Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Szupercsendes táp Seasonic és Noctua együttműködésben
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Milyen széket vegyek?
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
A kép minőség egyrészt erősen szubjektív, másrészt nem láttál még tenisz meccset nemhogy plazmán, de élőben se, ha azt mondod, bármelyik 200e alatti és 40" fölötti modell megközelíti a hasonló árú plazmát. Néztem ~350e Ft-os IPS-es 46" (vagy 47) LCD tévéket, amikor az 50G30-at vettem 280-ért, és esti tévézéskor/filmezéskor (nem töksötétben, mert nem akartam direkt genyó lenni!) a fekete gyatra, a kontraszt nem létező és foltosak a sötét jelenetek. Mindez persze a NeoPDP panelhez kepest, XY-nak biztosan úá a TN monitorja mellett.
Ellenben veled, nekem van SPVA és IPS monitorom is a plazma TV mellett, nem a mundér becsületét próbálom védeni mindenáron...Ahogy a ghost és az esetleges beégés a plazma technológia korlátja, úgy a (különösen) kisebb fényerőn híg fosch kontraszt, a bevilágítások és a sötét jelenetek részletessége mindig is az LCD kijelzők technológiai hátránya lesz. Egyedül a plazmához képest sokkal gyatrább mozgás megjelenítés az, ahol még mindig van remény a komolyabb változásra.
[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
kene84
aktív tag
Eddig ugye LCD-ben gondolkodtam mint mondottam korábban, és abból is az LG42LK530 ami a legközelebb állt mert sokan dicsérték és a keret 130k max.
Csak ugye tudom,hogy sport rengeteg megy náluk(emiatt írták itt többen hogy plazma),rtlklub keveset,de biztosan nem fognak zoom-olgatni,meg figyelni,hogy melyik logo milyen és hogy kerüljék-e vagy sem. a napi 8-12 óra tv-zést egyáltalán nem közelítik meg azért.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Nézd, mióta elkezdték használni a dinamikus kontrasztot, rá se nézek az LCD-k specifikációs listájára. Ennek ellenére, ha ez neked fontos, nyugodtan vedd elő az idei Panasonic plazmák hasonló adatait, és vesd össze. Ami igazán fontos, hogy a különbség a gyakorlatban is akkora, nem csak papíron, ráadásul hatványozottan jön ki az átlagember számára fontos beállítások mellett, azaz viszonylag alacsony fényerőn. Ugyanis a ~6,5 év alatt, mióta plazmánk van, még egyszer se volt kevés egyik panel fényereje sem (mellesleg az idei Pana modellek a fejlesztésekkel elért újabb 30 %-os energia megtakarítást a max. fényerő nvelésére tudják fordítani), ellenben számtalanszor tapasztaltam, hogy az LCD-t akár minimum fényerőre is le kell tekerjem, hogy ne vakítson. Ha csak 10-20 %-kal számolok, már ott is ratyi a kontraszt, a sötétek részletessége pedig említésre se méltó. Ha ezeket még el is viseled, az első sportesemény rögtn elveszi a kedved, főleg ha CRT-hez vagy szokva, vagy ha láttad már plazmán megjelenítve. Természetesen egy jobbfajta, de nem csúcs plazmához hasonlítom. Továbbra is fenntartom, hogy ha nem akarod rendszeresen, hosszabb időtartamokra monitornak használni, sokkal jobb választás a plazma úgy mozizásra, mint tévézésre.
-
erdoke
titán
Miért gondolod, hogy ha kétszer írsz le valamit, akkor majd elhiszem? A szememnek annál inkább hiszek, és fenntartom a korábban keírtakat. Három napja egy D5550-et nézek, 50-es méretben annyiba kerülhetne, mint a G30-am, és ég és föld a differencia.
-
erdoke
titán
HM = házimozi, nem egy bizonyos üzletet jelöl.
Most látom, hogy korábban te úgy értelmezted, hogy az LCD-s ismerősöm hónapok óta nem állítgatta a tévéjét. Valójában én azt akartam mondani, hogy akkor ott ő volt az, aki állítgatta, nem én, és hogy nem először csinálta, mert megvolt már neki pár hónapja.A legjobb aláírás a héten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Politika
- Battlefield 3
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Honda topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Facebook és Messenger
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest