Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sNORh
addikt
jah mehetünk internetér Kanadába, aztmondják ott még van egy kis Internet
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
szki
őstag
OCZ gyártótól egyedül DDR3 ramom van csak. Azt tudja, amit kell egy AM3 lapban. De nem egy tuningbarát fajta. Bár egyszer megdöglött, de a gyártói élettartam gari ilyenkor kincs. Pár levél az RMA supporttal, és gond nélkül cserélték pár héten belül. (Szerencsére volt addig tartalék Kingmaxom)
Bánom, mert egy neves gyártó vonul ki a RAM piacról. Így várható, hogy újra felfele mennek a ram árak. Míg az SSD ezek szerint még mindig nem elég elterjedt.
Lehet most kellene bespájzolni DDR3 modulokból, és fél év múlva dupla áron adhatnánk el?[ Szerkesztve ]
-
Geri Bátyó
addikt
Én mindig úgy voltam az OCZ-vel, hogy azonos áron kaptam jobbat is, vagy ugyan azt a teljesítményt megkaptam olcsóbban. Korábban ez Corsair volt, most pedig Mushkin. ráadásul olvastam időnként negatív kritikát róluk, úgyhogy nem siratom meg őket.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Srodney
senior tag
érthető a váltás...de azért meg kell hagyni egész jó ramokat gyártottak és igen tetszetős hűtésekkel is felszereltek némelyiket,kár hogy az elit kategoriába nem hagytak termékeket,az biztos jövedelmező lett volna...
-
Seikai
aktív tag
Nekem volt goldom, opsidianom, meg raper-emem (tudom reaper de ez viccesebb) és egyik sem volt hajlandó a gyári beállítások mellett menni több alaplapban is így maradtam a corsairnál
[ Szerkesztve ]
Cooler Master HAF XM, Asrock Z87 Extreme4, i7-4790K @ 4.6Ghz, Corsair Vengeance LP 16GB 1600 DDR3, Gigabyte GTX 980Ti G1, Corsair RM 850W, Crucial C4 250GB SSD, 2TB WD Green, Logitech G35, G15, Roccat Kone, Win8 64, ASUS VG278HE
-
nednez
tag
kár nekem eddig nem volt gondom velük ...
-
pottyantós
aktív tag
kár... Mai napig ocz-t használok, és nem nagyon hagyott eddig cserben!
!!!!Més que un Club Barcelona!!!
-
Archer
őstag
Nem csodálom, hogy kiszállnak, néhány hónapja még majdnem duplájába kerültek a DDR3 memóriák mint most. Mi indokolja az ekkora mértékű árcsökkenést?
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
törölt tag
RAM-ok esetén a chip csak egy dolog. A másik a PCB, ami legalább annyira befolyásolja az adott modul stabilitását, tuningpotenciálját.
Emellett egy rosszul felprogramozott SPD már alap órajeleken is instabil működést okozhat.
Az OCZ-nek az utóbbi időben mind a két területen akadtak problémái, amihez jöttek pluszba a kompatibilitási problémák. Mindenféle idióta hűtők fejlesztgetése helyett a PCB-re kellett volna nagyobb hangsúlyt fektetniük, és a rendes specifikációkra.
-
mrhitoshi
veterán
Mi van most a vállalatokkal ? vagy bezárják őket, vagy lemond a vezérigazgató. Mi lesz itt 2011-ben ?
PS4
-
Daniford
tag
Nagyon kár értük!
OCZ ramok repesztenek a gépemben és ennél jobb ramom nem volt még soha!
Sebaj most az SSD jött divatba ezt kell árulni! -
maláj
addikt
kár értük ...
-
kenwood3
addikt
A ddr2-es korszakba nagyon mentek az tény szerettem is volna belőlük , de így már nem lesz tőlük semmilyen ramom az biztos ! Kár értük !
Mi az az ekezet dragasag??
-
félisten
Hánemtudom, nekem volt pár OCZ ramom(3-4), mind jól ment, egyik se halt meg.
Most is az van.Használtan egyik szettet sem volt nehéz eladni, sztem egy elfogadott "jó" márka.
Amikor gondom volt, írtam a supportnak 2 levél után cserélték volna a terméket.Sztem kár értük.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
stargazerhu
aktív tag
Ja persze, annyira támogatjaa termékeit, hogy nekem 1 hónapja szart be egy 2x1GB-os kittem egyik darabja, amit persze az Aqua nem tudott kicserélni azóta sem hasonlóra, és már nem is lesz kis hazánkban. De készségesen elsőre felajánlották, hogy Kingmaxra lecserélik. És most talán egy hónap után vmi gyengébb minőségűre nagy kegyesen lecserélik...az, hogy közben a gép meg állna, ha rajtuk múlna...az már más kérdés....
Aqua is a shit... -
Sicilian
addikt
R.I.P
nothing is true everything is permitted..
-
JanR
addikt
Nekem DDR3-as memoriam volt az elso OCZ-m, nem sokaig birta. A DDR2-t sokan dicsertek.
Nem tudom azt mondani, hogy sajnalom, mert nalam az OCZ nagyon leszerepelt es valamilyen szinten en markahivo vagyok. Amugy sem terveztem volna semmilyen OCZ termek vasarlasat. -
veterán
Hát nagyon sajnálom öket,remélem a nem lesz követöje,és a többiek maradnak
duree54
-
ftc
nagyúr
Elkezdenek kihullani a kicsik... Amíg az egekben voltak a memória árak addig jó volt mindenkinek minden.. Aki kibírja az újra meglovagolhatja a DDR4-s ramokkal az árnövekedési hullámot.
-
Zanik
addikt
Amilyen jó volt a OCZ DDR2-ben, annyira szidták itt a fórumon a DDR3-as ramjaikat. Változnak az idők, szinte minden szegmensben vannak tündöklő, majd elbukó, hullámzó minőségű és évekig helytálló márkák/gyártók, ez alól a memóriák piaca sem kivétel.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Tomcat
őstag
Még jó hogy egy darab OCZ cuccom sincs ami garis és használatban van. Így engem nem érint az esetleges garacia probléma. Mondjuk az tény hogy nem is terveztem mostanában OCZ RAM-ok vásárlását.
Egyébként kár értük mert úgy olvastam hogy sokan meg voltak velük elégedve.Tomcat
-
CsendesMark
aktív tag
nagy veszteség
Az ár per érték arány a vesztesek mentsvára :D
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Úgy érzem az elkövetkezendő időszakban nem ez lesz az egyetlen ilyen hír...
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
P00By
nagyúr
Szomorú hír.
-
.mf
veterán
"A 2011-es pénzügyi év harmadik negyedévében a vállalat 53,2 millió dolláros bevételre tett szert, amiből 41,5 millió az SSD-knek volt köszönhető. Fontos megjegyezni, hogy a 11,7 millió dolláros eltérés nem csak a memóriákból származik, ugyanis az OCZ tápegységek, hűtési megoldások illetve perifériák forgalmazásával is foglalkozik."
Tehát az SSD üzletágban még elég vastag profit van, bőven tudnának lejjebb menni az árakkal, csak nem akarnak
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Devid_81
félisten
Az a fura, hogy ezelőtt pár hónappal még iszonyat ram árak voltak, akkor volt profit bőven, az a pénz mind oda van?
Jó tudom nem ketten dolgoznak ilyen helyen, meg fejlesztésbe is ölnek rengeteget.
Sajnálom azért, hogy kiszállnak....
-
Zsigi72
aktív tag
2008 végén elég rendesen bezuhantak a memóriaárak, már előállítási költségen vagy inkább alatta kereskedtek velük. Most 2 év után megismétlődni látszik a dolog. Talán nem véletlenül ugranak ki belőle. Inkább olyan szegmenssel foglalkoznak, ami profitot is termel.
-
LackoMester
addikt
válasz AssAssynn #12 üzenetére
Volt egy Giga X48TDQ6 ( DDR3 ) deszkám, aminek egyetlen hibája, h. egy picit túlfeszes volt, na igen ezt az OCZ memók nagyon nemszerették, amire erre rájöttem elsütöttem 2 szettet, persze gari alatt volt, de akkor is. Nem egyedi eset volt, a neten elég sok ilyen problémával találkoztam.
Mérgemben vettem bele, próbára 2x1Gb Corsair-t, na ezek már tökéletesen működtek, egyből kiegészítettem 4GB. Valószinűleg még most is mennek a srácnál, akinek késöbb eladtam.
Kellemetlen tapasztalatok ellenére sajnálom ,h. kivonul a memó piacról.ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
sz.j
nagyúr
Kár érte ....
Sajnos itt is érvényesül a minnél nagyobb profil hajszolása...Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Entryy
aktív tag
Egyszer azt mondjátok,h az OCZ nem lehet jó,mert nem ő gyártja a chipeket, csak vásárolja őket.
Máskor szar az OCZ,mert mennyi probléma van velük,mert behalnak mindig.Ez a kettő nem nagyon jön össze. Nem hinném,h rosszabb az OCZ statisztikája,mint bármely más gyártóé.
Nekem ez a 3. OCZ szettem és még soha nem volt problémám, se ezzel se más gyártók memóival. Ez a legstabilabb/megbízhatóbb hardware. Szvsz!
(#14) FeRRaR1: Még lehet! hardverapró és pl az enyém
[ Szerkesztve ]
http://www.adrenalinbase.com/index.php?L=fr&T=videos# -- The need4speed " The art of flight "
-
FeRRaR1
őstag
Akkor a következő memóriám már nem OCZ Reaper lesz
-
nbg
senior tag
Sajnalom, kar ertuk. Par eve mar OCZ modulok vannak minden gepemben, es tokeletesen mokudnek, csak jo tapasztalatom volt veluk...
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
-
AssAssynn
őstag
válasz LackoMester #10 üzenetére
Na ja. Nekem is szemet szúrt már az első mondat.
"...kiváló minőségű OCZ memóriák..."
Havernak is behaltak a másfél hónapos memóriái...
(Tudom, hogy van garancia, de akkor is.)"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
fagy53
nagyúr
Nagyon helyes, hogy több figyelmet fordítanak az SSD-re, mert nekik nagy szükségük van erre..! Az állandó firmware frissítések és a többi gyártóhoz képest több garanciális panasz, a fórumokon olvasható meghibásodások, problémák úgy látszik felnyitotta az OCZ szemét, nem elég csak a marketing oltárán áldozni, hanem olyan termékkel kell megjelenni a piacon ami a gyakorlatban, hosszútávon is megállja a helyét.
A fentiek miatt most nem vennék OCZ SSD-t, de szorítok nekik, hogy sikerüljön a minőségbeli felzárkózás és innováció, így talán gyorsabban csökkenek az árak ebben a piaci szegmensben is , nemcsak a memóriáknál.[ Szerkesztve ]
-
LackoMester
addikt
Kár értük.
Nekem igazából csak rossz tapasztalatom volt a márkával , ahány OCZ memóm volt,nagyon hamar elsültek, csak szívtam velükott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
osztraksajt
őstag
Azért azt tegyük hozzá, hogy az OCZ nem nagyon gyártott memória IC-t eddig sem, szóval eddig is csak vásárolta. Nyilván minden versenyelőnye elolvad azzal, hogy egyre kevesebb helyről tud vásárolni, ezáltal rosszabb az alkupocíciója, illetve a tömeggyártók egyféle IC-ből gyártanak, azt meg bordával gaming, hiper, turbó és egyéb matricákkal egyre nehezebb volumenben eladni, mikor ugyanannyit tudnak mint mellette az ugyan olyan IC-vel szerelt mezitlábas olcsó ramok.
Az SSD-knél viszont igényes supporttal, jól megírt/karbantartott firmware-el lehet vásárlóbázist építeni, ki lehet tűnni a tömegből, mégha ugyanarra a sandforce vezérlőre és samsung MLC ic-re épít mint a 10 másik gyártó.
[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
ilyenkor mi lesz a garis ramokkal? cserélni se tudják egy idő után ha már elfogy a raktárból
-
mg105
senior tag
kár értük, de így talán olcsóbbak lesznek az ssdik.
-
Televan74
nagyúr
Zsírosabb falat az SSD mint a memória biznisz, megértem őket.
[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
szaszabee
aktív tag
És még azt mondják hogy azért drága az ssd mert kevesen veszik
-
bitblueduck
senior tag
A DRAM árak nagyon alacsony szinten tanyáznak, ami semmiképpen sem előnyös a haszon szempontjából.
Az jo, ha olcso, az nem ha csokken a verseny. Vasarlok szempontjabol az a jo, ha megel a ceg, de nem tul viganAn open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
Angel1981
veterán
Azt tudtam, hogy a DRAM-ok most viszonylag olcsók, de igencsak meglepett a hír!
Patinás márka! -
Tutu7030
veterán
"A 2011-es pénzügyi év harmadik negyedévében a vállalat 53,2 millió dolláros bevételre tett szert, amiből 41,5 millió az SSD-knek volt köszönhető. "
Nem 2010?LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One mobilszolgáltatások
- Milyen széket vegyek?
- Asztalos klub
- iPhone topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI alaplap
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Kingston Fury Renegade 2x8 GB RAM DDR4 3600MHz - garanciás, ingyen szállítás
- KINGSTON FURY BEAST - 32 GB (2X16) Kit. DDR5 5200 MHz AMD EXPO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest