Új hozzászólás Aktív témák
-
doberman
senior tag
ahhhaaa így már értem más port, persze nekem meg fel sem tünt, hogy más a port... htsp.. ezt benéztem.
köszi a linket, asszem akkor jöhet a purge.. nem baj rám fér a gyakorlás egy a lényeg este legyen tv a házban..különben bajság lesz ..
apropó, lehet írni a fejlesztőnek, hogy pl Békéscsaba mux frekvenciái csak fele-harmadában jó? de már a kezdetektől.. -
doberman
senior tag
azt hiszem igazad lehet, mert a "kontrol szerver" playlist-ét beolvassa a vlc.
amacskarúgjameg... pedig hogy megörültem mikor rájöttem, hogy hogyan tudom a legfrissebbet buildelni... na akkor purge és visszább lépünk egyet-kettőt..
köszönöm a választ!update: telefonról a TVHGuide beolvassa... az ördög érti ezt..
-
doberman
senior tag
szervusztok.
Kicsit elült ez a fórum... biztos mindenki már modernebb sticket használ..
Azbest mestertől kérdezném mint "tvheadend guru-tól":építgetek egy újabb szerverescskét itthonra, eddig eljutottam odáig, hogy
debian 9 netinst alá buildeltem -leírásod alapján- TVHeadend 4.3-1288~g66d6161c5 és oscam-1.20-unstable_svn11426-x86_64
(jó sok pluszt kellett még telepíteni pluszban a netinst "soványsága" miatt..)
a régi pi2-es jessie alapokon működött és win alól a vlc http://192.168.xx.xxx:9981/playlist -el beolvasta a csatorna listát.
Na az új szerverecskéről nem megy... ha a tvheadend webes felületéről nyitom meg szépen megy a tv adás, de playlist-ből semmi. még a listát sem adja be.
próbáltam már régebbi vlc-t, 32 bit,64bit, vlc eltávolít cache törléssel.. nem megy (persze a libreeleces pi2, pc-s kodik megjelenítik a csatorna listát és szépen
mennek is.)
esetleg van valami eldugott beállítás a tvheadend-ben a playlistre vonatkozólag?
(próbaképpen bekapcsoltam a régi pi2-es streamszervert 2.valahanyas verzió persze azonnal beolvassa a playlistet) -
doberman
senior tag
a saját kicsi antennát használod, vagy valami "komolyabbat"? én szintén 6-8 km-re vagyok a toronytól de a kicsi antenna túl kevés jelet adott, míg az erősítős antenna meg túlvezérelte a bemenetet. - Meguntam a szívást és vettem 4ezerért egy 4 elemes yagit, minden problémám megoldódott. a jelszint ideális -pont jó.
de ha nem antenna akkor driver... ebben majd segít neked valaki más mert én raspbi+debián alatt használom.majd elfelejtettem, itt írták, hogy az alkalmazott program sem mindegy, win7 alatt próbáltam régebben és kellemes meglepetéssel szolgált a beépített média center.
-
doberman
senior tag
Igen!
de végül is 1x kell megvenni (utána meg viharos időben kihúzni az antennát..
).
Bár szerintem előbb vagy utóbb, valamelyik kici kínai lemásolja egy tál rizs-ért.... mint ahogy árulnak Kit formájában sdr rádiózáshoz cuccot... -
doberman
senior tag
jujj de jó. ezek az adatok végképp eldöntötte, hogy veszek egy pi2-őt.
az LHBC látástávolságban van a tetőről, méretezek egy QFH antennát 136,5 MHz-re - a 4mm-es rézcső már megrendelve, - ez a freki NOAA meteorológiai műholdak wefax adása és a stick gyönyörűen vesz WFM-ben.
szerintem próbára jó lesz "sáv feletti" antenna, ha meg megmegérkezik a +egy stick akkor kap egy külön antennát - van még hely a tetőn
( egyébként info: összefutottam egy chat erejéig egy (magyar!)fejlesztővel aki maga építi eladásra ilyen -RTL2832U+R820T- párosítású sticket, válogatott kiszajú alkatrészekből+ bővített vételi sáv : 150kHz-1,7GHz, kis zajú előerősítő, sávszűrő, egy antennabemenet, stick-méretekkel... nem rossz, láttam a képeket is róla csak egy kicsit húzós az ára: 24kHuf.) -
doberman
senior tag
köszönöm!
pont ilyen infókra vágytam, most, hogy írod ezt a légisávot: 1 km-re se lakok a békéscsabai reptérhez, jön a vitorlázós idő, szerintem rendelek még egy ilyen stick-et....
meg ez a pi2 - 4 magos cpu 1gb ram... eddig routeren játszadoztam de ekkora erőforrás elképzelhetetlen ott.
Mekkora mintavételezéssel használod rtl-sdr-t? és az mekkora load-ot okoz ?
(még a végén beruházok egy pi-re is - a fr*ncba, megint elverem a pénzemet...azbest: vakegér vagyok - tényleg oda van írva..
-
doberman
senior tag
ez a pi-s dolog érdekelne közelebbről... én mondjuk routerben "utazom"...
nézd csak: QFH méretező -
doberman
senior tag
válasz
baitsee23 #157 üzenetére
Alaphelyzetben a földfelszíni digitális tv adások (MindigTV), és urh rádiók vételére alkalmas.
A hozzáadott cd-vel windows alatt. egy pici hozzáértéssel linux alatt is."Haladók" számára pedig egy valóságos gyöngyszem: gyakorlatilag 24-1700 MHz között üzemelő, folyamatos hangolású, minden üzemmódban működő (AM,FM,WFM,SSB,LSB,USB,CW) rádió-vevő készüléket kapsz...
kérdezz bátran, előbb vagy utóbb lesz válasz is! -
doberman
senior tag
na végre volt időm egy kicsit játszadozni ezzel a kütyüvel - openwrt alatt .. egyenlőre fél siker.
az új BB (Barriel Breaker 14.07) alatt, úgy tűnik már a 820t tunert is szépen támogatja, viszont az rtl-sdr programmal gondjaim támadtak.
a próbára egy TL-WR710N tip. routerrel ejtettem meg (400MHz,32Mb,usb2) . érdekes, hogy a programot indítva tcp módban, fut a program 0,1 -0,2 -es loaddal.
viszont mikor csatlakozok a klienssel szinte azonnal akkora terhelést kap a router (8 feletti load), hogy szinte azonnal újraindul...
ha viszont a play előtt a sample rate értékét drasztikusan 16000 vagy inkább 8000-re csökkentem 1-1,5 ös loaddal de már működik... természetesen ez a mintavételezési frekvencia nagyon kevés ahhoz, hogy az sdr rádiózás élvezetes legyen.van valakinek valami ötlete? esetleg foglalkozik ilyesmivel más is?
-
doberman
senior tag
sziasztok.
mért már valaki érzékenységet ezeknek a kütyüknek?
-
doberman
senior tag
szia.
én egy ilyet használok 0-24-ben egy openwrt-s routeren, gond nélkül már kb fél éve.
az RTL2832U+R820T stick-em csak időszakosan megy sdr rádiózásra néha egy-egy órára. tény, hogy eléggé melegszik.. valahol olvastam, hogy hűtőbordát is szoktak applikálni a chipekre.. ki tudja. -
doberman
senior tag
hát elakadtam... egy kis segítséget kérnék:
Debian wheezy alatt élesztgetem ezt a stick-et. fél sikerrel. azért fél siker mert az rtl-sdr szerver az működik hibamentesen, viszont a tvheadend -ben nem sikerül életet lehelnem belé.
(tehát míg az sdr rádiózás memekül működik hálózaton, addig a tvheadend kezelő felületén nem jelenik meg mint input eszköz... )
az sdr-hez külön kellett még telepíteni a librtlsdr0-t, utána azonnal működött.uname -a : Linux debian-sdr 3.2.0-4-686-pae #1 SMP Debian 3.2.57-3 i686 GNU/Linux
az lsusb -s 1:3 -v kimenete:
Bus 001 Device 003: ID 0bda:2838 Realtek Semiconductor Corp. RTL2838 DVB-T
Device Descriptor:
bLength 18
bDescriptorType 1
bcdUSB 2.00
bDeviceClass 0 (Defined at Interface level)
bDeviceSubClass 0
bDeviceProtocol 0
bMaxPacketSize0 64
idVendor 0x0bda Realtek Semiconductor Corp.
idProduct 0x2838 RTL2838 DVB-T
bcdDevice 1.00
iManufacturer 1 Realtek
iProduct 2 RTL2838UHIDIR
iSerial 3 00000001
bNumConfigurations 1
Configuration Descriptor:
bLength 9
bDescriptorType 2
wTotalLength 34
bNumInterfaces 2
bConfigurationValue 1
iConfiguration 4 USB2.0-Bulk&Iso
bmAttributes 0x80
(Bus Powered)
MaxPower 500mA
Interface Descriptor:
bLength 9
bDescriptorType 4
bInterfaceNumber 0
bAlternateSetting 0
bNumEndpoints 1
bInterfaceClass 255 Vendor Specific Class
bInterfaceSubClass 255 Vendor Specific Subclass
bInterfaceProtocol 255 Vendor Specific Protocol
iInterface 5 Bulk-In, Interface
Endpoint Descriptor:
bLength 7
bDescriptorType 5
bEndpointAddress 0x81 EP 1 IN
bmAttributes 2
Transfer Type Bulk
Synch Type None
Usage Type Data
wMaxPacketSize 0x0200 1x 512 bytes
bInterval 0
Interface Descriptor:
bLength 9
bDescriptorType 4
bInterfaceNumber 1
bAlternateSetting 0
bNumEndpoints 0
bInterfaceClass 255 Vendor Specific Class
bInterfaceSubClass 255 Vendor Specific Subclass
bInterfaceProtocol 255 Vendor Specific Protocol
iInterface 5 Bulk-In, Interface
Device Qualifier (for other device speed):
bLength 10
bDescriptorType 6
bcdUSB 2.00
bDeviceClass 0 (Defined at Interface level)
bDeviceSubClass 0
bDeviceProtocol 0
bMaxPacketSize0 64
bNumConfigurations 2
Device Status: 0x0000
(Bus Powered)nyílván a tvheadend-ben kellene keresni a hibát, csak azt nem tudom hol.
ezt telepítettem: HTS Tvheadend 3.4.27~gfbda802~wheezy(itt jegyzem meg, ubuntu alatt jól működik a tvheadend csak a cél az lenne, hogy parancssoros wheezy ( kis erőforrású laptop) alatt menjen..
-
doberman
senior tag
sziasztok.
megérkezett az enyém is... viszont az lsusb kimenete:
Bus 001 Device 007: ID 0bda:2838 Realtek Semiconductor Corp.hoppá! ez nem is rtl2832 ?? rtl2838?? na akkor most mi lesz? openwrt alá rtl28xxu van, de az r820t-vel egyenlőre nem tudok mit kezdeni. jól látom, hogy a cikkben linkelt Master branch-ban feltünt a r820t.c és a r820t.h ? ez azt jelenti, hogy ha értenék hozzá akkor fordíthatnék magamnak megfelelő kernel modul támogatást?
-
-
doberman
senior tag
-
doberman
senior tag
sziasztok.
it9135 chipset-es dongle került a kezeim közé. természetesen egyből próba... de nem win-es környezetben.
tplink 1043-as routeremen openwrt fut. van hozzá kernel támogatás is, a tvheadend gyönyörűen streameli az adást a hálózatba. és itt jön a kérdés: nem lehetne sdr-rádióra is rábírni - vagy túl szép lenne?
természetesen linuxos gurukat kérdezem ez ügyben...z
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest