- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz
ProEvoFan #44 üzenetére
"Arról nem is beszélve, h sok tájékozatlan emberke megveszi a 22"os Full HD monitort, (aminek semmi értelme, Full HDnak 27" felett van jelentősége) hazamegy és a játékok nem mennek el neki úgy, mint a régi monitorán...de Full HD"
Láttál te már 22"on 1920-as felbontást?Nekem volt Samu 22"-os monitorom ami csak 1680-at tudott,nagyságrendekkel szebb a képe a mostaninak,és nem csak a játékokban,hanem a böngészőben is tűéles képe van.Ráadásul 1680-ban is szép képe van,nem kötelező a játékokat natívban tolni.Egyébként pedig nem a felbontás hanem az egyéb extrák eszik meg a VRAM-ot, mint pl AA, DoF, amit szépen ki lehet kapcsolni.Én direkt ilyen monitort kerestem,nekem nem kell 27" mert 60centiröl nézve nem hiszem,hogy okos dolog...
-
szarnyalosas
tag
Neharagudjatok meg de en megvagyok elegedve a 3 eves 8800 Gt mel.
-
Misi 007
őstag
Én még elvagyok a kis 3850-el.
A Crysis 2 miatt meg nem aggódom mert ez a városi hülyeség nekem eleve nem tetszik így különösebben nem is érdekel.
Majd év végén lesz pénzem egy komolyabb fejlesztésre addig meg kiszolgál a jelenlegi config... -
Gude
senior tag
Anyagilag követhetetlen ez a gyors hardver fejlesztés
-
capulet75
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #42 üzenetére
Azért akad pár. Pl a Ghost Recon széria.
Azt ilyen 12 éves kis lámák nem játszák az tuti.
-
ProEvoFan
nagyúr
Full HD felbontású monitor alap?
Szerintem az vga zabáló,és nem nyújt annyival többet, mint az 1680x1050.Arról nem is beszélve, h sok tájékozatlan emberke megveszi a 22"os Full HD monitort, (aminek semmi értelme, Full HDnak 27" felett van jelentősége) hazamegy és a játékok nem mennek el neki úgy, mint a régi monitorán...de Full HDHiába jönnek az új vgak év végén, marad a konzol uralom.Maximum szarabbul portolják a konzol játékokat és jöhet a marketing duma: "Látjátok, ehhez már kell az új vga!!!'
(#20) .mf igen, én is elvagyok a HD4850el, de azért sok helyen már nem szereti a maximum árnyék beállításokat
-
Joachim21
őstag
Nem értem Abu néhány következtetését a gate first választással kapcsolatban. Nem az volt eddig, hogy mindenki a gate first miatt problémázott, mert gyártás szempontjából nehézkesebb? Nem ez az oka annak is hogy 22/20nm-nél már a GB is elhagyja a gate first-t eljárást? Kérdezem én, hogy ha ez így lesz, akkor nem az lenne logikus, hogy már most a gate last-ra szavaznak, főleg hogy a következő csíkszélesség már biztosan ilyen eljárásra épül mindkét bérgyártónál?
Vagy az APU-k miatt kell nekik a gate first? Mert akkor mindjárt érthetőbb, hogy olyan GPU-t akarnak, amivel már nem lesz probléma a későbbiekben CPU mellé ültetve.
Nv-ből meg kinézem hogy rögtön beküldi a TSMC-nek az 5 milliárd tranzisztoros Kepler vezérchipet, és boldoguljanak vele, aztán majd jön a GF7-es széria, amiben már minden részegység aktív lesz a GF6-os szériával szerzett tapasztalatokra alapozva.
-
TESCO-Zsömle
titán
Alapvetően az a probléma, hogy nincs játék felnőtteknek. A 22+-os dobozban is ugyanaz az egyszerű, bugyuta szar van, legfeljebb több a vér meg az ocsmányság.
Egy gyerek nem élvezi az autó-szimulátort, mert nehéz. Nem élvezné a ballisztikát sem, mert az is az.
Hány videó kering a megosztókon idegbajos p*cstalicskákról, akik rohamot kapnak, mikor vki oszt nekik egy heccsát-ot CS-ben, vagy bármi másban, amit nem is játszhatnának koruknál fogva még vagy 6 évig...
Az ilyenek a magukat vágnák földhöz -közvetlen a gép után- ha nem oda menne a golyó, ahova céloznak...Bíz isten én azt sem bánnám, ha egy komoly játékért 20-30k-t kérnének, de akkor az legyen is olyan!
-
leviske
veterán
Nem lenne biztosabb a Barts-t átültetni 28nm-re? Jelentősen nagyobb volna, mint egy 28nm-es Juniper utód. Bár igaz, hogy ezzel egy HD4800 <> HD4700 helyzet állna fenn, de mégiscsak jobban felkavarná a piacot.
-
Devid_81
félisten
Ha ezek így pörögnek lassan elavult lesz a 7900GS-em
Viccet félretéve ha ezek így nyomják lassan évenként két generációváltás lesz. -
krystman
őstag
Hát addig nem lesz változás még a konzolok nem fejlődnek rendesen. Az ugyan is először arra optimalizálják a játékokat, meg arra is lövik be pl. Dx9. A Pc-és platformra írásnál így az idő hiányába már nem jut optimalizálásra idő, meg az a Dx10-11 effekt amit rá tesznek szinte 0. Inkább részletesebb árnyék meg több fényt látni mint rendes Dx10-11 effektet. Durva, hogy manapság a Dx9 és 11 alig van valami látványbeli különbség. Mondhatni alig észrevehető. A véleményem az hogy azért mert 1-2 játék kijön az évben, és azért rákölteni 60-70ezret teljesen felesleges. Mert a játékok 95%-a vígan elmegy egy 4870-el is. Nekem ez van, és én sem érzem, hogy váltani kellene mindenképp, mondjuk én 1680x1050-ben játszok, és minden megy szerencsére maxon. Néha az árnyékot high-ról Médiumra kell venni, de ez a max.
-
Morden24
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #31 üzenetére
Olyan ez, mintha az autóversenyből kihagynák a tapadást, vagy a tehetetlenséget.
Megnyugtatlak, ezek a faktorok pont olyanok a legtöbb autós játékban, mint a ballisztika az FPS-ekben...
Egyébként én mégis látok valahol igazságot abban, amit Archer mond, eyecandy nélkül is. Vagy jöjjön egy kardinális paradigmaváltás, rombolható környezet, teljes fizika stb., de ameddig azon megy a pattogás, hogy mennyire reális a fizikája a gravitációs ágyúnak meg a plazmavetőnek, addig szerintem ez whatever kategória. Igazából max. példák vannak a fizika használatára egyes játékokban, nem konkrétan fizika. Márpedig így kb. minden eyecandy és agrárfény.
-
capulet75
addikt
Amig a konzolok visszafogják, addig a pc-s játékok se fejlődhetnek olyan ütemben ami elvárható lenne ilyen technologiai újitások mellett. Lassan eljutunk oda hogy valamelyik gyártó ( és akkor a másik is ) ,a gpu méretének és energiafelvételének csökkenése miatt rárak egy komplett quad cfx-et vagy sli-t egy kártyára, nézhetnénk mint a moziban de max a szintetikus teszteken fogjuk látni hogy mire is lesz képes a vga-nk mert optimalizálni kell a gémeket azokra a sz@ros kis dobozkákra amit nem dobálnak ki évente mint a pc-s platformokat. Ez sem túl nyerő amúgy,hisz aki szereti követni a fejlődést annak bizony évente már többször is a pénztárcájába kell nyúlni, jó mélyen. Nincs igazság a földön...
-
Toninho13
aktív tag
Szép dolog ez a fejlesztgetés, de ameddig csak a profitot maximalizálják és a reklámokkal adják el az új kártyákat, nem a teljesítménnyel, addig felesleges ez a nagy generációváltogatás.AMD-ben az 5xxx-es széria hoztott utoljára nagy újítást, a 6xxx-os csak kis teljesítménytöbletet.A DirectX11 pedig szerintem egyelőre alulmúlja a várakozásokat.1,5 éve úgy lett beharangozva, mint a leggyorsabban elterjedő API, aztán olyan emlékezetes látványt egyik se tudott nyújtani, mint annó 2007-ben a Crysis...Látványban a legtöbb címben nem nyújt többet a DX10-nél.
-
Archer
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #31 üzenetére
Abban igazad van. Mondjuk ahhoz nagy terek is kellenek, hogy ez érvényesülni tudjon. Szél iránya, erőssége, a lövedék típusa, tömege, röppálya görbéje, lélegzet visszafojtása meg a fene tudja még mi. Mindjárt értelmet nyernének az osztások a céltávcsövön. Az igazság valahol ott lehet amit mondasz: "a népnek" játszható játékok kellenek" .
-
Angel1981
veterán
Jogos a felvetés, ezen én is elgondolkodtam!
Szerintem már ez a generáció lesz az utolsó, ahol komoly szerepet kapnak fejlesztés tekintetében az alsó kategóriás kártyák.
Az Ivy Bridge elvileg megduplázza a SB garikus teljesítményét, így amellett tényleg nem sok értelme lesz az alsó kategóriának. -
TESCO-Zsömle
titán
Nem azt mondom, de például egy Shooter-ben (mindegy, hányadik személy) alapnak kéne lennie a ballisztikának. Vagy nem?
Olyan ez, mintha az autóversenyből kihagynák a tapadást, vagy a tehetetlenséget.
Persze más kérdés, hogy a "népnek" játszható játékok kellenek és nem valósághűek. Amíg ez fennáll ne csodálkozzon senki, ha csak eyecandy meg agyatlan hentelés van.
Olyan folytatásokat baxnak el a sablonos "még több vér, még több hent, még több fegyver" trióval, melyek elődje pont a kiegyensúlyozottságával és/vagy sztorijával hódított. Gyakorlatilag előre elk*rják a szériát. -
Malachi
addikt
nálam ugyanez a négyessel. Karácsony előtt teljesen odavoltam egy GTX460-ért, most viszont úgy néz ki, hogy mire odakerülök GTX560, esetleg ha jön, akkor 550 lesz. ha még tovább totojázok, akkor ki tudja, már a 28nm áldásait élvezhetem majd év végén.
mert igazából semmi szükségem új vidkarira. mégis kellene egy. na ki oldja fel ezt az ellentmondást?
-
Archer
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #28 üzenetére
Amíg nem lehet teljesen rombolni a környezetet, szerintem olyan mindegy, hogy a benzines hordó mennyire reálisan esik a fejemre meg a villanyoszlop jobbra vagy balra dől, ha felrobbantom. Annyi fizika azért már van a legtöbb komolyabb játékban, hogy ne legyen valószerűtlen az egész ilyen téren. Ha meg egy Crysist megcsinálnának real-time rombolhatóra, nem lenne az a gép amin élvezhetően futna.
-
TESCO-Zsömle
titán
A láthatatlan effektek meg azt hiszem senkit nem győztek még meg eddig.
Ezért nem hemzsegnek a komoly fizikával megáldott játékok, ezért nincsen ballisztika egyetlen FPS-ben sem. A fizika zömét nem lehet látni, akció közben meg szinte semmit se látsz belőle. Azt elvileg érezni kéne.
Van helyette PhysX, ami ugyan egy kalap kaki aranypapírba csomagolva, de azt szépen kivilágítva odatolja az ember pofájába, had vakítson. -
Enton
addikt
De most komolyan.
Tényleg évente kéne uj teljesértékű benchmark Crysis-t kiadni ilyen tempó mellett. -
- = Zk = -
félisten
" Kétségtelen, hogy az aktuális Radeon HD 6000-es és GeForce 500-as generációs sem teljes, a vállalatok már a következő sorozatra koncentrálnak "
jah, bocs. itt lefőttem, mint a kávé
engem ezek a "mégújabb vasak" csakis az árverseny miatt érdekelnek -
kenwood3
addikt
ha így fogják dobálni kifele a kártyákat , akkor lehet nálam kimarad a 6xxx sorozat
-
Boxi88
őstag
Kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak össze majd a nagyok!
-
Xaels
félisten
Erre csak azt tudom mondani, hogy így legyen. BF3-ig kihúzom az 5770-essel és ha jön az új széria ráérek egy szinttel feljebb lépni(6870/GTX560) mert akkor már elfogadhatóbb árban lesznek a kiszemelt kártyák. Gyerünk jöjjön csak az az árverseny
-
.mf
veterán
"A kisebb megoldások esetében nem lehet következtetni. Feltételezhetően további három GPU készül, melyek közül a két leggyengébb modell biztos a TSMC 28 nm-es HP gyártósorán készül majd, mivel csak a tajvani bérgyártó rendelkezik akkora gyártókapacitással, hogy az kielégítse az igényeket."
Hmm pedig már úgy sejtettem, hogy a kiskártyák elsorvadnak, mivel Intel és AMD is arra játszik, hogy az IGP legyen annyira ütős, hogy a kiskártyáknak már ne legyen értelme.
A folyó vitába bekapcsolódva: egyetértek azokkal, akik szerint a játékok látványbeli fejlődése az utóbbi években nagyon lelassult, lemaradt a videókártyák teljesítményének növekedéséhez képest. A gépigényt már inkább csak az optimalizálatlanság táplálja.
Másfelől legalább örülök, hogy a régebbi vasak is elegendőek. 4850-em már 2,5 éves, ilyen sokáig még egyetlen vidkari se húzta nálam, és még most se érzem kevésnek. -
Archer
őstag
Nagyon beragadt az áruk, november eleje körül akartam olyan kártyát venni, aztán mégsem vettem de ahogy nézegetem, azóta semmit nem csökkent az áruk, van amelyik még drágább lett. 25-30 között már jó lenne.
Más: csomószor a Metroval példáloznak, hogy az olyanok miatt kell a tuti VGA. Annyira jó játék, hogy érdemes legyen egy fillért is költeni a gépre miatta? Tesztekből nekem nem úgy jött le...
-
a metro 2033-bol kiindulva azért jöhetnek olyan játékok amik megizzasztják a vga kártyák közép kategoriátol lefelé esö kártyáit
-
Franklin
addikt
"Kétségtelen, hogy az aktuális Radeon HD 6000-es és GeForce 500-as generációs sem teljes"
Mikor lesz teljes? Mikor lesz 6770, 6750, 6670, 6570, 6550?
-
toldy
őstag
Én örülnék egy kimaxolt, 192bites 28nmes gts 550nek.
-
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Day 'n' Nite #7 üzenetére
Azt nem hiszem hogy bemerik még egyszer vállalni, azért csináltak városi környezetet mert kevesebb erőforrás kell, persze a látvány is szegényesebb.
-
Day 'n' Nite
tag
No, majd elválik mi lesz.
A kihasználtsághoz: pl ha Crysis 2. része olyan lesz ( a hardverekhez képest) mint az első, akkor lesz ami megizzasztja ezeket.
Egyébként mindig vannak és lesznek ilyen hardverfeszegető játékok (szerintem)... -
Archer
őstag
-
Trolluska
tag
Soha. Biztos vagyok benne, hogy a legfrissebb, legcsúcsabb játékot is maxon lehetne futtatni egy kb. 3 éves középkategóriás konfigon, ha rászánnának némi erőforrást a kódoptimalizációra. Csakhát az nem kevés pénz+idő, és persze annyival később jönne ki, stb.stb.
Abban is igazad van, hogy a mai csúcskártyák csak akkor kellenek, ha minimum 2 tucat monitoron játszol. De valójában hány embernek van egynél több monitorja otthon? (rajtam kívül)
-
bartucc
addikt
Mindkettőtöknek igaza van, de már lassan megint a Gf 9600GT korszakot éljük, 50 ezer forintért kaphatóak már olyan kártyák, amik egy Full HD-s monitort/kijelzőt maradéktalanul kiszolgálnak. Nem lenne jobb érzés ha közepes beállításokkal is meg lenne az a képminőség, és lehetne még hova lépni? Veszteni nem veszítene senki, csak értemét nyerne egy Hd 58xx/HD 68xx sorozatnál nagyobb kártya vásárlása is, több monitor nélkül.
Jelen pillanatban is bőven elvagyok a 4770-el, és jó ideig nem is tervezek váltani, mert nincs miért. A Crysis 2-re kíváncsi leszek, de oda is elég lesz ez még 1366x768-ba.
-
Csabahun
senior tag
Valaki árulja már el,hogy a játékok/fejlesztők mikor fogják követni ezt a nagy teljesitmény növekedést?
És nem a 100000x1000000 felbontásokra gondolok.A vga-k csak jönnek ,és sok játék még 2005-ös szinten van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az AMD és az NVIDIA eltérő stratégiát választhat a 28 nm-es átállásra.
- Politika
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Milyen monitort vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- iPhone topik
- Assetto Corsa EVO
- Fotók, videók mobillal
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- GIGABYTE GeForce RTX 2080 TURBO OC 8GB GDDR6 videokártya (használt)
- Garanciális GIGABYTE GeForce RTX 4060 AERO OC 8G Videokártya
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- MSI GeForce RTX 4070 VENTUS 3X E 12G OC
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest