- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
pg1966
aktív tag
válasz snakebait #7111 üzenetére
Ha bekapcsolod a némítást, és elindítasz valamit, aminek hangja van, az ugye némított üzemmódban nem szól. Viszont ha a hangerő gombbal felveszed lejátszás közben a hangot, akkor elvileg lesz hang. Na ez nálam véletlen-szerű, néha lesz hang, néha nem. Ezt kéne kipróbálni!
-
pg1966
aktív tag
A némítás mindenkinek jól működik?
Nálam ha némítva van, és pl. egy Youtube videót elindítok, alapból ugye nincs hangja, de a hangerő növelésével néha visszajön a hang, néha meg nem. Van erre valami megoldás, újraindításon kívül? -
pg1966
aktív tag
Ha a Messenger-ben nem jelenik meg a névre hosszan nyomva a "Chatfej megnyitása", akkor mi lehet a probléma, hol lehet bekapcsolni? Korábban volt, most eltűnt a Messenger frissítésekor.
-
pg1966
aktív tag
válasz mgTerminator #6849 üzenetére
Azért üzemidőben gyengébb, nem?
Kamera tényleg olyan jó? -
pg1966
aktív tag
válasz tomboy0013 #6844 üzenetére
Hát épp a Poco gyorstöltőjét nem próbáltam a Pixel-hez, de volt amivel ment, volt amivel nem a gyorstöltés. Volt amivel abszolút nem töltött, amivel a Poco meg gyorstölt. Szóval elég vegyes volt a kép.
Szerintem a Poco-nál lényeges a kábel. Ha az nem jó, akkor a saját töltőjével sem tölt gyorstöltéssel.[ Szerkesztve ]
-
pg1966
aktív tag
válasz Toth_Jani #6842 üzenetére
Na bebizonyosodott, jól sejtettem, tényleg csak 64 bites programok futnak a Pixel 7-eseken. Ezért nem ment nekem az iGO. Android 14-től ez már általános lesz, de a Google előbb bevezette a saját termékeinél, azért szólhattak volna!
-
pg1966
aktív tag
válasz tomboy0013 #6836 üzenetére
Én is a kamera miatt nézelődöm, minimum 5x optikai zoom legyen OIS-sel, így a kínálat nem túl bő, a Pixel 7 Pro-n, az S22 Ultra-n, a Vivo X80 Pro-n és az IQOO-10 Pro-n kívül nem találtam mást. Ez utóbbi kettőből várom még az új kiadásokat, főleg hogy a nagy méretű ultrahangos ujjlenyomat-olvasókkal jöttek ki az említett verziójukban, amik sokkal jobbak az optikaiaknál.
Egyébként meglepődtem, hogy a mi Poco-nk így 2 és fél évesen milyen jól tartja még magát. Kár hogy az új Poco-kban még gyengébb a kamerás felhozatal. -
pg1966
aktív tag
2 és fél év Poco F2 Pro használat után elgondolkodtam, hogy mi lehetne az utód, és kipróbáltam egy Pixel 7 Pro-t.
Ami egyértelműen jobb volt a Pixel-ben:
- a kamera nagyon tuti, a képek színei jobbak, természetesebbek, sötétben 3 sec. alatt olyan képeket ment le, amin több látszik, mint szabad szemmel, stabilizálás is nagyon jó, 5-10x-es zoomnál is simán kézben tartható
- a kijelző minősége jobb, élénkebbek a színek (furatot és oldalsó lekerekítést leszámítva, mert azokat rühellem)
- a futó programok közötti váltás sokkal jobb, az alsó vonal jobbra-balra húzásával
- gyorsabb ujjlenyomat olvasó
- két hangszóró, valamivel jobb hangminőséggel
- kicsit gyorsabb/simább a rendszer működése, a 120 Hz-et én nem veszem észreViszont több olyan "hibája" volt a Pixel-nek, ami engem zavart:
- hát ez a fordított ki-bekapcsoló és hangerő gombok elrendezése számomra érthetetlen, és zavaró, nem tudom meg lehet-e szokni
- jóval gyengébb üzemidő (kb. 2/3-a a 2 és fél éves Poco-nak), még készenlétben is többet fogyaszt
- erősebb melegedés
- gyengébb mobil, Wifi és "GPS" térerő
- töltés nem megy bármilyen töltő-kábel kombinációval, van amivel abszolút nem tölt
- felébresztés ujjlenyomattal csak úgy megy, ha előtte megmozgatom, hogy a kijelző aktivizálja magát (legalábbis AOD-t kikapcsolva, én azt nem használom)
- nincsenek widget-ek a WiFi, mobilnet, repülő üzemmód, LED ki-be kapcsolására
- WiFi bekapcsolása sem egy mozdulat, az NFC meg tényleg csak több lépésből érhető el
- az ikonok mellet csak egy pöttyel tudja mutatni az üzeneteket, nem számmal
- semmilyen iGO-t nem lehet felrakni, szerintem azért, mert már csak 64 bites alkalmazásokat lehet telepíteni, de ezt csak gyanítomNagyjából ennyi, szóval 3 nap után ment vissza, és örömmel használom a Poco-t újra.
-
pg1966
aktív tag
Pár napja nem megy dupla kopp-pal a lezárt kijelző felébresztése, viszont lezárni tudom vele.
Nektek működik rendesen? Esetleg tipp, nálam mi gond lehet? -
pg1966
aktív tag
Nekem most reggel jött a "12.5.5.0 RJKEUXM", 510 mega, de csak januári biztonsági frissítést írt.
-
pg1966
aktív tag
A 12.5.5 már az Enhanced Edition, ugye?
-
pg1966
aktív tag
Sose tudom melyik melyik, de Global 12.5.4 Stabil-t ír, RJKEUXM kellene nekem, ez meg nem az.
-
pg1966
aktív tag
válasz Litván Zongora #5949 üzenetére
Minden, ami a többibe nem sorolható, tehát pl. a letöltött programok adatfájljai, amik mondjuk játékoknál több gigabyte-osak is lehetnek, letöltött egyéb adatfájlok, MIUI, Android mappa, ...
-
pg1966
aktív tag
Az ujjlenyomat-olvasót nyomva tartva a feloldás után, megjelenik egy oldal, ahol a QR-olvasó és a keresés választható. Ezek bővíthetők, szerkeszthetők valahogy, tehát hogy más is megjelenjen ott?
-
pg1966
aktív tag
Érdekes, 3 nap után újabb frissítés jött a poco launcher-hez: 2.20.1.24
-
pg1966
aktív tag
Jött egy Poco Launcher frissítés, néhány dolgot javított.
-
pg1966
aktív tag
válasz SamiCsillag #4401 üzenetére
Mobilarenás teszt nincs, de Youtube-on van.
-
pg1966
aktív tag
válasz CoolBoy323 #4398 üzenetére
Igen, az az!
-
pg1966
aktív tag
válasz CoolBoy323 #4396 üzenetére
Írtam, hogy AOE!
-
pg1966
aktív tag
-
pg1966
aktív tag
válasz marcipunk #4392 üzenetére
Én az Always On Edge-et (AOE) használom hónapok óta, az AOD-kilapcsolva, és jó beállításokkal remekül működik.
Beállíthatóak akár LED-szerű, vagy szöveges (bármilyen méret, pozíció), ikonos üzenetjelzők, bármilyen színben (akár 2-3 színváltósra is), külön minden szükséges alkalmazáshoz, időzíthető, hogy mennyi ideig (akár addig míg megnézzük) jelezzen, van zseb-mód, hogy letakart távolság-érzékelővel ne jelezzen. OLED kijelzőhöz ideális, minimális a plusz fogyasztás, 1% alatt, megy az ujjlenyomat olvasóval együtt. -
pg1966
aktív tag
Előszür egy 700 megás jött, aztán a 2,9 gigás.
-
pg1966
aktív tag
válasz spiky03 #4127 üzenetére
Az Android 11 óta a MIUI-optimalizáció alapból bekapcsolt állapotban van (fejlesztői beállításokban az utolsó előtti sor). Nálam segített, hogy kikapcsoltam, mondjuk utána minden programnak újra be kellett állítani az engedélyeit, de nőtt az üzemidő.
Mondjuk a lebegő ablakok így eltűnnek.[ Szerkesztve ]
-
pg1966
aktív tag
válasz tomboy0013 #4039 üzenetére
Nekem sem ment HR-ig, azóta működik. Gondolom a beállításait nézted, meg próbáltad át- meg visszaállítani 3 ujjasra?
-
pg1966
aktív tag
-
pg1966
aktív tag
válasz CoolBoy323 #3979 üzenetére
Próbáltam, ugyanez a jelenség.
-
pg1966
aktív tag
válasz CoolBoy323 #3976 üzenetére
Mondom, egy SIM van, csak arra tudok kattintani, de ott szürke minden, csak az engedélyezésre lehet kattintani, de egyből a hibaüzenet jön.
[ Szerkesztve ]
-
pg1966
aktív tag
-
pg1966
aktív tag
válasz CoolBoy323 #3969 üzenetére
Letiltotta a SIM-kártyát. Engedélyezés-re kattintok, és kiírja, hogy:
"Figyelem
Kizárólag egy SIM aktiválható az 5G hálózatokhoz. Az adat SIM-hez először válasszon egy másik hálózatot."
Csak a "Rendben" gomb látszik, arra kattintva nem történik semmi, visszalép.
Hol tudok másik hálózatot választani? -
pg1966
aktív tag
válasz Old FatBoy #3966 üzenetére
Lehet kénytelen leszek, ha nem mondja meg valaki, hogy hogy tudnám a SIM-kártyát engedélyezni.
-
pg1966
aktív tag
Azért lett egy gondom, letiltotta a SIM-kártyát. Engedélyezés-re kattintok, és kiírja, hogy:
"Figyelem
Kizárólag egy SIM aktiválható az 5G hálózatokhoz. Az adat SIM-hez először válasszon egy másik hálózatot."
Csak a "Rendben" gomb látszik, arra kattintva nem történik semmi.
Hol tudok másik hálózatot választani? -
pg1966
aktív tag
Végre bejött a taszkváltásra az alulról fel, majd jobbra/balra húzós módszer, meg a felülről lehúzás különböző a bal és a jobb oldalon indítva. Nálam a kifakult színek is eltűntek a záróképernyőn, kis fényerőnél.
A telepített programokt továbbra is működnek.[ Szerkesztve ]
-
pg1966
aktív tag
Nekem nem működik a Simple-vel a fizetés, OTP-s Mastercard adatai benne vannak, érintéses fizetés engedélyezve, NFC bekapcsolva, vásárlás előtt feloldva a zárolás, mégsem megy, kiírja a leolvasó terminál, hogy ellenőrizzem a mobil készüléket. A kártyával meg megy gond nélkül ugyanott az érintéses fizetés. Mi lehet a baj?
-
pg1966
aktív tag
válasz snakebait #3483 üzenetére
Azt nézd meg, alul a háromszöget nyomva, hogy mire van állítva, és nyomd meg a "Mostantól"-t, amivel lenullázza. Én "Teljes feltöltéstől"-t állítottam be, azaz minden teljes feltöltéskor, amikor lehúzom a töltőről, akkor kezdi a számolást.
Egyszer írt nekem is 17 óra kijelzőidőt, ami nem volt reális, de azóta jó, nálam egy teljes feltöltésre általában 8-10 óra szokott kijönni, vagyis 4-5 óra 50%-nál, mert akkor általában töltöm, nem hagyom teljesen lemerülni. -
pg1966
aktív tag
válasz snakebait #3019 üzenetére
A töltésnél sokat számít a töltőn kívül a kábel is. Amikor csatlakoztatod, a készülék ellenőrzi, hogy megfelel-e a töltő és a kábel is a gyorstöltésnek. A turbó töltésnél még nagyobb kívánalmaknak kell megfelelniük, van hogy ezt nem tudja teljesíteni, az is lehet, hogy elkoszolódott valamelyik érintkező, és nem tud elegendő áramerősséget átvinni, ilyenkor próbád meg megfordítva bedugni a telefonba a Type-C kábelt, van hogy segít. Vagy ha abszolút nem megy, akkor másik kábel kell. A kábel hossza is számít, minél hosszabb, annál nagyobb az esély, hogy nem fog gyorstölteni, a 2-3 métereseknél már tényleg csak a jó minőségűekkel működik (én Ugreen-t használok).
-
-
pg1966
aktív tag
válasz ktomcat #2271 üzenetére
Ez a "LED bevilágítás" hiba, amiről eddig csak egy valaki beszélt, nem is értem egyébként, hogy mitől, hogy lehet, mivel Amoled-nél nincs háttérvilágítás, ami bevilágíthatna.
A pop-up kamera LED-je mivel felül van, nem nagyon látszik, többet ér az üzenetek AOD megjelenítése, vagy vannak olyan programok, amik AOD-t kikapcsolva is a kijelzőn jelezhetnek, ha üzenet érkezik, én az AOE-t használom.
A töltésnél 20% alatt pirosan, utána fehéren világít a LED, amíg fel nem töltődik, akkor kialszik. -
pg1966
aktív tag
Akkor úgy tűnik az a baj, hogy feltöltőkártyás a csomag, amiben nem lehet engedélyezni a VoWiFi-t. A VoLTE megy nekem is. Egyébként úgy is írja a Telekom, hogy "A Wi-Fi Hanghívás használata havi díjas mobil előfizetéssel lehetséges." Azért megpróbáltam, hátha...
Nekem sem jelzi a VoLTE-t semmi, csak nem szakad meg a 4G hívás közben. -
pg1966
aktív tag
válasz robiii32 #1520 üzenetére
Telekomosként volt ilyen problémám, hogy a készüléken nem lehetett bekapcsolni a hívásazonosítót, de felhívtam az ügyfélszolgálatot, és elmondták, hogy melyik számot hívjam (1777), és milyen kódokat nyomkodjak be, azóta jó, és már a telefonon is lehet állítani.
[ Szerkesztve ]
-
pg1966
aktív tag
Nálam akkor nem lehetett állítani a fentről lehúzható kapcsolók sorrendjét, amikor a régi készülékem beállításait átmásoltattam az újra. Másnál is volt ez a jelenség, nem csak nálam. A kezdőképernyőre új oldalt csak jobbra lehet létrehozni, bármely ikon nyomvatartása után jobbra kihúzva a képernyőről.
-
pg1966
aktív tag
Az elején az volt a gondom,hogy nem tudtam letiltani néhány számomra felesleges előre telepített programot, de az itteni hozzászólások segítségével sikerült ADB-vel, PC-re csatlakoztatva, Root meg Rom-csere nélkül is, viszonylag egyszerűen, normál számítógép-kezelői szakértelemmel megoldani a sallangok eltávolítását.
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Futás, futópályák
- Linux kezdőknek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A HyperOS 2.0 egyik legnagyobb vizuális újdonsága!
- Viccrovat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen autót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest