- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Dell notebook topic
- Milyen egeret válasszak?
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeratul
addikt
CPU matemetikai feladatokat is ellátna a GPU végrehajtó egység, valamint a CPU végrehajtó egységek nem fixen van a magoknak bedrótozva hanem a feladatütemező rendeli hozzá a futtatási szálaknak. 1 paralel multithread proci ami kifele több virtuális procinak látszik és ezek között osztja el a feladatütemező a végrehajtó egységeket.
-
Pítőr
aktív tag
"AMD nem egyszerűen odabiggyeszti az IGP-t a CPU mellé hanem annak szerves része lesz" - köszi, ezt én is tudtam.
Viszont ezt nem értem - "az erőforrásokat a feladatoknak megfelelően csoportosítja az egyes futtatási szállaknak"
Most itt arra gondolsz, hogy majd az integrált GPU is dolgozni fog, akkor én is azt írtam, remélem a programozók majd kihasználják a benne rejlő lehetőségeket. De ehhez azért elég sokat kéne fejlődni.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=P%EDt%F5r
-
Shufny
őstag
Ez az állandó "nincs szüksége" duma. Mintha az emberiség nem lett volna meg tökéletesen laptopok nélkül, vagy egyáltalán PC -k nélkül (és ez dúrván mindenről elmondható, kb definiálhatatlan, hogy mi az ami kell). Nekem ne mondja senki, hogy nem fogadná pozitívan, ha erősebb GPU lenne a laptopjában, sőt inkább elvárt, hogy folyamatosan fejlődjenek.
Persze az igaz, hogy nem ez a FŐ szempont, és a vásárlók többségének nem éri meg a felezett akuidőt, hogy futnak rajta modernebb játékok is, mert nem arra használja.
Többen írták, hogy azért kell erős proci neki laptopba (ami a többségnek szintén "fölösleges"), mert amivel dolgozik azt használja. Ez azonban megintcsak azért van, mert a GPU harmat gyenge, amint elterjednének az erősebb példányok, lehetne azokat is használni. Nyílvánvaló baromság ez a kijelentés, mert a teljesítmény mindig kell, hiszen ahhoz lehet igazítani a programokat. Elérhetővé válnak olyan megoldások, amik eddig nem voltak azok.Aztán lehet, hogy úgy értette, hogy a rendszerintegráció előtt, úgy se lesznek olyan jó IGP -k, hogy számítsanak
-
-
törölt tag
válasz #95904256 #105 üzenetére
Akkor újra: ez a hír és a topic is a laptopokról, ill. az integrált grafikus megoldásokról szól. Remélem, ezúttal tudsz követni. Mivel a #94-ben a kolléga nem használt off kapcsolót, semmi okom feltételezni, hogy másra gondolt.
A második fele meg nem arra volt válasz, amit kérdeztem.
-
Az intelnek tán át kéne gondolnia az ilyen kijelentéseket annak fényében, hogy a notebookok egyre inkább teret nyernek az asztali PC-kel szemben és sokan manapság már játszani is ilyen gépeket vesznek.
#108 Killing: volt erre már példa, pl. a remek Netburst architektúra idején. Melegedtek is, meg fogyasztottak is...
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
veterán
Az integrált VGA-k meg téged utálnak.
Egyébként ez egyéni probléma. Ezer oka lehet és ha gond van, az Intelnek kell bejelenteni.Driver, Office, XP, más hardver driver-ei, patch-ek, stb... szinte teljességgel kizárt, hogy egy irodában egyszerre több gépnél egy időben haljon be a GPU. Nem gyanús, hogy ennek igen kicsi a lehetősége?
-
[CS]Blade2
addikt
Az elsősorban PC-s processzorairól ismert Intelnek érdekes a hozzáállása a grafikus processzorokhoz, ugyanis David Perlmutter szerint a jelenleg fontos mobil piacon a GPU teljesítménye nem számít.
Számomra az lett volna az érdekes, ha az ellenkezője lenne a hozzáállása. A mobil vonalon már tud annyit egy IGP amire szükség van, és ez lefedi a igények nagyrészt. Az már más kérdés, hogy a proci is elérte már a megfelelő szintet.
-
törölt tag
válasz #72042496 #103 üzenetére
(#94) Duree: "Mondja az akinek nincs ütöképes grafikus megoldása.Ha lenne akkor biztosan máskép gondolkodnának"
(#96) Balika911 válasza Duree (#94) üzenetére: "Itt felcserélted az okot és az okozatot. Akinek nincs, annak talán éppen azért nincs, mert úgy gondolkodik, hogy nem kell neki."
(#98) akosf válasza Balika911 (#96) üzenetére: "Lásd Larrabee projekt..."
(#103) Balika911 válasza akosf (#98) üzenetére: "Ezt fejtsd ki légy szíves, mert nem látom, hogy a Larrabee miként kapcsolódik ide.
szerk.: Itt most a laptopokról van szó."1. Egyszerű, figyelmetlen vagy. Bár utólag beszúrtad, hogy itt most laptopokról van szó egy szóval sem említetted előtte, még csak utalást sem tettél rá. Ahogy a kezdő, 94-es hozzászólást író fórumtárs sem tett említést róla, hogy csak erre gondolna.
2. Ha figyelemmel kísérted volna az Intel Larrabee terveit, akkor szó volt róla, hogy az IGP-ket is ez a megoldás váltotta volna. Valamint azt is tudnád, hogy a Larrabee projektet továbbra is folytatja az Intel, csak azért nem dobta piacra mert jelenleg még alacsony a teljesítménye.
-
Pítőr
aktív tag
Ugye azt mindenki tudja, hogy itt most a Sandy Bridge vs. Llano ról van szó.
Az intel akkor lenne korrekt, ha azt is hozzátenné, hogy igazából akkora számítási teljesítményre sincs szüksége senkinek, amit a Sandy Bridge képvisel, mert tök felesleges.
Azt mindenki tudja, hogy a legjobb a kiegyensúlyozott rendszer, így a bivaly cpu az átlagfelhasználónak ugyan olyan felesleges, mint az erős integrált gpu.
Ebből a szempontból az AMD fényévekre van, mivel ők ezzel tisztában vannak, és (ha minden jól megy) a Llano olyan megoldásokat fog kínálni, amelyek jobban használhatóbbak. 2mag mellé mondjuk 240sp, 4mag mellé 480sp, mindez minimális fogyasztással.
Az árakról meg ne is beszéljünk!http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=P%EDt%F5r
-
brumesz
aktív tag
válasz bitblueduck #9 üzenetére
a gma4500hd bőven elég a win7 aero-hoz, illetve a cod2 nfs undercover meg hasonló játékokkal lehet vele játszani. oké, nem egy csúcs gémer, de nem akkora sz@r mint a régi integrált intelek
cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!
-
FefeeX
veterán
Tudod, a WoW mellett nehéz volt mást is játszani
amúgy én ismerem a GMA4500at is, és attól sem dobtam hátast Persze, életképesebb, de majdnem annyit zabál mint a 3650 mob. és nincs 50%-os teljesítménye sem De persze IGP vs kártya teljesítményben nem is lesz összemérhető...
[ Szerkesztve ]
-
Spr1nG
tag
Ha nem számít a mobil GPU-k sebessége, akkor miért sikerült ilyen jól az új IGP? Nem arra törekedtek, hogy olcsóbb, gyorsabb, és takarékosabb legyen?
http://www.spring-gas.hu
-
veterán
ööö... igen, amikor az ION megjelent, akkor a 945 fölött győzedelmeskedett. Én is többször szidtam a 945-öt és áldottam az ION-t, de érdekes módon most, hogy van egy értelmes GMA, azt senki nem vette észre a rossz berögződés miatt. Ilyen az AMD és az ATI utálata is - rossz példa alapján berögzült előítélet.
A másik dologra: én pont ugyanígy voltam, de akkor még az nV karis laptoppal rohangáltam. Akkor se nagyon érdekelt a játékos teljesítmény, így kerestem olyan játékot, ami ment a GPU-val.
Killing:
Ne általánosítsunk már. Most már tényleg jó volna, ha azok, akik szerint a GMA nagyon szar, leírnák, melyik GMA-ra gondolnak, mert ahogy látom, sokan csak a 945-öt ismerik.[ Szerkesztve ]
-
Killing
addikt
Majd intel bácsi megaszondja miért van ez így...
Valóban azért, mert szétverték a piacot az atommal meg a GMA-val. És az a baj hogy GMA nem csak netbookokban fordul elő.[ Szerkesztve ]
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
WN31RD
addikt
Azt mondom csak, hogy jelen esetben szerintem igazuk van akkor is, ha ez pont egybeesik az érdekeikkel. Nincsenek illúzióim arról, hogy ne hazudnának szemrebbenés nélkül egy más helyzetben.
''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
veterán
Mondja az akinek nincs ütöképes grafikus megoldása.Ha lenne akkor biztosan máskép gondolkodnának
duree54
-
WN31RD
addikt
Szerintem sokkal jellemzőbb az (legalábbis nekem ez a tapasztalatom a környezetemben), hogy az emberek azt hiszik, szükségük van jelentős 3D teljesítményre, holott valójában nincs, mint fordítva. Innen nézve az Intel említett nyilatkozata korrekt felvilágosítókampánynak tűnik inkább.
(Nekem is pont ugyanezeket kell elmagyaráznom, hogy nem szükséges az erős VGA, amikor tőlem kér valaki tanácsot, és arra a kérdésre, hogy milyen 3D-s játékokkal játszott az utóbbi egy évben, az a válasz, hogy flash játékok meg pasziánsz...)
''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
Pug
veterán
Én nem azt modntam, h csak neked, de értsd már meg, hogy igen is vannak olyanok akiknek ez szempont. És hogy egy cég kijelenti, hogy márpedig ez nem fontos/ szerintük nem számottevő az igény rá [ egy profitorientált cég úgy működik, hogyha valamire van egy kicsi igény is és abból ő tud pénzt csinálni, akkor abból ő megpróbál pénzt csinálni, csak mivel az Intel eléggé monopol helyzetben van sok területen a mai számítástechnikán belűl, így megteheti, hogy termékeivel és a hasonlóan "korrekt" kinyilatkoztatásaikkal terelgessék a piacot... nah az intel pillanatnyilag ezt az igényt próbálja szépen elkendőzni ] (tegyük hozzá, többek közt azért is mert nekik nincsen átütő erejű megoldásuk... )... szóval nekem így egy kicsit marketing bullshit a dolog...
[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
Látom még mindig nem érted. Nem én voltam az aki leszólt bárkit is. A dolog onnan kezdődött, hogy valaki elkezdte leszólni azokat, akik 3D teljesítménnyel vesznek notebookot.
Nekem tök8 ki mit vesz, egyszerűen a mellette felhozott érvek nem állnak erős lábakon, ezeket vitattam, mindamellett érzékelhetően az általad felhozott dolgokat többségében elfogadtam, mivel érthetőek. Vagy nem így érzed?stevve: az ion nem a GMA HD-vel került szembe, hanem a 945-el. Vajon az emberek miért örülnek annyira az ionnak? Ha nyomortanyáról szoba-konyha-fürdőszobás lakásba költözöl, te is örülsz, mint majom a farkának, holott önmagában ez a lakásfajta nem is olyan nagy szám...
Amúgy a játszani akarok, asztali gépet veszek dologhoz: Nos igen, ha egy helyen laksz és csak oda kell gép. De mondjuk én vidéken laktam, BP-n jártam suliba, 4-3 arányban tartózkodtam itt-ott. És bár most már Pesten lakom, azért a 240 kilométer sok ahhoz, hogy 1 napra menjek haza, tehát bármikor jól jöhet a mobil teljesítmény... Nekem.
[ Szerkesztve ]
-
WN31RD
addikt
Nem csak nekem. Az utóbbi kb. 4 hónapban 6 számítógépet (2 asztali, 4 laptop) segítettem beszerezni illetve beállítani ismerősnek, rokonnak. Ebből a hatból egyetlen esetben volt szempont az elfogadható 3D teljesítmény, a maradék ötnél a legkevésbé sem számított.
FefeeX, #90: Nem kifejezetten csak neked szólt a válaszom, hanem a témának úgy általában. Elnézést, ha félreérthető voltam.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
veterán
Melyik GMA-ról beszélsz?
"Az erős gép gyenge VGA kapacitás pazarlás, elszalasztott lehetőség úgymond"
Már írtam. Én programozok, ahhoz nem árt a sok RAM és az erős CPU, GPU viszont nem. Viszont nézek filmeket, amikhez elég a GMA (bár az X3100 nem jó HD-re, de most a GMA HD a téma). Ha játszani akarok, akkor nem veszek laptopot."engem az a tévhit zavar, ami az emberekben a 4-5 évvel ezelőtti notik időszakából benn maradt, hogy az erős VGA megeszi az akksit."
ezt biztos, hogy nem tőlem hallottad
dabadab:
Ez tényleg érdekes jelenség az ION-nal. A GMA HD PAP képessége meg alig kerül szóba...[ Szerkesztve ]
-
WN31RD
addikt
"Főleg ha egy árban van, nem fogyaszt sokkal többet"
Sok éve használok komoly subnotebookot, és soha, egyszer sem, volt szükségem erős VGA-ra. Inkább vennék akár drágábban 1%-kal kevesebbet fogyasztó VGA-t, mint olyat, amely picit is csökkenti az akkumulátoridőt vagy picit is jobban terheli a hűtést, vagy picit is bonyolultabb, és ezért nagyobb a meghibásodás esélye.Nem véletlen azért, hogy a komolyabb kisgépek mind integrált VGA-t tartalmaznak.
Ez a VGA dolog olyan, mintha azt szajkózná valaki, hogy lehet, hogy jól jön majd a négykerékmeghajtás stb., ha a svájci hegyekben szeretnél furikázni, de te éppen a napi 5 km-es városban ingázáshoz keresel pici autót, és mellesleg utálod a hegyeket.
Nem értem ezt, komolyan... Hasonló logikával én is elkezdhetnék leszólni mondjuk minden processzort, amely nem 64 bites, vagy nem támogatja a hardveres virtualizációt. Teljesen használhatatlan szutykok! (Számomra. )
-
dabadab
titán
"A nagy GMA utálatot az emberekben főként az Intel atom processzorához társított G945 chipset dxva fogyatékosságai gerjesztették"
Ugyanakkor az Ionnak meg orultek a nepek, pedig az tokeletesen megfelel a nyilatkozo inteles ember leirasanak: tud videogyorsitast, a 3D teljesitmenye viszont jelkepes (legalabbis a kortarsaihoz kepest).
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Azt figyelembe kell venni, hogy egy ember több szegmensbe tartozhat. Irodában dolgozom, ott hótmindegy, hogy mit tud a GPU, viszont az otthoni PC-mben szeretném ha lenne elég teljesítmény pl. játékhoz is.
<< Heimdal >>
-
robyeger
addikt
Régebben én se néztem sokba az Intel GMA-t, de manapság nekem is be kellett látnom Intel komoly ütemben fejleszt e téren. [desktop belépő szinten már komoly ellefélnek számít GPU terén is].
A nagy GMA utálatot az emberekben főként az Intel atom processzorához társított G945 chipset dxva fogyatékosságai gerjesztették, és itt manapság is van bőven lemaradás hiába hozta ki az új Atom prociját. Sajna ezen területen az AMD se áll sokkal jobban Athlon Neo mellett dolgozó Radeon X1250 se tud sokkal többet.Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
zoltanz
nagyúr
Jó anyagot nyomhatnak az Intel -nél kár, hogy nem kapunk belőle.
-
FefeeX
veterán
-nem láttam még 5870 mobility-t
-keress tesztet a 3650 mobilityre és az intel HD4500ra... Azért a reláció nem csak +10%, pedig a 3650 sem mai darab, és az már elég az alapszintű játékokra, és nem került többe épp (akció volt), mint az intel integrált GMA-s csodák...Asztaliba, játszani is felesleges a mai csúcsVGA-k vásárlása, nem egy teszt bizonyítja, ePenis-en kívül nem sok értelme van ezt megvenni, pláne notebookba. Node, Trabant és Honda közt is különbség van, nem kell mindenkinek Ferrarit venni...
WN31RD: asztali gépnél teljesen érthető, hogy az van benne, amire épp szükséged van, bármikor vehetsz bele VGA-t, ha esetleg szükséged lenne rá. Notebook azért más kérdés. Főleg ha egy árban van, nem fogyaszt sokkal többet, nem melegszik jobban, stb. Mert most nem használnád ki. De ki tudja... Hányszor volt már olyan, hogy azt gondoltam valamiről, hogy az életben nem fogom használni...
Emellett, mint írtam, az irodai gépemben GMA van és nem is kellene bele VGA, sőt a proci is sok bele, mert az informatikus nem érti meg, hogy amíg a hálózatot nem rakja rendbe, lassú marad, és hiába fejleszti a gépeket.
Nem azzal van a gond, hogy embereknek nincs szükségük rá, ezt elfogadom, nincs szüksége, ne vegye meg, hanem hogy ezek, akik úgy gondolják, nincs szükségük rá megmagyarázzák, mekkora barom volt az, akinek szüksége volt rá és megvette...[ Szerkesztve ]
-
WN31RD
addikt
"Az erős gép gyenge VGA kapacitás pazarlás"
Miért lenne az? Attól függ, mire használod. Én pl. virtuális gépeket futtatok, videót kódolok, stb. Kb. minden komponenst jól ki tudok használni, kivéve a VGA-t, az legfeljebb a Compizt rajzolgatja, és malmozik közben még a GMA is.Lehet, hogy a te 4850-ed viszonylag halk, de akkor is ott forog az a ventilátor, egy kevés hangja van, vagy elfoglal egy csomó helyet valami drága és komplex vízhűtés. Az én VGA-mon ezzel szemben passzív a hűtés, és pontosan ugyanannyira alkalmas a számomra szükséges feladatokra, mint egy 4850 lenne, ugyanis még a GMA-t sem használom ki 100%-ig.
Nekem nem fáj, hogy másnak jól jön egy 4850, de nem értem, miért olyan nehéz elfogadni, hogy nem mindenhova szükséges az.
-
Rive
veterán
... 'engem az a tévhit zavar, ami az emberekben a 4-5 évvel ezelőtti notik időszakából benn maradt, hogy az erős VGA megeszi az akksit. Holott azért ettől már erősen távol állunk...
Mijaza 'erős VGA'? Az a kaliber, ami MA erős, ma is zabál, mint állat. A mai nem-top viszont lassan állva hagyja a réges-régi topkategóriát, és nem csak az újabbnál újabb ficsörök dolgában.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
WN31RD
addikt
Nem értem ezt a szenvedélyes GMA utálatot... Nem mindenkinek megfelelő persze, de rengeteg dologra tökéletesen alkalmas az is. Az én gépeimben van nagy és gyors SSD, sok GB RAM, négymagos processzor, több TB vinyó, félprofi hangkártya meg egyebek, egy dolog nincs, komoly VGA. Egyszerűen számomra teljesen fölösleges lenne, soha nem játszok, nem használnám ki, a legdurvább videókat is izomból dekódolja az erős processzor (amelyre más okból egyébként is szükségem van), akkor meg minek a VGA? Ne melegedjen nekem fölöslegesen, asztali gépben sem, nemhogy laptopban, annyival is hangosabb a hűtés.
És sok ismerősöm van, akik legfeljebb flash játékokkal, vagy nagyon egyszerű logikai játékokkal játszogatnak, egyébként internet, szövegszerkesztés, médialejátszás, erre kell nekik a gép, semmi másra. Oda sem kell erősebb VGA, mint amivel éppen elmegy a HD videó.
-
FefeeX
veterán
Hát, a helyzet az hogy a mobil 3650 sem egy 4850... De legalább mondjuk lehet rajta WoWozni, valamennyire, valahogyan (bár szerencsére ezt a szenvedélyt már sikerült levetkőzni), próbáld meg ugyanezt egy GMA-s gépen. Én próbáltam, elég gány beállítások mellett, elég alacsony FPS számmal, vetítésként lehet ugyan valamit alakítani, de azt játéknak nem nevezném.
Irodai munkára meg, főleg amíg általában XP-t használnak, valóban felesleges az erős VGA, igazából a brutál gép is ( E6400at cserélték E8500ra nemrégiben, holott a gépnek semmi baja nem volt, és nem mondanám, hogy az ofisz meg a hasonló szemetek akármikor 40% fölött húzták volna a CPU-t)...
Erős gép erős VGA, gyenge gép, gyenge VGA. Az erős gép gyenge VGA kapacitás pazarlás, elszalasztott lehetőség úgymond, az erős VGA gyenge gép meg a legnagyobb baromság. Mint anno az alacsony kategóriás VGA-kon az 1GB RAM...
"tévhit, hogy a GMA szar és a notikba erős GPU kell"
engem az a tévhit zavar, ami az emberekben a 4-5 évvel ezelőtti notik időszakából benn maradt, hogy az erős VGA megeszi az akksit. Holott azért ettől már erősen távol állunk... Azért egy 15"-os géptől erős VGA-val 4 óra nem számít olyan rossznak, az Intel cucca sem tud sokkal többet...WN31RD: ez sem teljesen igaz. Az említett noti a bekapcsolásnál töltött 5-6mp-en kívül teljesen halk, alapjáraton forgatja a ventit, míg nem használod 3D módban a VGA-t, így az nem is melegszik, nem esz ki a vagyonodból, stb. Emellett asztali gép... Szóval, ott a gépemben a 4850, nem mai csúcs, de azért ha kell, odavág, és a gépem sokkal halkabb, mint az átlag GMA-s asztali gépek, a vinyó hangos volt benn, míg nem volt nexus keretben, pedig a 640es két tányéros WD-k nem épp a nagy hangukról híresek...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Mégis mi az, ami miatt a GMA szutyok? Most nem a 950-re gondolok, hanem a GMA HD-re, mert az a téma tárgya.
Csak egy példa: nekem otthon integrált X3100 van és pl.: a Halo simán megy vele. a HD meg erősebb nála. Volt nns1xx VGA-s notim is, de szükségem nem volt a teljesítményére, cserébe viszont melegedett, de nagyon.
Én sem kardoskodni akarok, csak zavar az a tévhit, hogy a GMA szar és a notikba erős GPU kell.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Depression #58 üzenetére
Igen ... ez a probléma napi szintű. A mobil vonalon megy a reklám, így az is notit vesz, aki nem viszi sehova. Otthon meg megy a sírás, hogy a teljesítménye nudli. Ezek mind jelzik, hogy a vásárlások zöme mennyire nem tudatosan zajlik.
akosf: Az Intel is jól gondolkodik ... illetve jól kommunikálja le az eseményeket. A marketing lényege ez lenne. A csóka próbálja elterelni a figyelmet egy olyan vonalról, ahol a konkurens előttük jár. Már most lehet látni, hogy a Sandy Brisge és a Llano csatájában az Intel a CPU-ra, míg az AMD a GPU-ra helyezi majd a hangsúlyt. Izgalmas lesz, hogy ki mivel fog érvelni.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
törölt tag
Félreértés ne legyen, én nem azt állítom, hogy minden vásárló ki is fogja valamikor használni a nagyobb teljesítményű GPU-t. Hanem csak annyit, hogy a "több jobb" elvet követkve az Intelnek is kb. olyan ütemben kell fejleszteni a teljesítményét mint ahogy a konkurencia teszi. Különben a "vevők száma sem számít" dumát is elő kell venniük.
-
FefeeX
veterán
"mobil cuccot vesznek, azok elgondolkodnak azon, hogy tenyleg olyan GPU kell-e nekik, ami fel ora alatt leszivja az aksit es kozben kemenyre fozi a tojasaikat"
Nos, a mobility X1600-ammal még tényleg valahogy hasonlóan alakult a helyzet. (1 óra 50 perc átlag) Azonban a mai megoldásoknál már messze nem ilyen vészes a helyzet.
Ismerősöm gépe 4 órát bír 4400mAh akksival, diszkrét 3650-nel, ami kb dupla teljesítmény az X1600hoz képest. Akinek nem elég a 4 óra, az valóban vesz szutyok integrált szemetet, vagy vesz még két akksit.Szóval sokat alakult a piac, sokkal takarékosabbak lettek a diszkrét VGA-k, és nem lófax a teljesítményük, mint a szutyok GMA-nak. Soha nem vennék GMA-s notit. Mert ugyan én felesben használom utazásra, 220 nélkül, meg másutt, mondjuk egy előadáson van 220, tárgyaláson van 220, sőt, net caféban is van 220, ha nagyon kell. Viszont ha mész valahová, van kraft a gépben, és nem vagy megkötve, hogy max aknakeresőt játszhatsz, és a photoshopot is csak hírből ismerheted...
-
Rive
veterán
válasz #95904256 #63 üzenetére
Akkor most az Intel vagy az AMD gondolkodik rosszul?
A vásárlókAz erősebb GPU-nak csak akkor van haszna, ha van alatta megfelelő rendszer, amin a GPU-t kihasználó programok képesek futni.
A mobil szegmens tekintélyes része korlátozott proccbeli képességekkel bir, 'erős' GPU-t igénylő programok futtatása szóba se jön. Ugyanakkor a GPU-ra tukmált multimédia pont a procc korlátozott képességei miatt létfontosságú.
Szóval ebben igaza van az Intelnek.
Az AMD meg jól látja, hogy a 'több' általában jól el tudja adni a termékeket. Az adott szegmensben felmutatott hasznosság meg kit érdekel?
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
veterán
válasz #95904256 #63 üzenetére
Egyikük sem. Nem is a drága lett volna a kiemelendő az előző hsz-emből, hanem az, hogy az Intelnél ez egyszer jól találták ki a takarózó dumát, mert valóban nincs sok szükség ennél erősebbre általában. Ha pedig AMD erősebb, de jó fogyasztású, hűvös GPU-t gyártana és olcsóbban, nyilván jobb lenne, de ez nem is vitapont.
leviske:
Az új GMA HD annyiban többet is tud, mint a 780G, hogy a védett HD hangsávokat is továbbítja, bár ez jelen esetben mellékes, úgy gondolom. Lejátszásban hozza a szintet, használja a DXVA API-t. Hogy nagyobb-e? Lényegtelen, mert jó az i3 fogyasztása és hőtermelése is.[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Hát a 780G sem az a tipikus játékra termett videokártya, viszont HD videóknál jól jön. Az annyira magas szinten processzorigényes alkalmazások meg nem az átlagfelhasználók gépein szoktak leggyakrabban megfordulni.
Bár ahogy most visszanéztem a teszteket, nem sikerült annyira rosszra az Intel IGP-je az AMD megoldásához képest. Az meg, hogy valószínűleg jóval nagyobb, nem sokakat érdekelhet.
(#61) stevve: Hülye duma azért, mert ha itt lenne a Larrabee, már nem ez lenne a véleményük. Az átlagnak tényleg elég egy IGP és mellé egy normális CPU, de ez ellen nem is léptem fel.
A tesztek visszanézésével viszont már nem vagyok annyira rossz véleménnyel. (Nekem úgy rémlett, hogy egy 965G került a Clarkdale-ekbe.)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A cikbben csak arról volt szó, hogy a GPU teljesítménye számít-e vagy sem.
Az áráról ( "drága, de erős VGA" ) nem.Egyébként az AMD is gyárt mobil GPU-kat amelyek már most erősebbek mégsem drágábbak. Ráadásul várható, hogy a jövőben ugyanilyen árszinten még erősebb mobil GPU-kat fognak kínálni. Akkor most az Intel vagy az AMD gondolkodik rosszul?
-
dabadab
titán
"A legtöbb ismerősöm, aki laptopot vett, sosem mozdította el az asztalról a gépet, és az elején kellett rádöbbeniük, hogy játékra nem alkalmas."
Ok azok, akiknek eleve nem kellett volna laptopot venniuk. Aki viszont tenyleg mobil cuccot vesznek, azok elgondolkodnak azon, hogy tenyleg olyan GPU kell-e nekik, ami fel ora alatt leszivja az aksit es kozben kemenyre fozi a tojasaikat (laptop, ugye).
#60 leviske: "Egy 780G erejű IGP nélkül csak az nem tud meglenni, aki csak Office használatra tartja a gépét"
Ne legyel mar ennyire verpistike Egy csomo olyan PC van, amin egyaltalan nem jatszanak, viszont CPU igenyes cucc fut rajta.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
veterán
Az üzleti kategória ezek szerint nem számít? Miért? Aki meg hülye, azzal nem tud semmit kezdeni az Intel vagy az AMD se, inkább kihasználják.
akosf:
A notiknál én sem tudom, miért kellene egy drága, de erős VGA. Az Inteles madár sem említi a játékos notikat, amik persze más kategóriába tartoznak.leviske:
Miért? Én pl.: fejlesztek a laposon és mellette filmet nézek, ergo kell egy erős CPU és egy keveset fogyasztó GPU, ami viszont a multimédiás alapvető szolgáltatásokat tudja. szerintem az Core i3 pont az a proci, ami ha olcsóbb lenne, a mai notikba tökéletes lenne.[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Ez annyira hülye kifogás... Egy 780G erejű IGP nélkül csak az nem tud meglenni, aki csak Office használatra tartja a gépét, de annak az embernek az i5 még feleslegesebb a gépbe.
Szvsz egy Athlon II + HD4200 egy sokkal kiegyensúlyozottabb gépet eredményez, mint az Intel Clarkdale-jei.
-
törölt tag
"Fogyasztás, melegedés, ár, zaj, stb..."
Egy szóval sem említik, hogy ezért nem számít a GPU-k teljesítménye.
Egyszerűen csak annyit mond, hogy a felhasználónak úgysem kell az.Aztán majd csodálkoznak, hogy a konkurencia hasonló fogyasztású, árú, zajú, de többet tudó fejlesztései elcsaklizzák a vevőket...
-
Depression
veterán
Az már üzleti kategória.
A legtöbb ismerősöm, aki laptopot vett, sosem mozdította el az asztalról a gépet, és az elején kellett rádöbbeniük, hogy játékra nem alkalmas. Sokam vannak úgy vele, hogy a laptop egy kis számítógép. Megvették, végül meg elfogadták, hogy ennyire képes. De ez nem egyenlő azzal, hogy nem lett volna igényük jobbra.A tudatlanság nagy úr, gőzük nincs az átlagembereknek a beépített videókártyákról. Ehhez kell vagy még 20-30 év, mire a mostani, de inkább a következő iskolában is tanított generáció döntőképes vásárlóerő legyen. Na meg a marketing!: azok amik igazán befolyásolják az embereket.
Elő példa az apósom, aki megvette 2008 őszén az Fx5200-zal szerelt gépet 100k+-ért a Cora-ban, mert 2,66GHz-es pentium 4! (256 DDR, 80Gb HDD LoL) Ez laptopoknál sincs másképp.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
dabadab
titán
válasz #95904256 #55 üzenetére
Mobil cuccokrol van szo, itt a fogyasztas, melegedes, zaj na meg persze az ar is fontos tenyezok, nem csak az, hogy mit nyom 3dmarkban, pl. ott vannak pl. a meregdraga Thinkpad X-ek (meg ugy altalaban a subnotebook kategoria), azokban csak integralt Intel GPU van - nem veletlenul vagy azert, mert a celkozonseg nem tudna megfizetni az erosebb GPU-kat.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
-
Angel1981
veterán
Azért érdekes lesz látni, hogy generációról generációra visszaszorulnak a diszkrét grafikus kártyák. Valószínűleg először az alsó kategória tűnik el, majd az alsó közép. Kíváncsi leszek, hogy fog-e még folytatódni a folyamat "feljebb" is...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Mi is volt amit láttam.. GMA950? Valami ilyesmi. Egészen elképesztő játékok is elindultak rajta, de a sebességet ne firtassuk...
-
törölt tag
"Az Intel szerint nem számít a mobil GPU-k teljesítménye."
Vajon a vevők is így gondolják?
-
veterán
válasz Alchemist #45 üzenetére
Ez a 95% badarság.
Ettől függetlenül nem mond nagy hülyeséget a madár, valóban. Persze a marketing hatást érezni lehet benne, de azért ha nem a gamer, hanem a consumer és az üzleti notikat nézzük, akkor egy GMA HD valóban pont elég mindenre. Aero, 1080p, Flash, mi más kell még egy átlagos felhasználáshoz?
Azért persze azt is tegyük hozzá, hogy a mobiltelefonok, PDA-k piacára dobott GMA 500 (Jó példa erre az ugyanazon az alapon nyugvó iPad is, aminél az 1024 felbontás a felső határ), illetve az olcsóbb consumerekebe számt GMA 900 viszont siralmas. Az első használható GMA a sorban az X4500 HD.
[ Szerkesztve ]
-
Alchemist
addikt
Amit az Intel (noti vonalon) jelenleg kínál, azzal is eldöcög az utóbbi évtizedben kiadott játékok 95 %-a... a maradékra a hardcore játékosok úgysem mezei konfigokat fognak használni.
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
fLeSs
nagyúr
a csóka a notis grafikáról beszélt, amiben sztem igaza is van.
notit nem játékra szokás venni."Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
Egzee
őstag
jólvan intel, majd 2-3 év múlva meglátjuk, hogy egy telefonba kell-e majd gpu...
-
-
erdoke
titán
válasz Jim Tonic #12 üzenetére
Mivel többet asztali gépet nem veszek, telibe xarom, hogy hányszor gyorsabban fut le valami a laptopomon, amit havonta mondjuk kétszer futtatok. Különösen, ha az még az akkumulátoros üzemidő megfelezésével is jár. Még inkább igaz lesz ez a netbookokra és tabletekre, amik a korábbiaknál is durvábban fognak hódítani az elkövetkező években. A felhasználónak annyi kell, hogy kevés kompromisszummal tudjon netezni, levelezni, apróbb játékokat játszani, ezeken túl pedig az üzemidő a legfontosabb paraméter (mármint a méreteken és az áron kívül).
Azt az érdekességet senki nem vette észre, hogy akkor nyilatkozik ilyet az Intel, amikor az integrált megoldások piacán sok éve először teljesítményben is versenyképes terméket kínál? Vagy hogy az AMD is ezerrel fejleszti a saját CPU mellé (majd később bele-) integrált VGA megoldását?
A legjobb aláírás a héten
-
DriderG
tag
Úgy tűnik nem jön össze a Larrabee, pedig mekkora innovációs duma volt mögötte... Persze sok szempontból igazuk van, de én nem állnék ennyire passzívan a dologhoz, ha nem tudnék normális GPU-t fejleszteni, hanem együttműködnék az nv-vel chipkészletek fejlesztésében. Persze az intel próbál inkább nagyobb tömegeket megcélozni, más gyártókat kiszorítani és így terjeszkedni. Meg hát a pénz ugye, ugyanis ők hozzák az USB-s és egyéb ismert szabványokat, anno a Pentium megjelenése idején sem hallottam még az AMD-ről ('95-96-ban) legalább négy évig, akkora piacuk volt.
-
félisten
Az Intel féle grafikus "teljesítmény" tényleg nem számít.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
nandon
tag
Ráadásul a fent nevezett termékben 'véletlenül' egy külön lapkán helyezkedik el egy GPU, tán lehet azért, hogy semmi se zavarja meg az x86 architektúra köreit...
És hogy az Intel-rajongók kedvét ne rontsam el: Az Intel úgy tud/tudott piacvezető lenni, hogy a konkurens(ek)nek jobb, fejlettebb termékeik vannak/voltak!
RISC86 Power
-
Chiller
őstag
Nálunk X4500asok vannak E5200 + 1GB ram és winXP társaságában. Kettőnél több office dokumentum már tud érdekességeket csinálni.
4-nél meg aztán simán van olyan, hogy "beég" az asztalba az office 2003 ablak. Esetleg az egyik "rámásolódik" a másikra, és akkor addig kell húzogatni, míg nem tűntetem el alóla az ablakot teljesen. Most az egy dolog, hogy esélyes a driver miatt is van ez, de akkor is.Utálom az intel integrált vga-kat, zsigerből.
-
-
nandon
tag
Mondjuk a Clarkdale ismeretében ez egy kicsit furcsa...
RISC86 Power
-
moha21
veterán
Nem csak úgy írja mindenki mintha az Intelnek nem menne jól az integrált piaca, pedig de.
Lehet én voltam hülye hozzá bocsi.szerk: ja tényleg én olvastam rosszul a te irományod bocsi.
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
gV
őstag
Intelnek magamból kiindulva a pc előtt töltött időm 90%-ban igaza van (sap, office, net, különböző video formátumok, nem túl erőforrás zabáló rfactor, stb) a maradék 10-en osztozik néhány játék és ati streamet használó progi
-
5h4rK
tag
Igazad van, de ez azért - el kell, hogy ismerjük - presztízskérdés is. Ha a kutyának sem kell akkor is jó felvágni vele, hogy bizony a mienk a legerősebb mobil VGA.
Ha ma még nem is, de egyre jobban kezd divatba jönni az, hogy az asztali gépeket felváltják a hordozható cuccok, ez pedig azt jelenti, hogy idővel nem csak szovegszerkesztésre fogják használni a laptopokat, legalább is az arányok változnak. -
Gergo88
tag
Szerintem igaza van, a felhasználók nagyon kis százalékának van szüksége izmosabb cuccra mint egy integrált vezérlő. Ha lejátszik 1080pés filmeket, az már elég az emberek többségének. Szerintem is inkább azon kéne dolgozni hogy ezt minél alacsonyabb fogyasztással tegye. Az már egy másik kérdés hogy a konkurencia jobb megoldásokkal áll elő.
Basu gasu bakuhatsu busu basu gaido.
-
Solten
őstag
Na mi az, az Intel felvett par (ex)nvidias PR-emberket??
[ Szerkesztve ]
Saor Alba
-
FRENK1988
veterán
Hülyeség! Akkor nem vinné előre semmi a PC piacot. Mert a jó játékhoz jó VGA és CPU kell
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
Spr1nG
tag
Úgy látszik a Larrabee nem jött össze, és most már nem is fontos a diszkrét VGA. (az NV-nek sem volt fontos a DX 10,1)
http://www.spring-gas.hu
-
Depression
veterán
Legalább megmondják, hogy nekünk miért jó, ha vackokkal kell foglalkoznunk.
Tudtommal pont most van az, hogy a legtöbben laptopot vesznek otthonra, teljes PC-ként. Ahol kutyát nem érdekli a fogyasztás, de azért játékra is legyen jó. De ezek szerint egyikünk téved.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
hfrankee
senior tag
Az Inteles emberke első 3 mondata sztem teljesen fedi a valóságot!
A jóslás,amiről a végén beszél,az meg egy másik szakma.. -
Zanik
addikt
Ha a multimédiás tartalmakat olyan fontosnak tartják, akkor miért kiherélt gma-t raktak a Pine Trail-es Atomok alá?
[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zeratul
addikt
GPU nélkül hogy akar HD tartalmakat lejátszani? A netbookokban lévő nem túl izmos Ion LE is röhögve viszi a 1080p tartalmakat, de nem kell gpu teljesítmény. Nevetséges.
-
nagyúr
Akkor fog csúnyán bebukni ezzel az elmélettel, ha egyre több program használja majd az Nvidia és az AMD API-jait, melyekkel dolgok 3x gyorsabban mehetnek, mint X86 procival.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
joi29
őstag
Hát nálunk pl egyes alkalmazottak nagyrészt férfiak, kérték hogy ha lehet
akkor ne az új C2D-s, 2GB-os ThinkCentre csodát kapják,
azokról ugyanis szívesen lemondanak a hölgyek-kolleginák részére.
Hanem ha lehet akkor azt a kis nyavalyás, fele annyit sem ér
(én raktam össze cseregép gyanánt)
Sempron 140-es, 1GB-os, Biostar GF8200 M2+-os gépet kérik.
Vajon miért ez nagy előzékenység. -
hugo chávez
aktív tag
"A legnagyobb processzorgyártó az elkövetkező évek alatt várhatóan semmilyen formában nem tör be a diszkrét kártyák piacára..."
Ezek szerint akkor a Larrabee nem fog kijönni desktopra a közeljövőben (vagy talán sohasem?), szóval ha a Fermi elbukik, akkor a diszkrét videókártyák piacán az árversenynek hosszú időre lőttek"sajnos ez a beszélgetés olyan alacsony szintre jutott, hogy a továbbiakban már nem méltó hozzám" - by Pikari
-
bitblueduck
senior tag
Addig mondják, amég ők maguk is elhiszik. Persze ha most jönne ki a Larrabee és párban lenne legalább az 5770-el, akkor hirtelen nagyon fontos lenne.
Szerintem az egész piacot károsítja az atom (+GMA). A PC játékokat fokozottan, mert sokan játszanak netbookon, de ezzel a flash játékokra meg a passziánszra korlátozódik az egész.
A másik meg az, hogy egy minimumot jó lenne, ha így is elérnének, mert emlékszem, hogy pár éve még a win98/xp grafikus felülete is szaggatott az s3 meg intel csodákkal. HD-s GMA-hoz nem volt szerencsém, de sejtem, hogy a vista/win7 alatt sem optimális az aerohoz. Valakinek van ilyen tapasztalata?An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
Lenry
félisten
hmmm... amikor az nVidia épp nagyon a padlón volt, ők is hasonlóan sz*r szöveggel jöttek: "nem fontos a desktop szegmens"
ha Inteléknek is lenne "brutálVGA" részlegük, nem ezt mondanákaz AMD vajh' miért nem mond ilyeneket?
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
zsolt501
nagyúr
Mondjuk az sem mindegy hogy az az irodista mit is csinál, mert tudok 1-2 olyan feladatot ahol azért a grafikai teljesítmény is számít, igaz ez nem a szövegszerkesztős meló.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
proci985
MODERÁTOR
persze.
nem véletlenül halt ki évekre az integrált VGA évekre a desktop szegmens lapjairól. az egy dolog volt, hogy szövegszerkesztésen kívül mindenre lassú volt, nem támogatta a DXet rendesen (UT nem ment alatta hardveresen, szoftveresen meg akadt), programok nagy részét képtelen volt futtatni, tetejében még előszeretettel össze is akadt a diszkrét videokártyákkal. mellesleg elérték, hogy az integrált videokártya évekre szitokszóvá váljon.
a hírrel kapcsolatban meg annyit, hogy az említett 740 kapcsán ezeket már egyszer lehetett hallani, mmint hogy a célra azért kompetens.
természetesen lenne a dolognak előnye (fogyasztás, esetlegesen alacsonyabb ár), meg az se normális, hogy az ATX szabvány TDP szempontból kezd szűkössé válni, meg HTPCben se mind1, hogy hány komponenst kell hűteni, de ettől függetlenül ez nekem még most eléggé megmagyarázom szagú...
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
MJ12
csendes tag
hát én nem így gondolkodok:p
ezért választok majd nvidia optimusos lapost... üzemidő párosul a teljesítménnyel(10 óra asszem)
-
Balller
tag
Ez most azt jelenti hogy nem kell videókártya a gépbe?
Mert akkor fölöslegesen tartogatom a HD4850-et a konvektoronBalage
-
Chiller
őstag
Akkor miért nem i740-et integráltak az i5-ösökbe? Még a név is passzolt volna
Emléxik még egyáltalán valaki arra a vga-ra?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Politika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- ASUS routerek
- Hálózati / IP kamera
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest