Az OLED technológia durva előretörését várják a piackutatók

A tévék, telefonok mögött beindulnak a tabletek, monitorok, notebookok is.

A DSCC nevű piackutató szervezet közzétette az OLED kijelzőkkel kapcsolatos legfrissebb előrejelzését. Ebből kiderül, hogy az idei évben összesen 26,478 milliárd dollár, azaz  7576 milliárd forint értékben forgalmaztak ilyen típusú megjelenítőket, amelyek közül csak a telefonokba szánt panelek 22,483 milliárd dollárt (~6433 milliárd forint) tettek ki.


(forrás: Display Daily) [+]

A szervezet úgy véli, hogy két év múlva a piac 41,284 milliárd dollárosra (~11 813 milliárd forint) hízhat, méghozzá úgy, hogy a telefonok ebből 32,721 milliárdos, a tévék pedig mintegy 6 milliárdos szeletet hasítanak ki. A maradékon osztoznak a tabletek, okosórák, notebookok, monitorok, érintőképernyők, üzleti kijelzők, VR berendezések, valamint a járművekbe szánt megjelenítők. Tehát olyan termékcsaládok is masszívan megjelennek az OLED univerzumban, amelyek eddig nem, vagy csak nagyon kis mértékben, jelzésértékkel képviseltették magukat.

A DSCC szerint egyébként két év múlva megtorpan a növekedés üteme, de azért szemmel látható mértékben folytatódik tovább a bővülés.

Előzmények

Hirdetés