Hirdetés
- Vélemény: ezt teheti majd az új vezető az Intellel
- Itt a legtöbb kézikonzolra telepíthető SteamOS előzetese
- Annyira örül az SNES öregedésének Super Mario, hogy idővel nagyobbat ugrik
- Vélemény: nem valószínű, hogy jönnének dedikált neuronháló gyorsítók
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vélemény: nem valószínű, hogy jönnének dedikált neuronháló gyorsítók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mecs
csendes tag
Az egyik legjobb féle darab.
-
lp640sv
tag
Hello! az erdekelne hogy miben kulombozik az fsp aurum gold 650w modularis tap a tobbitol? azt tudom hogy ki lehet szedni a nem hasznalt kabeleket.
van valami amiben esetleg rosszabb a sima 600wattoshoz kepest?
es mi az hogy 90% hatasfokkal?
koszi a valaszokat! -
Modst3R
senior tag
az aurum gold 650 és 750-ről ki mit tud mondani?? én rosszat nem olvastam róla és jövőhéten szerintem le is rendelem csak elötte mindenképp konzultálnék olyanokkal akik hajtanak ilyet.
főként a megbízhatósága a minősége illetve ami a legfontosabb a hangja érdekel... -
-
bazsi83vp
senior tag
-
-
vzsryl
nagyúr
Ilyet nem írtál privátban: "Akik túl sokat pörögnek egy téma körül elveszítik a realitásukat arról, hogy mi is a többiek számára fontos szempontok."
Annak érdekében, hogy megmaradjon a tisztelet a tápos topicban segítkezők felé, muszáj volt itt írnom, mert Te is itt hoztad fel ezt a szösszenetet. Ha csak privátban hoztad volna fel, akkor ott reagáltam volna.
-
vzsryl
nagyúr
"Egy termék megítélésénél nincsenek objektív érvek. Már maga a megítélésnél ott van, hogy szubjektíven ítélkezünk."
Nem kell ítélkezni egy termék felett. Objektíven ki lehet választani, hogy mire van szükségünk. Észérvek alapján."Akik túl sokat pörögnek egy téma körül elveszítik a realitásukat arról, hogy mi is a többiek számára fontos szempontok."
Tehát ne ajánljak tápokat, mert szerinted nem veszem figyelembe mi mások számára a fontos szempont? Én ezt magamra veszem, mert sokat pörgök a téma körül."(ami lássuk be, a többségnek annyiból áll, hogy működjön a gép és rajzolja a képkockákat COD-ban)"
Amikor valaki megkérdezi, hogy milyen tápot válasszon, akkor mindig ki kell deríteni, hogy mire van szüksége. Ha annyi kell, hogy menjen a gép és rajzolja a COD képkockáit, és nincs semmilyen egyéb kívánsága, akkor olyan tápot ajánlunk neki, ami valóban csak ennyit nyújt. Tehát valami low-end, de mégis biztonságos tápot.
Nem tudom miből gondolod azt, hogy nem tudom objektíven nézni a dolgokat. Attól mert sokat pörgök a téma körül, még figyelembe veszem mások igényeit. Ha nem venném, akkor szedném a sátorfámat, és nem ajánlanék többet semmit. És ez nem csak rám vonatkozik, hanem a többi kollégára is a tápos topicban. -
Kedves 04ahgy!
Egy termék megítélésénél nincsenek objektív érvek. Már maga a megítélésnél ott van, hogy szubjektíven ítélkezünk.
Akik túl sokat pörögnek egy téma körül elveszítik a realitásukat arról, hogy mi is a többiek számára fontos szempontok.
(ami lássuk be, a többségnek annyiból áll, hogy működjön a gép és rajzolja a képkockákat COD-ban)A goldtáp által "megspórolt" energia többszöröse takarítható meg egy megfelelően személyre szabott energiagazdálkodással.
Egyébként a környezettudatossághoz hozzátartozik, hogy a termék teljes életciklusa alatt mennyi környezetkárosító hatás lép fel. Egészen a gyártástól az újrahasznosításig.
Ha már itt az ára, mennyivel több környzetkárosítást kell a bolygónak elviselni, hogy megtermeld a plusz költséget amiből kifizeted a felárat?Szerintetek ez a tutijó, szerintem "peppet drága".
Maradjunk ennyiben. -
04ahgy
nagyúr
Kedves D1Rect,
Semmilyen képzavar és terelés nincs.
drága =/= nekem drága
A szubjektív érveid hozod fel, az objektivitással szemben. Az értelmező kéziszótár valóban azt írja, hogy drága = nem éri meg az árát. Mégis, észérvek alapján megmutattuk neked többen is (leginkább vzsryl működött közre ez ügyben), objektív szempontok alapján, hogy megéri az árát.Arról nem volt szó, hogy behozza azt, amivel drágább egy gyengébb hatásfokúnál, arról volt csak szó, hogy megéri.
A jobb hatásfoka miatt kevesebb energia megy veszendőbe, ezáltal (hazai példát felmutatva) például a Mártavidéki Erőmű (ami ugyebár hőerőmű) kevesebb fosszilis energiahordozó elégetésével tudja a géped működtetéséhez szükséges áramot biztosítani. Egy nüansznyit ugyan, de hozzájárultál az üvegházhatás csökkentéséhez, és ezáltal egy kicsit az elsivatagosodás növekedési ütemének lassításához.
HGyu
-
vzsryl
nagyúr
Rendben. Legyen igazad. Nem ér annyit, neked. Nekem érne, és sok más embernek is. Ráadásul még ajánlani is fogom a tápos topicban. Ha valakinek erre van igénye, akkor neki megéri. És van rá igény, elhiheted. Még pedig azért van rá igény, mert ha a drága szót úgy értelmezzük, ahogy az értelmező szótárban van, akkor ez a táp nem drága. Mert megéri az árát.
A CM Silent Pro és a Silent Pro Gold szerinted drága? Tudsz olcsó alternatívát annak, akinek 650W-os tápra van szüksége? Vagy esetleg ha már olyan extrém az illető, hogy moduláris, fekete színű, nem LED-es villogós tápra van szüksége, arra tudsz valami alternatívát mondani olcsón? Mert Én nem tudok, pedig már több éve figyelem a tápos piacot.
Kíváncsi lennék mi a véleményed a Seasonic X-400 Fanless-ről. 40k egy 400W-os tápért. De normális, hibátlan passzív tápegység nincs a piacon rajta kívül. Az FSP Zen is majdnem ennyibe kerül, de annak bizony vannak problémái, és a hatásfoka is alacsonyabb, ami miatt sokkal könnyebben túl tud melegedni, mint az X-400. Ha valakinek teljesen hangtalan táp, illetve konfiguráció kell, akkor az X-400 neki megéri. Tehát ha megéri, akkor az X-400 olcsó? Vagy erre a tápra is azt mondod, hogy drága, pedig most magyaráztam meg, hogy valakinek más táp szóba sem jöhet? -
Neked az a problémád, hogy nem érted a "drága" szót.
Magyar Értelmező Kéziszótár (második átdolgozott kiadás) 233. oldal.Dobálózhatsz a szakmaisággal, ha nem érted a szót.
Van akinek a vízhűtés drága, nekem ez a táp a drága.
Nem azért, mert nem tudom megvenni... hanem mert nem ér annyit. -
vzsryl
nagyúr
Én megértettem. Azért mutattam egy jóval olcsóbb tápot, ami szintén moduláris. De azon kívül nincs más táp a piacon, ami olcsóbb lenne. És bizony ahhoz képest is vannak olyan előnyei az Aurum-nak, amiért megéri a pénzét, a jobb hatásfokon kívül is. Az ADATA-ra 3év, az Aurum-ra 5év garancia van. Ezt is figyelembe kell venni.
Ha abba is belekötsz, hogy a nem modulárisok közül van olcsóbb, akkor ott a nem moduláris Aurum olcsóbban. Pl TX650v2 az IFA hangjával 23k, és a halkabb, jobb hatásfokú Aurum 700W 24k.
Kategóriák pedig vannak. A CM Silent Pro M600-asod a moduláris, 80+ Bronze-os 600W-osok kategóriájába esik, ahol őt is kiütéssel veri még az ADATA HM-550-es is, mert az is erősebb 12V-on.
Drága. A ZTE Blade is drága, mégis best buy. A Motorola Defy is drága, szintén best buy. Ha már az autós példákat hiába hoztuk fel.
Tudod, drága = nincs lehetőséged megvenni.
Nem tudom hol tanultad ezt a képzavart, hogy ami drága = nem ér annyit. És akkor az ilyenek után facepalm-ozol bárkinek is...
A FSP Hexa is drága, mert van olcsóbban Chicony Hipro, ami szintén jó minőségű. Mégis vannak olyan előnyei a Hexa-nak, amiért az is best buy.
A CM Silent Pro Gold 1200W is drága, mégis akinek 4db GTX580-a és tuningolt i7-es gépe van, annak megéri az árát, mert a legolcsóbb olyan táp, ami ideális a konfigjához.
Nekem drága az Aurum, mert jelenleg nem tudom megvenni, de attól még megéri az árát. Ha telne rá, megvenném, mert a tulajdonságai számomra kifizetődőek lennének. Sőt valószínűleg veszek is egyet. Csak nem 500W+-os kategóriában. Hosszú, harisnyázott kábelek, halk működés, magas hatásfok (ami nem csak a pénztárcámnak tesz jót, hanem ha elenyésző mértékben is, de környezettudatos választás is).Semmilyen szakmai érvelést nem láttam még tőled a topicban. Csak olyan képzavarókat, mint a "drága = nem ér annyit". Tehát kérlek szakmai érveléseket hozz fel. Azért van a szakmai fórum.
-
Piftuka
veterán
"Árlistán az Aurum CM, de csak 2év garanciás."
Kedves MMIX!
Tudod, hogy maximális nagyrabecsülésem övez Téged a (többek között) tápegységek területén megszerzett óriási tudásod és tapasztalatod miatt, de kérlek...
Ne kelljen az összes ilyen hozzászóláshoz leírni, hogy minden egyes olyan forgalmazó, amely 2 év jótállással értékesíti az FSP Aurum tápegységeket, "megrövidíti" a fogyasztót 3 év jótállással.
Van nagykereskedő, a Juventus Team, amely a gyártói 5 év/60 hónap jótállást adja ezekhez a termékekhez. A Gépbolt és a PC Diszkont pedig ezt a fogyasztói felé is vállalja.
Csak körül kell nézni, mielőtt az ember vásárol!
A teszt-et pedig a magam részéről köszönöm!
-
Piftuka
veterán
Maximálisan egyetértek veled.
Az előző hozzászólásoddal is, mert ez a táp bizony "Best Buy". Ezen nincs mit vitatni, mert tény.
Ilyen teljesítményű, ilyen minőségű, ilyen képességű tápegység a konkurencia termékei között csak drágábban vásárolható meg. Tehát a kategóriájában, a kínálatban ez a legolcsóbb.
Az pedig, hogy ez a "legolcsóbb" ár egyesek/sokak számára megfizethetetlen, már más lapra tartozik.
Csak azt nem értem, hogy az összes többi gyártó "huszon-harmincezer" forintos tápegységeinek híreihez miért nem írják be sokan, hogy "a feléért megérné, de így drága"!?
-
MMIX
addikt
Árlistán az Aurum CM, de csak 2év garanciás.
550W 25000Ft.
650W 28800Ft.
750W 32600Ft.Egy kis érdekesség: FSP AURUM CM 650W 80+Gold Vs. 2db 80+Bronz hatásfok. (Antec HCG 750W & Corsair TX750 V2) HardwareLUXX
-
04ahgy
nagyúr
Nem mondom, hogy nem számít, jobban örülnék, ha 100% japán kondi lenne a fix kábelezésűben is, de azért kínai kondi sem egyenlő a halálos ítélettel. Nem mind Fuhjyyu szint.
OST, Teapo (igaz ez a kettő taiwani). Még ezek rendben is lennének, de az AU-700-ban valóban CapXon van a szekunder oldalon. Kínai-kínai, de azért vannak sokkal gyérebbek a CapXonnál.
HGyu
-
vzsryl
nagyúr
A 700W-osban még vannak kínai kondenzátorok, amiért sokan fintorogtak. De a modulárisokban már csak japán kondik vannak. Továbbá a moduláris tápoknak mindig megvolt a legalább 5k-s felára. Mindjárt ebbe is beleköt valaki, pedig így van ez már legalább 6-7 éve.
És igen, a TX650v2-vel szemben az Aurum 700W komoly ellenfél. -
04ahgy
nagyúr
A szintén nem moduláris Aurum Gold AU-700 24500Ft körül van, 50W-tal nagyaobb teljesítményű a TX650 V2-nél és jóval halkabb is annál. Hatásfokbeli különbségekről még nem is beszéltünk. Mindkettőre 5 év a gari.
vzsryl kolléga álláspontját osztom tehát, miszerint az FSP 80+ Gold tápjai sokkal konszolidáltabb árakon vannak a konkurensekhez képest, mind sima, mind moduláris tekintetben.
Az Audi és a BMW is drága. Mégis mostanság mindenki BMW-t vesz (aki ilyen kategóriát megengedhet magának), mert a versenytársakhoz képest hasonló felszereltség mellett kisebb az ára. Azaz olcsóbb. Nem olcsó, hanem olcsóbb.
HGyu
-
vzsryl
nagyúr
Szakmai topicban vagyunk. A "<facepalm>"-odat szakmailag is alá tudod támasztani? Mert az, hogy kb. lehülyézel így, nekem kicsit fura.
Nézd meg ezt az oldalt, és mutass nekem olyan tápot, ami jobb vétel lehet a 650-es Aurum-nál a saját kategóriájában, lehetőleg modulárisat... Mert az, hogy a TX650v2 23k, az igaz, de nem moduláris, ráadásul sokkal hangosabb, mint az elődei (TX650, TX650-C) voltak. -
vzsryl
nagyúr
Nem +50%, hanem +30%. Múltkor már leírtam.
Az előbb pedig azt is leírtam, hogy nem csak "tizenwatt"-okról van szó, hanem jobb kábelezésről, innovatívabb felépítésről és több garanciáról is.Szerk.: Az olcsóbb moduláris 650-esekből csak az ADATA HM-650 létezik. Nincs más olyan táp, ami olcsóbb lenne ennél az FSP Aurum 650-nél.
-
-
vzsryl
nagyúr
"Drága = nem ér annyit mint amennyiért árulják
Olcsó = többet ér mint amennyiért árulják"A drága egy szubjektív kifejezés. Ha valakinek nagyon kicsi a kerete (szegény), annak az APN is drága. Akkor most az sem ér annyit, mint amennyiért árulják?
Továbbá a piachoz kell viszonyítani az árakat, nem a saját véleményükhöz. Mert ha olyan egyszerű lenne, hogy mindent a saját kedvünkhöz igazítunk, akkor minden 5Ft lenne.
Nekem jelenleg drága ez 650-es Aurum is, de a legolcsóbb 650-es, moduláris ADATA HM650 is. És bizony az ADATA HM-650-nél nincs jobb vétel a piacon. De az Aurum nem csak hatásfokban jobb. Több garancia van rá, jobb az elektronikája és könnyebben hajlíthatóak a kábelei (az ADATA kábelei nagyon merevek). -
04ahgy
nagyúr
Nem is arról beszéltem, hogy nem. Az AX-750 is nagyon jól teljesített hardwaresecrets-ék tesztjén, akárcsak az FSP, csak kevesebb volt a kimeneteken jelenlevő zaj. Tehát én szerintem az AX-750 sem drága, mert kiváló táp, és felépítéséből adódóan +12V-on túlterhelhető, ha az 5V / 3,3V terheletlen.
Itt arra akartam reagálni, hogy az FSP-t is drágállják.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
FSP Aurum AU-700: 23500Ft.
FSP Aurum CM 650W: 28000Ft.
Corsair AX50W: 39000Ft.
CoolerMaster Silent Pro Gold 700W: 36000Ft.Szerintem minden, csak nem túlárazott. A hardwaresecrets.com már a sima aurumról is úgy nyilatkozott: "this series surprised everybody with its incredible low price, thanks to the unusual electronic architecture used." Ők hihetetlenül alacsony árnak titulálták ugyanazt, amit a PH! drágállott. Habár a modulárisról még nem nyilatkoztak, hasonló véleményt várok tőlük. A versenytársakhoz képest mindenesetre hihetetlenül olcsók, és nagyon jól felépített kapcsolástechnikájúak. Ennél jobb szerintem csak a primer oldalon rezonáns felépítés lenne.
Mindenesetre idehaza két gold táp is üzemel, egyik az AU-700, a másik az AX-750. Mindkettővel maximálisan elégedett vagyok, pedig néha extrém terhelést kapnak szegények.
HGyu
-
"A kategóriájában és a piachoz viszonyítva nem drága, sőt kimondottan olcsó. Azt csak mi, kicsit jobban hozzáértők látjuk, hogy drága, de ez mit sem számít. Erre próbáltam kilyukadni. Mint írtam, a luxust meg kell fizetni."
Drága = nem ér annyit mint amennyiért árulják
Olcsó = többet ér mint amennyiért áruljákSzerintem nem ér annyit, azért drága. Tizenwattos különbség nem ér ilyen felárat, bármit is mondjon a marketinges.
-
judek
tag
Ez így van...Osszák el 2-vel az árát és már tetszik is
-
AssAssynn
őstag
Adják 15'000 Ft-ért és "bestbuy" lesz belőle. Addig is: drága.
-
Failure
csendes tag
tény ami tény, ha kellett volna még +2 centi, akkor már bajban lettem volna. Eléggé ki van centizve.
Valahol az alaplapgyártók részéről is disznóság az EPS csatit rendre az alaplap legfelső sarkába tenni, bár gondolom ez azért van, hogy praktikusan ne legyen messze a procitól.Ami engem bántott, hogy bár a cooler master honlapja mindenre kiterjedő, épp csak pont a tápok kábeleinek hosszára nem tér ki, így aztán én is bajban voltam, mikor össze akartam vetni más tápokéval, illetve matekoltam, hogy el fog-e érni a 690-es tetejére.
Aztán naiv módon abból indultam ki, hogy csak nem gyártanak olyan tápot, ami használhatatlan a saját gyártmányú házaikhoz
-
vzsryl
nagyúr
Akkor nem értem a hozzászólásod. Olvasd el az első mondatod. Miért nem kellenek a linkek? Csak segíteni akartam Srodney-nak a tápválasztásban.
(#58) D1Rect: A kategóriájában és a piachoz viszonyítva nem drága, sőt kimondottan olcsó. Azt csak mi, kicsit jobban hozzáértők látjuk, hogy drága, de ez mit sem számít. Erre próbáltam kilyukadni. Mint írtam, a luxust meg kell fizetni. Jelenleg a piacot elnézve a 80+ Gold luxus, még az FSP az Aurum-jait egész kellemes áron adja, legalábbis a konkurenciához képest.
Nekem az is furcsa, hogy pl a 600W-os CM Silent Pro Gold-nál 1-2 ember panaszkodott csak az árra, pedig jóval túlárazottabb ennél az FSP-nél.
-
"És sajnos a Te és az olyanok véleménye, akik látják, hogy ez bizony túl drága semmit sem számít. Én is látom, hogy túl drága, de attól még változtatni nem tudunk rajta. El kell fogadni."
Már ne haragudj, de te is azt mondod, hogy pofátlanul túl van árazva, de azért még rákötsz a kommentemre(#2) amiben meg mertem jegyezni, hogy "peppet drága".
Szerintem kezdesz ellentmondásba keveredni.
-
Georg17
tag
A teljesen moduláris táp olyan esetben jól jöhet, ha valakinek mondjuk van egy Seasonic X660-osa és 1 év múlva a már meglévő GTX 580 mellé vesz még egyet.S a tápot Seasonic X860-asra akarja cserélni. Lecsatlakoztatja a házban levő tápot, a másikat beteszi. A kivett tápot pedig eladja a másik táp vezetékeivel. Az egész 5 perc sincs.
Egy olyan házból kivenni a félig moduláris tápot, mint mondjuk az enyém. (Irdatlan sok vezeték van hátul nagy műgonddal elvezetve.) Egy kicsit macerásabb.Lehet, hogy a példa kissé extrém, de mégis életképes lehet, s egy példa a teljesen moduláris táp előnyére. Ettől még persze ez a táp bőven jó.
De legközelebb valószínű én is teljesen moduláris tápot vennék. Bár az jó soká lesz. Addig meg ki tudja mi lesz még itt? -
VIGA77
tag
nekem is ez a márka van csak olcsóbb
típus de én nagyon meg vagyok elégedve vele -
vzsryl
nagyúr
Fel van tüntetve, coolpet készítette, és Én töltöttem fel adatokkal, illetve folyamatosan dolgozunk rajta. Ma coolpet berakta a szűrést és a véleményezés funkciót, Én meg folyamatosan töltöm fel tápokkal és az adataikkal.
Nekem a Xigmatek Utgard-om kisebb, mint a CM 690 II, és a PNF-em 52cm-es EPS csatlakozó kábele is épphogy elért a helyére. Szóval ez változó. Nem merem 100%-os biztonsággal alsó-tápos házhoz ajánlani.(#53) MrCsiT: Nem értelek. Ki ajánlott 650W-os tápot egy 300W-ot fogyasztó géphez?
-
MrCsiT
addikt
nem kellenek ezek a linkek, hisz érthetően le van írva a cikkben :
Hozzánk a középső érkezett [ti. a 650W-s], aminek csúcsteljesítményére talán szükség is lehet egy erősen tuningolt, több csúcskategóriás VGA-val ellátott konfigurációnál. Még fontosabb, hogy egy combos, egy VGA-s rendszer 300 watt körüli csúcsigényénél a leghatékonyabb ez a hatötvenes.
Le van írva: kb. 300 W, amit fogyaszt a géped ? Vegyed a 650W -t
legyek méginkább ON : erősen gondolkodom egy ilyen (akár az 500W-s , vezetékes) Aurum táp beszerzésén, mert számomra fontosabb, hogy éveken át alacsonyabb legyen a havi rezsi kiadás, mint az egyszeri magasabb ár
49 -re:
lehet, hogy egy VX450-es picit gyengébb hatásfokkal mégis jobb választás..egyébként köszi a kiváló cikket
-
Piftuka
veterán
Rossz ez a hozzáállás!
Akkor vagy környezettudatos, ha számodra az előállított energia minél több részét szeretnéd a lehető legkevesebb, vagy nulla veszteséggel felhasználni. Ehhez pedig - többek között - kellenek a minél jobb hatásfokú tápegységek is. Minél több háztartásba.
Egyébként köszönöm a cikket!
Kiderült (persze nem értt váratlanul), hogy ez egy kiváló tápegység, a lehető legjobb áron. Ennek függvényében én is úgy érzem, hogy "szűkmarkú" voltál, amikor a "Tetszett" értékelést adtad.
Az "Ajánlott" értékelés éppen annyira járna ennek a tápnak, mint a nem moduláris változatának járt volna. Legalábbis, ha objektíven nézed.
Egyébként az abszolút "csúcs" táp a nem moduláris Aurum lenne, ha az Aurum CM-ben használt kondikkal lenne szerelve.
Ezek után nagyon kiváncsi vagyok, hogy a Platinum változat mit fog nyújtani! Ugye azt is tesztelitek majd?
-
Failure
csendes tag
Érdekes ez a tápajánló táblázat.
Kinek a szorgos munkája?
Nekem egy Cooler Master Silent Pro M500-asom van. A táblázat szerint alsótápos házba nem ajánlott, mert maximum kisebb házba elég hosszúak a kábelei.
Ehhez képest én épp múlt héten dobtam be a szép új Cooler Master 690 II-es házamba, ami talán nem annyira kicsi, és még az EPS kábel is pont jól elért a csatihoz az alaplap háta mögött felvezetve. -
Egy puffer egy 650-es tápban? Mekkora lehet az? És 400V-os...
Nem mondom, hogy nem jó, csak fura. -
cudar07
senior tag
szerintem ajánlot!
akkor az 1000W-os tápot ki használ?
arra meg még a betü is felesleges!! -
ezek a fehér ragasztó petyek minek?
corsair nél is láttam és nem értem a okát/funkcionalitását? -
Joe.36
addikt
Igen itt minden drága... Nekem kintről hoztak egy vadonatúj THERMALTAKE TR2 RX 850 W tápot 17500.- ért... Tavaly....
-
fondorlatos
aktív tag
Végre egy fsp, amelyik odamutat a SilentPro 600 nak.
Up a gold minősítésű tápoknak hogy jobban elterjedjenek és felesleges energia menjen pocsékba. -
bulbaa
tag
válasz
Angel1981 #37 üzenetére
"de azért a pár százaléknyi + hatásfokért nem kérhetnek el sokkal többet"
Az attól függ, hogy mennyivel drágábbak aminőségibb alkatrészek, és mekkora fejlesztés szükséges ahhoz a néhány + százalékhoz.
Gyakran van úgy, hogy kis előrelépés is sokba kerül (és gyakran, hogy csak azt akarják láttatni) -
Angel1981
veterán
Köszi az infot!
És mégis kb. mikorra várhatóak?
Egyébként kicsit furcsállom, hogy éppen hogy megérkezett az Aurum (Gold minősítéssel), szinte máris itt a Platinum.
Általában kb. 2 évet várni szoktak az ehhez hasonló "generációváltásokkal".
Tudom, tudom, biztos párhuzamosan fog futni a kettő, de azért a pár százaléknyi + hatásfokért nem kérhetnek el sokkal többet - max. a presztízs miatt. -
Xaels
félisten
Ilyesmi tápra lenne szükségem a mostani CM helyett. Csak nem hiszem, hogy max 10e Huf ráköltésével összejönne.
-
vzsryl
nagyúr
Olvasd el a többi hozzászólást is, és akkor rájössz miért reagáltam így a Te hozzászólásodra.
(#31) Jofi81: A legolcsóbb 500W körüli, moduláris táp az ADATA HM-550 kb. 20k-ért.
(#32) Srodney: Egy kis segítség:
-Az ideális tápegység kiválasztása
-Tápajánló táblázat -
Jofi81
őstag
Mikor elkezdtem olvasni a tesztet, rögtön azt gondoltam, hogy ha az 550-es tizenezer forint lesz, akkor nekem ilyen kell. Hát sajnos nem lesz, látszik, hogy mennyire nem vagyok tisztában az árakkal.
-
-
Srodney
senior tag
ennyiért drága...kár érte...
-
vzsryl
nagyúr
Ez a CPU-nak kell, nem az alaplapnak. Ez az ún. EPS csatlakozó. 4pin-en stabilan kb. 140W-ot lehet átvinni, szóval addig elegendő lehet. Tehát nem a mostani alaplapok kérik azt a csatlakozót, hanem az olyan nagy fogyasztású CPU-k. Jelenleg az asztali gépeknél nincs olyan processzor, amit egy 4pines csatlakozón keresztül ne lehetne stabilan etetni. Egyedül tuningnál kell a 8pines, illetve akár annál több is (tuning mértékétől függ).
A BS II már legalább 5-6éves fejlesztés, akkoriban még nem volt divat a 8pines EPS csatlakozó, és a 4-6 magos CPU.(#25) MMIX: "PT-450M"
Ennek az árára leszek kíváncsi. -
MMIX
addikt
válasz
Angel1981 #12 üzenetére
Jön még:
Aurum 80+Platina 450/550/650W (PT-450M, PT-550M, PT-650M)
Aurum Pro nem egyágas +12V lesz , hanem kettő(dual rail), 850/1000/1200W (AU-850PRO, AU-1000PRO, AU-1200PRO)
A CeBIT 2011-en még egyágasak voltak. Meg kell várni a hivatalos bejelentést.
135mm ventilátor
2db külső ventilátor csatlakozó -
vzsryl
nagyúr
Na igen, ezt el is felejtettem említeni.
(#16) D1Rect: Attól függ hogy nézzük. Vegyünk példának egy olcsó ADATA HM-650-et. Ez olcsó, 650W-os, moduláris és a hatásfoka is jó (80+ Bronze).
Átlag ára kb. 22k.
Az FSP Aurum CM Gold 650W-os átlag ára 29k, tehát kb. 30% a felár (nem látom az 50%-ot, de mindegy is).
A többi 650-es, moduláris Gold táp átlag ára kb. 38k, tehát majdnem 75% a felár.Akár hogy is nézem, az FSP sokkal jobb áron adja a cuccát, mint a többi gyártó.
Az, hogy hatásfoka nem jobb annyival, hogy megérje a vásárt, az a piac szerint másodlagos. És sajnos a Te és az olyanok véleménye, akik látják, hogy ez bizony túl drága semmit sem számít. Én is látom, hogy túl drága, de attól még változtatni nem tudunk rajta. El kell fogadni.(#20) daa-raa: Az elektronikában vannak olyan feature-ok a Gold-os tápokban, amik előrelépést mutatnak a legtöbb alacsonyabb hatásfokú táphoz képest, tehát van abban valami, hogy többet kell kérni érte. Így az árát is el lehet fogadni. A luxust meg kell fizetni, mindig is meg kellett. Akinek erre van igénye, annak best buy.
Nekem 400PNF-em van, és anyagilag sem vagyok eleresztve, mégis értem a csíziót.(#21) Jhonny06: A mai tápoknak 400W felett van 8pines EPS csatlakozója. Vagy valami másra gondolsz?
-
Jhonny06
veterán
Ezeken van már 8 pines csati az újabb alaplapokhoz?
-
franc0
őstag
23K az 550-es verzió. Nincs miről beszélni, ez bizony bestbuy.
-
MMIX
addikt
FSP Aurum CM Gold 750 W HardwareSecrets teszt.
100% japán kondenzátor, 105º C.
A főkondi Rubycon a többi Nippon Chemi-Con. (gondolom az összes Aurum CM-re igaz) -
McClane
aktív tag
elnéztem...
-
vzsryl
nagyúr
Más márkánál a Gold minősítés legalább +100%-os felár. Tehát le a kalappal az FSP előtt, hogy csak ennyi a felár.
daa-raa és D1Rect: Nekem sem tetszik, hogy ekkora a felára a Gold-nak, de attól még nem lesz érdemi szempont. Nézd a tiszta tényeket. Az FSP a kategóriájában elképesztően olcsó. A piac a Gold-nak ilyen árakat diktál, az FSP mégis megpróbál minél jobban alá menni, hogy könnyebben eladhassa a portékáját.
Csak néhány példa (Gold-os, moduláris, 650-es):
-Thermaltake Toughpower TPG-650M ~38k
-Be Quiet Dark Power Pro P9-650 ~38k (Ez kb. ugyanaz, mint az FSP Aurum CM 650W.)
-Seasonic X-660 ~39k-Cooler Master Silent Pro Gold 600W ~31k (700W-os ~37k)
-Enermax MODU87+ 600 ~42k (700W-os ~45k) -
Angel1981
veterán
válasz
whisperity #11 üzenetére
Itt most konkrétan erre a tápra értettem.
Aki 650W-os tápot vesz, az szinte biztosan használja fogja, mert nem alsó középkategóriás videokártyát és nem 45 W-os TDP-jű procit rak bele.
Ha igen, akkor egyszerűen ne vegyen ilyen erős tápot, mert teljesen felesleges!Egyébként még kicsit régebben terjengtek pletykák a moduláris mellett egyben hagyott 12V-os ágú FSP Aurumokról is. Ezekről van új hír?
-
whisperity
tag
Valószínű abból indulnak ki, hogy bizonyos kábeleket, pl. alaplapi 24 tűs, 4+4 tűs CPU, és 6+2 tűs PCI Express mindenképpen használni fogsz.
Én például csak a 24 pint és csak egy 4 pines CPU kábelt használok. A másik 4 pines CPU-ra és a PCIe tápra semmi szükségem.
Egyébként jó kis táp, bár picit drága lenne.
-
toldy
őstag
Én nem a harisnya miatt mondtam, bár az is igaz. Hanem arra hogy nekem van egy ITX házam - de ez igaz sok matx házra is- nem fogok betuszakolni egy olyan tápot amin van csomo fix ~" 60cm" kábel. Amíg a full modulárisnál van lehetőség hogy veszek/csinálok rövid kábel szettet anélkül hogy a gari ugrana.
-
Angel1981
veterán
A teljesen modulárisnak is van előnye.
Az egyik az, hogy szerelés közben nem nem zavarnak a kábelek.
A másik, ennél jelentősebb, hogy a tápon belül sincsenek így kábelek, ami kényelmesebb elrendezést, jobb szellőzést eredményez.
A plusz kontakthibákra pedig egy minőségi táp esetében nem sok esély van. -
vzsryl
nagyúr
Nem mindenki húzza újra a harisnyákat a kábelen, és a fix kábelekre amúgy is szükség van, továbbá minél több toldás, annál több hibalehetőség. Tehát teljesen rendben vannak a félig fix kábeles moduláris tápok.
Ár miatt hőbörgőknek: Ilyen áron a kategóriáján belül best buy. Tehát nem értem mi a probléma. 650W-os, 80+ Gold-os és moduláris tápot ennél olcsóbban sehol sem kapni. A Corsair HX650 hozza majdnem a szintjét, de még az is drágább nála.
-
Fantasztikus érzés Silent Pro M600 tulajnak lenni, mindig ott van a tápom a tesztelt példány mellett és megállapíthatom, hogy aligha csinálhattam volna jobb vásárt.
(és igen, a ph! utánam szerezte be)
Ez meg közel 30eFt-ért peppet drága.
-
toldy
őstag
Jó teszt, a táp se rossz, csak kicsit drága. Azt nem értem, egy moduláris tápot nem lehetne modulárisra csinálni - pl seasonic, silverstone-, mert hülyét kapok ezektől a fél megoldásoktól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Lecsatlakoztatható kábelekkel is kipróbáltuk a magas hatásfokú FSP tápot.
- Gitáros topic
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPad topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 1600 G2 1600W 80 PLUS Gold Fan-Stop 120-G2-1600
- Használt prémium miniITX számítógépházak - COOLER MASTER Elite 120 Advanced - THERMALTAKE Core V1
- DeepCool AK620 Zero Dark processzor hűtő - 2 év garancia (használt)
- Chieftec Smart Seriels GPS-500A8 80 Plus minősítésű 500W tápegység
- Noctua, phanteks, akasa ventik
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest