Hirdetés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Androidos fejegységek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Asztrofotózás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Elérhető a kézikonzolok csúcsa, az ONEXFLY F1 Pro
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi hangfal építés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sza_Sa
senior tag
Volt plazmám, most van egy 4 éve vett lcd-m, de ha most vennék egy új tévét megkockáztatnék egy jobb Pana plazmát. Csak már tudnák annyira lecsökkenteni a hőtermelést hogy ne kelljen ventilátort beépíteni. Na meg az ár, amikor én vettem a tévémet 870.000Ft volt, ma már nem ér talán 200.000Ft-ot sem Pedig most is a csúcs tévék tetszenek.
Szerk: azért ez a Pana dizájn jobban tetszik mint a széles fekete műanyag kávás.
[ Szerkesztve ]
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
dezz
nagyúr
"Vagy megvan, de szép lila a fekete?"
Réges-rég nem lila, hanem halvány szürke (nagyon kevés kivételtől eltekintve, az is csak monitorban), de az is csak idétlen szögekből. (Persze nem árt értelmesen beállítani a háttérvilágítást. A normálisabb készülékek automatán egész jól a környezethez igazítják, csak be kell kapcsolni, ami azért nem haladja meg a épelméjűek képességeit.)
"Úgyis elvérzik az első tenisz meccsnél, nem mindegy? LCD..."
Dehogy vérzik az el... Legalábbis így általánosságban nem lehet kijelenteni.
1. Nem évekkel ezelőtti, 50 Hz-es készülékekből kellene kiindulni.
2. Nagyon nem mindegy a paneltípus sem (mint a monitoroknál)! Sebességben és színekben (továbbá betekintési szögben, ami pl. a VA-kra jellemző színfakulást illeti) az IPS a legjobb. A VA-k lassabbak és a színeik is mesterkéltebbek, bár sokat fejlődtek, de nem érik utól az IPS-t.(#25) Khelben: Neked is ugyanezt mondanám.
(#28): "De rájöttem, hogy nem diafilmet akarok nézni mesterséges színekkel, ezért bepróbálkoztam a plazmával. És soha többé nem fogok lcd tv-t venni."
Feltételezem, valamilyen VA panelesed volt. Azt sem tudjuk, hány éve, 50Hz/100Hz, stb.
(#32) erdoke: "Ehhez fogható minőségű 42-es LCD másfélszer ennyibe kerül, és akkor még elvérzik az első focimeccsen."
Hmm, Philips 42PFL4606H, most ~140k, 100 Hz, H-IPS, 2ms (2011 nyári modell). Bár a feketéje nyilván nem ér fel egy plazmáéval, de normálisan beállítva, jól működő automata szabályzással, nagyon jó színekkel és tunerekkel szerintem eléggé elviselhető az egész. A mozgással sincs semmi gondja! (Fél év után anyagi okból el kellett adnom, de nagyon sajnátam és újra ilyet vennék. Jahh, hogy nem LED-es, nos a marketing az nem érdekel, fogyasztában kb. 20W volt a hátránya.)
"(amikor 20 % fényerőnél nevetséges részletességűek a sötét árnyalatok, és 0 a kontraszt)"
Ahamm!!! Lehet, itt a hiba! Ugyanis a tévéken a fényerő jellemzően a kontrasztarányt veszi le (digitálisan), és a kontraszt szokta állítani a háttérvilágítást (ha nincs külön erre szolgáló beállítás) [legalábbis a skálája bizonyos szakaszában]. Azaz, pont fordítva van, mint a monitorokon!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest