt biztosan állíthatom. Xiaomi esetében régen minden tényleg jobb volt. ez a telefon rettenet le van sz@rva annak ellenére, hogy a Xiaomi egy rahedli Snapdragon 865-ös konfigurációt rakott össze. ergo nagyon sok közös kód van, amit így nekik indokolt és megérné jobban fejleszteni, hisz ez egy marék azonos lapka, részben azonos konfiguráció. jelenleg ezek használják ugyanazt a lapkát: F2 Pro/K30 Pro/K30 Pro Zoom/K30S Ultra/Mi 10/Mi 10 Pro/Mi 10 Ultra/Mi 10T/Mi 10T Pro. tehát 9 alapjaiban azonos telefonról van szó. ez elég sok gyártón belül. úgyhogy lenne miből építkezni. valóban nem kötelező frissítteni, ahogy egyesek mondják, de az az igazság, hogy a digitális világban ez nem egészen így megy, amikor egy konkrét gép van az ember kezében és bankolásra is használja rendszeresen. valamint ha csak az F2-t nézzük szoftveresen, akkor elmondható, hogy messze nincs kész állapotban. de még csak annyira sem, hogy nyugodtan lehetne hagyni mondjuk egy Android 10 alapú stabil kiadáson. egyelőre szerintem amúgy nem érdemes 11-re frissíteni. ennyire nem jó még.
akinek minden vágya telepíteni az szétnéz itt és letölteni a számára megfelelőt. rendszer nyilván nem fogja felengedni, így egyedi recovery szükséges.
#4351 tomboy0013
a kolléga szerintem csak feltételezi a dolgot. tucatnyi Xiaomi telefont ganéztam már ki én is. de mindegy is. biztos, hogy nem ez okozott problémát. sanszos, hogy te már eleve akkor próbálkoztál, amikor kezdték visszahívni. az incremental (azaz a ~700 MB-os) meg szinte mindenkinek sikertelen volt, ami normális a korábban leírtak miatt. -
darvinya
titán
válasz
tomboy0013 #4351 üzenetére
Nálam is hibára futott, s utána jött 2.9GB-os frissítés.
Rendszerben turkálás nem egyértelmű, mert ilyen használati szálak amik a lényeges.
Főleg mikor MIUI összetevőt változtatsz.klaya86
Ha nem használod semmi gond, ameddig frissítőnek nem kell.
Anno ezt gyártó független OTA frissítéseknél tapasztaltam. -
klaya86
senior tag
Előző telómnál ,mi9 lite ki volt gyomlálva a gyári global rom adb/fastboot progival elég rendesen. Mégsem volt sohasem gond frissítések telepítésével. Kizárt hogy bekavarna itt is bármiben. Poco is ki van gyomlálva,de szerencsére eddig lecsúsztam mindkét frissítésről 😃 de ahogy mondtam, kizárt, hogy ez problémát okozzon.
-
tomboy0013
veterán
válasz
darvinya #4349 üzenetére
Másnak is hibára futott a 700 megás, a másik meg valószínűleg azért mert visszavonták közben. Az F1-emnél is le volt mindig kb törölve egy csomó rendszer app meg ennél is, mégse volt belőle gond. A másik forumtárs meg alig hagyott valamit a telóján és mégis felment neki. Szóval nem gondolnám hogy ez volt a baj, szimplán elkúrták már azt a verziót is amire települt volna az új. A frissítés menüben sem tudom megnézni az előző frissítés leírását sem mert nincs jogosultságom, hát ez sem épp normális.
De a következő frissítésnél kiderül, lemeszeltem újra mindent ami eddig törölve volt. Ha a kövi frissítés is problémás lesz akkor levonhatom a megfelelő következtetéseket. De jelenleg annyi embernek volt problémás a dolog, hogy egyáltalán nem biztos hogy az általad leírt lenne az oka a hibának. -
darvinya
titán
válasz
tomboy0013 #4348 üzenetére
Ez inkább rendszerben turkálásod miatt volt.
-
lócitrom
őstag
válasz
snakebait #4345 üzenetére
a link vagy a frissítés ettől még bitre pontosan ugyanaz. tehát hiába van valakinek már letöltve. frissítéskor a telefon szinkronizál a szerverrel, hogy mit próbálsz meg telepíteni. megnézi az ellenőrző-összeget. ha a frissítés hivatalos és meg van jelölve visszavontként, akkor nem fog települni. ezután kizárólag TWRP-vel tudod feltenni.
-
snakebait
senior tag
A mostani frissítés előtt 10 vagy 11 android volt. Ha 11 akkor azon voltak bugok? Ha igen akkor ezzel a frissítéssel azok megszűntek?
Elkérném a rom linkjét és fel is raknám ha tudnám, hogy nekem megszünteti a 11 bugjait 🤔😎Lócitrom-de multkor is az volt, hogy a visszavontnak nem volt aláírása, béta volt és talán azért nem lehetett felrakni. Most az a kérdés JKalo által lementett romnak van-e aláírása ergo lehet e telepíteni? 🙄😳
-
gaborw
tag
válasz
CoolBoy323 #4340 üzenetére
-
JKalo
tag
Ha valakinek kellene, lementettem a visszavont 2,9t global_v12.2.3.0.RJKEUXM_d42..... frissítést.
(PÜ-ben irjon rám es küldöm a linket.) -
darvinya
titán
Stock Android-ról jöttél, de miről?
Pixel, mely megkapja legfrissebb bug halmaz droid-ot, ami első 11-es kiadástól akku idő ¼-re eset, hozzá a SIM kártya vesztésről, vagy lefagyásról random módon.Android One -ról jöttél, Nokia?
Azt nem ismerem, csak Xiaomi Android One, ami ugyanúgy lutri volt, kinek maradt meg GPS, kinek fekete képernyő jut.tomboy0013
Lementettem az EEA 2.9GB frissítő file-t, ha megosztom.
aureeel
Igen, mi vagyunk nagybani tesztelők.
-
Soleco
tag
Még régebb valahol olvastam olyat, hogy droid 11-el jön kézzel állítható, hosszú záridő pro módba. Ilyen ezek szerint akkor nem lesz soha Poco f2 pro-ra?
-
gaborw
tag
válasz
snakebait #4333 üzenetére
Stock Androidról jöttem. Havi frissítésekkel. Soha semmi gondom nem volt, pedig elhasználtam pár darabot, közép kategóriától, felső-ig. Inkább kiadok többet 40-50 ezerrel, de erre nekem nincs szükségem. Kap még pár hónap esélyt, de többet nem veszek. Forumokat olvasgatva igazából mindegy milyen Xiaomi készülékről van szó, folyton a bug-ról olvasni mindenhol. Ma is ez a frissítés egy vicc. Többi apró bug-ról nem is beszélve. Mindenhol van hiba, de itt több mint kéne. Sajnálom, pedig tiszta lappal indult nálam, hozzáteszem 2 db Poco F2 van a családban.
-
lócitrom
őstag
azért nem tudjátok már tölteni a frissítést, mert visszavonták 1-2 órája, ezt is
#4334 aureeel
ezek a frissítések nem most készülnek, hanem már eleve elkészültek. leforgatnak pár verziót és publikussá teszik azt, ami zárt körben bevált. aztán mint most az ábra mutatja a második visszavont build lett ebből is zsinórban global és EEA fronton.
-
Sumptuous
senior tag
válasz
snakebait #4333 üzenetére
Még szerencse, hogy ingyen és bérmentve lehet bl-t nyitni, és olyan romot rakni fel, amilyet csak akar az ember.
Bezzeg a huawei-nél..
Amúgy az is érdekes, hogy karácsony napján kapunk frissítést.. nem kéne ilyenkor mindenkinek otthon lenni? Ha meg gép által időzített, miért lett azonnal vissza is hívva?
Lehet igaz lesz, hogy mi vagyunk a bétateszterek, az elsőként frissítők.. hozzáteszem, nekem ezzel nincs bajom..valahogy gondoltam, mikor vettem egy telefont ilyen tulajdonságokkal a konkurencia árának töredékért, hogy nem lesz tökéletes. Ehez képest én elégedett vagyok.
-
snakebait
senior tag
Mikor megvettem én is örültem, hogy relatív jó árban vettem egy csúcskategóriás mobilt. Jó volt, gyors volt, stramul működött, de a múltkori frissítéssel elba$ták, és azóta csak megy a szopatás... Engem is totál kiábrándított, nagy csalódás. Nem tudom lesz e még belőle jó telefon? Csak nem is tudom mire váltsak,nem bízom én már egyik márkában sem, mindnek van valami nyűgje. Nincs is kedvem fél évente ennyi pénzt kiadni mobilra, meg kisérletezgetni. Jó volna egy stabil, megbízható mobil, szoftver páros amit egyszerűen csak használ az ember és teszi a dolgát.
Múltkor valaki linkelte ezt a legújabb 11-es romot, akkor le is töltöttem, csak nem bírtam feltenni. Akkor azt mondta valaki, hogy azért mert béta. Ezt a mai romot valaki tudja-e hol lehetne ugyan úgy megtalálni és letölteni? Hátha fel lehetne ezt most tenni, feltéve ha nem béta ez is és van aláírása a csomagnak
-
snakebait
senior tag
Esküszöm ezek nem normálisak
Szenvedek itt mert nem akarja letölteni sehogyan sem a 2.9gigás frissítést, indítgatom itt újra a telefont, erre most meg eltűnt nekem is. Barmok. 😡
-
Füleske
addikt
Mire meggondoltam hogy frissítsek-e addigra eltűnt a frissítés.
-
darvinya
titán
válasz
spiky03 #4326 üzenetére
Attól, hogy egyik készülékben még jó volt, attól még másikban már nem.
Cseréltem már ki 3 napos SIM-et is, mert beadta a kulcsot, pedig csak telefon próba miatt átraktam.
De lehet más hiba is.
Ezek a rettentően összetett eszközöknek hibáját megmondani, max. pénzes médium tudja.
Ez nem kapcsoló, ami vagy cseréled, vagy nem használod, miért nem kapcsol. -
darvinya
titán
válasz
tomboy0013 #4320 üzenetére
Valószínűséggel módosítás olyan bug láncot indított el, amit csak flash-eléssel oldod meg, ami gyalul mindent.
De még 1 próbát meg ér, oldj fel mindent, indítsd újra készüléket, és utána frissítsd.
spiky03
Szerintem rossz a SIM kártyád, vagy az aljzat, mert nálam semmi gond nem volt eddig SIM-mel, pedig 2 SIM-mel frissítettem.
JKalo
Választ vársz arra, hogy Te készülékedet frissítsed, vagy ne.
Erre csak Te tudod a választ.
Vagy frissítesz és úgy használod, vagy nem frissítesz és használod tovább. -
-
Toth_Jani
őstag
Nálam is felment a 700 megás csomag, gyári érintetlen rendszer.
Igaz sok változás tényleg nincs, a biztonsági csomag frissült, meg talán mintha a sötét módban egy kapcsolóval több lenne. -
snakebait
senior tag
No, nagy nehezen lejött a 702MB-os csomag, de telepítésnél zip. hibával megáll. Most újra kezdeném, de csak a teljes 2.9Gb-ost dobja fel, és ezt sem akarja elkezdeni tölteni. Katasztrófa
-
Sumptuous
senior tag
válasz
tomboy0013 #4314 üzenetére
Nálam is le van törölve egy csomó vacak, ennek ellenére felment előbb hibásan a 700megás, de ahogy sokan írták is az utána megjelenő majd 3 gigás már sikeresen települ. Nálam csak ezek vannak fent. Te törölted ezek közzül valamelyiket? [kép]
Nem tapasztalok semmi változást eddig. Ami akár lehet pozitív is.
-
tomboy0013
veterán
válasz
darvinya #4313 üzenetére
Van egy kazal app amit töröltem ADB-vel, most tényleg vissza kell raknom? Eddig még nem volt ebből gond. De konkrétan melyik zavarhat be?
Megpróbáltam letölteni a 2,9gb-osat a legújabb frissítő csomag menüpontnál, de 99% után bedobta, hogy nem lehet ellenőrizni a csomagot....
-
darvinya
titán
válasz
tomboy0013 #4309 üzenetére
Igen, azokat old fel.
Ha onnét beadja, akkor frissítsd onnét.
Én 2x frissítettem 2.9GB-os csomagot, másodjára külön töltöttem le.Kolondrum
Frissítsd le rendszert, mert eddig nem jött elő Poco Launcher hiba.
Ha már megtetted, akkor még 1x, ahogy én tettem.plejik
11-esről frissítettem újabb 11-esre.
-
snakebait
senior tag
Nekem is csak a 702Mb-os frissítést dobja fel mivel múltkor már befrissítettem 11-re. De ha jobbra fent a frissítő csomag letöltésére kattintok akkor a 2.9Gb-ost akarja. Majd ha ezt nem engedem akkor újból csak a kissebbet. Viszont érdekes, hogy egyiket sem kezdi tölteni se wifi se mobil hálózaton. Nem értem
-
CoolBoy323
nagyúr
Én bátor voltam, frissítettem, egyelőre minden OK :)
-
tomboy0013
veterán
válasz
lócitrom #4306 üzenetére
Így már értem, köszi.
Darvinya: ahogy elkezd pörögni a százalék jelző, egyből bedobja a hibát. Van jópár rendszer app tiltva. Ez baj lenne?
Egyébként csak úgy tudom behozni a 2,9 gb-os frissítést ha a frissítő menüben a jobb felső 3 pöttyön belül rámegyek, hogy a legutóbbi frissítő csomag letöltése. Akkor elkezdi letölteni a 12.2.3-as verziót.
De ha közben kikapcsolom a netet majd vissza, akkor megint csak a 702 megás verziót dobja fel.... Inkább hagyom a fenébe. -
Mindig van új a nap alatt a visszavont rom kapcsán. Ma eljutottunk oda, hogy a poco launcher össze fisi fsizza magát Random módon. Mintha egyre rosszabb lenne a rendszer stabilitása.... Nagyon kéne egy stabil SW aztán hard reset, mert sztem ez már csak úgy lesz jó.
-
lócitrom
őstag
válasz
tomboy0013 #4302 üzenetére
kétféle frissítési mód létezik: fastboot és recovery. fastboot frissítés esetén újraírja a folyamat a partíciókat, helyre rak mindent, ha sikerült valahogy elrontani szoftveresen a telefont. a recovery meg leginkább csak felülír egy-egy partíciót vagy állományokat.
viszont utóbbi esetében kétféle frissítési csomag érhető el OTA frissítésen keresztül. az egyik az úgynevezett „incremental”, azaz köztes frissítés. például ha a telefonon eleve az előző verzió van telepítve, akkor nem feltétlenül kell a teljes frissítést letölteni, hisz az nagyobb csomag, több idő letölteni és különben sincs jelentős különbség.
nálad az a hibajelenség lépett fel, hogy a teljes frissítés helyett az incremental-t ajánlotta fel. ez egyébként bug valószínűleg, nem ritkán bele lehet ebbe futni. többségében az szokott történni, hogy ezt a telefon leszedi, lefuttatja, de nem megy végbe és nem történik semmi. idővel újra felajánlja a frissítést és akkor már általában a megfelelő változatot engedi letölteni. azért is valószínű, hogy erről a hibajelenségről van szó, mert főverziók közt ez nem szokott jól működni. nagyon nem is javasolt ilyenkor az incremental.
ugyanakkor ez mindaddig találgatás, míg nem derül ki egyértelműen, hogy most egészen pontosan melyik verzió van nálad telepítve és hogy melyik verziót akarná most telepíteni a telefonod.
-
tomboy0013
veterán
válasz
darvinya #4301 üzenetére
Bár értenék annyira a témához hogy értsem is miről van szó. 😅
A lényeg, hogy nekem csak a 702 megásat dobja fel. Újraindítom majd hibára fut és ez ismétli önmagát. A biztonság app-pal letöröltem a letöltött csomagot ami hibára fut és hiába keresek rá újra a frissítésre csak a 702 megásat dobja fel ami persze mindig hibás. Sehol semmi 2,9 gigás. -
darvinya
titán
válasz
tomboy0013 #4299 üzenetére
2.9GB-os csomagot csak Gyári Recovery frissítés után kapod meg, amit első 700MB-os rakja fel.
Én elindítottam a 700MB-os telepítést.
Százalék elindult, hibára futott, hogy nem tudja kicsomagolni a telepítő csomagot.
Mivel elején történt a leállás, biztos, hogy BL/Recovery tette fel.
A megváltozott Recovery nem tudja régi kódolást feloldani.
Ekkor új kódolás csomag kell, tehát teljes flash (nem gyaluló).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hyundai, Kia topik
- OLED TV topic
- iPhone topik
- Le Mans Ultimate
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest