- Milyen joysticket vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mokó
aktív tag
hát elég érdekes volt látni hogy a 430 celka vállrafektet egy p4 531-et.
Mindez élőben még jobb -
-
Anubiss
tag
Nagyon jó hangvételű tesztjeid vannak hallod-e?
-
Bengio
tag
Nem vitatkozom, de te azt írtad a cikkben, hogy a "legnagyobb", és nem azt h a leggyorsabb. A legnagyobb viszont nem a P4, hanem annak mobile változata, ami azonban nem gyorsabb.
Nekem volt egy ilyen procim, ráadásul Intel Confidential, ami szerintem Magyarországon az egyetlen darab. Egyetlen gondom az volt vele, hogy nem ment a lapomban, mert 200-tól lehet felfelé állítani az FSB-t, ez meg ugye 133-as.
-
TomBoy1986
veterán
"Egy picit változtak az eredmények! Most ismét a kis celeron volt a leggyorsabb, második pedig az LGA tokozású P4 lett ismét egy szép kerek eredményt felmutatva, kereken 5percre volt neki szüksége. A 3. pedig az egykori király lett, picit több mint 400másodpercig dolgozott a feladaton"
Szerintem itt apróbb gond van...
A táblázat szerint az a kerek 5 perc pontosan 6 perc. -
-
Bengio
tag
nagyon tetszett a teszt, tanulságos volt tényleg, főleg érdekes.
Viszont egy "szakmai" hiba szorult az írásodba. Nem a 3400MHz-es Northwood illetve Prescott magos P4-ek voltak a legnagyobbak s478-ba. Létezik ugyanis egy s478-as Prescott magos Mobile Pentium 4, aminek 1.86GHz-től 3.46GHz-ig lehet állítani az órajelét, és ugyanugy müködik asztali lapokban, mint notikban.Grat a tesztedhez amugy!
(ui: a max3-at mikor adod már el???)
-
-
fekeandras
őstag
A cikk hozta a jól megszokott színvonalat.
De azon, hogy a kis Celeron milyen jól szerepelt bevallom meglepődtem.Általánosságban kijelenthető, hogy erősebb mint a két Pentium processzor, kevésbé melegszik, töredékét fogyasztja mint a nagy testvérei és használtan 4-5k körül mozog.
Nem semmi...Vennem kéne egyet. -
kts88
aktív tag
Grat a teszthez, nem gondoltam volna, hogy a végeredmény így alakul.
Hiába a technika megállíthatatlanul fejlődik. -
-
heihachi
addikt
Grat a teszthez, nagyon király
-
kiskakas
senior tag
-
kiskakas
senior tag
Én kb 3 éve vettem egy dobozos P4 630 3g-t, vígan megy 4g-n Gigabyte 8i945p-g lapban, ha kellene,de nem kell. 3.6g-n jár, már, amikor használom az asztali gépet.
Jó kis procik voltak azért ezek.. -
-
-
tzsolesz
nagyúr
Nagyon szépen köszönjük a tesztet. Bírom a hozzáállásod, de tényleg.
Nekem egy fél évvel ezelőtt egy P4 640-esem volt, ami prescott magos, 3.2Ghz, 2Mb L2 cache, HT, és 800MhzFSB-és volt. Az everest-ben 4155 pontot kapott 3.7Ghz-en, egy MSI Neo P35 deszkában. Az azért nem volt ám olyan rossz. Alapon valami 3600 pont volt amit kapott.
De 3.7ghz fölé nem ment akármit is csináltam vele. 3 lapban próbálkoztam vele.
Én egyébként tisztában voltam vele, hogy a cerka nagy falat lesz a P4-nek, még alapórajelen is, de hát tuningolva inkább hagyjuk is. Ez a cerka 420-as, akkoriban kellett volna amikor az AMD fakított az Athlon-okkal. Kb. ez lett volna a megfelelő vetélytársuk, és nem a P4. De hát ami késik nem műlik. Azt a procit én 15K-ért adtam el, és a mai napig sajnálom. Már csak a neve miatt is büszke voltam rá, hogy a haveri körben mindenkinek cerkája volt, meg sempron-ja, nekem meg itt virított a gépemben a 640-es. ráadásul belemegy a mai összes alaplapba.
Még annyit megjegyeznék, hogy ez a proci kb. 80.000 Ft volt még 4-5 éve, én meg már 17K-ért vettem. Ma meg 80.000 Ft-ból egy komplett játékra is alkalmas gépet összelehet rakni ennyiből.
* Ma: Mondjuk ez már lehet nem állja meg a helyét, az okát mindenki tudja...
Jah, és itt egy saját teszt, amiben szerepel az E1200.
-
még 939es AMD-t nem teszteltem, egyenlőre nem is fogok, nincs a készletemben olyan lap meg proci
Viszont 3200+os Bartont már össze engedtem ezzel a 3400as p4-el... elég jól állta a sarat, kb 10-15%os lemaradása volt!
Tuningba az is megy plussz 2-300Mhz-et, akkor talán még be is fognáÉn toltam a TDU-t 1440X900ban MINDEN max részletességen, élsimitás hdr is be volt kapcsolva 28-36FPS-el ment... 30alá csak nagyon ritkán ment...
és az egy x1950pro-val volt egy 3850es ati-val jobb eredmény is lehetett volna... -
Ygg
senior tag
Jó teszt, gratulálok!
-
Cathulhu
addikt
nekem TDU, Grid, Dirt, stb autósok kimaradnak, nem az én műfajom. De az UT3-at még 6600GT-vel próbáltam, és 1024x768-ban, második részletesség (azt hiszem 5 hosszúságú a csúszka?) mellett szó nélkül megvolt a 20-30fps, multiban. Csodálkoztam is
De az még a 6600GT volt, most még a jó öreg 3DMarkban is 5x annyi pontot kapok a radeonnal (ami persze feleannyi, mint egy core2-vel lenne, de nem is az volt a célom, hogy teljesen kihajtsam a radeont, hanem hogy nyerjek a gépnek még 1-2 évet, és ez sikerült is, jobban mint gondoltam) -
samu74
addikt
válasz
Dr. Romano #46 üzenetére
Akkor nektek nagyon jó procitok van!Mondjuk a te Athlonod nem tudom hogy jön a képbe?!
Én azt láttam,hogy a TDU-akad (városban),Grid-ben megint (városban),Crysis-t nem mondom,és az UT3 multiba 1024x768-as felbontásban is necces...És nincsenek nagy igényeim,folyamatosan 30 frame közepes beállítások mellett. -
Vladi
nagyúr
Naja. A celeron 4xx egy marha jó sorozat. örülök, hogy fele mhz-n befogta és néhol alázta a p4-et.
Plusz a fogyasztása... szóval itt jóvátette az intel a p4 hibáit.
(#39) bacsis!
Így van. Nem kell a nagyon új vas. Nekem ami most van bőven elég játékhoz. 1024-ben játszok már vagy 5 éve. A monitorom max 1280-at bír. Szóval nem is lehetne sokkal több.
Más:
Jó lenne egy tesz, ahol a socket a-s athlon versen az s939 ellen. Kb egyforma órajelen mehetnek és mindkettő ddr1-es rammal. Vagy van már ilyen teszted?
-
Dr. Romano
veterán
Hülyeség. 1 hónapja még A64 3800+; 2GB RAM; X1950Pro volt a gépemben új játékokkal is simán tudtam nyomulni 1280 és 1024-es felbontásokban High vagy Medium beállításokkal.
Igaz hogy procizabáló játékoknál jobban akadt, mint most (pl. Lost Planet barlangos részek híresen CPU igényesek (vagy akár a Turokot is említhetném), akkor akadt most nem) de bőven el lehetett velük játszani és nem döcögni...
Persze az is lényeg hogy kinek mi a döcögés; aki nem képes élni 60 FPS alatt, annak tényleg kevés lehet -
-
MoKiLoK
csendes tag
Szia!
Kérlek, nyugtass meg, hogy tényleg mennek a játékok normálisan.
Ugyanis nekem egy 3.6 GHz-re húzott 3.2-Ghz-es Prescottom van, eddig csak az alaplapi VGA-val használtam, HTPC-ként.
Viszont pont tegnap rendeltem a gépbe egy HD3850-est, gondoltam így még legalább 1-1.5 évig kihúzom különösebb fejlesztés nélkül, úgy, hogy játszani is tudjak, remélem nem bánom meg. Egyébként nincs igényem extra nagy felbontásokra, egy LCD TV-re van kötve (pont a videózás miatt) a gép, ami max. 1360x768-as felbontást enged.
És bőven eljátszogatok a 2-3 éves játékokkal is, mivel mind kimaradt eddig az életemből. -
hogy ne menne a crysis!
Tavaly ilyenkor egy ati x1950pro társaságában medium-high beállításokkal vittem végig, és nem a prockó volt a szűk keresztmetszet! Jaaa 1440X900as felbontásban persze
mondjuk a colin dirt már lassú volt azt 1024be játszottam.
far cry 2 is megy ezen szépen, igaz csak low-ba de ugyanúgy 1440X900ba, de ennél a játéknál már a vga a gyenge mert most ugye "csak" egy 6800ultra van benne... majd ha cserélem hd3850agp-re... -
Cathulhu
addikt
Mass effect: ultra high
Dead Space: max detail
Fallout 3: max detail
RA3: szintén
természetesen 1280x960/1024 felbontásbanja, hogy a crysis lehet nem megy rajta, azt lesz@rom.
De könyörgöm ne kezdjük itt is a "nem is igaz, hogy az jó játékra" témát, annyi fórumban végigjátszottam már. Lényeg, hogy tapasztalatból beszélek, nem a levegőbe, hidd el.
-
kedves ollie!
Szóval!
Csináltam egy tesztet egy x38 vs x48 alaplapról. volt benne e8500 proci meg 4gb ballistix tracer ram is... szóval van nekem jó kis modern gépem is!
DE! azért vettem p4est (is) mert a régi socket478as gépem összeraktam mert feelinges kis masina.
LGA-s p4-em pedig azért van, mert ha jövőre jelentkezek, már ha egyáltalán lesz MSI tuning verseny, ezzel a proccal indulok!
Tavaly nem volt nekik elég a 130%-os OC, igaz hogy messze én értem el a legmagasabb százalékos eredményt, de nem kerültem be, mert nem voltam 5ghz fölött
jövőre 100% feletti oc-t fogok produkálni 6ghz felett autólégkondi hűtéssel!
Másik!
P4 bizony elég a mai modern játékokra is, csak nem 1920X1200ba kell tolni, hanem mondjuk 800X600 vagy 1024X768ba, és tádám máris elmegy minden! -
Minek vettél Pentiumot, amikor már a C2D megjelenésekor mindenki tudta, hogy a legkissebb C2D is lealázza? E5200 pl. 15k körül van, és kb. 5GHz-n kertyegő, 2 magos Pentiummal egyenértékű a számítási kapacitása.
a_n_d_r_e_w:
"de a mai napig bőven elég játékra."Ezt gondold át még egyszer. Messze nem igaz.
-
X@b3e
addikt
Grat! Jó kis teszt, megtévsztő ezek után a Celeron megnevezés ezeknél a jószágoknál
-
-
Cathulhu
addikt
Érdekes teszt, gratula
Én is egy öreg P4-et nyúzok (3GHz, Prescott), és a furcsa az, hogy habár már igencsak eljárt felette az idő, és néha meg is érződik már rajta, de a mai napig bőven elég játékra. most tavasszal kapott egy HD3850-et ajándékba, azóta szárnyakat kapott
(egyszer teszteltem a 3DMark06-tal, mikor meglett a Radeon, de emlékeim szerint 800 fölötti pontot kaptam a procira ... kisebb órajelen. Mégis számítana a VGA? nem értem) -
Kamusoma
csendes tag
Gratula remek teszt!
Sok géppel van dolgom, már régóta motoszkált bennem is a sejtés a cerkákkal kapcsolatban, de sosem volt időm letesztekni őket. -
Bizony 13-15k is lehet még újonnan egy LGA-s pentium4, már ha van még valahol, amennyit szerintem nem ér meg... Socket478már csak használtan megy, de a 3gigás min 10rongy a 3,2-3,4ghzes példányokért elkérhetnek 13-15k-t is, én is 15ért vettem az enyémet nem olyan régen...
az meg a másik, hogy a cerka420 mellé a ram is olcsóbb, mert ugye az ddr2, de ez már egy másik történet lesz -
aszongya az Abit ic7 MAX3 az elején Hyper Threading enabled... tehát be volt kapcsolva igen
Bizony én is csodálkoztam amúgy a kis celeronon!
Állandóan fikáztam ezt a procit, és most meg mutatta hogy mit is tud... következő hasonló jellegű tesztembe szeretnék be venni egy celeron dual core e1200 processzort is -
Rossi
addikt
Ez érdekes... Nem gondoltam volna, hogy ennyit tud egy Cerka.
-
eziskamu
addikt
Amúgy a HT be is volt kiapcsolva a két Pentiumnál?
-
Húúúú wazzz, dobtam egy hátast az eredmények láttán.
-
oceanearth
őstag
Jó kis teszt! Grat.
Nekem 3.0ghz-es Prescottom van.
Érdekes látni, hogy az akkori csúcsprocit most elveri egy 8.000ft-os celeron. Hát ez van, lassan tényleg új gép kell.
-
Levin01
őstag
Szívesen megnéznék egy ilyen tesztet AMD procikkal is. Érdekelne azért az ottani "fejlődés" is.
-
Jó teszt lett
Nagyon meglepett a Celeron sebessége (kérdés hogy valós helyzetekben mikor mennyire számítana a kevesebb cache, mert az Intel abból élt, de hát az ár-érték aránya pöttyet jobb ennek a procinak mint a P4-nek
) A melegedéshez (a többiekhez képesti melegedés hiányához) meg no comment
Grat!
-
sekli
addikt
nagyon jó cikk, és tanulságos az eredmény is...
-
zdanee
őstag
Nagyszeru teszt. Mostantol mashogy nezek a lesajnalt celeronos olcsogepekre...
-
tomio
tag
Ismét!Ez a Celeron meg
. Azt a #&ТŁ$ß!!!!!
Nem gondoltam volna hogy ezt így...És egy kis észrevétel: chache -> cache
-
mv
aktív tag
Üdv!
A Pentium4 631 Cedar Mill magos volt?
Valahol olvastam, hogy azokkal 8GHz-et is elértek.
Annó ...
-
Siera
senior tag
még 1 csodás bacsis teszt
csak így tovább haver.múltkor unokaöcsém régi gépének fejlesztésével kapcoslatban pont celeron vs. p4 kérdésen gondolkodtam,de aztán kivágtuk az egészet és kapott 1 core2es gépet apjától -
Sweet Lou 6
addikt
Nagyon jó teszt lett ismét
!
Azért az durva, hogy a kis cerka mennyire elhúz, főleg tuningban.
Na ebből is látszik hogy érdemes tuningolni
Ja, és gratula az 5Ghz-hez -
petakpa1
őstag
Egyszer egy ololyan tesztet szeretnék lázni, ahol minde résztvevő azonos MHz-en fut. Pl mind 3 GHz-en. Ez mutatná ki igazán mennyi fejlődött a technika 4 év alatt.
Bár sajnos a cache is beleszól még, kár hogy nem lehet letiltani, hogy mind csak fél megát használjon.... -
hogy sikerült feltolni 5gigára a pentium4-et?!
Abit alaplappal, kell ezt még részleteznem?
Az X48as giga lapoma ha vissza kapom gariból, akkor rátolom a vízhűtést, és 6ghz-ig megsem állok
Szeretnék amúgy egy olyan tesztet is csinálni, amikben minden olyan CPU van amit említettél, de sajna az én "készleteim" eléggé korlátozottak, és csak olyan dolgokat tudok nektek bemutatni amiből van itthon....
De majd ha filléres dolgok lesznek ezek a CPU-k, ha másnem egy nosztalgia erejéig mindenképp visszatérek ezekre a processzorokra -
PeppErKorN
tag
Lábatlan Pentium4
Nem is kell a címet cifrázni, a "Bacsis" védjegy bőven megteszi.
Gratulálok! -
angyalpc2
aktív tag
Nem semmi köszönjük
hogy a manóba sikerült 5 gigára felnyomni a 631-et?
kicsit hiányolom a 3.8-asokat és a pentium d-ket meg ugye így a E2xxx szériát.
Kéne egy nagy Pentium d (805-965) és core 2 alsó széria alapon és tuningolva
Talán a következőbe bevehetnéd ezeket is nagy örömmel olvasnánk szerintem.Szinte várom hogy mikor írsz újra, mert ha feltűnik a neved az tuti azt jelenti hogy megint valami különleges dologban lesz részünk
NAGY GRAT.
-
forras2
őstag
Hát nem hittem volna hogy ennyivel oda vert a celo a többinek!
De hát ahogy Te is említetted,a P4 felett eljárt az idő!
Ismét jó lett a teszt! -
HyP3b0y
senior tag
és nézd meg elkéstem
-
HyP3b0y
senior tag
most mondjam hogy1.?
jó teszt, grat!!!
hihetetlen, hogy a kis celeron ennyire elhúzott(monnyuk nem ismerem annyira a celeronokat, de sztem a core2 arc.-nak köszönheti)
-
samu74
addikt
Grat az íráshoz,jó lett szerintem!
Azért az érdekes hogy a nudli celeron megveri a p4-et...Nekem is egy 524-es p4-em van,de bizony ez ma a játékokra már nagyon kevés! -
Dr. Romano
veterán
Nagyon király lett a teszt gratula
Tényleg durva, hogy az egykor istenített P4-ek, ma már kb. egy filléres Celeron sebességével egyeznek meg. -
Na ismét elkészült egy tesztem, ami biztos tele van hibával!
Nyugodtan szóljon, akinek nagyon szúrja a szemét, és már javítom is!
Remélem tetszett ez a tesztem is, és tanulságos volt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen joysticket vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 3D nyomtatás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okos Otthon / Smart Home
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- Moza R9/KS Steering wheel eladó pedál szett nélkül
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest