- Milyen egeret válasszak?
- Steam Deck
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Akciókamerák
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
snake1977
őstag
válasz
fatpingvin #194 üzenetére
Ez pontosan így van, akinek van az ingyen várná el, akinek nincs az meg még rá is tenne, mert hálás. Utóbbi esetben rászoktam hogy nem kérek semmit, előbbinek meg már nem érek rá mert "dolgom" van.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Synthwave #186 üzenetére
meg a másik oldala, az ingyen az csak olyannak van aki amúgy kérdés nélkül fizet annyit amennyit mondok alku nélkül. neki jár az ingyen, érdekes módon ezek nem azok az emberek szoktak lenni akik amúgy mellényzseből fizetnék ki a szervizt is, hanem azok akik már hó elején is számolnak hogy mi merre mennyi lesz.
-
hokuszpk
nagyúr
lehet azert volt problemas evekig az Intel 10 es 7 nm, mert az a mernok(csapat?) aki ezt a csatlakozot/vezeteket meretezte, az dolgozott a chipgyartas ellatasat kiszolgalo elektromos infrastrukturan is.
-
-
válasz
fatpingvin #184 üzenetére
Csak nem olyan fillérb@szó ismerőseid vannak, mint nekem.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Alaaf Pi #178 üzenetére
Maradnak, azért nem mindenki engedhet meg magának mindig újat, ha lesz valami kis hibája. Mi is nagyon sok éves laptopokat toldozgatunk foltozgatunk sokszor.
Sőt, az átlagfelhasználó egy szimpla Windows újratelepítésnek sem áll neki, vagy memória/tárhelybővítésnek sem, már ahhoz is "szakember" kell.Volt olyan aki azzal jött be hogy egyik napról a másikra nem kapcsol be a laptopja. Kiderült hogy lemerült és csak töltőre kellett dugni. Meg olyan is aki azzal hozta be hogy végigszaladt rajta a macska, és azóta bekapcsol ugyan, de nincs képe.
Kiderült hogy szerencsétlen állat csak lehúzta 0-ra a fényerőt.
Persze nem az ilyenekből van bevétel, az ilyen problémák megoldásáért nem kér az ember pénzt.
De amíg az átlag ennyire laikus a technikához, nem félek attól hogy ne lenne munkánk. -
fatpingvin
addikt
-
válasz
fatpingvin #182 üzenetére
Ismerős téma, csak szoftverrel vagy hardveres troubleshoottal.
Kezdj el érte pénzt kérni, és máris megcsappan a remény csillagszórószemű rabjainak áradata.
-
-
-
Alaaf Pi
senior tag
válasz
Juhaszatti #177 üzenetére
Maradnak olyanok? Szervizelnek még az emberek? Vagy megveszik a laptopot, aztán majd kidobják, ha megmakkan?
-
-
-
-
Dr. Akula
félisten
Hát ha mindenki csak tátott szájjal áll és nézi hogy ezt dobta a gép, akkor valóban csak ez marad. De akár lehetne tenni is valamit, mondjuk összefogni, saját nagykert alapítani. Online kereskedésben nem tudnak a kicsik a nagyokkal versenyezni, az ő pályájuk a valós raktárkészlet, a "bemegyek és elhozom az árut". Ehhez kell megteremteni az infrastruktúrát, ha meg nem, akkor egyszerűbb bezárni a boltot és más munka után nézni, mint szenvedni, meg mutogatni az árösszehasonlítókra, hogy elveszik a munkát... De hát kik vannak ott, csak nem a kiskerek saját maguk? Árgép előtt is volt árverseny, csak amíg nem volt az emberek elé tolva hogy a másik mennyivel olcsóbb, addig nem kellett nagyon teperni a helyezésért, egy Mistralnak is lehetett kapása. Ezek az oldalak csak felgyorsították a versenyt ami enélkül is megvolt. És pont azért tudnak az olcsóbbak nyerni, mert az online kereskedelemben mindegy honnan jön a postás, nincs az hogy a másik olcsóbb, de fél napot kell utazni hozzá, a drágábbat meg megveszem a sarkon. Pont a valós árukészlet elengedése rúgta ki a kiskerek lába alól a talajt, hiszen így nem maradt aduász a kezükben a nagyok ellen.
-
snake1977
őstag
Kicsit olyan érzésem van mint a viccben a nyuszikának, ha van sapka azért ha nincs sapka akkor meg azért...
LGG555: A következő pár hónap meghatározó lesz, ha több ilyen "baleset" lesz akkor ezek már nem lehetnek elszigetelt esetek, és muszáj lesz lépnie a gyártónak, ha tetszik ha nem.
-
komi77
senior tag
válasz
ddaydome #166 üzenetére
Nagyon egyet értek a véleményeddel. Ez a gyártó részéről egy ismert probléma. Innentől kezdve egyetlen vásárlótól sem lehet számonkérni semmit - nem tudta megfelelően csatlakoztatni, jobban meghajlította a kábelt, stb - kivéve a szándékos rongálást. Ha valami nem megfelelően van kidolgozva - ráadásul ekkora összegért kapható - akkor a minimum, hogy a gyártó tegyen a probléma ellen. Ne mindenféle kencékkel meg találgatásokkal lehessen javítani - nem megoldani - a helyzetet. A gyártó tud róla, ne hagyja így a helyzetet, ennyi. Nvidia felelőssége minden olyan eset ahol egy ismert lehetőség bekövetkezik. Más gyártókkal is előfordul, hogy a tömeges használat során derül ki vmi szériahiba. Ez teljesen annak tűnik. Ilyenkor visszahívás, hiba kijavítás, mindenki boldog.
-
Fred23
nagyúr
"megoldás lehetne, ha a GeForce RTX 40-es sorozatú VGA-k mellé speciális, úgynevezett dielektromos kenőanyagot csomagolnának egy aprócska tubusban, így a felhasználóknak a csatlakoztatás előtt be kellene kenniük a konnektort"
-
ddaydome
senior tag
Én nem gondolom, hogy hosszútávon szerencsés magatartás a vásárlókra kenni a dolgot. Pláne nem egy "filléres" kártyánál. SzóvaL, ha kifizet valaki ennyi pénzt, akkor joggal elvárhatja, hogy egyszerűen menjen egy bekötés. A "csatlakozóvazelin" meg a nyílt elismerése a tervezési hibának.....
-
aginor
veterán
válasz
Dr. Akula #162 üzenetére
"Értem én hogy így olcsóbb" - max ennyit értesz, de nem többet. A kereskedelem általános működéséről fogalmad sincs, ez elég jól látszik abból, amiket írogatsz.
"ha nyújt valamit amit mástól nem kapok meg." - a hazai, esetenként magasabb garancia pont ilyen tud lenni, vagy a 72órás csere/pixelgari, 14 napos elállás, stb..
"Régebben még sikerült. Tehát nem lehetetlen, csak nem akarnak." - nem, régebben sem sikerült. Régebben is csak azt tartották, ami pörgött, a többi rendelésre jött, de lehet nem tűnt fel annyira, mert szerintem nem figyelted, és azt is elfelejted, hogy manapság sokkal nagyobb a kínálat, mint régebben, tehát nőtt a potenciális választások lehetősége is.
Ezt a vitát lezárnám, mert szerintem parttalan. Nem látsz bele a kereskedelembe, de bírálni remekül tudsz zéró infó alapján. Szerintem mindenki vásároljon ott és úgy ahol és ahogy szeretne. Nincs ezzel szerintem semmi baj.
-
válasz
Dr. Akula #162 üzenetére
ici gyakorlati tapasztalat az elméleteidhez....
Nagyobb oldalakon hírdetni pénzbe kerül:
Eleve ha átirányítanak akkor a bolt fizet + naprakészen kell tartani az árakat... az is munkaidő
Régebben nem napi szinten változott a forint értéke... így lehet amit ma megvesz azt 3 nap múlva anagyker más áron adja ,így a 10% os haszonkulcs lehet -10% lesz.
Régen a nagyker a megbízható boltoknak kiszálított ingyen terméket és eladás után kellett kifizetni... így természetesenen sokkal több áru volt a boltban.
És főképp... régebben a nagyker kizárólag kiskereskedőt szolgált ki... így vásároltál ahhoz az árhoz +bolti haszon.
Amíóta viszont a nagyker saját maga is kiszolgál és nem ad raktárkészletet ,így nehéz versenyre kellni ezzel a kissebb boltoknak.
Természetes ,hogy nagyobb értékű cuccból nincs raktárkészlet ,mivel a beszerzési ár szinte egál a nagyker álltal üzemeltett boltal... így maximum a helyi átvétellel s egyébb kedvezményekkel tud jobb alternatívát biztosítani.
Szóval neked mint vevő, elméletileg jobb a helyzeted... gyakorlatilag a leszűkült piac miatt jóval kissebb árréssel és kevesebb helyen választhatsz.
Bp-n ez még annyira nem érezhető de 40-50km re már örülsz ha találsz boltot ,nem hogy még válogass -
Dr. Akula
félisten
Gondolom úgy ahogy ez: "A számtech ipart itthon a 90-es években még a reklámújságos időszakban elkezdték szét**rni, amit az árgép és társai csak befejezett.".
"ööö, igazából ez törvényi kötelességük, amennyiben fogyasztó vagy, ez annyira nem nagy extra (elvileg, bár a gyakorlatban sokan szeretik magukról letolni az ilyen feladatokat)"
Akkor mégis csak extra. Vakok közt félszemű a király.
"itt is látszik, hogy nem érted ezt az ipart, de a kereskedelmet sem úgy általában. Mindenhol a költségek racionalizálása van"
vs:
"Értem én hogy így olcsóbb"És igazad van, MINDENHOL költségracionalizálás van, a vevőknél is. A postásnak én is tudok közvetlenül fizetni, ezért nem kell más zsebét kitömnöm haszonkulccsal. Az arra jár, ha nyújt valamit amit mástól nem kapok meg. Pl. raktárkészlete van, és nem 2 hét mire megjön.
"Ennyiféle terméket képtelenség raktáron tartania egy kisboltnak."
Régebben még sikerült. Tehát nem lehetetlen, csak nem akarnak.
-
-
snake1977
őstag
válasz
zooleeka22 #158 üzenetére
Azt mondták nem volt tuningolva, azt mondták...
-
LGG555
aktív tag
Az baj hogy manapság mindent úgy kell megcsinálni hogy nehogy kibírjon 4 évnél többet, ez a csatlakozó a szememben már leszerepelt, el kell venni a diplomáját aki tervezte.
-
snake1977
őstag
Túl sok infóm nincs erről, annyit tudok az intel tette bele az atx 3.0 szabványba a 12vhpwr-t.
Én is amondó vagyok hogy ezt jobban körbe kellett volna járni, számolni az esetleges pontatlansággal, gyártási hibákkal, belekalkulálni az esetleges user errort, ekkora ampereknél már nem gyerekjáték ha kicsit is rossz az érintkezés. Biztosan meg lehet oldani ekkora áramfelvételt, legalábbis jobban illeszkedő bolondbiztos csatlakozóval és/vagy tartósabb csatlakozókkal, akár vastagabb acélból vagy más erős jól vezető ötvözetből, szerintem aki ennyire drága kártyát vesz annak már nem az a pár dolláros difi lesz a mérvadó amivel többe kerül.Egyébként a rossz csatlakozás a régebbi csatlakozóknál sem életbiztosítás teljesen, ez egy am2 5000+ x2-es procival és egy Asus M2N32-SLI Deluxe párossal történt meg, kicsit laza volt az aljzat, a csatlakozók nem illeszkedtek tökéletesen, szépen összeolvadtak.
-
válasz
zooleeka22 #152 üzenetére
Most úgy néz ki, hogy azokban az esetekben olvad meg az adapeter oldali csatlakozó, amikor nem elég erősen nyomják rá a kártya oldali apára, így marad valamekkora rés.
A kártya amúgy miért rossz?
-
zooleeka22
csendes tag
válasz
zooleeka22 #151 üzenetére
pl ez a csati 50 Amperes. 10mm2 es drótot kér
https://asset.conrad.com/media10/add/160267/c1/-/en/001570617DS00/adatlap-1570747-50-a-es-nagyaramu-elemcsatlakozo-fekete-tartalom-1-db.pdf
Hol van ilyen a tápegységeken?
Kész vicc az egész. Full alulméretezett az egész kóceráj. A tápvezeték, tápcsati is rossz és a kártya is. -
zooleeka22
csendes tag
válasz
adapter07 #149 üzenetére
A fizikát nem érdekli a főnök, és a szabványt sem
. A tervező magáért fel, ha enged a főnök nyomásnak és mégis rossz az eredmény az az ő hibája.
Hányszor kértek engem is áttervezésre
Egyébként nem írtam hogy a videokártya tervezői a hibásak egyedül. Valószínű a tápegység tervezők is hasonlóan hibásak, a vezeték a tápegységből jön ki, a táp csati is lehet alulméretezett.
50 Amperre bika csati kell. Lásd autohifi pl.
Szép is lenne háznál is kenegetni kellene a konnektorokat XDXD.
Megolvadt a porszívó dugója -> a felhasználó a hibás mert rosszul dugta be. -
aginor
veterán
Nem a technológiával van a baj, ezt egy percig sem mondtam (olvass vissza nyugodtan), hanem azzal, ahogyan azt a számtechpiac használta. Az árgép alapvetően egy tök jó dolog, és én is örülök neki, hogy van. Ami nem jó, az a hozzáállása a cégeknek, amivel a saját piacukat tették tönkre, ami végül mindenkinek rossz.
Dr. Akula: ez most hogyan is jött ide?
"Az se igaz hogy drágábban nem lehet dolgozni" - nem kötelező beállni a sorba, de amíg 100 boltból 95 megteszi, addig erősen ajánlott.
"segítettek a szakszervízzel szemben is" - ööö, igazából ez törvényi kötelességük, amennyiben fogyasztó vagy, ez annyira nem nagy extra (elvileg, bár a gyakorlatban sokan szeretik magukról letolni az ilyen feladatokat).
"Cserébe visszajártam" - te vagy a kisebbség. Az a jellemzőbb, hogy megnézi valahol a kedves vevő, aztán pedig megrendeli a neten a legolcsóbb helyen.
"Aztán ez a nincs készlet, de rendelni tudunk mentalitás... Értem én hogy így olcsóbb, de klikkelni mi is tudunk, akár külföldi oldalra is." - itt is látszik, hogy nem érted ezt az ipart, de a kereskedelmet sem úgy általában. Mindenhol a költségek racionalizálása van, a kínálat már-már valószínűtlenül nagyra duzzasztásával. Ennyiféle terméket képtelenség raktáron tartania egy kisboltnak. Nem kivitelezhető sem logisztikai, sem anyagi oldalról. Anno ott voltam, amikor kialakult ez a rendszer, láttam, átéltem minden előnyét és hátrányát is. Alapvetően nem lenne ez rossz, csak egyesek hülyén használják és így az egyik nagy előnye -a gyorsaság- elvész. -
adapter07
csendes tag
válasz
zooleeka22 #147 üzenetére
Aki tervezte az nyilván ért hozzá, azonban nem csak rajta múlik, hogy milyen csatlakozót használnak. Új csatlakozó alkalmazása többlet költséget jelent a gyártásnál. Ha a tervező kijelenti, hogy az eddig használt csatlakozó nem lesz jó, annak a főnökei biztos nem fognak örülni. Ismert probléma ez, számtalan film is készült hasonló esetekből keletkező katasztrófákról, amikor tudtak a problémáról csak költségcsökkentés miatt nem vettek róla tudomást. Az, hogy a régi típusú csatlakozók nem alkalmasak ekkora teljesítmény átvitelére már az előző generációs kártyáknál is kiderült, ezt próbálták áthidalni a párhuzamosítással.
A csatlakozó azért olvad meg mert nem tökéletes az érintkezés és a megnövekedett ellenállás miatt a csatlakozáson nagy hő keletkezik. Mivel nem minden esetben jelentkezett a probléma alaposabban meg kell vizsgálni, hogy milyen körülmények között fordulhat elő. Sajnos a probléma jellegéből adódóan ezek a kártyák potenciális tűzveszélyt jelenthetnek, hiszen az idő múlásával a csatlakozók felületén elkerülhetetlenül bekövetkező kémiai változások is a vezetőképességet csökkentik.
A cikkben említett dielektromos kenőanyag tévedés, mert az szigetelési célokra van. Jelen esetben kontaktpasztára van szükség, ami a vezetőképességet növeli. -
wolfman
veterán
válasz
snake1977 #136 üzenetére
És ezt a szabványt a tápgyártók milyen igény vagy nyomás miatt kezdték el kifejleszteni? Nekik volt valami megkötésük a régi szabvánnyal vagy korlátokba ütköztek a régi 1-2-3x8tűs csatik elektronikájával? Vagy VGA oldalon voltak ilyen dolgok? Ezt a nagy energiaigényt már a régi 3x8 tűvel nem lehet megoldani? De ha meg utóbbi, akkor a VGA gyártókra kell rákoppintani, hogy mondjuk nem lenne szar, ha visszavennének az energiaéhségből, aztán inkább optimalizálnának. Bár ha már megvan a szabvány, akkor nem fognak ezzel foglalkozni attól tartok.
-
zooleeka22
csendes tag
Milyen szabványra hivatkoztok itt egyfolytában?
MSZHD 60364-5-52 szépen kitér arra, hogy a csatlakozónak bírnia kell az áramot.
Kb 50 ampert kell átvinni.
Ha egyáltalán megengedett a párhuzamosítás [nem találtam meg], melyet előszeretettel használnak, 3db vezető megy párhuzamosan szóval minimum 1,5 mm2 -es vezetéket igényel. Tehát még a vezetékek sem jók, nemhogy a csatlakozók.
Lévén a számítógép házban 60°C is lehet, mert a 30°C ritka -> 2,5mm2 vezeték kellene.
Pedig azt hinné az ember aki megtervez egy ilyen bonyolult áramkört, az ért a villanyhoz.
-
válasz
Dr. Akula #144 üzenetére
Millió körüli kártyákból nagyon nem éri meg raktárkészletet tartani, legfeljebb csak egy-két darabot, de még az sem feltétlen jó. Ezek az eladások egy tört részének a tört részét generálják, aztán ha időközben mérséklődik az ár, márpedig fog, akkor csúnyán befürdenek vele. Teljesen érthető, ha ilyen cuccokat rendelésre hoznak.
Azon meg meglepődnél, hogy sok kiskereskedő milyen alacsony árréssel dolgozik, még a legjobb nagykerből beszerezve is.
-
válasz
Dr. Akula #144 üzenetére
"Aztán ez a nincs készlet, de rendelni tudunk mentalitás... Értem én hogy így olcsóbb, de klikkelni mi is tudunk, akár külföldi oldalra is. Ezért felesleges a kereskedő haszonkulcsát is megfizetni. Szerintem aki korrekt, az megél, aki meg fillér...ó, az pedig megérdemli."
Szerintem a boltok nagy része nem a csillió trillás karikban látja a nagy hasznot.... van aki meg nem is fektet belé mert lehet 2-őt ad el évente.
aki meg 2-300k -nál többet ad ki vga-ra az meg járjon olyan boltba ahol profin kezelik. -
Dr. Akula
félisten
Nem az árukereső hibája hogy van aki be meri írni 3090-re az 1 millát is, de akad aki még az 5-öt is. Az ilyenek miatt épphogy nagyon helyes hogy léteznek ilyen oldalak, és minél kevesebb embert engednek átvágni.
Az se igaz hogy drágábban nem lehet dolgozni - csak nyújtani kell érte valamit. Én pl. elég sok notit vettem az usanotiban, mert segítettek a szakszervízzel szemben is a garanciális ügyintézésben (fél millánál nem mindegy hogy selejtet sóznak rád, vagy kicserélik jóra). Cserébe visszajártam, és ajánlottam őket másoknak is.
Aztán ez a nincs készlet, de rendelni tudunk mentalitás... Értem én hogy így olcsóbb, de klikkelni mi is tudunk, akár külföldi oldalra is. Ezért felesleges a kereskedő haszonkulcsát is megfizetni. Szerintem aki korrekt, az megél, aki meg fillér...ó, az pedig megérdemli.
-
-
arn
félisten
válasz
Alogonomus #140 üzenetére
Eddig is a raytracehez araztak, kerdes hogy ez kinek mennyire szamit. Egy 1000+ euros kartyanal szvsz elvarhato lenne, hogy mindent kifogastalanul futtasson.
-
Alogonomus
őstag
válasz
#36531588 #138 üzenetére
Az RX 7900 XTX és az RTX 4090 ár szempontjából más liga, meg ellenkező előjellel valószínűleg RT-ben is. A játékok 99%-át érintő raszterben viszont az eddigi generáció állapotát hozza el újra, csak már 2/3 fogyasztásból. egy hónap múlva kiderül, hogy merre változott a helyzet.
Az viszont egyértelmű, hogy az RT kivételével az $1000-os RX 7900 XTX az $1200-os RTX 4080 előtt van a jelenlegi béta driverekkel is, és még a $900-os RX 7900 XT is általában megelőzi az $1200-os kártyát. -
törölt tag
válasz
Alogonomus #128 üzenetére
Már csak azt kellene tudni, miért hasonlítod az RX 7900 XTX-et az RTX 4090-hez, mikor maga az amd mondta, hogy nem azzal versenyez?
"Frank Azor, aki a gamereknek szánt termékek vezető mérnöke és a marketing részleg vezetője, megerősítette, hogy a gyártói eredmények közül azért maradtak ki az új generációs Nvidia videokártyák, mert a GeForce RTX 4080-as modellek, amelyek közül már csak a 16 GB-os verzió megjelenésére számíthatunk, egyszerűen nem rajtoltak még el, így tesztre sem tudtak beszerezni ilyen videokártyát.
A GeForce RTX 4090 egészen egyszerűen más liga, mint a Radeon RX 7900 XTX: eleve a GeForce RTX 4080 ellen szánták az újdonságot, ami 999 dolláros árával nem is lehet a 60%-kal drágább GeForce RTX 4090 kihívója."Tehát?
-
flexxx2
őstag
Megjelent egy technológia (árgép, arukereso), erre reagálni kell, elbukik pár bolt akik túlságosan alámentek a megtérülésnek. Szürkeimport eddig is volt. Meg kell tanulni élni az új körülmények között. Pl olyan ez, mintha a desktop delphis programozós azt mondaná a webes javascriptre, hogy nem tanulom meg mert csak. Megteheti.
-
PeAdam
tag
Olvasgatva a kommenteket csak hüledezek, hogy tudjátok sokan az Nvidia picsáját védeni ebben a témában!!!!
Azonnal vissza kellene hívni az összes kártyát, az már most egyértelműen látszik, hogy ez a csatlakozó nem bír el ekkora áramfelvételt!
Ha bármilyen otthoni eszköz kigyullad más esetben a felhasználóra kenitek? Na ugye, hogy nem. Másfél millió forintos videókártya és azon kell izgulni hogy a tiéd adott esetben nem-e gyullad ki az első stressztesztnél? Ne vicceljünk már emberek
Évek óta elpártoltam az Nvidiától, de ez mindennek a teteje, hogy ilyen állapotban adták ki ezt a túlárazott áramtemető szart. -
komi77
senior tag
Asszem megérkeztünk. Dugás előtt sikosítás, táp vga kombóóó. Kígyónak lábsor, madaraknak fogsor
. Lehet ezekre biztosítást kötni vásárláskor? Mondjuk vadkárra ....
.
-
snake1977
őstag
A szabvány megfelel a 600W terhelhetőségnek ezt tesztelték ezzel nincs baj, viszont ez kevés mert nem teljesen bolond biztos megoldás. A júzer oldali hibalehetőség mértékét nem mérték fel megfelelően. Nyilván ha lesz több ilyen eset, felül fogják vizsgálni ezt a megoldást. Mindenesetre érdekes hónapok következnek, ha több ilyen esetben az nvidia garanciában nem nyeli be és cseréli ki a kártyákat, akkor ez negatívan fog hatni a vásárlókedvre. Persze azon sem csodálkoznék ha minden eddig vásárolt 4090 tulajnak díjmentesen küldenének egy megerősített anyagból készült csatlakozót, "csak a biztonság kedvéért".
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Steve_Brown #115 üzenetére
Mikor Farkasházynak felgyújtották a kocsiját, és utána mindenhová egy poroltóval a táskájában ment!
#116 JohnyX 450W + 75W PCI-E.
-
Alogonomus
őstag
Eleve az egyértelmű, hogy az Nvidia a teljes kártya esetén radikális anyagspórolásra váltott ennél a csúcskártyánál, hogy tartani tudja a befektetők által elvárt profitrátát. Azon lehet vitatkozni, hogy pontosan mennyi egy RTX 4090 előállítási költsége, de az egyértelmű, hogy magasan az RX 7900 XTX fölött van, és az ezért (is) kialakuló 60%-os felárat nagyon nehéz megindokolni. Főleg ilyen problémák fényében.
-
aginor
veterán
Igazából nem. Ez egy mindenki számára káros folyamat volt, és pár forint előnynél nem adott senkinek sem többet, miközben prímán megalapozott a szürkeimportnak, áfacsalásnak, és a szakmában jellemzően alacsony béreknek (ezáltal elégedetlen, szakmailag képzetlen dolgozónkak).
mephi666: az nem a termelő ország sara, ha tőle szart rendelnek. Persze, egy ideális világban lenne annyi szakmai büszkeség, hogy még nagy tétel esetén sem mész egy bizonyos szint alá, de hol vagyunk mi ehhez az ideális világhoz képest?
Továbbra sem gondolom, hogy az a probléma, hogy az adaptereket (vagy bármi mást), Kínában gyártanák, sokkal inkább a megrendelői igények (igénytelenségek). -
mephi666
nagyúr
ha akarnak, gyártanak... csak amikor 20filléres tételeken megy a fillérb*szás 1-2 terméknél, annak ez a vége... pl ott volt a sok ócska sata kábel is, amikor elkezdett elterjedni a csatoló: piros vezeték, fekete műanyag csatlakozókkal, biztonsági fémpöcök nélkül... aztán képes volt a rezonanciától lemászni a helyéről... ez is kb 2forinttal lehetett olcsóbb, mint a normális
aztán most itt vannak ezek a filléres csatlakozók, amiket legyártatnak olcsón, feltehetőleg jókora tűrésekkel, laza minőségbiztosítással...
-
aginor
veterán
A számtech ipart itthon a 90-es években még a reklámújságos időszakban elkezdték szét**rni, amit az árgép és társai csak befejezett. Sok olyan cég volt/van, akik automata rutinokkal áraztak alá a legjobb ajánlatnak 10Ft-at, amivel szépen ledolgozték a saját -és a teljes ipar- árrésüket ahogy kell.
-
Wikoo
aktív tag
válasz
Synthwave #120 üzenetére
Lehet, de ha nem igazodsz ezekhez az árakhoz, akkor olyan kevesen vásárolnak tőled hogy húzhatod le a rolót. Legalábbis nálunk laptopban ez a helyzet.
Pedig 20 éve a piacon van a munkahelyem és értünk is hozzá, vagyis nem egy media-mart szint ahol ööö nemtom a válasz és azt nyomja amin a gyártói lefizetések miatt még jutit is kap. -
-
Wikoo
aktív tag
Attól hogy egy kártya 1 000 000 ft ba kerül és nem 300 000 ft ba, körülbelül kemény netto 22 000 ft ot keresel darabján az árverseny miatt. Ne feledd az árgép világában mindenki mindenki alá megy. Nem beszélve hogy "kerestél" 22 000 ft ot, de ha egyet visszavisznek 13. napon hogy elállnak, akkor máris 10-20-30% al olcsóbban tudod eladni.
Számtechben csak az keresi szarrá magát aki szürkézik, vagy átveri a vevőit használt ebayes dolgokkal... szerencsére kevés ilyen van.
-
aginor
veterán
válasz
Steve_Brown #115 üzenetére
Az is pénzbe kerül, de valóban válasz a kérdésre.
mephi666: hagyjuk már ezt a Kína szapulást. Gyártanak ott csúcsminőséget is, ha azt rendeled (fizeted).
-
JohnyX
tag
Ezt a képet megnézve szerintem nem csak a VGA-kal van gond, Sata pár watt 1x6-os csati, Cpu max. 2x8-as csati, "hagyományos" VGA max 3*8 csati max 450 watt. Új csoda szabvány 12 mini érintkező + 4 "jelző" 600 watt. Valószínűleg tudományosan kimérték/kitesztelték laboratoriumban, de mezei felhasználó tesztekre már nem volt pénzük.
-
flexxx2
őstag
válasz
FireKeeper #101 üzenetére
Pedig a tápokat vissza kéne hívni, a VGA-kat meg áttervezni, ami kint van azok meg vagy csere vagy kompenzálás.
-
aginor
veterán
válasz
És akkor szerinted mi a megoldás?
Tényleg kíváncsi vagyok, hogy egy tűz és balesetveszélyes termék esetén te milyen lehetőséget látsz arra, hogy az áttervezést mellőzve megoldódjon a probléma (azon kívül persze, hogy nem használjuk).
-
Neck
veterán
válasz
Juhaszatti #109 üzenetére
Azért megsajnálni nem kell, voltak olyan periódusok a business-ben, amikor ment a szekér mint állat. 90-es 2000-es évek, mostani miner videókártya boom, stb.
-
Neck
veterán
válasz
Ehelyett meg leszünk győzve, hogy a csatlakozó tökéletes, a júzer a lúzer, mert nem tudja 3 PhD-val sem bekötni.
-
Healbacsi
őstag
A 12VHPWR csatlakozora ra van irva, hogy 600W .. elhiszem, hogy a 4090 nem eszik 600W-ot, de a csatlakozo erre a teljesitmenyre keszult.
Nem ketlem, hogy a rendszer alig vesz fel 300W-ot, de megis megeg (bizonyos esetekben), es az eleg nagy baj..
Mi lenne ha tenyleg 600W-ot venne fel?
-
-
Dr. Akula
félisten
Én meg arra, hogy MIRE cserélik, mert ha ugyanolyanra és holnap az is leég, akkor semmivel nincs beljebb a júzer.
#101FireKeeper: Inkább most mint 5 év múlva, amikor már milliárdos nagyságrendben lehet ugyanezt eljátszani. (És az ATX 3.0 még bőven nem milliós eladású, szinte senkinek nincs még.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A gyártók egyelőre nem találtak problémát a csatlakozóval, de van amire felfigyeltek a tesztelés során.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- Ford topik
- Steam Deck
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- Powercolor Hellhound Radeon RX 7600 8GB
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Asus Dual Geforce RTX4070 12GB - Garancia: 2026.07. -ELKELT
- Kitűnő állapotban lévő ASUS DUAL RX5500XT EVO OC 8GB 128bit
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- BANKMENTES 12 hónap Részletfizetés elérhető . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest