- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomasa
senior tag
Kezd esni az ára már 70e környékétől lehet kapni. Valakinek van már? Vélemények?
-
core2trio
tag
Na ezt a választ kerestem, csak még én sem tudtam mi az összefüggés. Illuminati vagy valami más összeesküvés... DE NEM!
A válasz tehát ez...: A hejjes sírásellenőrző csinál sokakból látszólag informatikai félműveltet a fórumokban, nem feltétlen alapból ilyenek, csak bedőlnek egy, a szövegkörnyezetet nem figyelembe vevő ajánlásnak, és ez megragad bennük később is ahogy észrevettem eddig. Konstans idegesítve kevésbé bedőlős társaikat.
Tehát feleim, nem nem ti vagytok a hülyék ha azt hittétek eddig, hogy tízből 6-7 kommentelő nem tudja mi a különbség a Terra/tera kifejezések között, hanem csak önmaguk tudásában nem bízó, és rákeresni nem ráérő (najó lusta
) arcok tömegével kell szembehelyezkedve, helyettük is elnézésért fohászkodni a Nyelvtan Error Házában tinéktek.
-
Zotya84
őstag
Milyen rendszert használsz? Csak mert Vista+ rendszerek mindegyike tudja kezelni rendesen. A trükk csak annyi, hogy GPT-be kell partícionálni, mert a MBR elrendezés nem támogatja 2?3TB-nál nagyobb partíciót.
Ja, és feltétlenül kell az UEFI, ha bootolni is akarsz róla. Egyébként meg csak annyi, hogy a lemezkezelőben GPT-inicializálást csinálsz rajta, és máris nem lesz vele gondod.
Esetleg diskpart-tal partícionálod.
Azt az üzletet meg én inkább nem minősíteném, ahol nem tudták sem megmondani, sem megoldani a dolgot. Egyébként még a külső csatlakoztatásról annyit, hogy tudtommal nem mindegyik külső ház viszi rendesen a nagyobb merevlemezeket. (Általában 2+TB-osokkal van a gond.)
A több helyen olvasható hasonló problémára szintén csak azt tudom mondani, hogy csak utána kéne kicsit olvasniuk, és akkor nem lennének még egy merevlemez üzembe helyezéséhez is balf@szok...
Szerk.: utánéztem, MBR 2,1TB-ig kezeli a HHD-ket/partíciókat rendesen. Afölött GPT kell.
-
doni11
tag
Én külsőnek szerettem volna filmek tárolására egy 4tb-ost,de 1 hét szenvedés után visszavittem az üzletbe,hogy csináljanak vele valamit,vagy mutassák meg,hogy a csudába lehet használni,de ott sem tudtak vele mit kezdeni. Még particionálni sem sikerült rendesen. Fizikálisan hibátlan volt,de mégsem lehetett használni. Több helyen olvasható hasonló probléma.
-
doni11
tag
Én csak azt nem értem,hogy mit lehet kezdeni a 8TB-al,amikor a 4 terrásakkal is csak a szenved a Windows. Külső dobozba rakva is ugyanaz a káosz.
-
Fryskitt
addikt
válasz
-=RelakS=- #79 üzenetére
Jessz.. ehhez túl fáradt vagyok... Nincs jobb dolga???????
-
Fryskitt
addikt
válasz
Cickánykoma #76 üzenetére
Mi van?
Felsorolás........
-
törölt tag
válasz
Cickánykoma #76 üzenetére
Tényleg. Igazából nem értem sokan miért vannak kiakadva a decimális vs bináris átváltás témán, miközben még le sem tudják rendesen írni (azaz nem is tudják mi az).
-
törölt tag
válasz
-=RelakS=- #72 üzenetére
Hangutánzó szó így már.
-
worxland
addikt
válasz
-=RelakS=- #72 üzenetére
Bagoly mondja (úristen helyett űr isten).
-
g@bo
nagyúr
29k a 2 terrrás? (STBD2000201) sállálá. megéri urak?
-
Feri1977
senior tag
...bezzeg a jó kis 40 megabájtos mfm-es winyó még 1994-ből, de jó is volt
-
F34R
nagyúr
Annyira azert nincs veszes ara. Ahhoz kepes hogy HGST enterprise hdd-i mennyibe kerulenk. Mondjuk adhatnanak ezekre is 5 ev garit.
-
Fiery
veterán
Az Archive HDD v2 product manual azt irja az Average Latency-re, hogy 5.5 ms. Az 5900 RPM-es modelleknel, mint az Archive HDD (v1), ugyanez az ertek, ugyanilyen product manualban 5.1 ms.
-
Fryskitt
addikt
Sajnos a helyzet az, hogy ezek az árak még Amerikában sem feltétlen igazak, általában nettók, és szövetségi államonként rájuk jön az adó. Aztán Európában a dollárból euró lesz, azt itthon nettónak veszik, rádobják a 27% áfát, és mivel mindenki kalózkodik (legalábbis az állam szerint), Artisjus díj, plusz a jó ég tudja még mi nem, plusz kiskereskedelmi felár.
A cikkben hasonló árakkal csak a kissé kétes cégeknél találkozol, mint pl ez itt.
Persze nem akarom bántani őket ,csak a garanciánál lehet rápacsálni.
Mondjuk ha nem fontos az itthoni forgalmazó, ott az e-bay, vsz tudják hozni a 70e forintos vagy még alacsonyabb árakat. -
Fryskitt
addikt
-
BiP
nagyúr
Ha azt nézem, hogy most a 2TB-osak vannak 20ezerért, (és azok sem idén indultak), jó pár évig várhatsz a többiekkel együtt, mire ez 20ezer lesz.
(szerk: 2009. közepén, 5,5 éve.)Ha azt nézem, hogy a megjelenés után nem sokkal, kb. bő másfél éve vettem 48e-ért a mostani 4TB-osomat, és most ugyanaz a modell 40e, kb. soha nem lesz ez a 8TB-os 20e.
Előbb váltja le egy újabb technológia, mint hogy ennek az ára lemenjen addig. -
Feri1977
senior tag
...majd ha 20 ezer forint lesz az ára, akkor veszek egyet.
-
Fiery
veterán
Hm... 5500 RPM, megyunk egyre lejjebb
Az elso generacios, 5 TB-os Seagate Archive HDD me'g a megszokott green 5900 RPM-es megoldas volt. Mindenesetre archivalashoz me'g ez is boven megteszi.
-
bteebi
veterán
"Ennyi (1-1,2M) a NAS vinyóknál szokott lenni. Átlag vinyók ez alatt vannak."
Oh rly? Elbizonytalanodtam, ennek még utána kell néznem. Egyelőre ezt találtam Wikin: "The mean time between failures (MTBF) of SATA drives is usually specified to be about 1.2 million hours" - ez mondjuk spec. inkább az én elképzelésemet támasztja alá, máshol meg az átlagos HDD-knek 500000 órás MTBF-t írnak, ami meg inkább azt támasztaná alá, amit te írtál. Majd jobban utánanézek. Most azonban úgy inkább tűnik, hogy valószínűleg neked van igazad.
-
CoDWaW07
őstag
Az ára nagy meglepetés, kifejezetten jó, és talán a többi HDD árát is lejjebb nyomja
-
kromatika
veterán
Nem rossz ár.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
69Raizen69 #46 üzenetére
Jogos... Ki is veszem gyorsan a szék lába alól
-
69Raizen69
tag
válasz
-=RelakS=- #45 üzenetére
Hát akkor talán ne állj / ülj / feküdj rá és akkor tuti nem "tojik be alattad"
-
worxland
addikt
válasz
-=RelakS=- #34 üzenetére
...Ééééééééééééééssssssssssssss a 34. hozzászólásig kellett várni az ilyen híreknél törvényszerűen érkező troll-beszólásra. Új csúcs, általában elég 5-10 hozzászólás.
-
cacasz02
aktív tag
Az első 1megás winyók akkorák voltak mint egy mosógép és 500dodó körül mentek.
-
Puma K
nagyúr
válasz
69Raizen69 #35 üzenetére
Melyik országra gondolsz?
-
-=RelakS=-
veterán
Mekkora agyhúgykövet kapna vajon a tulaj, ha egy ilyen válna működésképtelenné?
Még ha 100GB-os HD filmekkel számolunk is, amiben azért már extrák is elférnek rendesen, az is 80 film menne a levesbe...Mondjuk, előre a paranoia útján, én már a 2TB-os lemezeket is raid-be tettem
-
djculture
félisten
válasz
macilaci78 #26 üzenetére
Gyártóhoz saját költségen kell visszaküldeni a saját elektrosztatikus zacsijában szivaccsal körbetekerve és ők küldenek másikat. Gyártói gari van rá. De legtöbb hazai cucc is ilyen garos, pl vettem egy ssd-t tavaly 5 év garival ma akartam gariztatni a cég nem létezik már igy küldhetem kifele. Már rma-s folyamatot végigzongoráztam a gyártó honlapján és francia országban van a legközelebbi pont ahol gariztatni lehet.
-
kurtuzov
senior tag
Érdekelne mennyire használják ki a Samsungtól vett ágazat olcsó kapacitását.
-
Gyula84
veterán
azt hittem lesz vagy 100k
-
válasz
macilaci78 #26 üzenetére
cseszszabatos. ha elromlik, cseszheted.
-
kengyel
nagyúr
Erre az adatmennyiségre , már lehet mit pakolgatni
Szerintem tele sem tudnám pakolni ! -
djculture
félisten
válasz
69Raizen69 #23 üzenetére
Europában így se érdemes ezeket venni nekem hong kongból még a vámmal együtt is fél árban volt a hatos mint amibe itt eu-ban kerül egy ilyen. Ipon-ban is 143k kintröl 72k vámmal együtt
-
djculture
félisten
Még az eredeti hitachi verzióban van 6Terásom dettó ilyen, nagyon gyors és ami csoda halk is.
-
nbg
senior tag
"...így a két legnagyobb modellt elegendő volt hat darab lemezzel és tizenkét darab író-/olvasófejjel felszerelni - összehasonlításul a szintén 8 TB-os, héliummal töltött HGST HelioSeal Ultrastar HE8-ban 7 darab lemez forog."
Jol szerepel a cikkben, csak megzavarhatott a HGST-s osszehasonlitas...
-
"azt hiszem az 1-1,5 millió körül szokott lenni az átlagos HDD-knél"
Ennyi (1-1,2M) a NAS vinyóknál szokott lenni. Átlag vinyók ez alatt vannak.
Szóval ez egy átlag vinyó, nem NAS-ba való, de akár betehető, ha nem sokat fog várhatóan írni rá az ember. Szóval ez inkább adattárolásra lett kitalálva, nem a folytonos üzemre.
-
bteebi
veterán
Közben észrevettem én is, de a cikkben 7 szerepelt. A datasheeten viszont tényleg azt írják, hogy "csak" 6 tányéros - még inkább must have
. Ha kapható lesz itthon, akkor lehet, hogy meg fogom eggyel lepni magam (és pláne az asszonyt
).
Bár... tovább bogarászva az adatokat, a 300 ezres load/unload cycle teljesen átlagos, a 800 ezer órás MTBF viszont nekem kevésnek tűnik (azt hiszem az 1-1,5 millió körül szokott lenni az átlagos HDD-knél, ez pedig elvileg a megbízhatóbb kategória...). Szóval most hirtelen nem is tudom, hogy hogy is van ez
.
-
bteebi
veterán
"a vállalat nem a gyorsaságra és a csúcsteljesítményre, hanem sokkal inkább a fogyasztásra és az adatbiztonságra helyezte a hangsúlyt, illetve biztosította a 24/7 működést az év teljes egészében 180 TB/éves adatmennyiség felírása mellett"
Erről van szó!
"Ami pedig az árakat illeti, a Seagate hivatalosan nem közölt árakat, de a webshopokban szétnézve a 8 TB-os modellért (ST8000AS0002) 242,90 eurót kérnek"
Az nagyon jó volna!
Az azt jelentené, hogy 74-80 ezer Ft-ért (ami egyébként nagyon sok pénz...) lehetne kapni 8 TB-os HDD-t, tehát fajlagosan gyakorlatilag nem volna drágább, mint a jó "öreg" 4 TB-os társai. Ez pedig kiindulásnak nagyon biztató. Biztos lesz majd ezen sopánkodás, de szerintem amúgy a 7 lemez és a 8 TB egyetlen HDD-ben meglehetősen ijesztően hangzik
- az viszont kifejezetten örvendetes, hogy ezek elvileg megbízhatóbb HDD-k, amit a 3 év (korábban standard) garancia is alátámaszt. Az mondjuk még jobban tetszene, ha az a 3 év 5 év lenne
.
-
Ez az ár az év meglepetése.
-
Televan74
nagyúr
Érdemesebb a 8TB megoldást választani.Nem sokkal drágább.
-
anulu
félisten
nem is hűdevészes az ára...
-
Crytek
nagyúr
Na majd beszerzek egy ilyet ha 25K lesz!
-
El tudnám képzelni a mostani 1-es helyett. Biztos, hogy évekig nem kéne nekem más. Az SSD jó a rendszernek, adatnak meg ez lenne, illetve az a pár játék is innen menne. Azt nem tudjátok véletlenül, hogy megenné az MSI Z77 Mpower lapom? Régről valami rémlik a HDD kezelés hibájáról, nem látja a teljes méretet vagy mi. Nem követem már évek óta.
-
Egész jó kezdőárak. Remélem WD észbekap végre és lejjebb megy majd a nagy RED-ek ára.
Bár ha nem, akkor elgondolkoztató a Seagate megoldása.
Nekem pl. NAS backup lemeznek tök jó lenne. Az egész NAS-ról csinálhatnék biztonsági mentést és még hely is maradna.
-
Psych0
őstag
40MB-os volt az elso merevlemezem
Ez a ketszazezerszerese. Sot, decibelben is 106.
-
sanzi89
addikt
Jó volna, ha a konkurencia is feljönne kicsit a köztudatba, mivel a HDD ajánló topikban a csapból is a WD folyik. Az, hogy miért más tészta, és nem is akarok állást foglalni.
-
15115
tag
Kell egy 8-as...
Ennyiért még viszonylag nem is sok... bakcupra tökéletes
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WD Red Pro 4TB 7200rpm Megbízható archiválás és biztonságos backup! 3év garancia
- WD Black SN770 2TB NVMe PCIe Extra gyors tárhely, friss vásárlás, 2év garanciával!
- Crucial P5 Plus 1TB NVMe PCIe Villámgyors rendszermeghajtó, 1 év garanciával!
- 120GB / 250GB 2,5" SATA SSD
- Western Digital 3,5-es 3TB HDD-k
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest