- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Androidos tablet topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzso
veterán
Úgy érzem ez még édeskevés növekedés jó árú OLED TV-khez.
-
ATi GAMES
tag
Amíg ilyen drágák az Oled TV-k, addig tuti nem lesz itt nagy előretörés. Oké, hogy az a jövő, de ennyi pénzért az átlagembernek még egy darabig az is marad, addig meg nagy előretörésről nem lehet beszélni.
-
Joshi
titán
Ez csak szóbeszéd, mindenesetre vannak pletykák arról, hogy a kínaiak már mozgolódnak. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy ha teszem azt 2020-ban Kína elkezdi ontani magából az OLED paneleket, az még nem azt jelenti hogy elterítik a világpiacot. De ezek csak feltételezések, egyelőre semmi alapja nincs. Még az is lehet hogy nem is a WRGB OLED-et fogják gyártani, hanem a JOLED által fejlesztett RGB OLED-et és azt is csak saját piacukra. Sok a kérdés.
-
Cs1csó
titán
Ezt tudtam - mármint hogy az LG gyárt mindenkinek és ugyanaz a panel - de attól még jó lenne már áresés. Úgy tudom a technológia jogvédettsége - WRGB vagy hogy hívják amit az LG használ - kb. 1 év és véget ér tehát utána orrba szájba lehet majd tolni, és ez remélem meglátszik majd az árakon is.
-
Joshi
titán
Igen, de LCD-nél jóval nagyobb a képminőségbeli szórás, mert van egy fránya háttérvilágítás ami nagyon költséges. Ja és a belépős LCD-ből hiányzik a Triluminos, Quantum Dot stb technológiák is. OLED-nél viszont minden jelenlegi gyártó panelje LG, tök ugyan az. Tehát képminőségből nem tudnának más kategóriát gyártani csak a felső kategóriába. Pont ezért nincs olcsó OLED, mert az ugyan olyan képminőségű lenne mint a felső kategória. Akkor ki venné a drágábbat? Remélem így már érted.
ui.: egyébként egy LCD nagyon más tud lenni csak a háttérvilágításból adódóan. Elég csak megnézni a Sony ZD9 szériáját ami Full-Array Local Dimming (646 zónás) háttérvilágítású. A belépőszintbe meg csak egy gyenge Edge Led van, és még nem beszéltünk a színlefedettségről és panel típusokról. LINK
-
Cs1csó
titán
Ebben van valami de ha a legolcsóbb 55"-os 4K LED tévét akarok venni akkor VAN választék és márkásat tudok venni 140-150 ezerért de OLED-nél már nem mondhatom azt hogy nekem nem kell a 450 ezres elég egy 250-300 ezres típus, mert nincs. Egy olcsó belépő szintű OLED-del is beérném.
-
Cs1csó
titán
Mivel lineáris tévé adást alig nézek - max foci meccs de a hörcsögnek hála azt is kevesebbet - úgyhogy nem akkora probléma, egy pillanatig nem gondolkodnék ha csak max 30%-os lenne a felár, a mostani kb. 200-300%-os azaz, ahogy nézem 2-3x drágább egy 55"-os 4K OLED tévé mint egy ugyanilyen LED tévé. Leegyszerűsítve ha beesik kb. 250 ezer forint környékére viszik majd mint a cukrot.
-
tothl
addikt
Azért durva hogy ekkora vitat tud generálni egy egyértelműen jobb képet adó technológia.
Hadd döntse el mindenki mennyire fel a beégéstől és mennyire zavarja ez a tény őt. Érdekes az out of the box atom felhős LCD fel millióért nem zavar senkit.
-
Cs1csó
titán
Egyetlen akadálya van az OLED tévék terjedésének: A MAGAS ÁR
Megfejtettem várom a gratulációkat.
-
daneel_hu
addikt
"A tv-ken annyira kevés a statikus tartalom és a nem transzparens csatornalogó, hogy nincs minek beégnie rajta."
Dehogynincs.
Sajnos rengeteg olyan logó van még amelyben vagy piros vagy sárga a statikus tartalom.
Aztán ott van a korhatáros karika. Tudom ez utóbbi átlátszó, de legalább 80%-os a telítettsége.Sajnos évek alatt problémát okozhat.
-
törölt tag
Nem a véleményeddel van baj, hanem a túlzásokkal, amelyeken keresztül tálalod. Ebben a hozzászólásodban pedig már a minősítgetésektől sem zárkóztál el, miközben csak a másik emberek szempontjait kéne megértened.
Miért ne lenne az is normális, ha egy komolyabb LCD árán inkább OLED-et vesz valaki (egyébként már egy 77C8 sem feltétlenül kerül milliókba), és a beégés miatt sem fél. Nekem személy szerint egy 65C8-am van, és ugyanúgy használom, mint a korábbi LCD-met, azzal a különbséggel, hogy ezen a készüléken már sokkal több HDR anyagot nézek. 2-3-4 év múlva pedig, ami egy ilyen tévével szempillantás alatt eltelik, várhatóan úgyis nagyobbra cserélem. Ahhoz viszont hosszúnak tartottam volna, hogy LCD-t nézzek, miközben OLED-et szeretnék.
A beégésnél sokkal jobban tartok még attól is, hogy valamelyik lakásbeli átalakításkor véletlenül elejtik (elejtjük) és összetörik a tévé. Telefonnál (nekem is S8+ van) szintén. Beégés nem téma, de amikor a hegyekben nézem a Locust, hogy merre is vagyunk, felmerül néha, hogy ha ez most leesik, akkor ennyi volt.
-
McLaca
őstag
Nem a más véleménnyel van baj, az mindenkinek a sajátja. Amíg vélemény, és nem "megmondás", addig teljesen rendben van.
Viszont ez a beégés téma... Sokszor abból fakad, hogy egyesek mindig maximális, vagy közel maximális fényerőn használják a telefonjukat. Sötétben is. Bántóan erős, retinakiégetős fényerőn... És ez az állandó konstans fényerő okozhat beégést. Sosem értettem, ennek mi értelme. Vagy csak lusta beállítnai, vagy az automatikus szabályozást lövi ki. A tv-ken annyira kevés a statikus tartalom és a nem transzparens csatornalogó, hogy nincs minek beégnie rajta.
Üdv!
-
Valkűr
addikt
Pont az ilyen érdemtelen hozzászólások miatt tudnak lehuzni embereket, mert valami uj akkor rohantok azt veszitek meg, úgy hogy teljesen kiforratlan technika. Ne mondjátok azt nekem, h teljesen normális, h ezeken az árakon az Oledet megéri megvenni és ugy használni, h igazából nem is lehet kihasználni a tévében rejlő lehetőségeket, mert attól kell tartani közben, h beég a kijelző. Hiába szép a képe, ha mellette fosnia kell az embernek, h a milliokért megvett tévé nehogy beégjen, és azt mondja majd a forgalmazo nem cseréli ki gariba, mert magas fényerőn lett használta. Igy kezdte a telefonos szerviz is egy ismerősömnek a Samsung kijelző beégése végett. Nekem is Oledes a telefon, és megmondom öszintén igen tartok én is a beégéstől, mert elég sok telefonnal ez a probléma merül fel. Miért baj ez, ha nem tartom ezt teljesen normális állapotnak ezekért az összegekért? vagy mert más a véleményem, már takarodjak ? Érdekes hozzáállás..
-
Valkűr
addikt
Azer vicc h ne hasznalj youtube mert beég, ne hasznald magas fenyeron mert beég. Akkor mit csinaljak, kapcsoljam ki. Nevetseges, legalabb annyira halott mint a Plazma, csak elotte meg jol lehuzzak penzzel az embereket. Sztem a jovö abban van ami nem eg be es nem kell ujat venni egy év után.
-
McLaca
őstag
Nem a PWM az alapvető probléma, hanem a frekvenciája. 200-250Hz körüli, mert ez olcsó. Vagy ennyit bír az OLED a válaszideje alapján, ez utóbbiról nem tudok, de elképzelhető. Ha viszont bír többet is, akkor 1000Hz-cel hajtva már nem lenne látható vibrálás. Egyébként a LED háttér világítású TV-knél is PWM-mel csökkentik a fényerőt, ellenkező esetben változna a háttérfény színe. Csak ott ugye van pár kHz hozzá, így a kutyának se tűnik fel.
Üdv!
-
Ren Hoek
veterán
A mikroLED-nél technikai áttörés kell még, hogy skálázhatóan működő olcsó gyártástechnológiát alkossanak.
Az a helyzet, hogy most az LG OLED konkurencia nélkül bármilyen árat szabhat... holott a technológia eke egyszerű, ... az LCD gyértáshoz képest is... Az inkjetes printeléssel ontani lehet a paneleket. Ehhez képest a microLED űrtechnikát igényel, így ha be is tör OLED áron, röhögve alátesznek az addigra maxon pörgő OLED gyárakkal.
Fotolumineszcens QD-hez UV vagy kék nagyenergiájú fény kell. Fordítva nem működik valóban.
-
A microLED jóval hatékonyabb, mint az OLED. Csak ugye nagy kijelzőnél extra fényerő kell, így teljesítmény LED-eket használnak, amit hűteni kell. Ez otthoni szempontból így nem probléma. Persze a miniatürizálás az még az. Én se vagyok biztos benne, hogy megoldják, de azért drukkolok nekik. Zárt ajtók mögött mutattak már kisebb microLED kijelzőket, szóval csak lesz belőle valami, már előrébb van, mint pl a SED.
Ja a QD egy jó technológia, bár az fura, hogy pont kék OLED-del használják. Gondolom itt valami technikai korlát van, azaz kékből lehet pirosat, de fordítva nem. A QD még a microLED-nél lehet izgalmas, hisz így nem kell háromféle LED szín egy panelra, hanem elég egy is, a többit megoldja a QD réteg. Ez így jóval olcsóbbnak tűnik.
-
Joshi
titán
Az OLED-hez talán soha nem fog felérni, legalább is dizájnban biztosan nem, ugyanis a micro lednek hűtés kell szóval kilőve a vékony kijelző. A másik esetleges probléma pedig pont a miniatürizálásnál van, kisebb méretben már közel se érhető el vele akkora fényerő, és gondolom ez növelni fogja a gyártási költséget is. Én egyelőre elengedném a micro ledet.
Én most a Samsung QD-OLED technológiájában látom a megváltást. Ha nem lesz képvisszamaradása mint jelenleg az LG WRGB OLED-nek, akkor nagy jövő áll előtte. Ott is a gyártási költségek fogják megszabni az árakat.
-
Joshi
titán
válasz
Ganz-[HUN] #53 üzenetére
Én is a jövőkép kapcsán írtam azt amit, ki tudja melyik technológia fog stabilan gyökeret verni a piacon. Egy biztos, olcsó legyen az előállítása és jó legyen különben nem lesz hosszú életciklusa.
-
dabadab
titán
válasz
Ganz-[HUN] #53 üzenetére
"Azt meg csak remélem, hogy a legszarabb TV-kben is a TN-t leváltja az IPS 10 éven belül."
TV-be kb. soha senki nem rakott TN panelt (legalábbis a rendes darabokba, a 32" alatti minitévékben előfordulhatott).
-
Félreérted a dolgokat, de rendesen.
Alternatíva alatt azt értettem, hogy olcsóbb kijelzőtechnológia, ami az LCD-hez képest nagy előrelépés. A microLED nyilván jobb, mint az OLED, s tök más techológia. Meg a QD OLED is, habár OLED-en alapul.
Nem mondtam én hogy holnap máris vehetnek otthonra microLED-et. De előbb-utóbb lesz valami, ha sikerül miniatürizálni. Szerintem kb 5-10 év. De lehet már 2 év múlva is lesz 1-2 millióért.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Teszemazt' ca. 1995-ben is CRT-ből adták el a legtöbbet. Akkor meg az volt, hogy a CRT-é a jövő, mert az LCD veszett drága, rossz a képminősége, az OLED meg nem is tudom létezett -e akkor.
5 év múlva ki tudja hogy mi lesz itt...Senki!
Egy biztos szerintem, az OLED-nek nem sok jövője van high end piacon, maximum 10 év. Azt meg csak remélem, hogy a legszarabb TV-kben is a TN-t leváltja az IPS 10 éven belül.
Viszont abban talán egyet értek, hogy 10 évig még nem lesz belőle semmi.
-
7Heads Drago
veterán
-
Joshi
titán
"A microLED-nek van jövője. A Samsung csak azért nyomja a QD OLED-et, mert ez egy olcsóbb alternatívája a microLED-nek, jó ideig nem lesz közvetlen konkurencia."
Kevered a dolgokat de rendesen. Ha reálisan nézzük a tévépiacot, akkor még mindig az LCD a király. A mai napig abból adják el a legtöbbet. Szóval akkor minek is van jövője?A QD-OLED nevében is benne van az OLED, ami egyértelműen az OLED technológiára épül, de teljesen más felépítésben mint az LG WRGB OLED. Mi köze van ehhez a Micro Led-nek?
Sokan nem tudják megérteni, hogy a Micro Led még legalább 10 évre van az otthoni felhasználástól. És szerintem ezzel túl optimista vagyok.
-
Én a Samuról hallottam eddig.
Nagyobb fényerő, jobb energiahatékonyság és nem ég be. Csak egy gond van: nagy. Ezen remélhetőleg javítanak. Meg nyilván az árán is.
Érdekes, hogy amíg az OLED-nél a felfelé skálázással volt a gond, a microLED-nél a lefelé skálázással.
Anno 2007-ben az első OLED, a Sony XEL-1 2499 dollár volt, de csak 11" és 960x540 felbontással. Valahonnan el kellett indulni.
A microLED-nek van jövője. A Samsung csak azért nyomja a QD OLED-et, mert ez egy olcsóbb alternatívája a microLED-nek, jó ideig nem lesz közvetlen konkurencia.
-
Joshi
titán
Konkrétan micro ledetje van a Sonynak, Samunak és most már LG is dolgozik rajta.
Aztán, miből gondolod hogy jobb mint az OLED? Egyetlen egy micro led teszt sincs. Egyébként az óriási méretbeli különbségből adódóan (OLED vs Micro LED), nem is nagyon lehet összehasonlítani őket. Egyelőre.
Nagyobb tévénél lesz elérhető? Szó nincs még tévékről, ezek a mostani 110 és 130 colos kijelzők csak Full HD-k, ami már 4k felbontású abból a legkisebb 220 colos. Az árakat nagyon nem akarom taglalni, elég ha annyit írok, hogy a legkisebb 110"-os modell ára 137.000$. Igen jól írtam, nagyjából 38millió forint.
És akkor még csak Full HD-nál tartunk.
A micro leddel egyelőre még nem kell foglalkozni otthoni felhasználás szempontjából.
u.i.: ha az elkövetkezendő 3-5 éven belül megoldható lenne hogy a micro ledből 4k felbontásban 50-100 colos méretben lehetne kijelzőt készíteni, akkor a Samsung nem erőltetné a QD-OLED-et.
-
dabadab
titán
válasz
Ganz-[HUN] #45 üzenetére
Ja, az tök jó, ha 200"-as kijelzőt akarsz egy stadionba. Ha viszont otthonra egy 50"-est, akkor azért meg kell barátkozni azzal, hogy csak full HD, fél méter vastag, zúg a hűtőventilátorok miatt és ... nem olcsó
Meglátjuk, hogy hova fog kifutni, de egyelőre távolinak látszik az, hogy összezsugorítsák konzumer szintre.
-
válasz
Ganz-[HUN] #45 üzenetére
Samsungnál van microLED, ami sokkal jobb az OLED-nél. Azonban ott problémák vannak a miniatűrizációval, szóval egyelőre csak nagyobb TV-knél lesz elérhető.
-
Ganz-[HUN]
addikt
De készül már a sima (nem organic) LED kijelző is, nem? LG most csinál belőle valamit, talán okosórát vagy ilyesmit.. (nem, nem háttérvilágításról beszélek)
-
Lacok
őstag
Monitoroknál kiváncsi leszek, hogyan oldják meg a beégés problémáját.
-
Joshi
titán
válasz
MeszesKPT #40 üzenetére
Elvileg ez lesz az, de a JOLED (japán OLED akik a panelt gyártják, nem LG-féle WRGB hanem RGB OLED panellel). pont ezt a szegmenst akarja meglovagolni. Hogy aztán milyen sikerrel azt nem tudom.
ui.: de ha Samunak sikerül a QD-OLED panelje, akkor inkább az.
-
MeszesKPT
őstag
Ez a csudálatos tanulmány kifejthetné, hogy mitől fog az OLED technológia hirtelen monitorokba alkalmassá válni. Vicc, hogy ezért fizet valaki.
-
Tigerclaw
nagyúr
Nem bánnám ha monitorokba, notikba is elterjedne, illetve még eshetne az ára vagy 30%-ot. Gondolom addig nem várható nagyobb áresés, amíg nem jön egy hasonló vagy jobb megoldás.
-
csontosek
csendes tag
válasz
Laca19 (a) #24 üzenetére
...és az, hogy igazságtartalma van a mondandójának, az nem számít?!
-
zorrokalap
tag
Stutter nagyon zavaro tud lenni es nincs ra jo megoldas sajnos, nekem sima LCD van, de szetidegel, a OLED meg meggyorsabb.
Nemtom a villodzassal erre gondolt-e a kollega.https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c8 "Stutter"
-
Chaser
legenda
Nem mindenkit erint, viszont egyre tobb gyaeto kiemelten kezeli, monitorok teren kulon villogas mentes termekvonal van mar az ertelmeseknel, ledes vilagitasnal a philips kiemelkedo ebben, es nem ficsorkent' tunteti fel, az lenne a normalis, h semmilyen kijelzo es fenyforras nem villog, tehat egy ismert problemarol van szo
Esetemben pwm-es kijelzo elutt ulve 1-2 ora utan minden bajom van, pwm mentesnel egesz nap is ulhetek gep elott, semmi gond
Legegyszerubb telefon kamerajaval ellenorizni az adott eszkozt, egybol latszik a villogas es a merteke is -
forgonati
őstag
OLED monitorok? Jó vicc. Megnézném őket 1 év használat után...
-
tothl
addikt
Aha! eddig bele se gondoltam, de valszleg ezért szédülhettem és volt hányingerem most ősszel vagy két hónapig ha a telómra néztem, minden jel szerint agyrázkódásos állapotomban egy igen durva fej beütés miatt.
Szerencsére már elmúlt és boldogan használóm az S9+ -t, már nem hánynék ha ránézek, de simán el tudom képzelni, hogy valaki alapból is érzékeny rá, de szerintem a többség nem.
Érdekes módon az LG OLED TV -m nem váltott ki ilyesmit, de szerintem az nem használ PWM -et.
-
Chaser
legenda
samu telefonokra sokan panaszkodnak h villok a csoda amoled kijelző, tv-t csak multiban láttam, ott nem tűnt fel, de ha pwm-esek akkor biztos nem lesz oledem 2020-ban sem
szerk:
Narasim
az a pwm jelenség, akkor nem alaptalanul panaszkodnak rá, aki érzékeny rá fejfájás, szédülés, akár hányinger is lehet...gyönyörű, h ennyire nyomi megoldással tolja a samsung a telefonjait, ingyen se kellene ilyen kijelzővel, nem hogy még fizessek is érte, minden eszközöm pwm mentes, megoldható, persze ha a gyártó is akarja -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
#41354240 #22 üzenetére
Kíváncsi lennék, az ilyen emberek, mint Te hogyan élnek. Otthon ülsz a géped előtt, nyomogatod az F5-öt a címlapon, majd ha lesz egy OLED-es hír, akkor trollkodsz egyet, hogy beég vagy ez egy szemét? Komolyan, nagyon gáz amit csinálsz....és ez rendszeres. Ha bajok vannak az életeddel, azt nem itt kellene kitombolnod egy fórumban.
-
törölt tag
Előretör, mert mindenki tolja majd ezt a túlárazott szemetet. Divatos..
-
pedig biztos, hogy telóra gondolt(am) főleg. tv esetében nem tudom, hogy oldják meg, egyszer láttam egy lg oled tv-t, az nem vibrált.
kollégák mindig nyaggatnak valami telefonos problémával és az összes samsung telefon vibrál ha nincs max fényerőn. nekem ez nem megszokás kérdése, mert beszédülök. -
Gbi82
tag
Samsung Galaxy S8 kijelzője durvàn beégett, munkahelyi youtubeozástól. Megfogadtam ,higy Oled soha többet
-
Monitorok, notebookok? Mit szívtak ezek?
-
Joshi
titán
Kizárt hogy telóra gondolt. Nem is értem ezt miből gondolod. Nekem ~10 éve AMOLED kijelzős telóim voltak. Samsung Galaxy III, Oppo R7 Plus és most egy Samu J530. Én semmilyen vibrálást nem vettem észre. Soha.
Ellenben a Sony A1 tévémnél ha bekapcsolom a BFI-t, akkor az nagyon gáz. De a BFI az inkább a mozgásfelbontást és 24p filmeknél a juddert hivatott ellensúlyozni. De ugye a BFI-nek az a lényege, hogy teljesen fekete képkockákat szúr be a valós képkockák közé. Ez fényerő csökkenéssel jár, ami OLED-nél nagy hátrány. A PWM-et egyre inkább nélkülözik a monitor gyártók is. Sőt, attól lehet eladni egy monitort hogy PWM mentes. -
Ren Hoek
veterán
Szerintem a telefonra gondolt.
Ugyanis az AMOLED Samsung paneloknál úgy oldják meg a fényerőcsökkentést, hogy PWM-el szabályozzák le.
Az LG OLED-nél a teljes kijelző analóg feszvezérélt, ott megoldották a homogén feketéket pixelenként... viszont úgy látszik telefonkijelzőkben ez vagy drágább lenne, vagy nem lesz elég homogén a kijelző ha analóg módon vezérlik.
Igen kicsit tényleg kifolyik tőle eleinte az ember agya, mert vibrál 50% fényerő alatt... de aztán megszokható szerintem. Két hét után észre se veszem MI8-nál.
Viszont ez felveti bennem, hogy mi a fenéért nem tudnak az analóg vezérlés mellé beépíteni egy PWM-et is az LG Tv-kbe... akkor tökéletesen testreszabható "BFI" lenne.
-
-
Amúgy miből élnek ezek a piackutató cégek? Tényleg valaki csillió pénzeket fizet ki ezekért a hasraütök és rajzolok egy grafikont cégeknek? Miért? Hogyan? Mivanitten?
-
-
Úgy lennék TV-s piackutató. Ezeknek mostanában csak annyi a munkájuk, hogy nagyon várnak.
-
én akkor fogok csak oledre váltani, ha lesz belőle olyan verzió, ami nem vibrál úgy, hogy kifolyik az agyam tőle!
eddig még nem láttam ilyet. -
Nem tudom, mennyit szakítottak ezért a tanulmányért a piackutatók, de ezt a harmadából betippeltem volna nekik - és ugyanúgy be fog jönni. Az LCD-re ráuntak már a népek.
-
törölt tag
A beillesztett képnek hiányzik az alja.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A tévék, telefonok mögött beindulnak a tabletek, monitorok, notebookok is.
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Formula-1
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Telekom mobilszolgáltatások
- AliExpress tapasztalatok
- E-roller topik
- Androidos tablet topic
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest