- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Hővezető paszták
- Milyen házat vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Akciókamerák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
Én személy szerint a Broadwell-eket várom már, utolsó DDR3-as rendszernek tökéletes lesz.
Remélhetőleg megörökli a jobb pasztát és jobb kupakot, így tuning mellett is megmarad a garancia. -
-
Walter_White
senior tag
Végre! - kíváncsian várom, hogy alakulnak tesztekben a hőfokok, illetve a K jelzésű procikat megvárom. Érik már a csere, bye-bye FX8350.... belátom nem való egy R290 mellé..
-
Ribi
nagyúr
válasz
CsigaGyilkos #46 üzenetére
"Csak" 10k a különbség.
Persze ha van 70k akkor valszeg van 80 is. -
+1. Én is valami ilyet olvastam csak nem akartam írni nehogy kiderüljön, hogy kacsa......
(#38) Ribi: Értem, viszont abban az árszegmensben nem kell felárat fizetni a K jelzésű procikért. Ezért én inkább javaslom a K-t ...
(#44) X Factor: Nem feltétlen értek Veled egyet ebben. Ez single-ben igaz, ezért írtam, hogy multira gondolok... A min FPS növeléséhez (de akár a max fps növeléséhez is) kell a magas MHz-en járatott cpu ... amit csak tuninggal lehet elérni.
-
merkucyo
aktív tag
Miért akarod ennyire túlhajtani ?
-
X Factor
addikt
válasz
CsigaGyilkos #14 üzenetére
Az első 2 opció növelésével egyre inkább a gpu-ra kerül a számítás nagy része. Ahogy vki említette, ahol nem elég egy 3570, ott nem egy 4790 vagy az lga 2011 lesz a következő lépcső.
-
atti_2010
nagyúr
Tiszta sor, kiadnak egy K-s sorozatot amit nem lehet tuningolni mert melegszik majd jön egy "hatalmas" innováció és kiadnak (ha) egy rendes sorozatot ami majd nem melegszik, természetesen ezért újra jókora felárat kérnek hisz megdolgoztak a pénzükért, újra kellett tervezni egy egész kupakot.
-
h1mpi
félisten
Azért ezt kicsit átfogalmaznám:
A Z97-es vezérlő továbbra is engedi a szorzó állítását, de mivel a Devil’s Canyon sorozatban nincsenek K-s modellek, így ez a funkció most parlagon hever.
Sokan ez miatt hiszik, hogy nem lesz K-s Devils Canyon CPU. Bele kellene írni, hogy az Intel a Computex 2014 kiállításon tervezi bemutatni a K-s refresh CPU-kat...
-
stratova
veterán
válasz
SMartin-HU #36 üzenetére
CPU részről ezzel nem is érdemes vitatkozni, valóban abban a helyzetben van Intel hogy High end piacon azt csinál amit akar. Remélhetőleg a két vállalat CPU-teljesítményének viszonya 2016-2017 környékén némileg változik (hamarabb nem valószínű).
-
vinibali
őstag
válasz
SMartin-HU #36 üzenetére
persze!
"vettél egy i7-4770-et 303$-ért és nagyon melegszik? itt a megoldás: vegyél egy i7-4790-et 303$-ért! ez már nem melegszik, mert kicsit alakitottunk a kupakon..." -
Ribi
nagyúr
válasz
CsigaGyilkos #33 üzenetére
Haswellben már nincs ilyen. Emiatt gondolkoztam én is nagyon egy 3770-en, mert ott még ez ment.
-
SMartin-HU
tag
Akár ki, akármit mond... az Intel még mindég jobb választás, mint az AMD.
-
törölt tag
...lecserélik az eddig alkalmazott hővezető pasztát, illetve a kupak magasságát is csökkentik egy hangyányit, hogy tökéletesen érintkezzen a szilícium felületével.
K-s modell ezúttal nincs, így mindegyik új termék szorzózáras.
Na takarodj.
-
-
Diocles
aktív tag
válasz
Bjørgersson #15 üzenetére
"Van sapka, nincs sapka.." Ez itt most különösen találó megjegyzés lett
Ami fontos: Mi a helyzet a +400 MHz-cel? A mostani nem K szériás procikon is lehet húzni 400 MHz-et, ami a legtöbb embernek (köztük nekem is) elég. Ez továbbra is megmarad a Z szériás lapban?
-
ahogy már annyian írták előtted is, lesz K-s modell, csak később jelentik be. úgy néz ki az intel vezetése is szeret fürdeni a fanboiok imádatában.
másrészt a kevéséb melegedő procikat jó eséllyel olyan konfigurációkba is be lehet majd beépíteni, ahol az eddigi korlátozott szellőzés miatt nem volt javasolt, vagy különösen nagy bártorság kellett hozzá. lásd még mini-itx, és tsai.@mickemoto: már elkezdték. ha elolvasod a hírt, azt is megtalálod, hogy mit, és milyen modelleknél.
-
mickemoto
őstag
Akkor mostantól ez lesz az intel stratégia:
1.-új széria (kisebb csíkszélességen, pict kevesebb fogyasztással, elhanyagolható cpu teljesítménynövekedéssel, erősebb de egyébként még így is teljesen lényegtelen igp teljesítménnyel, rossz pasztával a K-s cpuk kárára.
2.-ugyanez , +100 MHz, jobb pasztával, K-s cpu-k nélkül
3.- ugyanez K-s procikkal.Visszafele mikor kezdenek butítani a processzorokon?
-
A szorzózármentes Pentium lesz majd a nagy attrakció
Gondolom ha megjelenik, azt is csak Z-s alaplapban lehet tuningolni... Pedig vicces lenne, ha H81-ben, vagy esetleg B85-ben menne
-
meci77
tag
i5-4460 alapórajel 3,2 GHz, turbó 3,1
-
arn
félisten
Hat nem ks procnal rohadtul nem erdekel hany fok. A gyari hutohoz kepest barmilyen hurka hutot teszek ra minimalis fordulattal is meghuti.
-
-
Reggie0
félisten
Csak egy pelda. En FPGA-kal (is) dolgozok. A forditas csak egy szalon tortenik, mert erre kepesek a szoftverek(nehezen parhuzamosithato a problema). Hiaba lenne 2011-es procim, csak tobbe kerulne, de gyorsabb nem lenne. Igy ide a 4770k az idealis valasztas.
(#15) kovy29: Az ertelmet keresem. Tuning nelkul az eddigi hovezetes is megfelelt.
-
SaGaIn
senior tag
Szerintem csak félrefordításról lehet szó és később jönnek egy hónappal mint ahogy a guru3d írja
Nem lett volna értele kiadni a Z97-at ha nem adnak ki hozzá procit ennyire csak nem marhák.
BTW: "And then later this year a truly big thing is gonna happen in the enthusiast PC space, we'll see 6 and 8-core Haswell-E processors with DDR4. That's really what most of you guys are waiting on."
-
h1mpi
félisten
válasz
Old FatBoy #10 üzenetére
2014.06.02. Computex
Inkább az a dühítő, hogy egy csere programot kellene az intenek csinálni és visszavéve a 4770K-t egy minimális összeg ráfizetésesével cserélni 4790K-ra, hisz a frissítéssel elismerik, hogy tervezési hibás a CPU...
Az autó ipar ismeri a visszahívás fogalmát a HW gyártók nem... Azért nagy kasza ez a biznisz... -
ÖÖÖ mi a fa...? Ez valami vicc, vagy csak én nem értem a tréfát? Hol vannak a K-s procik? Így most semmi értelme a Z97 chipset-nek. Most sírjak vagy nevessek?
(#13) franc0: Ultra grafika, magas felbontás, új játékok, multi player. Oda kell a bika proci. Single-be viszont egy gyengébbel is belehet érni az igaz.
-
franc0
őstag
Nem igazán értem, biztos mert nem vagyok koszak.
Ma egy core2duo géppel is el lehet végezni milliókat éri munkát. Nem látom mi a franchoz kevés egy alapórajeles 3570.Ahova valóban plusz kakó kell (és nem az epenis a lényeg) oda LGA2011 való.
-
SaGaIn
senior tag
Én találtam egy ilyet [link] igaz két hónappal ezelőtről.
Core i7-4790K 4 8 3.6 GHz/ 4.0 Ghz 8 MB HD 4600 Yes
Core i7-4790 4 8 3.5 GHz/ 4.0 Ghz 8 MB HD 4600 No
Core i5-4690K 4 4 3.5 GHz/ 3.9 Ghz 6 MB HD 4600 Yes
Core i5-4690 4 4 3.3 GHz/ 3.9 Ghz 6 MB HD 4600 No
Core i5-4590K 4 4 3.3 GHz/ 3.7 Ghz 6 MB HD 4600 Yes
Core i5-4590 4 4 3.2 GHz/ 3.7 Ghz 6 MB HD 4600 No
Core i5-4460 4 4 3.2 GHz/ 3.7 Ghz 4 MB HD 4600 No
Core i3-4360 2 4 3.3 GHz/ 3.7 Ghz 4 MB HD 4400 No
Core i3-4350 2 4 3.2 GHz/ 3.6 Ghz 4 MB HD 4400 Nomost akkor azóta meggondolták magukat?
Guru3d: "Intel has not yet released a 4790K just yet. This however will happen next month," 2014 05 11
-
Reggie0
félisten
Minek a jobb hovezetes, ha nincs K-s model?
-
h1mpi
félisten
A K-s procik június elején jönnek ki. No para
-
subaruwrc
félisten
K-s modell ezúttal nincs, így mindegyik új termék szorzózáras
SZARnak egy pofon !
-
Old FatBoy
aktív tag
" K-s modell ezúttal nincs, így mindegyik új termék szorzózáras"
Rohadt jó!
Eddig gáz volt a túlhajtás a rosszul kivitelezett hőelvezetés miatt,most már végre talán képesek egy normálisan összerakott procit kihozni cserébe viszont a szorzózárral nehezítik a túlhajtást.
Hurrá! -
SaGaIn
senior tag
A lényeg kevésbé megelednek de nem használhatod ki tuningal mert :
" K-s modell ezúttal nincs, így mindegyik új termék szorzózáras"Köszi Intel nagyon rendes tőled...
"A Z97-es vezérlő továbbra is engedi a szorzó állítását, de mivel a Devil’s Canyon sorozatban nincsenek K-s modellek, így ez a funkció most parlagon hever. "
Mért kell szivatni szerencsétlen usert?
-
vimes
senior tag
És ezekben milyen IGP is lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Építő/felújító topik
- One mobilszolgáltatások
- Vicces képek
- weiss: Pant* rant
- Asztalos klub
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Fedezd fel az NVIDIA világát! Kamatmentes rèszletre is!
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest