- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Van eltérés a két gyártó mentalitása/megoldásai között, egyiket sem nevezném 100%-os nak
Egyik a gyorsan kirakja a képet de kicsit darabos, másiknak meg több idő kell a kép összerakásához, de simább a futás...
Nekem mindkettő megoldás kompromisszumos, nem is merem ajánlani egyiket sem
A viccet félretéve(nem az), ha ilyen ára van a +60% FPS-nek akkor inkább nem kell a 2 GPU egy nyákon. Nem tudnám elviselni ha e miatt kellene köröket róni a gariztatással.(Mo.-n sanszos)
-
zoltanz
nagyúr
Amit láttam tesztekben az újabb játékokon (amik tetszenek is) kicsit jobban teljesít az AMD. Mondjuk az NV -nél meg ott a Cuda.
-
NOD
senior tag
válasz
cyberkind #268 üzenetére
A hawk-nál viszont tudsz külön mem feszt, gpu feszt adni illetve elvileg van rajta vrm borda is.
DirectCuII meg elvileg 560-asnál (ott csak 2 slotos az egész kártya) elég hangos, ahogy az 570-nél is (80mm-es venti van rajta és pörög mint az állat) míg az 580-nál már 100mm-es venti van rajta. 570 DirectCuII-öt akartam én is eredetileg mert tesztek alapján halk volt és hüvös de ahogy beüzemeltem (mondjuk volt vele bios gebasz is szal alapból gariba ment volna vissza) de a venti már 45-50%-on hangos volt (2000 rpm körul) és igy tudta tartani a 64-66 fokot amit most a phantommal 54%-os ventivel tartok de ez itt 1700 rpm körul van és egyáltalán nem hallom ki a házból. Szal 64-66 fok volt a két kártya a a DirectCuII hangosabb volt.
580-nál már 10-es ventik vannak rajta (pedig elvileg az 570-580 mérete megegyezik...) és azok kisebb fordulaton mennek. Érthetetlen. -
NOD
senior tag
válasz
cyberkind #266 üzenetére
Hát.... 560 esetében nem vagyok túl tájékozott.
Phantom nálam 570-nél nagyon bevált , paráztam a 3 venti miatt de szerencsére kb annyira hangos mint a 470 amp-om (60% körul jön meg a hangja, akkor lehet kihallani a házamból, ez kb 2000 rpm-nél van). Mivel az 560 phantomon csak 2 venti van igy gondolom hogy még halkabb. Twin Frozer sem rossz de egyszerre itt sem megy az hogy halkabb mint a ref és egyben hüvősebb is...
Meg sokan összetévesztik ám ezt a Hawk szériával. Itt nincs ám se vrm hütés vagy bármilyen mem, gpu. pll külön fesz állítás, vagy extrém tuning a gpu válogatás miatt. Csak rávágnak a ref 560-ra egy Twin hütést azt annyi....(haver 560-ja max ref bios által engedett feszen nem is megy 1000-et sem, a gpu terén)
Phantomnál meg lehet gond a 2,5 slotos kártya. Nekem mondjuk ez nem volt gond, ez is meg az elözö 2 kártyám is 2.5-3 slotos volt.Meg hát én ugy vagyok vele hogy ha veszel egy nem ref hütéses kártyát aminél a meleg nagy része a házban marad akkor minimum legyen 10-15 fok elönye a refhez képest (mert ha van 5 fok elönye az semmit nem ér mivel az alaplapod vagy a cpu-d hömérséklete emelkedni fok a bent rekedt meleg miatt.)
-
NOD
senior tag
válasz
cyberkind #258 üzenetére
Mert lesporolják az összesröl a hutést.
Haveromnak Msi Twin Frozer 560-ja van. Nincs rajta egyáltalán vrm hütés...
Ezért nézem én meg mindig ha nem ref hütéses karit veszek hogy van e rajta vrm hutés.(#259) Abu85 : Legujabb Furmark max-on , post fx, xtreme burn stb...
Csakhogy ezek az eredmények irrelevánsak mivel nem a furmark-al játszunk... -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez alapvetően körülményfüggő. Ők ezt mérték. Nem hiszem, hogy bármi gond lenne belőle. Elég jól bírják már a minőségibb PCB-k.
Ha valakit ez tart vissza a GTX 590 vásárlásától, akkor az ne gondolkodjon, mert ez nem számottevő szempont. Ezeket a holmikat sokkal jobban megnyüstölték a gyártói tesztek alatt.
-
NOD
senior tag
LINK
Ez a probléma és ez az elsö oldal amit valaki linkelt. Azt értem hogy az 590-en van egy olyan pont (valszeg a vrm) ami 111 fokos, de hogy jött ki nekik a gpu hő 96-ra? Vagy a 6970-nél hogy jött ki 92?
Na meg az alaplapi hömérséklet is érdekes.
Na min1 nekem ez lezárt ügy. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Olyan eszközökkel, amiket ők használnak nem nehéz villogni.
(#255) NOD: Pedig nem ritkán előfordul. A tápáramkör sokszor forróbb, mint a GPU. De nem hiszem, hogy ennek jelentősége lenne. A terméket kiadás előtt tesztelték, így nyilván sanszos, hogy az ilyen igénybevételekre fel van készítve.
-
NOD
senior tag
Tegyük tisztába az egészet. Nekem a gondom az volt hogy olyan hőképet linkeltetek ahol az egész PCB (nyák) 80 fok vagy afelett volt illetve volt olyan ahol a gpu 100+ fokos volt.
Az teljesen más dolog hogy a vrm például az 5970 esetében nagyon melegszik (ez megszokott dolok föleg a furmark közben) de a vrm kis terulet igy nem is füti nagyon fel a nyákot.
GPU meg nem hiszem hogy bármelyik kártyán is hüvösebb lenne (max idle és alacsony szobahővel, baromi jú hutéssel) mint a PCB.Nem értem hogy hogy mérhetnek 100+ fokos gpu hömérsékletet amikor sehol máshol nem mérték ezt szenzorral. Alapból a védelem is a szenzornak az infojára hagyatkozik igy nem hinném hogy tévedhetne 10-20 fokot.....
Amit most linkeltél az megint más. Persze hogy van egy pont ahol 110 fokos is lehet de az nem a gpu hanem a vrm...
-
NOD
senior tag
Furmark-al tesztelték itt és 90 fokos lett. Amit ti linkeltetek ott 100+ volt a gpu illetve az egész PCB vagy 80+.
- a GPU simán lehet hidegebb, mint a kártya burkolata (főleg hátlapja), hiszen a hűtés célja elsősorban az, hogy a GPU-ról (és a VRM-ről) vezesse el a hőt. Ezt én életembe nem láttam/tapasztaltam még. -
XoZ
aktív tag
A hardware.fr legjobb tudomásom szerint egy megbízható, komoly oldal. A hőmérséklet mérési módszerükről itt lehet olvasni: [link]. A lényege a dolognak, hogy ők nem a kártyákba épített szenzorok értékeit veszik figyelembe, hanem hőkamerás képeket készítenek ezzel az eszközzel: Fluke Ti25. A kártyák szenzora számos okból nem tekinthető pontosnak:
- eleve csak egy bizonyos pontban mér a GPU-n belül, és a GPU különböző egységei a terhelés jellegétől is függően eléggé eltérő hőmérsékletűek lehetnek (lásd ATI kártyák MEMIO, DISPIO, shadercore hőmérsékletei, amelyek között akár 10-20 fok különbség is lehet)
- a GPU simán lehet hidegebb, mint a kártya burkolata (főleg hátlapja), hiszen a hűtés célja elsősorban az, hogy a GPU-ról (és a VRM-ről) vezesse el a hőt
- a szenzorok nem tekinthetők pontosnak, ráadásul befolyásolni lehet az általuk adott értékeket az elhelyezéssel (lásd első pont), illetve a kalibrálással (nem csodálkoznék azon, hogy ha a marketingesek leszólnának néha a mérnököknek, hogy a szenzor lehetőleg alacsonyabb értéket mutasson terhelés alatt x kártyánál, mint a konkurens y terméknél)
- azonos fogyasztású kártyák az energiamegmaradás törvénye miatt azonos mennyiségű hőt termelnek, azért hidegebb csak akkor lehet az egyik kártya, ha a hűtésnek nagyobb mennyiségű hőt sikerül róla eltávolítania
Egyébként szerintem annyira nem kell félni ezektől a hőmérsékletektől, itt látható jónéhány kártya eredménye, egyik sem hideg: [link] (a single kártyák között csúcstartó a passzív hűtéses 3450)
Más oldalak is mérnek hőkamerával, ilyen pl. a HT4U, náluk is vannak 100 fok körüli pontok a GTX590 nyákján: [link]. ATI HD5970-nél 128 fokot is mértek: [link]. -
NOD
senior tag
Idle 57 Load 97....
Nyitott oldallal.... érdekes....
5970-nél is érdekes a hömérséklet, és az 5870-nél is. Hagyjuk ezt...Nekem az a problémám ezzel az oldallal/ meg a másikkal hogy sehol máshol nem látsz ilyen hőmérsékleteket. És nem csak az 590re értem ezt hanem az amd kártyákra is.
-
Az ellátás korlátozott lesz?Hát ennek ellenére nem fogok rohanni érte,nagyon sok pénz ez egy VGA kártyáért,de ha vennék ilyet akkor is inkább a 6990
-
NOD
senior tag
Lejárt a szerk idö.
Megnéztem megint a tesztet, az infra alapján az egész alaplap 45-50 fokos? Az alaplaptól 1cmre a ház meg 25-30?
Minden kártya : 570/580 - 6970/6990/5970 90+ fok terhelésnél? Melyik univerzumban?
Szerintem beszínezték randomra a képet. Nem tudom mivel terhelték, nem tudok franciául de még furmark-al full atom maxon sem lenne ilyen......(#247) Pug : Erre nem mondok semmit. Hogy lehetne ilyet elérni majdnem az egész hátoldalán???
Minden kártyámnál eddig minimum 20 fokkal volt hüvősebb a PCB mint a gpu.
A vrm hőfok meg irreleváns mivel az nem füti fel az egészet annyira.Ne ennek az oldalnak az eredményeivel dobálózzatok....
Nekem 470 GTX-el atom tuningot a PCB nem megy 55 fok fölé.... (75 fok közben a gpu).
570-nél szintén ez a helyzet viszont itt nincs szenzor igy kézzel megnézve forró de ez sincs több mint 60 fok..... -
Pug
veterán
-
-vitya-
őstag
Hello Mozsa!
Én értem, hogy Abu-t akartad megcáfolni a steam-es statisztikákkal, de ez nem jön össze. Gondolom nem néztél utána a dolognak rendesen, mert akkor csendben maradtál volna. A mellékelt képen látható a steam-es dx11 kártyák statisztikája, nekünk most csak ez számít. Ezeket vették az utóbbi időben.
A többi, régebbi kártya itt most abszolút nem releváns.
-
NOD
senior tag
Én ezért nem értem egyáltalán minek ilyen 2 gpu-s vackokat. Ha 10 millából kellene gépet összeállítanom, akkor se 2db 590-et vagy 2db 6990-et raknék a gépbe hanem 4db 580at/6970et. (hang, hőmérséklet, tuning, szempontjából sem elönyös a dupla gpu egy nyákon)
2 dolgot tudok elképzelni ahol van értelme a dolognak : ha csak egy PCI-E slot helyed maradt/van a gépben de mégis két kártyát akarsz/ illetve ha a dupla gpu-s kártya kicsit olcsóbb mint a 2db külön (az 590 190-kért elég jó áron van mivel a 2db 580-as lenne 240, viszont a 6990 már egy árban van a 6970 cf-el)Mondjuk egy vízhütéses 590/6990 már elég jó középút.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Figyelj az tény, hogy az MSAA egy nagyon jó technika, és más megoldás nem biztos, hogy ilyen sebesség mellett ilyen jól helytáll, de jelenleg ott tartunk, hogy az MSAA nem működik. Innentől kezdve lehet akármilyen jó technika, ha a mintavételezés eredménye a végső képkockán nem jelenik meg, vagy hibákat generál.
Igen. A Battleforge esetében az AA a hunyó. Itt van AA off és AA on eredmény. Az AMD 8xAA-hoz MSAA-t, míg az NV CSAA-t használ. Előbbi nyolc teljes mintát jelent, míg az utóbbi négy minta négy fedettségvizsgálattal. Le akartuk venni az MSAA-t 4x-re, de az sem ad változást, mert az NV oda is a CSAA-t használja. A 4xMSAA meg 8xCSAA összevetése meg ott probléma, hogy ilyenkor az AMD kártyája dolgozik kevesebbet. Itt már nem lehet face to face összevetést csinálni. Valamelyik beállítás mellett az egyik gyártó karija többet fog dolgozni. Mi úgy döntöttünk, hogy ez a teher legyen a Radeonon. Ennek az az oka, hogy a fedettségvizsgálat alig lassabb a mintavételnél, így ebből maximum 4-5%-ot profitál a GeForce. A 4xMSAA és 8xCSAA összevetése esetén a Radeon 10%-ot is profitálna. Lényegében a kisebbik rosszt választottuk, hogy az eredmények legyenek közelebb a hiteleshez.
-
TTomax
félisten
Én még mindig nem vagyok meggyőzve arról hogy a többi megoldás gyorsabb...apropó,tudnál magyarázatot adni a radeonok Battleforge alatti jellemzően gyenge teljesítményére?
(#239) NOD
Ez azért van mert nem lineáris... 20-23,6 már dupla de ha 40 akkor a dupla valahol 50 körül lesz (ez most hasra ütés nem belekötni a számokba csak a nagyságrend érzékeltetésre használtam). -
MongolZ
addikt
Alapvetően egyetértünk, nincs vita.
A füstölést csak azért hoztam föl, mert egy beépített védelem nem működik. Ilyen kártyát azért nem mindenki vesz, és lássuk be: a tulajdonosok jó része húzni fogja (de legalábbis jóval nagyobb hányada, mint aki 460-at, stb. vesz). Ha úgy vesszük, a tuning mostanra "szolgáltatás" lett. Minden teszt végén ott a tuning, akármilyen kártyáról van szó. Remélem inkább szoftveres a hiba, mint hardveres, de valamiért nagyon úgy tűnik, hogy mégis a rosszabbik eset áll fenn... -
Abu85
HÁZIGAZDA
[link] - na már csak ez hiányzott.
-
TTomax
félisten
Igen abban egyetértünk hogy mindkét megoldás a mi tűréshatárunkon túl van ,kb ha feláron adnák akkor se vennénk.
Rosszul méred fel,ha azt gondolod hogy a jövőállóság záloga,a 8xAA alatti teljesítmény.Az egész AA ugy ahogy van elavult,nem véletlen zabál ennyit.Igyekeznek is kiváltani mindenfélével kár hogy ehhez az API nem partner... (hajrá MS)...
Olyan nüansznyi különbségekről beszélsz amit te gyakorlatilag fraps nélkül nem veszel észre, amíg mindkét kártyán be tudod állítani ugyanazt a részletességet és felbontást addig nincs miről beszélni hogy melyik a gyorsabb...a játékok válogatása meg örökzöld kérdés,az is már baj ha válogatni kell...bár mondok neked egy játékot ahol már biztos nem lesz változás CoD4 ott meg lehet nézni,bár ez is csak egy példa...
Ez az elfüstölés meg túl van lihegve kissé,vörös posztóként rázzátok itt.Azt viszont elfelejtitek megemlíteni,hogy massziv vcore emeléssel született,ami megint minden csak nem rendeltetésszerű használat,nem tudom milyen védelemre lenne szükség ahhoz amit nem is szabadna piszkálni, főleg nem egy 500W-os kazánon...
(#231) Abu85
Pfuu gondolom hatalmas nagy hackelés kell hozzá.. egy .inf-et kell bemásolni a kicsomagolt könyvtárba,de csak azért,hogy elinduljon a telepítés...Azért mielött még a crytek-et is lehuzzátok a wc-n azért érdemes elgondolkodni azon,hogy miért van az hogy a szerintetek hibás játékban profilból lehet lőni AFR-t
Meg azon is hogy hol a hotfix driver,ha már nV-re van megoldás...
-
NOD
senior tag
Valamikor erröl volt is szó hogy 3.6dB plusz az már dupla hangerő (ha jól emlékszem a számra, de tuti hogy 3-4 között van).
(#206) Pug : Azt a tesztet nem mondanám még jónak sem. Hogy lenne az egész PCB 90 fokos vagy nagyobb?
Max a gpu lehetne.....
Jó hogy nem azt irják hogy az egész PCB 140 fokos.....
Sehol máshol nincsen szó ilyen hőmérsékletekröl (értem ez alatt a nagyobb tesztelö oldalakat pl : tech, guru, legion stb). -
Abu85
HÁZIGAZDA
-
TTomax
félisten
válasz
Whit3Rav3n #225 üzenetére
Ha megy 590-el az sli akkor az 580SLi is menni fog...az 570 SLI meg megy (egyébként majd ezt ne felejtsd el megemlíteni akkor sem amikor több kártyás rendszert ajánlasz,hogy az milyen jó,mindent tönkrever.Tökmindegy hogy CF vagy SLi,elég egy ilyen hiba,hogy ez most a crytek hibája vagy másé az is lényegtelen.Az ilyenek miatt sosem lesz egyenértékű a szememben egy egy magos megoldással!)...kiemelnéd hol írtam hogy az NV megoldása gyorsabb?Még mindig azt mondom hogy egyforma kártyák egyforma áron,és egyik gyártó sem mondhatja el magáról,hogy az övé a "leggyorsabb vga" cim,de ha te szavakat adsz a számba és
-
MongolZ
addikt
Akkor idéznék magamtól, jó? "Így igaz, szerintem már teljesen mindegy, hogy 48 vagy 53 dB, mindkettő az én tűréshatáromon túl van. Tudom én, hogy logaritmikus skála, de szvsz ilyen számok mellett teljesen mindegy."
Ahogy te is írtad: "vannak igényeim a müködéssel kapcsolatban... pl ezért nem veszek se 590-et se 6990-et...a süvitö venti,és a ház oldaláról pergő festés"
Most akkor azt hiszem, mégis egyetértünk.
Értem én, hogy 1920-ban te nem akarsz 8xAA-t, de akkor: 1.) Rosszul mérted föl az igényeket, mert ehhez egyáltalán nincs szükség 580-ra 2.) Ha mégse mérted föl rosszul, hanem hosszútávra tervezel, akkor viszont szükség lesz a 8xAA-ra, már csak azért is, mert nőnek a felbontások / játékok számítási igénye.
Rossz kifogás, hogy 2-3 játékban nem megy a CF? Miért? Ezektől a játékoktól eltekintve a 6990 gyorsabb, mint az 590. CF profil vagy lesz, vagy nem. Tévedés azt hinni, hogy mindenhova van az 590-nek is SLI proflja. Ha elkészül (ha elkészül) a CF profil, akkor változik a sorrend, és a 6990 végleg gyorsabb lesz az 590-nél? Ha mások lettek volna a beválogatott játékok, akkor más lenne a sorrend? Ha csupa olyan játék lett volna a tesztben, ahol az SLI / CF normálisan megy, akkor mi lenne a sorrend?
Ez az elfüstöléses téma meg csúcs. Mekkora felhördülés volt (kevésbé tájékozottak / keveset látottak körében), amikor kiderült, hogy az egyik gyártó az 5770(?) tápcsatiját reszeltette a dolgozókkal. Hát ez sokkal kínosabb, mert egy védelem nem működik. 2011-et írunk. Már ciki, ha elfüstöl egy kártya. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Whit3Rav3n #227 üzenetére
Igen azt írták, hogy a tesztelés alatt ezért nem vették észre. Mondjuk a multi demó minden multi-gpuval nagyon jól ment, szóval nem értem, miért kellett belenyúlni a kódba. Az ilyen utólagos módosítás mindig veszélyes a kevés tesztelési lehetőség miatt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ugyanaz a gond van SLI és CF mellett is. [link] Ez egy SLI-s videó, de ugyanilyen a CF. Délutánra lesz egy hír a gamepodon, hogy miképpen lehet elhárítani, de egyelőre ezek nem hivatalos javítások. Az majd csak az 1.2-es patchben lesz. A Crytek már visszaírt, hogy csinálják a javítást, hamarosan kész lesz.
-
Whit3Rav3n
senior tag
Ugyan megy az SLI az GTX 590-el Crysisban, de 2 db GTX 580-al nem szóval az Nvidiánál is vannak gondok. De mondjuk ez a példa azért elég gyenge példa lévén hogy a crytek is elismerte hogy nem jó a multigpu támogatása a Crysis 2-nek és patch-ben javítani fogják. Szóval nem arról van szó hogy tökéletes játék csak az amd nem képes CF profilt csinálni mert már van CF profil a Crysis 2-höz. Meg akárhogy is alacsonyabb felbontásban mint 1920 sem lassabb az AMD kártya szóval igazán nem nevezheted gyorsabbnak az NV kártyát csak azért mert NV rulez és ha ugyanolyan gyorsak akkor az NV nyer.
-
TTomax
félisten
A crysis2-ben ugy látom az AFR gond csak CF-el van,de javíts ki ha tévedek,ebben azért nem vagyok biztos bár Tirexi 570SLi-je állitólag 100%-on teker...
A hozzászólásod második felét nem értem,vagy azt gondolod azért vettem GTX580-at mert mindent 8XAA-val akarok tolni 1920-ban?Hát nem...szerettem volna spórolni,de vannak igényeim a müködéssel kapcsolatban... pl ezért nem veszek se 590-et se 6990-et...a süvitö venti,és a ház oldaláról pergő festés fontosabb mint a 8xAA amit nem látni... ha a ref 6970-re jobb hütés került volna akkor most az lenne... -
Pug
veterán
Már mintt arra vonatkozott, hogy én hol állítottam, azt, hogy akármelyik kártya előrébb lenne teljesítményben a másikhoz képest?
Az meg elvitathatatlan ténym hogy Crysis 2-ben még AFR gondok vannakahh,igen... 2560X-ben 8XAA-val... ez már csak játék a betűkkel,mert aki észreveszi 8XAA meg a 4XAA között a különbséget játék közben az mindent csinál csak nem játszik... 4XAA-n meg a GTX a jobb... akkor?
Ez annak a szájából aki eléggé top vga orientált, hát kicsit furán hangzik
-
TTomax
félisten
Most úgy teszel mint aki nem látta a teszteket?Az milyen érv,hogy a HD6990 itt-ott csak azért lassabb mert nem ment a CF rendesen de az SLI igen?
El lehet fogadni az áruk is mega teljesitményük is azonos amig 5%-on belül van addig nincs miröl beszélni,mert te azt észre nem veszed.Kiemelt példákat lehet hozni mindkét oldalon,de semmi értelme,tehát azt sem lehet kijelenteni hogy a HD6990 vagy a GTX590 a leggyorsabb vga.Látom dB-re nincs válasz,pedig bizony 5dB elég sokat jelent,bár az sem mindegy 20- 25 vagy 40-45....
(#220) Whit3Rav3n
ahh,igen... 2560X-ben 8XAA-val... ez már csak játék a betűkkel,mert aki észreveszi 8XAA meg a 4XAA között a különbséget játék közben az mindent csinál csak nem játszik... 4XAA-n meg a GTX a jobb... akkor?
(#222) Pug
Te szóltál bele,gondolom elolvastad mire reagáltam...erre reagáltam,kiemelném..."Részemről az AMD megtartotta a leggyorsabb VGA címet."
-
cyberkind
félisten
válasz
Runner_fxr #210 üzenetére
Én nem szednék szét garanciás, és még friss, meleg, ropogós kártyát !
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Runner_fxr #209 üzenetére
A Battlefield 3 az beteg dolgokat használ. Innováció. Nincs rá jobb szó. Lassan kijelenthetjük, hogy Repi az új Carmack.
-
-
A Crysis 2 grafikától annyira nem ájultam el. Semmi olyan amit már ne láthattunk volna eddig is. Battlefield 3 szarrá veri a crysis 2-t, grafban biztos.
-
Pug
veterán
És annak az 5 dB-nek meg is van az ára...(#170) XoZ
amúgy ez tényleg nem annyira érzékelhető difi, mintha 22dB vs 27dB lenne, szerintem MongolZ arra gondolhatott, hogy mind 2 kártya hangos... -
válasz
antikomcsi #203 üzenetére
Legalább.
-
-
paprika
aktív tag
Itt a válasz az elpukkanásra [link]
-
MongolZ
addikt
Szvsz (TPU teszt alapján): Az érdekes felbontásokon (1920, 2560) csak azért jön ki egálra az eredmény, mert van 2-3 játék, ahol a CF nem működik, csak az SLI, egyébként a 6990 előrébb lenne néhány százalékkal. Fogyasztásban több (+50W), hangban minimálisan halkabb (53dB és 48dB között azért nincs hatalmas különbség...). Az elfüstölés nem túl bíztató, hiába OC-nál jött ki, a mostani kártyáknál nem illik ilyen hibáknak előfordulniuk. Ráadásul iszonyat instabil is (OC mellett), a tesztben leírták, hogy rengetegszer indult újra a gép, mire értékelhető eredményt kaptak.
Részemről az AMD megtartotta a leggyorsabb VGA címet.Érdekes: a 6990-nél mennyien mondták, hogy a hő fele a házba megy, milyen megoldás ez??? Most nem szól emiatt senki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A GeForce GTX 590 a közvetlen konkurenshez hasonlóan két GPU erejét egyesíti.
- Házimozi belépő szinten
- Fűnyíró topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Motoros topic
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- További aktív témák...
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X OC Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- EVGA GeForce RTX 2060 SC GAMING 6GB OC!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Mini ITX OC GPU
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Új FULL HD webkamera + Számla
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest