- DUNE médialejátszók topicja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen széket vegyek?
- Amazon Kindle
- Dell notebook topic
- Házimozi belépő szinten
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
WN31RD
addikt
Azt mondom csak, hogy jelen esetben szerintem igazuk van akkor is, ha ez pont egybeesik az érdekeikkel. Nincsenek illúzióim arról, hogy ne hazudnának szemrebbenés nélkül egy más helyzetben.
''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
WN31RD
addikt
Szerintem sokkal jellemzőbb az (legalábbis nekem ez a tapasztalatom a környezetemben), hogy az emberek azt hiszik, szükségük van jelentős 3D teljesítményre, holott valójában nincs, mint fordítva. Innen nézve az Intel említett nyilatkozata korrekt felvilágosítókampánynak tűnik inkább.
(Nekem is pont ugyanezeket kell elmagyaráznom, hogy nem szükséges az erős VGA, amikor tőlem kér valaki tanácsot, és arra a kérdésre, hogy milyen 3D-s játékokkal játszott az utóbbi egy évben, az a válasz, hogy flash játékok meg pasziánsz...)
''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
WN31RD
addikt
Nem csak nekem. Az utóbbi kb. 4 hónapban 6 számítógépet (2 asztali, 4 laptop) segítettem beszerezni illetve beállítani ismerősnek, rokonnak. Ebből a hatból egyetlen esetben volt szempont az elfogadható 3D teljesítmény, a maradék ötnél a legkevésbé sem számított.
FefeeX, #90: Nem kifejezetten csak neked szólt a válaszom, hanem a témának úgy általában. Elnézést, ha félreérthető voltam.
[ Szerkesztve ]
-
WN31RD
addikt
"Főleg ha egy árban van, nem fogyaszt sokkal többet"
Sok éve használok komoly subnotebookot, és soha, egyszer sem, volt szükségem erős VGA-ra. Inkább vennék akár drágábban 1%-kal kevesebbet fogyasztó VGA-t, mint olyat, amely picit is csökkenti az akkumulátoridőt vagy picit is jobban terheli a hűtést, vagy picit is bonyolultabb, és ezért nagyobb a meghibásodás esélye.Nem véletlen azért, hogy a komolyabb kisgépek mind integrált VGA-t tartalmaznak.
Ez a VGA dolog olyan, mintha azt szajkózná valaki, hogy lehet, hogy jól jön majd a négykerékmeghajtás stb., ha a svájci hegyekben szeretnél furikázni, de te éppen a napi 5 km-es városban ingázáshoz keresel pici autót, és mellesleg utálod a hegyeket.
Nem értem ezt, komolyan... Hasonló logikával én is elkezdhetnék leszólni mondjuk minden processzort, amely nem 64 bites, vagy nem támogatja a hardveres virtualizációt. Teljesen használhatatlan szutykok! (Számomra. )
-
WN31RD
addikt
"Az erős gép gyenge VGA kapacitás pazarlás"
Miért lenne az? Attól függ, mire használod. Én pl. virtuális gépeket futtatok, videót kódolok, stb. Kb. minden komponenst jól ki tudok használni, kivéve a VGA-t, az legfeljebb a Compizt rajzolgatja, és malmozik közben még a GMA is.Lehet, hogy a te 4850-ed viszonylag halk, de akkor is ott forog az a ventilátor, egy kevés hangja van, vagy elfoglal egy csomó helyet valami drága és komplex vízhűtés. Az én VGA-mon ezzel szemben passzív a hűtés, és pontosan ugyanannyira alkalmas a számomra szükséges feladatokra, mint egy 4850 lenne, ugyanis még a GMA-t sem használom ki 100%-ig.
Nekem nem fáj, hogy másnak jól jön egy 4850, de nem értem, miért olyan nehéz elfogadni, hogy nem mindenhova szükséges az.
-
WN31RD
addikt
Nem értem ezt a szenvedélyes GMA utálatot... Nem mindenkinek megfelelő persze, de rengeteg dologra tökéletesen alkalmas az is. Az én gépeimben van nagy és gyors SSD, sok GB RAM, négymagos processzor, több TB vinyó, félprofi hangkártya meg egyebek, egy dolog nincs, komoly VGA. Egyszerűen számomra teljesen fölösleges lenne, soha nem játszok, nem használnám ki, a legdurvább videókat is izomból dekódolja az erős processzor (amelyre más okból egyébként is szükségem van), akkor meg minek a VGA? Ne melegedjen nekem fölöslegesen, asztali gépben sem, nemhogy laptopban, annyival is hangosabb a hűtés.
És sok ismerősöm van, akik legfeljebb flash játékokkal, vagy nagyon egyszerű logikai játékokkal játszogatnak, egyébként internet, szövegszerkesztés, médialejátszás, erre kell nekik a gép, semmi másra. Oda sem kell erősebb VGA, mint amivel éppen elmegy a HD videó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- DUNE médialejátszók topicja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen széket vegyek?
- Amazon Kindle
- Jelszókezelők
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest