- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Két procimaggal én még nem láttam a Rage-et jól textúrázni. Egyszerűen nem elég gyors a proci, hogy a megatextúrázásra. Nálam is szar egy kétmagos gépen, de amint négymagos proci kerül alá meglódul. Próbálkozz a +vt_maxPPF 8 paraméterrel, ez való a kétmagos procikhoz. [link] - itt írtam róla.
-
eL Geri
őstag
Na, ezzel végre már megy a Rage nálam.
A kis CPUm miatt ugyan kell ez a kapcsoló (asszem) +vt_maxPPF 8, de minden más trükközés nélkül tudok játszani az új driverrel -
naszvalo
tag
Sziasztok.Az lenne a kérdésem hogy letöltöttem a legújabb 11.10-es drivert ati 4670-es kártyámhoz..és hozzá , a cikkben linkelt 11.09-es alkalmazásprofilt.Az a gondom hogy ez az alkalmazásprofil nem magyar nyelvű. magyar nyelvű alkalmazásprofilt csak a 11.08-at találtam.gondot okozna e hogy ha 11.09 profilt törölném,és a magyar nyelvű 11.08-ast használnám a 11.10-es driver-hez.Lehetséges lenne?
-
jaja1981
addikt
Ezzel már játszható a Rage 4850-en?
-
krystman
őstag
Hát nem tudom, de nekem a Preview2 driver van fent, de nekem semmi gondom egyik játékkal sem! Nem fagy, nincs semmi textúra hiba! Én egyáltalán nem tapasztaltam ilyen hibákat mint itt sokan!
-
atesss
addikt
Végülis értem az okokat.
Innentől ez már csak a HP-n múlik, neki kéne gyakrabban frissítenie.
Havonta ok, hogy nem, de 2 vagy 3 havonta azért elvárnám.Illetve abban sem vagyok biztos, hogy 2-2,5 év múlva is frissíteni fogja a HP a drivert.
Míg az AMD-nél a 3 éves terméktámogatás szinte biztosra vehető.
Nem is játékok miatt lehetne ez fontos, hanem pl. Flash támogatás, GPU-GPU, stb. -
Badman 4ever
őstag
Lássuk a medvét, mindjárt fel is tákolom az AGP-s csodámhoz.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Switchable Graphics modul nincs benne a driverben. Ez sosem volt benne. Ami benne van az a PowerXpress 4.0, de azt egy notebooknak csak akkor kötelező támogatni, ha AMD Fusion APU van benne. Intel procival a gyártó dönt, hogy támogatja-e. A HP a te notid esetében úgy döntött, hogy elég a Switchable Graphics is.
A HP drivere konkrétan tartalmazza a Switchable Graphics modult. Ez az ami az AMD gyári driverből hiányzik, mivel ez egy Muxed váltás, így az Intel oldaláról is kell a támogatás. A Muxless (PowerXpress 4.0) váltásnál nincs szükség erre, de ahhoz meg egy speciális sBIOS kell a GPU-ra.
Hiába rakja bele az AMD a Switchable Graphics modult a gyári driverbe. Azt az adott géphez kell igazítani, mert Muxed váltás történik. Az általános támogatás lehetetlen.A gyártók ritkábban frissítenek, úgy évente max. kétszer. A HP ezt szokta követni. Persze az AMD driverét bármikor alkalmazhatod, de előtte le kell tiltani az Intel IGP-jét.
Havi szintű terméktámogatás minden esetben egyedül az AMD Fusionhöz jár (kivéve, ha a notebook gyártója Sony, Toshiba, Panasonic). Ha ilyet akarsz, akkor erre vagy kényszerítve.
-
atesss
addikt
Vagyis akkor ha át akarna váltani, akkor nem jó az AMD driver.
Innentől (sajnos) egyértelmű, hogy a HP-s kell...De hogy miért nem frissíti a HP.
Én azt hittem, hogy ezzel a GPU-val a terméktámogatás meg lesz oldva, az AMD-től minden hónapban le lehet tölteni a legfrissebbet. Többek közt ezért is javasoltam én is a diszkrét GPU-val szerelt konfigot...Mit csinál amúgy ezzel a driverrel a HP, pontosan mit is adnak hozzá ?
És miért nem tudja ezt belerakni az AMD ? -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az a gép Switchable Graphics szolgáltatásra épül. Az AMD gyári driverét akkor lehet rá telepíteni, ha letiltjátok rajta az IGP-t. A HP specifikált driverével működni fog a gép. El kell dönteni, hogy mit akar. Én a HP driverét javaslom, mert azzal van Switchable Graphics is, és időben nem nagy dolog az a pár hónap.
-
atesss
addikt
Üdv !
Épp aktuális, akkor gondoltam itt teszem fel a kérdést:
Barátom egy hete vett egy Sandy Bridge HD Graphics-al + HD6470-el (vagy 6490-el, ez még mindig nem derült ki biztosan) szerelt HP Probook 4530s-t.
Egyenlőre csak az Intel oldalán elérhető legfrissebb HD Graphics driver van fent, azóta még csak az iGPU-val használja a gépet.Erre fel lehet rakni ezt az univerzális AMD Catalyst-et ?
És tudni fog minden funkciót így ?Csak mert a HP oldalán valami nyár eleji driver van fent.
És ha esetleg valami újabb játékot (persze erősen csökkentett grafikával) akarna futtatni rajta, akkor egy ilyen régi driverrel előfordulhatnak komolyabb problémák is.Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is.
Ez akkor erre a gépre is érvényes ? -
Z10N
veterán
Nem arra gondolt, hanem a tozsden gyakoriak a multimonitor setupok vagy korhazakban kepfeldolgozasra es elemzesre vagy orepulotereken forgalom iranyitas celjabol, esetleg logisztikai cegnel nyilvantartas kovetesre, it cegeknel monitorozasra. Miert egybol a jatekfelhasznalasra kell gondolni :S
-
ArmanD.
őstag
Én érdeklődnék hogy a v3-as hotfix és e között a driver között van e valami különbség és melyiket érdemesebb használni?
-
berVi
senior tag
1) a detektáló program hónapok óta létezik
2) a detektáló nekem a .09-es drivert szedte le -
Ferling7
tag
Ezt sem kell felrakni érdeklődésem hiányában.
Erre szoktam volt mondani, hogy az újabb nem biztos, hogy jobb is. -
TOM-202
senior tag
Jobb későn mint soha.
-
zseko
veterán
Érdekes ez a catalyst, nekem azt mondja, hogy a legújabb van fent. Kíváncsi leszek mikor fogja felajánlani a frissítést.
-
naszvalo
tag
az 16000x16000 felbontás örvendetes.
-
echterion
nagyúr
16000*16000 pixeles felbontás.
-
robyeger
addikt
A keretkompenzáció már régóta létező ficsőr a Catalystnál, akkor ebben az új driverben mivel több, tudja valaki? 5db monitornál is működik vagy már játékokra is értendő? Én két különbőző felbontású monitort használok, személy szerint játékra nem látom értelmét, de munkára (a kiterjesztett asztal) nagyon baba.
-
mr_ricsi
veterán
"Természetesen hagyományos módon is beszerezhető a meghajtó, vagy valamelyik különálló komponens az alábbi oldalon keresztül. A mobil termékek esetében ezt a weboldalt érdemes használni, a Steam platformról való frissítés pedig a program Steam menüjében érhető el."
A cikk utolsó két linkje nem ugyanoda mutat véletlenül?
-
CSorBA
őstag
11.07-es óta bármilyen játékot, vagy akár furmark tesztet indítok fagy a vga-m (Sapphire 5850 Xtrem).
Kezdem nagyon unni... -
Sennalacy
aktív tag
Rage-hez elég a játék könyvtárába betenni a preview opengl-t (atioglxx.dll), akkor ahhoz azt fogja használni a többi meg megy rendesen. Akkor nem kell drivert cserélgetni minden játékhoz..
-
fondorlatos
aktív tag
A BF 3 campaignt tegnap végigtoltam a szeptemberi catalysttal. A hírek szerint semmi pluszt nem jelentett volna az új driver
-
törölt tag
válasz
fatallerror #10 üzenetére
Én meg a Rage-re voltam kíváncsi (ahogy nézem, nem egyedül), de meg sem említik.
Azért kár érte, még akkor is, ha állítólag nem a VGA gyártók sara. -
rankesz
veterán
Jajj de jó, ebben sem jön elő a CCC nálam, már vagy 3 verzió óta ezzel szenvedek.
Leszedtem mindent driver cleanerrel, és újratettem, de semmit nem értEz miatt nem fogok új wint rakni az tuti.
-
Gabor343
tag
Ennek a 16000x16000-es felbontásnak van valami gyakorlati haszna? vagy csak ilyen marketingduma, hogy ez ilyet is tud?
-
krystman
őstag
Érdekes, hogy a Rage nincs említve. Pedig állítólag a 10-be már az új OpenGl lenne.
-
ViZion
félisten
Nekem felajánlotta a frissítést... de nem sikerült. Utána a manuális letöltést próbáltam, de malmozik csak, nem dobja ki. Hagytam is a fenébe
-
törölt tag
válasz
fatallerror #8 üzenetére
Ha a játékokban jelentősebb sebességnövekedést ígér a meghajtó akkor azt le szokták írni, de - az utóbbi híreket most gyorsan visszanéztem - a hibajavításokat nem.
-
törölt tag
válasz
fatallerror #4 üzenetére
Az érdekesebb dolgok benne vannak, aki meg kíváncsi a részletekre, annak ott a linkelt dokumentáció. Egy kattintás és lehet is olvasni a listát.
-
mpioca
tag
Ma délután 6-kor töltöttem le és telepítettem a szeptemberi Catalystot. Hm...
-
fatallerror
addikt
16000x16000as felbontás az fontos, ami érint 1 átlag usert azt nem sorolod fel?
-
mmdms
addikt
használó Radeon HD 2000, 3000, 4000, 5000 és 6000 szériás grafikus kártyákhoz
nem is várható javulás egy ezres szérián??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A WHQL aláírással rendelkező meghajtó új funkciókat kínál.
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest