- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
etnies
senior tag
válasz
Jokerdapro #30 üzenetére
Nem igaz, mert átlagBéla vagyok és kb 10-15 év után újra vettem egy AMD-t, Ryzen 2600x-et.
Radeont még mindig nem veszek, mert nem képesek drivert írni, de a proci az tetszik. Kicsit melegebb, mint gondoltam, de egy megfelelő hűtővel hideg és csendes marad. -
Apollyon
Korrektor
A DDR4-nek olyan ára van, hogy lassan bűnhálózatot építenek köré. Vagy már rég megtörtént?
-
csendes
addikt
válasz
Jokerdapro #33 üzenetére
Na, ezt nem értem, a Meltdown után meg már van Ryzen. A másik oldalról megérné az AMD-nek most komolyabban rámozdulni a piacra, amíg az Intel nem tud reagálni. Néhány félanalfabéta sportoló mosolyoghatna a reklámban, hogy ő csak AMD-t használ, meg minden.....
-
ddekany
veterán
válasz
jozefgucci1 #29 üzenetére
Sőt, az alaplap olcsóbb. Az van mondjuk 18e-ért, a 2x8 kit meg inkább 25e.
-
icp1970
senior tag
na már ideje lenne.
-
Franklin
addikt
válasz
Jokerdapro #30 üzenetére
Csak épp Átlag Bélát sokszor a pénztárcája irányítja. Ha nem fog beleférni a keretbe az Intel proci, akkor kénytelen lesz AMD-t venni, mert valamin futnia kell a Fortnitenak...
-
jozefgucci1
addikt
Botrány , hogy mennyire drága a DDR4 és ezért sokan nem is váltanak , mert egy 2x8-as kit van annyi mint maga az alaplap
Remélem még egy jó darabig kihúzom a 2x8-as DDR3-as ramokkal .
-
törölt tag
az ott pl EDO RAM a kepen?
-
DraXoN
addikt
néztem most direkt a felhozatalt..
tényleg kéne pár "tisztességes" gép.
sok ryzenes apus gépbe beleraknak egy grafikuskártyát ami legjobb esetben is azonos teljesítményt tud mint a cpuban levő gpu (de van olyan gép ahol lassabb a külön berakott kártya) ... minek csinálják ezt? a fogyasztáson biztos nem segít... ha a tdp keretet akarják így kitolni, hogy "játszogatni lehessen" azt a cpu tdp keretével is eltudnák érni egy normális cpuhűtővel ... amire futná a külön grafikus kártya nélkül...olcsó kategóriában van acer, 1 szem usb 3.0 és további 2db usb 2.0 porttal ... what? 2018ban? usb 3.1 vagy type-c (az hol van)? 1 szem memóriasolt (dual chanel onnantól max álmodban, alaplapra forrasztva van a 4GBram)..
csak üzleti pro cpu sorozatos gépek vannak épkézláb hardverrel szerelve, bár azok meg drágák..
mondjuk olcsó intelek ugyan úgy esetenként el vannak cseszve, csak a nagyobb választék miatt találni lehet "kevésbé zavaróan defektest" ...most már szerencsére legalább kaphatóak, de több, sokkal több modell és gyártó kell... de mindenki csak a régi E sorozatú AMD-t nyomja.. akár 17colos méretben is... bezzeg abban van usb 3.0 és usb 3.1 ... töredék áron..
-
exedoc
senior tag
Igen valahogy én is így érzem. Az egy dolog, hogy partnership, meg szerződés, meg support, de igazából még a home usereknél sem látom, hogy annyira érzékeny lenne a nép az árra. Bár tegyük hozzá gaming-re Intel-nél is van jó vétel, a gond inkább felső-közép, és a felső kategóriától kezdődik. Sokan átálltak AMD-re, de még mindig nem elegen.
A 8C/16T és attól felfelé már nem éri meg Intel-ben szerintem. Hangsúlyozom, szerintem.
-
Tidus
addikt
Ahogy a híreket olvasom nekem folyamatosan az jön le, hogy gond van, nem megy a szekér az Intelnél, viszont a világ tőlük függ.
És igazából elpártolni sem akar senki. -
exedoc
senior tag
Jövőre új gépet vásárolnék munkára, alap 32GB RAM, de inkább 64GB lenne jó. Viszont ilyen árak mellett horror, 2-szer is meggondolom. Aminek tűrhető már a késleltetése és a frekije olyan 320 ezertől indul. Annak idején 92 ezerért vettem 32GB-t. Ez már nagyon nem vicces.
-
TeeJay
félisten
Ha intel nem tud eleget gyártani miért nem vesznek az OEM-ek AMD-t? Inkább drágábban is de csak az Intel? Notebook részen alig van AMD pedig abból nincs hiány, tud eleget gyártani az AMD
-
Dtomka
veterán
Pedig az aktuális Ram idővel mindig olcsobb szokott lenni. Ha jól emlékszem azért ilyenre még nem volt példa.
Tudom a HDD-nél és most a bányászok miatt a vga-knál, de ramoknál nem. A lényeg, hogy jó nagyot szakítottak azokon akik kénytelenek voltak megvenni.(#12) Jesus_Shaves
A megjelenéskor a DDR4 drágább volt mint az úgyanazt tudó DDR3. Persze idővel mivel a DDR3 kifutóvá vált, ezért az lett a drágább. Én úgy érzem jókor váltottam.Lehet igazad van, és ha nem is TB-nyit de 32GB RAM-ot megjelenés után 1 évvel ajánlatos lesz vásárolni.
-
Pista0001
addikt
A címből hiányzik egy "a" betű (memóriaárak).
Nincs is DDR4-es gépem, nem is lesz már szerintem.
-
Silverchain
csendes tag
Szerintem mindegy, mert aki most Intel procit vesz Ryzen helyett, az játékra veszi, már csak ott van előnye a kékeknek. Viszont a játékosgépet elsősorban a GPU határozza meg, szóval minden attól függ, hogy mennyit esnek a régi/új dedikált VGA-k árai szeptember 20-tól.
-
Raymond
titán
Na ja, ez van. Most hogy a grafikus kartyak es az SSD-k lementek normalis szintre es a RAM is eleve arrafele tartott most meg a CPU arak mennek fel
De mondjuk az nem olyan tragikus, meg mindig ott a Ryzen 5 es Ryzen 7 normalis aron. Mar ameddig, mert ha i5 es i7 nem lesz akkor azokra nyomulnak ra es azok is feljebb mennek
-
törölt tag
Ezelőtt két évvel 2x4 Gb-ért 11 ezret fizettem, most egy modul kerül ennyibe.
-
Lehet, hogy rosszul látom, de a ddr4 akkor volt olcsó, amikor bejött. Szinte dobálták az ember után, csak vigyed. Persze, hiszen valamivel ösztönözni kellett a népet, hogy ugyan, váltsanak már ilyen alaplapra és cpu-ra, ami támogatja, mert más érv nem igazán volt mellettük még akkor. Remélhetőleg ez így lesz a DDR5-nél is, akkor be kell vásárolni vagy 5-6TB-nyit, és szépen eladni, ha megint felnyomják az árakat
-
MSI.Navi
tag
-2%, egy zsákkal veszek!
-
Wa2x_
veterán
Proci árak meg elszállnak... vagy már el is szálltak.
-
törölt tag
Ahogy látom a gyártók hozzáállását, inkább el fog rohadni a raktárakban, minthogy olcsóbban adják.
-
baly81
aktív tag
Ne is mond... Nemrég laptopot cseréltem. A régibe 4×8 Gb modul volt (kitben); amiért anno olyan 68EFt körüli árat fizettem. Most ugyan ez 120 ezertől indul. (Bár emiatt a régi laptopomat viszonylag jó áron tudtam eladni. ☺)
Az új laptopba Németországból rendeltem 2×16 Gb Kingson HyperX Impact 2666MHz CL15 kit-et, amiért -a német 19%-os adó ellenére is- 125EFt-ot fizettem. Sz.ros két nyákért... Iszonyat drága. Nem beszélve arról, hogy több hazai nagy forgalmazó sem tudta beszerezni. Azaz csak előrendelést tudott volna felvenni, ami 5-6 hét, és minimum 20ezerrel többért... 😲 😭 -
hokuszpk
nagyúr
lof*t mama!
hogy egy klasszikust idezzek.
majd szepen leeg az egyik memoriagyar, mint anno, problem solved. -
DraXoN
addikt
kell még egy kis baleset intel egyik gyárába..
cunami, vagy árvíz.. földrengés ... valami,amitől ugrik az ár még 50-100%-ot felfelé...
merevlemezeknél anno bejött... máig érezzük hatását, csak az elmúlt 1-2 évben értük el azt az árszintet mint ami az árvizek előtt volt... biztosító fizetett, és jött sok-sok extra haszon a túlárazásból..
-
Dtomka
veterán
2% -kal fognak csökkenni? Minimum 200% -kal kellene.
~3 éve vettem G.SKILL 16GB Trident Z DDR4 3200MHz - 26kért...Most még mindig több mint 2x-ese.A DDR5 lesz talán ami majd változtat. De megjelenéskor brutál ára lesz.
Ja és a CPU árak növekednek, cserébe.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A TrendForce szerint az év végére 10% fölé nőhet a kínálati rés a notebookpiacon.
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Filmvilág
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- ASUS Maximus IV GENE-Z/GEN3 - Republic of Gamers - Alaplap - Számla + Gari: 12 hó / BeszámítOK!
- MSI B250M MORTAR ARCTIC Fehér Alaplap - Számla + Gari: 12 hó / BeszámítOK!
- MSI Z270 GAMING PRO CARBON Alaplap - Számla + Garancia 12 hó! / BeszámítOK
- Eladó DDR3 ramok (2x8GB)
- Asus Prime A320M-K AM4 M2 alaplap IO Shield, lefogafo
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest