- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Akciókamerák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Butcher-HUN #127 üzenetére
Én már 5 képet is linkeltem, te még egyet se...
-
HSM
félisten
válasz
Butcher-HUN #125 üzenetére
"az fps igen alacsony már bocs játszhatatlan pedig annak a játéknak gyorsulnia kellene ami használja a DX11-et nem pedig lassulni még hozzá radikálisan."
Igen, nem véletlen toltam fel a játék alatt 850/1200-ra a karit, úgy már játszható volt végig. (A képek alap 725/1000-en készültek.) Oké, egy-két jelenetnél úgy is leesett 15-20-ra, de megérte a látvány.
Amúgy meg ha úgy alkotsz DX11-et, hogy a DX9 módra rányomsz extra effekteket, akkor ugyan mitől gyorsulna? Még jó, hogy csökkenni fog a sebesség.Szartak optimalizálni DX11-re sajnos, ennyi a szitu.
"mert ez semmit sem igazolt ilyen grafikát tud az én GTX280-asom is
"
Ebben a tudatban fogsz akkor tovább élni, így is túl sok időt pazaroltam erre a hülyeségre. -
HSM
félisten
válasz
Butcher-HUN #118 üzenetére
Na, ezzel aztán adtál a szarnak egy jókora nagy pofont. Elárulom, "Normal" beállításokon a metro2033 legjobb tudomásom szerint semmi különbség nincs metroban a DX9 és DX11 között, talán csak annyi, hogy rá tudod tenni a DOF-ot meg a tesszelációt, de nem ez a DX11 lényege. Ellenben Very High-ra tett DX9 - DX11 között már a szemed kibökte volna a difi.
Nézd meg ezeket a képeket, most csináltam az előbb, direkt neked : [link][link][link][link][link]
A 80-ra állított JPEG minőség rengeteget ront a képminőségen, de azért a lényeg látszik. Nézd meg szépen a videódat, meg otthon ezeket a részeket, és vesd össze. Ha ezekután se látod a difit, vess magadra.(#121) Butcher-HUN: Ha neked ezeknek a videóknak a minősége bármire is jó, hát...
Elfelejted, hogy itt egy eléggé rossz minőségű digitális-analóg-digitális átalakítás történik, nyugodtan mondhatom, hogy katasztrófális minőségi mkutatókkal.
De ha neked ez jó, nézegesd csak a videókat, én meg tolom tovább DX11-ben.
Hihetetlen gáz, hogy itt osztod az észt a DX11-ről, olyanoknak, akiknek a gépében van, és használják, amikor te még csak képen láttál DX11-es VGA-t....
-
HSM
félisten
Hát komolyan mondom.
Nézd meg magad: [link]
De mások is észrevették, akik próbálták dx9 vagy dx11-ben. [link]
"Mar a menunel erzheto volt, hogy DX9 alatt fut, sokkal halovanyabb az egesz jatek, aztan elindult a verseny es Ultra modban sokkal fakobb az egesz, a viz is nagyon egyszeru, tenyleg jol lathato kulonbsegek vannak " [link]
Ennyi elég lesz? -
HSM
félisten
válasz
Butcher-HUN #94 üzenetére
Igazából értelmetlen dologról vitázunk, mert olyan dolgot próbálsz nekem egy videóval cáfolni, amit saját tulajdon szememmel tapasztaltam, mikor a Dirt2 kampány közepén lecseréltem a 4890-em 5850-re.
Én voltam a legjobban meglepődve a különbségen, DX11-ben azonnal szembeötlő módon szebbek a színek az új HDR-nek hála, és a fény árnyékok is sokkal részletesebbek. Pedig csak egy tök átlag 22-es TN monitorom van....
Ugye azt te sem gondolod komolyan, hogy a DX11-ben tapasztalható 30-40%-os sebességcsökkenés a semmire megy el? -
HSM
félisten
válasz
Runner_fxr #71 üzenetére
"Szerintem már a dx10-re sem volt semmi a szükség a 11-re meg aztán pláne nem."
Próbáld ki szépen a Dirt2-t DX9-ben majd utána DX11-ben, maxon! Elárulom, nem kicsit szebb DX11-ben, mivel magasabb pontossággal számolja az árnyékokat és a HDR-t, emiatt összehasonlíthatatlanul szebb, megnyerőbb látvány DX11-ben. Megjegyzem, én se hittem, míg nem láttam a saját szememmel....
Amúgy rengeteg lehetőség lenne az új DX-ekben, csak már a DX9 is eljutott egy olyan magas szintre, hogy nem mindenkinek éri meg (pénzügyileg) beruházni arra, hogy új technológiákat fizessen, ha elég jó a régi. Ráadásul a konzolok is DX9 szint jelenleg, arról a legkönyebb portolni, ami megint csökkenti a költségeket.
(#63) Silentfrog: Persze, jó volna valami ütős játék... De akkor meg az lenne a baja mindenkinek, hogy milyen szarul an optimalizálva, hogy csak GTX580-on fut el maxon. Arra nem gondolna, hogy a már 2 éves középkategóriás VGA-ján kéne visszavegyen pl. mediumra... Nézd meg a GTA4-et, rengeteg mindenben ennyire előremutató, vagy a Crysis a maga idejében, mégis mindenki csak szidta a gépigénye mellett, pedig csak alig keleltt kompromisszumot kötni egy korabeli középkategóriás géppel is a tökéletes futásért.
A Metro2033-ban pl. nézd meg a prologue pályán, DX11 Very High a fényhatásokat, meg sima High-on... Az egyiknél fel se tűnik pl. az a jelenet, mikor a beszűrődő fényben a falra vetítődik egy olyan lény árnyéka, a másiknál meg csak állsz és ámulsz (amíg rád nem támad
)... Amúgy szerintem nálad az lehet a gond, hogy nem DX11-es a VGA-d... Csak DX11-ben működik a Very High mód, még ha be is tudod kapcsolni régebbi karival.... (Én is be tudom kapcsolni a Physx-et, mégse működik, mert nincs hozzá társkártyám) Ez a játék készítőinek figyelmetlensége.
-
HSM
félisten
válasz
Silentfrog #56 üzenetére
"Az idáig kijött játékok meg vigan elszaladgálnak egy 5770 teljesitményű kártyákon."
Próbáltál már erősebbet? Nekem volt 4850 1GB OC-m, ami a DX11-et leszámítva 5770 szint, és bőven volt értelme anno 4890-re leváltani. Tudom, lehet 30FPs-el is dirt2-zni, de valahogy nagyobb élmény 60-al, magasabb grafikán. GTA4 is meghálálta a váltást, és a Crysis-ek is. A Metro2033 meg esélytelen lett volna 4850-en, mivel a DX11-et se tudja, de erőből is bukta lett volna. És szerintem nem én vagyok elvetemült, 1680*1050-ben szeretek játszani, max 4X-es, leggaygibb féle AA-val, lehetőleg a legjobb képbeállítások mellett.
Szerintem inkább örülni kéne, hogy egyre barátságosabb fogyasztás mellett jönnek ki egyre gyorsabb kártyák, egyre olcsóbban. Bő 2 éve még bő 40K volt egy 4850 1GB, ma ugyanennyiért már egy 6850-et vagy GTX460-at kapsz, amik azonos fogyasztás mellett masszívan gyorsabbak, és már a DX11-et is tudják....
Persze, nem mondom hogy baj lenne, ha lenne játék is, ami kihasználja ezeket a képességeket...
Arra is gondolni kell, hogy ha ma veszel új VGA-t, azt elsősorban nem a "most"-ra veszed, hanem a következő 1-5 évre, vérmérséklet és pénztárca függvényében....
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az AMD és az NVIDIA eltérő stratégiát választhat a 28 nm-es átállásra.
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- PlayStation 3
- Filmgyűjtés
- Hálózati / IP kamera
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Akciókamerák
- Külpolitika
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest