Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fekete123
csendes tag
Azt meglehet csinálni, hogy alaplapba dugok egy monitort, a VGA-ba egy másikat, és simán letiltom a VGA-t mikor nem használom, mindezt virtu nélkül? Mert én pl sokszor napokig nem játszok, ha viszont odajutok akkor több órát is.
-
Peathee
aktív tag
Sziasztok,
Lehet nagyon amatőr kérdés, de mostanában nem vagyok mindenben naprakész. Miért 4 pinesek a ventillátor csatlakozók? Odáig még meg van, hogy a piros és a fekete az áram a sárga a PWM, de mire jó negyedik? És milyen ventilátort vegyek hozzá?
-
3.Aragorn
addikt
Visszatalálós up!
-
Easyl0ver
tag
Sziasztok, tegnap beszereztem egy Asus P8Z68- V alaplapot (Új).
A következő hibajelenséggel találkozok, ha leáramtalanítom a gépet elfejejti a bios beállításokat (dátum -idő stb. . .), szoval minden alkalommal mikor bekapcsolom (áramtalanítás után)ezt végig kell állítgatom. Hozzáteszem a lap ezek beállitása után üzemel hibátlanul. Elemet cseréltem szóval az nem lehet gond.
Valakinek bármi ötlet?(+ kérdés - Zárlat okozhatta a hibát??)
"They know what is what, But they don't know what is what, They just strut. What the fuck? "
-
ldave
félisten
Ha valaki esetleg mostanában vett vagy venne ilyen ASUS alaplapot és nem igényli a benne lévő Battlefield 3 kódot, akkor azt megvenném (reális áron).
A Slime draws near! Command?
-
Chase
csendes tag
Ez van a User Manual-ban a Virtu-nál:
i-Mode
To use LucidLogix® Virtu™ solution in i-Mode, display must be always connected to Sandy Bridge motherboard video output.
(Be sure to set Initial Graphic Adaptor to iGPU in BIOS to activate i-Mode support.)d-Mode (recommended mode)
To use LucidLogix® Virtu™ solution in d-Mode, display must be connected to the discrete GPU installed in the system.
(Be sure to set Initial Graphic Adaptor to PCIE or PCIE/ PCI in BIOS to enable d-Mode support.)(Both i-Mode and d-Mode enjoy the performance of Intel® Sandy Bridge built-in media features and discrete card. d-Mode is recommended for enhanced 3D gaming performance.)
Tehát a tesztet i-Mode-ban csináltátok, holott a 3D gaming-hez a d-Mode az ajánlott.
Igazán elfért volna itt egy d-Mode-os teszt is, csak, hogy teljes legyen a kép!Más:
Az Intel® Smart Response Technology beüzemelésekor az SSD-t (ha a teljes SSD-t cache-ként szeretném használni) előtte formatálni kell (pl.: NTFS) v. formázatlanul/particionálatlanul kell hagyni?[ Szerkesztve ]
Biztos, hogy nem volt normális a Stalker-bárban a jávai táncosnő!
-
flacink73
csendes tag
Sziasztok!
Ez a lap +hyper tx212+ belefér egy CoolerMaster Cm600-as házba?
A barátom venné egy i7-2600 társaságában.Felszállni lehetőség ,leszállni kényszer!
-
Rebell
senior tag
Szasztok 1 gyors kérdés,
milyen teljesítményre képes az alaplapi VGA? 3D játékokat kezel? beszámítatnám a gépem, és nem lesz talán VGA-m 1-2 hétig, de gépet szeretném továbbra is használni.
köszi előre is
-
Drag77
senior tag
Sziasztok!
A z68 al lehet dual monitort használni , vagy ehez mindenkép kellene bele még egy vga?
köszönöm. Drag
http://draginet.hu , MCSA, MCSE, UEWA, Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associa Microsoft Certified: Windows Server Hybrid Administrator Associatete,
-
Taranti
senior tag
Na, végre csak találtam egy hivatalos Intel leírást. Szóval:
1.Windows Vista vagy Windows7
2.Legalább 18,6GB SSD
3. Sata2/Sata3 HDD
4. Intel Z68/S1155 alaplap chipset
5. S1155 processzor.... stb.[ Szerkesztve ]
Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
Ripperiusz
csendes tag
Helló
Van valakinek ötlet asus p8z68-V lapnál, hogy a bluetooth -ot , hogy lehet mükődésre bírni?
FEnn van driver eszközökbe ott van de se a gép nem lát eszközt vele se telefonok nem látják a gépet.Ötletem nincs mi lehet vele.
-
Taranti
senior tag
válasz Oliverda #151 üzenetére
Dear Oliverda!
Most olvastam újra a cikket, mert vkinek SRT rendszert telepítenék, és problémám adódott.
"A kiaknázásához szükségünk van egy legalább 20 gigabájt kapacitású, szekvenciálisan 200 MB/s olvasási és 150 MB/s körüli írási sebességgel rendelkező SSD-re, valamint egy bármilyen, Windows 7-es rendszert tartalmazó SATA-s HDD-re."
Ezt így még sehol máshol nem láttam leírva, pedig túrtam a netet, tesztek, Intel spec pdf-ek, stb. A bajom ott van, hogy user ragaszkodna a WinXP-hez, én meg elegendőnek tartanék egy 16GB-os SSD-t. Fenti dolgok kőbe vannak vésve?
Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
Rhqminfo
csendes tag
Nem hiszem, hogy kevés egyszerűen fogta magát és nem idult el harmadjára. A csere táp egy 400w-os chieftek táp, csak a 24 pines dugtam rá az alaplapra, mert kapásból 6 pines nincs is rajta ami a cpu-nak kéne, szval bedugtam bekapcsológomb be és felpörögtek a ventik aztán kikapcs. Az A-data a másik gépben hasonlóan volt tesztelve, viszont abban a táp ventije folyamatosan villogott, ezt sem értettem. Lassan át kéne költöznöm a tápos topikba. Nem lehet, hogy az alaplapon lévő power és reset gombok tettek be valaminek?
-
AtHoS
nagyúr
válasz Rhqminfo #158 üzenetére
Akkor valami kevés lesz a tápban, ha másikkal meg indul.
Milyen tápról is lenne szó ill. milyen táp az amivel OK a gép? Adatlapod töltsd ki, mert most semmi infót nem látok a gépedrőlMég tök azonos tápok között is lehetnek különbségek.
Anno egy bizonyos Chieftek típussal jártunk úgy, hogy:
Egyik jó barátomnak raktam össze egy gépet. Vettünk neki egy Chifi tápot, ami nagyon megtetszett nekem és vettem egy tök ugyanolyat magamnak is. A barátom gépének összerakása után pár nappal elkezdett problémázni a gépe, amit nem tudtunk mire vélni és utolsó ötletként kipróbáltuk azzal a táppal, amit magamnak vettem. Azóta sem volt gondja azzal a géppel, míg a nála problémázó chifi táp nálam már több konfigurációt is szépen kiszolgált és azóta is megfelelően működik.read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz Rhqminfo #156 üzenetére
Áramtalanítás után próbáltad már indítani?
Amúgy melyik ledek világítanak, mert van a lapon hibajelző led egy pár darab. Bár csak gyorsan átfutottam a kézikönyvet. Na meg is van, a 2-18 oldalon találod a hibajelző ledek rajzát.
A folyamatos világítás a problémás eszköz melletti led-re jellemző
read-only mode on the forum
-
Rhqminfo
csendes tag
Ma raktam össze egy gépet ezzel az alaplappal. Minden jól ment win telepítés meg is volt aztán leállítottam a gépet és azóta nem kapcsol vissza! Az alaplapon a ledek világítanak. A táp is új egy A-data HM 650. Csináltam egy bios resetet de nem használt. Valaki vmi ötlet? Előre is köszi!
-
Ediva8
tag
válasz Perillustris #153 üzenetére
Próbáld meg a szürke színű sata csatlakozóra kötni a rendszer vinyót,mert azt a z68 chip kezeli,nem a Marvel.És miután bejött a Windows rakjad fel ezt a drivert:
Marvell SATA 6G AHCI Driver V1.0.0.1045 for Windows XP/Vista/7 32bit & 64bit.(WHQL) hátha igy működni fog.
Esetleg nézd meg még,hogy a legfrissebb alaplapi BIOS van e rajta[ Szerkesztve ]
-
Perillustris
senior tag
Sziasztok,
Odutta valá egy ASUS P8Z68-V PRO, melyben egy Intel® Core™ i3-2100 dolgozik, de leginkább dolgozna, melyet 4GB memória támogat.
Friss WIN7 telepítés után, mely rendben lezajlott (többször is), sajnos nem indul el az OS.
Ha a Marvell controllert letiltom a biosban, akkor a képen látható hibát nem írja ki, ám újraindul folyamatosan mielőtt elkezdene betölteni a WIN.
Kipróbáltuk több HDD-vel is (SATA).
A hiba ismert jelenség, elég sok külföldi oldalon találtam róla bejegyzést, de az egyik javasolt megoldás sem segített.
Próbáltuk a nem használt SATA csatlakozók kikapcsolásával is, minden kombinációban, de sajnos hiába.
Esetleg valakinek van tippje?
Előre is köszi,
Perillustris
-
dani_golf
tag
hello all.segitség kéne .mégpedig olyan gondom van hogy ez a gépem:
Asus P8Z68 V PRO
Core i5 2500K
Asus 5850
DDR3 1333mhz
2 sata 2 es hdd
Corsair 600w os táp...
stb..szokásos..
olyan bajom van hogy a gépem a windowsban 130 wattot eszik lapon ha nem csinálok semmit..a vga is nincs terhelve mert láttom hogy 157/300 on megy tehát az nemeszik..haveromnak régebbi chipszetes van azt 70 körül eszik..nncs semmi húzva a gépen és mégis igy van..
szerintetek mi lehet az oka?beállitás vagy vmi más gond..help pls -
Oliverda
félisten
"Nos végig olvastam de szó nem esett sehol konkrétan hogy érdemes vagy nem P67 ről Z68-ra váltani,netán van teljesítménybeni külömbség"
Nincs, mivel csak annyiban tud többet mint a P67 ami a cikkben is meg van említve. Tuningban sincs, mivel ahogy le is van írva, ugyanúgy nem lehet emelni a BCLK-t. A többi pedig már csak az adott alaplap típuson és kialakításon múlik.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
PzJager
csendes tag
Simán tpu kapcsolással atomstabilra lehet kihozni,probáltam full manuálba is beállitani de egy hogy túl sok idő a másik pedig fagyásnál nem tudtam konkretizálni hogy miböl vegyek vissza :/ most netezek zenét hallgatok,megy a prime + HDR teszt , cpuz , core temp , 4.5 és stabil. 1.5órája. maxload temperatura 71C , Average 67C. ugyhogy ez már jó
A hóhért elküldték a grimaszversenyre " eszméletlen fejeket tudott vágni"
-
Jakuu
őstag
Talan jol kellene beloni a BIOS-t, akkor megy a tunning rendesen. Valoszinuleg azert nem stabil a processzorod 4.5GHz-nel, mert nagy a vcore drop.
Nem art a pll-t az utra high modba tenni (nem extreme modba, mert ott is van az nem jo), mert ott megszunik a nagy feszulteseg ingadozas tunningnal.En peldaul gigabyte lapot valtottam erre a Z68-ra es kozel 400MHzel feljebb megy a tunning mint a gigabyte P68-as lapjaban.
Az Asus P68-as lapnak pedig tobb nyugje is volt, ami miatt sok vasarlo elegedettlen volt, ellenben a Z68-nal ezek a hiba megszuntek.
Teljesen felesleg szerintem visszalepni egy Z68-rol, ha mar meg van a P68-ra.Az SSD+HDD osszefuzeserol pedig szerintem, teljesen felesleges, mert akkor ugyanugy az SSD-t hasznalja a szoftver igy a HDD gyorsulas csak egy atveres, mert csak annyi tortenik, hogy a sokszor hasznalt szoftvereket ramasolja az SSDre, amik ott mukodnek. Ezt pedig a felhasznalo magatol is meg tudja oldani, raadasul igy annyi szabad hely hagyhato rajta amennyit, a felhasznalo akar , tehat a sajat szajize szerint konfiguralja be, nem pedig a gep.
[ Szerkesztve ]
-
PzJager
csendes tag
Nos végig olvastam de szó nem esett sehol konkrétan hogy érdemes vagy nem P67 ről Z68-ra váltani,netán van teljesítménybeni külömbség,tuning össze hasonlitás stb, igy énis megosztok pár dolgot az első lapom Gigabyte GA-P67A-UD4-B3,ami 3hét után betolyt,le gariztattam de váltottam inkább UD5-re,ez meglepöen jó volt 2600K tunin 4.5 minden különösebb feszemelés nélkül,közben megérkeztek a Z68-as lapok,elsönek UD4-B3-asok,hát valamiből kifolyolag ugyan ez a 2600k cpu csak 4.3-on volt hajlando menni ráadásul magasabb feszen,azota megjött az UD5-B3 is itt már szintén ment 4.5-ön de marad a magasabb feszültség. Kb 2hete egy ASUS P8Z68 Delux lapot használok, de ez sajnos 4.5ön instabil, van még nálam tarcsiba egy ASUS P8P67 Delux hát holnap aszem ez fog bekerülni a gépbe,remélem ez ugyan olyan stabil lesz mint a P67A-UD5 B3. A saját véleményem az hogy akinek nem kell a virtu vagy a smartrespons ne váltson Z68-ra ha tuningolni szeretne,ráadásul kiprobáltam a smartrespon-zot is de nem voltam tőle elájulva. Persze csak egy 60gb-os Buffalot és egy 320-as samsungot füztem össze de vicc volt, az average értéke joval szarabb volt mint a 2db 320-as samsung Raid 0-ba. Ez az írás csak tájékoztató jellegü aki nem ért vele egyet nem muszály köpködni ,csak a saját tapasztalataimat osztottam meg.
A hóhért elküldték a grimaszversenyre " eszméletlen fejeket tudott vágni"
-
Jakuu
őstag
Uj BIOS
1. Update Intel Raid Option ROM
2. Improve DRAM compatibility
3. Improve System stability
4. Improve compatiblity with some Raid card model
5. Increase IGD share memory size to 512MB -
Puma K
nagyúr
Ha esetleg 2 NV kártyát SLI-be akarok használni akkor ügye x8 - x8 -ban mennek, de ha még beteszek egy NV-t phsysx-re a legalsó slot-ba? Akkor x8 - x8 - x4-be fog menni?
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
krisz777
csendes tag
válasz Konflikt #139 üzenetére
Nem is tudtam, hogy a proci így változtatgatja az órajelét, a régiek nem csináltak ilyesmiket.
A videókártya problémát úgy oldottam meg, hogy vettem egy normálisat (HD5750), innen kezdve egyik játékkal sincs semmilyen probléma. Gondolom új még nekik ez az Intel HD cucc, nem voltak kompatibilisek vele. Úgyhogy sajnos nem tudtam megspórolni az árát, de így azért sokkal jobb! :-PKöszi az infót!
Üdv
-
coolpet
senior tag
válasz dani_golf #140 üzenetére
Azert, mert:
A Sandi sorozat (pl nalad 2500K) 1333-ig tamogatja a mem orajelet. viszont a ram tudja az 1600at is, de nem 1.5 hanem 1.65 volton, igy emelni kell a feszkot, mind a memonak, mind a procinak hogy tudja kifele ezt a savszelesseget. Feszultsegemelessel aranyosan novekszik a proci hotermelese is, ugyhogy ezert melegebb a procid. Nezd meg ha visszakapcsolod a ramokat 1333-ra, mennyi feszt fog kapni a procid, es mennyit kap igy. -
dani_golf
tag
Hello.nemrég vettem egy ilyen lapot+core i5-2500k-t meg CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1600C9 ramokat...a kérdésem az hogy én alapon megy minden a gép meg auton hasznáva a ramokat 1333 nak láttja öket...ez normális?meg ha átálitom 1600 ra akkor meg kb 6 fokkal melegebb lesz a procim hömérséklete..mindennel nézzem a winben,és tényleg igy van..ezis normális?nemértem miért melegszik a proci ezmiatt...meg hogy érdemes akkor használnom?netezk meg néha játszom...köszi elöre is..
-
Konflikt
addikt
válasz krisz777 #138 üzenetére
idle-ben a cpu visszaveszi a szorzojat, azaz alacsonyabb orajelen fut. amint elinditasz egy cpu intenziv alkalmazas, az orajel azonnal visszaugrik. (core 2 duonal anno masodpercenkent akar 50-szer tudta a cpu az orajelet valtoztatni. sandy bridge-nel nemtudom ez a szam mekkora, de az biztos ha kell akkor emel)
gpu: drivert/bios csekkelnem, van a frissebb
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
krisz777
csendes tag
Sziasztok!
Vettem pár napja egy új gépet, de gondjaim vannak és ti biztosan tudtok segíteni nekem. :-)
Az alaplap Asus p8z68-V, a proci i3-2100. Sajna anyagi megfontolásból nem tudtam bele olyan videókártyát venni amilyent szerettem volna (hd6850), de gondoltam az integrált cuccal (Intel HD Graphics 1000) is elmegy pára game. Fel is dobtam a Sacred 2-t, a régi gépemen sajna nem nagyon moccant (régi szar volt). Namost itt az a bosszantó jelenség áll fenn, hogy tolom kb. 10 mp-et, és átvált állandóan az asztalra egy felugró buborék miatt (gondolom), csatoltam is egy screent:
.A másik dolog: CPU-Z-ben nézegettem a paramétereket (csatoltam erről is egy screent).
Valamiért a core speed 1648 körüli és nem 3100-3200 körüli, mint mondjuk ahogy a biosban is látszik, vagy Speccy-ben. Nézegettem, hogy hol lehet tekerni, de nem találtam igazán. Ezeket az új cuccokat már nem ismerem, P4-et buheráltam utoljára...szal bocs a lámaságért!
Mondjatok valamit erre is, de jobban bosszant hogy a game szarakodik. De nem is mind, mert Fable 3 frankón megy, igaz csak gyenge grafikával. Kelleni fog az a videókártya. Arról van valami teszt, hogy az integrált kb. melyikkel egynrangú? Mert hd6450-est, vagy hd4670-est már lehet viszonylag olcsón venni. 15ezerig mit javasolnátok hozzá?Előre is köszi a sok okos tanácsot!
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
coolpet
senior tag
Sziasztok!
Tegnap jott meg az uj konfigom(p8z68-v lap es 2600K proci)
Elkezdtem telepitgetni az alaplapi cdrol a dolgokat, mert a win7 sp1 x64 ultimate meg a halokartya drivert sem tudta feltenni, nem ismerte fel a cuccot.
Szoval a laphoz kapott cdrol Bluetooth telepitese kozben keszitettem ezt a screenshotot, szelesen vigyorogva.Remelem ti is jot derultok rajta:
Tovabbi szep napot
-
Konflikt
addikt
ugynezki hogy nem kompatibilis az en only 1366 mounting-kitemmel, es ez itt jol is latszik az 1366-nak 80mm az atloja, LGA1156/1155 nek pedig 75mm, azaz az also leszorito lemezen plusz furat van.
koszi a linket, akkor azlesz.edit: amugy csak 2 alaktreszt (a ket ives lemezt) kene cserelni az egesz szettben, es kompatibilis is lenne egybol.
[ Szerkesztve ]
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
Konflikt
addikt
szia,
nem SE2, hanem a sima. eppen ezert kellett hozza Socket 1366 Mounting-Kit-et venni. de ez nagyon ugyfest hogy ugyanaz, amit linkeltel
de sajnos a hivatalos honlapon nemirjak h az 1155-tel kompatibilis lenne.Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
Konflikt
addikt
sziasztok
egy gyors kerdes: jolsejtem hogy egy 1366-os huto (Noctua NH-UP12, lefogato kit kulon lett hoza veve) ramegy egy 1155-re, akar erre az asus lapra is?
koszi
-
aktív tag
Az tényleg nem hangzik vészesnek, viszont én mint játék a wow-ban gondolkoztam és az kapásból 30gb-nél indul. Később fogok én ilyen rendszert építeni SSD-vel azt hiszem...
(kár, hogy késik a Buldozer nem is keveset) Mert ügye inteles rendszerben gondolkoztam, de hamarosan jön az új AMD és azt mindenképp érdemes lenne megvárni, ha másért nem is akkor legalább az árakat nyomja lejebb.
[ Szerkesztve ]
Visca el Barcelona!
-
Jakuu
őstag
válasz CsigaGyilkos #128 üzenetére
A 128+ GBsek gyorsabbak valoban mint a 64-esek altalaban, de egy 64es boven eleg a programoknak, sot meg egy-ket jatek is ramehet.
Nekem peldaul most rajta van egy win7 programokkal + egy 8,5 GBs jatek es van 34GB helyem az 58.6GB-bol. Persze az SSD optimalizacio utan, tehat a hyberfile es egyeb felesleges dolgok kikapcsolva.
-
aktív tag
-
aktív tag
-
Jakuu
őstag
válasz CsigaGyilkos #126 üzenetére
Nem nem teszi meg a kisebb SSD.
Eleve ne hasznald ezt a technologiat, inkabb te valaszd ki mi keruljon ra az SSD-re, mint pl OP rendszer + a legtobbet hasznalt programok, igy nem egy szoftver irkal ra mindefelet az SSD-re. Valamint azt sem szabad elfelejteni, hogy az SSD dolgozik a Smart REsponseban is elsodlegesen nem a HDD, csak atkerulnek onnan az allomanyok az SSD-re.amugy mindegy milyen sebessegu HDDvel kotod ossze, maximum nem lesz olyan jo a teljesitmeny, hiszen amikor atkerulnek az adatok az SSDre, akkor lassabban tudod atmasolni a lassabb HDD miatt az adatokat ra.
-
aktív tag
Sziasztok!
Bennem is van felmerülő kérdés(ek) a Smart Response kapcsolatban. Ügye értelemszerű, hogy a cél az, hogy egy kisebb SSD is megteszi, mert összeadja a HDD méretével. Ha veszek egy Sata 3.0 SDD-t (pl.:40-64gb), mindegy milyen sebességű HDD-vel kötöm össze? Illetve, hogy az SSD élettartamát ne csökkentsük elég csak az összeadott méretnek a 20-30%-át szabadon hagyni? Pl.: 250gb+64gb=314gb ebből ügye lejön -10% és akkor kb.: 250gb-t fel is lehet használni?
Visca el Barcelona!
-
systy
csendes tag
Hi,
Help plíz!
Annyi lenne a kérdésem hozzátok, h ha veszek egy ilyen deszká (Asus P8Z68-V Pro) és hozzá egy (INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX) procit, de videókártyát csak később szeretnék belerakni (anyagi gondok miatt, akkor az úgy tuti műxik?
Továbbá ha később SLI-be vagy CrossFire-be rakok bele kártyákat, akkor milyen tápot ajánlanátok.
Ja, és kell-e RAM-ból az 1600 Hz?
Köszi mindenkinek![ Szerkesztve ]
-
*H*
aktív tag
Pedig elérhető volt és jelenleg is az pl. itt is (két boltjukban is van raktáron éppen):
ASUS P8Z68-V Pro
Ha kitartóan keresgél az ember még olcsóbban is hozzájuthat.
Nekem már lassan 2 hete ez van a gépben, én meg vagyok elégedve vele.
Az ASRock Z68 EXTREME 4 némileg olcsóbb.[ Szerkesztve ]
Minden ember jó valamire, ha másra nem hát elrettentő példának. :)
-
Koley
tag
Köszi a tesztet, nagyon tetszett
-
lala42
őstag
Igaz írja,hogy egyedi rendelésre
Nem nagyon érkeztek még kicsiny hazánkba. Én is Gigát vettem, igaz azt is akartam.[ Szerkesztve ]
Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
Rebell
senior tag
Szevatok,
Vki tudja, hogy miért nem találni sehol ASUS Z68 Pro V alaplapot?
Kifogyott a készlet mindenütt vagy esetleg, gond volt a szériával?Most elkezdtem kacsingatni az Asrock Z68 extreme 4 lap felé.
vki esetleg az említett lapról vmi vményt tud mondani?
Üdv.
-
lala42
őstag
-
lala42
őstag
-
lala42
őstag
Na csak lett.
Ez a jövevény, egy 2600K-s procival.Holnap összerakás, teszt, majd publikáció.
[ Szerkesztve ]
Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
rolkaDb
aktív tag
Mostanában sem lesz ilyen a háznál.
-
Oliverda
félisten
Szerintem te nem olvastad el alaposan a cikket, illetve az előző hozzászólásomban található linkek tartalmát.
Idézek a cikkből:
"Az eljárás másik előnye, hogy ezzel a korábban már kipróbált Intel Quick Sync Video nevű dedikált dekódoló erejéről sem kell lemondanunk."
"Mindenesetre így jelenleg csak az Intel Quick Sync használhatósága hozható fel pozitívumként a Virtu mellett."
Már ha a "renderlés terhelés" alatt a Quick Sync transzkódolóra gondoltál....
"belemész az "energiatakarékoságba" ami hivatlosan már nem is az asztali Virtue lényegi része"
Aha, persze:
"However, graphics technology found in an integrated GPU, an Intel Sandy Bridge CPU or on a discrete 3D graphics card have a variety of different, yet important, graphics, media, gaming and power saving benefits"
"With Virtu software, next-generation PCs with 2nd Generation Intel® Core™ processor platforms will dynamically balance the advanced power-efficient, built-in media features of Intel Core processor graphics with the high-end, DirectX 11 3D, anti-aliasing and performance features of discrete GPUs, while significantly reducing the power drain of traditional entertainment desktops."
"Reduces power, noise and heat, while increasing system longevity "
"Boost system power savings"
"How Virtu GPU Virtualization Works
Lucid Virtu software is able to assign tasks in real time to the best available graphics resource based on power, performance and features considerations, with no need for additional hardware. If high end graphics power is needed for applications like DirectX 11, high-resolution 3D gaming, the system will assign the job to the discrete GPU. If not, the discrete GPU automatically goes into idle mode, while heat drops, fan speed slows down and GPU utilization goes down to zero, resulting in a green, power-efficient, long-lasting system."Ezek a Virtu hivatalos oldaláról származnak. Akkor ezek alapján ők maguk sem tudják, hogy mire jó a saját fejlesztésű eljárásuk.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Xenos
csendes tag
válasz Oliverda #107 üzenetére
Amit én mondok az az hogy te a cikkben nem teszteled a Virtu lényegét azaz a renderlés terhelését a rendszeren illetve annak sebességét viszont végletekig belemész az "energiatakarékoságba" ami hivatlosan már nem is az asztali Virtue lényegi része, az hogy az Intel még mindig listázza az már az ő hülyeségük.. volt már máskor is példa arra hogy a marketing nem a legtökéletesebb slide ot rakja össze. De igazából csak kötözködni akarok mert az első száz komentek közt található negativ vélemények a Virtue val kapcsolatba bökik a csöröm amik véleményem szerint a cikk fokuszának/félrevezetésének köszönhetőek :<
Live long and prosper.
-
Male
nagyúr
Amit te írsz, ahhoz csak két, egyszerre aktív VGA kell... ehhez pedig a Win 7 önmagában is elég (nomeg olyan driver, amit fel lehet tenni másik VGA jelenlétében is... egy gyártó esetén ez nem gond, több esetén... szerintem már ott sem.).
A Virtu pedig pont arról szól, ami a cikkben is van... de ezt ahogy látom azóta Oliverda is alátámasztotta.
-
Oliverda
félisten
Első oldalon origi Intel slide:
"Significant reduction in power drain of desktop with add-in gfx"
"Természetesen a fogyasztás vizsgálata az egyik legfontosabb tényező a Virtu esetében, hiszen a technológia egyik alapja, hogy csökkenjen a teljes rendszer energiaigénye a VGA lekapcsolásával. Ezen a ponton nem valami hatékony az elképzelés. A VGA-k sajnos nem kapcsoltak le teljesen, vagyis a fogyasztás csak kismértékben javult. Ez lehet szoftveres eredetű gond is, amit mindenképpen meg kell oldani az új driverekben, hiszen az elgondolás jelenleg pont ott nem működik jól, ahol alapvetően szükséges lenne."
Illetve itt a hivatalos oldalon keress rá a "power" szóra.
Van még kérdés?
[ Szerkesztve ]
-
KKaresz45
senior tag
Nekem nagyon furcsa, amit írsz. Én a funkcionalitásban a grafikus rendszerek váltogatásáról olvastam, nem a két rendszer egyidejű használtáról. Persze nem tudom kizárni, hogy ez is működhet (bár kétlem). Erről nem találtam tesztet sem, megköszönném, ha belinkelnél egyet. A legtöbb tesztben azt nézték, hogy virtu mellett milyen teljesítménycsökkenést szenvednek el a játékok, és hogy működnek-e a HD garaphics funkcionalitásai. De ezeket külön-külön, nem egyszerre. Arra nem találtam utalást, hogy valaki egyszerre próbálta volna a kettőt, persze lehet, hogy csak én voltam figyelmetlen.
Másfelől viszont amit írsz, az egy speciális felhasználási terület. Ha megnézed a Lucidlogix oldalát, közel sem ezzel reklámozzák a terméket, ami azt jelenti, hogy nem ezt tekintik az elsődleges funkcionalitásnak. A hangsúly a grafikus rendszerek váltogatásán van, hogy reboot és kábelek átdugdosása nélkül tudsz grafikus rendszert váltani, nem az egy időben történő használaton. A fő előnyök között az alacsony fogyasztás, kisebb hőtermelés van (a diszkrét grafikus kártya idle módba váltása esetén). Lucidlogix Virtu
Szerintem a cikk egyáltalán nem félretájkoztató, mert azokat a funkcionalitásokat tesztelték, amivel a gyártó reklámozta a terméket. Nem a grafikus rendszerek szimultán használatáról van szó (amit te írsz, hogy "alkazlmazásfüggően kapcsolhatod hogy melyik videokártyán mi menjen", szerintem erről szó sincs), hanem a váltogatásukról. Esetleg tudnál linkelni erről valami dokumentációt, cikket vagy tesztet arról, amiről te beszélsz?
-
KAMELOT
titán
Egyetértek!
minek váltogatni iGPU és VGA GPU közt mikor a mai VGa karik leveszik totál az órajelet.
Kb. 10-20W fogyasztanak IDLE állapotban.
Szerintem aki már tesz ilyen lapba grafikus kártyát az nem fog azzal foglalkozni hogy esteleges 1-2 órára pár Wattal kevesebbet fogyasszon a gép.
Szerintem ilyen automata váltás totál felesleges. Ha már valami ,legyen manuális!
Pl. egy HD6990 2 GPU-s kártya IDLE-ben 37W-ot fogyaszt. Ugye ekkora teljesitménytől nem is várnánk el ilyet. ja és nem is olcsó kártya.[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
(ÉN)közPONT
őstag
Jó cikk volt !
Oliverda nagyon alapos és szerintem ez látszik a teszten is..Ha lesz ilyen lap majd az MSI-től akkor lehet ,hogy cserélném rá a p67-t
Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black
-
W.Wilson
aktív tag
válasz Ricco_hun #102 üzenetére
Biosban be tudod állítani, hogy mind a négy magra vonatkozzon-e a szorzó, vagy külön-külön beállítod magonként. Alapesetben ugye úgy van, hogy terhelés alatt más-más maximumra tolja fel a frekvenciát a turbo, attól függően, hogy hány magot használsz épp, de amikor te kézzel kezded állítgatni, akkor már azt veszi alapértelmezettnek, hogy mind a négy magra ugyanazt a frekvenciát állítod. Tehát ha mondjuk beállítod 38-ra, és ráküldesz egy prime-ot, akkor 3,8 GHz-en fog menni minden mag.
Azt sajnos nem tudom, hogy a különböző prociknál mi a szorzóhatár, de úgy sejtem, hogy nem ugyanaz mindnél.[ Szerkesztve ]
%-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, Mhz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel
-
Ricco_hun
senior tag
válasz W.Wilson #100 üzenetére
De ugye akkor ezzel csak a turbo frekvenciáját lehet megnövelni. De például mikor áll fenn az az eset, amikor mind a 4 mag és a turbo is aktív? Nem csak akkor kapcsol a turbo, hogyha valami olyan progi fut, ami csak 1-2 magot képes kihasználni? És mindegyik procinál (nem K-s) 38 ez a szorzóhatár?
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
Chosen
addikt
Ne Prime95-tel teszteljetek, ott simán fut egy 1 órát a teszt hiba nélkül, miközben valós terhelés mellett azonnal fagyna. Linpack alapú progival teszteljetek Intel Burn Test vagy LinX.
-
Xenos
csendes tag
Már megbocsáss de a Virtu jelenleg közel se ezt jelenti...
Az egész energiagazdálkodást a notebook okba fejlesztették asztali környezetbe az egésznek a lényege az hogy alkazlmazásfüggően kapcsolhatod hogy melyik videokártyán mi menjen...
Pl.: Diszkrét gpu-ra rávan dugva a monitorod/monitorjaid és mindent normálisan csinálsz a gépen elindítasz egy Crysis vagy Metro2033 at és mindössze 1-2% os teljesítmény csökkenésért cserébe (amit észre se lehet venni mert legtöbb esetben nincs meg 2 fps különbség se) a háttérben a proci integrált vga-ja 5* gyorsabban hardveresen kódolja a videókat mintha procival szoftveresen kódoltatnál...
Annak aki szokott videókat késziteni felvenni youtubra tölteni annak ez a rendszer és a Virtue a lehető legjobb megoldás, mivel a háttérben tud bármikor bármit a jelenlegi megoldásoknál (hála az Intel quick sync-nek) sokkal gyorsabban videót kódolni és közbe a gépének a teljesítménye nincsen korlátozva és folytathatja a munkáját/játékot.
Egy "kicsit" félre tájékoztatónak érzem így jelenlegi formályában a cikket és az ennek hála eddig összegyült majdnem 100 kommentet
[ Szerkesztve ]
Live long and prosper.
-
Ricco_hun
senior tag
válasz KKaresz45 #95 üzenetére
Aha, tehát a turbo frequency-t lehet megnövelni. Na de hogyan, ha nem bclk és nem szorzóállítás? Gondolom az EFI-ben kell turkálni valamit.
A CPU Bins az mi?A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
ledgeri
nagyúr
Már megint nem tudom, melyiket használnám ki, melyiket érné meg:
H, P, Z chipsetValaki választott már neki nem megfelőt (többet, kevesebbet tudót?)
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Oliverda
félisten
A Virtu is ezt jelentette eredetileg, aztán most kiderült, hogy egyelőre mégsem. Majd ha már itt lesz akkor meg fogjuk nézni mit is ér valójában.
Amúgy szvsz ezeknek az eltérő gyártótól származó kártyáknak ill. meghajtóknak, számomra az a legnagyobb hátrányuk, hogy semmit nem lehet állítani a diszkrét kártyán, ha már nem arra van csatlakoztatva a kijelző.
[ Szerkesztve ]
-
Ricco_hun
senior tag
válasz goodboy007 #93 üzenetére
"Bizonyos órajel", "adott tartományban." Engem ezek érdekelnének. A cikk miért nem szól erről? Csak kijelenti, hogy továbbra sincs bclk-s tuning és kész. Vagy most mi van? Valaki homályosítson már föl. Mi ez pontosan, amit a Zintel "Limited Unlocked Core"-nak nevez a képen?
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
goodboy007
senior tag
válasz Ricco_hun #92 üzenetére
A nem K-s procikat P67-ben sem tudod egy bizonyos órajel fölé húzni, mert szorzólockosak, csak adott tartományban állíthatod rajtuk a szorzót.
"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
goodboy007
senior tag
válasz KKaresz45 #56 üzenetére
Itt a lényeg !
Jobban belegondolva értelmetlen ez a "technológia", mivel a vga-k BIOS-a nem engedi egy adott fordulatnál lejjebb menni a ventilátort, így a Virtu max annyira tudja visszavenni a diszkrét vga teljesítményét, mintha amúgy a desktopot bámulnánk. Viszont ez alapesetben is megtörténik, az integrált csak plusszfogyasztást jelent, feleslegesen.
[ Szerkesztve ]
"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
Male
nagyúr
Pont azért, amiért a mostani alaplapokkal, VGA-kkal nem megy: mert ehhez úgy kell megtervezni a lapot/tápot/VGA-t, hogy ezt támogassa. Nem lehetetlen kivitelezi (a notinál meg is csinálták), ellenben csak szoftverből nem megoldható.
Persze, ha ki van kapcsolva, akkor mindegy... csak hogy kapcsolod ki?
Ehhez a VGA-nak tudnia kell értelmezni egy olyan utasítást, hogy "kapcsolj le"... vagy a lapnak és a tápnak kell ezt együtt tudnia... amíg egyik sem megy, addig a kikapcsolás nem működik.Szerk: Most nézem az update-et... akkor videózás alatt azért kijön az, hogy a diszkrét VGA idle marad ahelyett, hogy a közepes tempóra ugrana
[ Szerkesztve ]
-
munkásember
csendes tag
dicséretes, hogy mostmár aranyáron megvett z68as alaplap pénzünkért kapunk virtu-t is, csak nekem valahogy az jött le az egészből hogy nem ér egy kalap szart se
Mindenki jó valamire... Ha másra nem, hát elrettentő példának.
-
V.Dave
senior tag
ez az Nvidia synergy egyfajta válasz a lucid virtu-ra, remélhetőleg annyi különbséggel hogy normálisan használható lesz, és lekapcsolja a ventillátorokat a diszkrét vga-n sandy bridge mellett?
remélem Asrock lapoknál is lehetséges ha az Asus-éknál igen
Asus-nak nem jön be a kinézete és valójában véve fekete alaplapjaik sötét barnák ráadásul azok a hullámok elég röhejesek nekem
[ Szerkesztve ]
Xiaomi mi 8 6/128
-
Oliverda
félisten
*UPDATE
Az Asus ígérete szerint egy később érkező BIOS és driver frissítés után a lap az Nvidia Synergy-t is támogatni fogja.
Silentfrog: Igen, volt. Kb. 3 éve.
-
Silentfrog
veterán
A Virtuhoz hasonlo dolog régebben nem volt már?
Dereng olyan,hogy a régebbi Nvidia kártyáknál volt valami olyan,hogy amikor nem kell a diszkrét kártya akkor kikapcsol és átveszi a helyét az integrált.
Ugy emlékszek az nem tudott mást csak ha csak a net ment szövegszerkesztő vagy terheletlen volt a "nagy" kártya akkor kikapcsolt.
Nem volt ilyen évekkel ezelőtt már? -
Joachim21
őstag
A virtu nyugodtan kukázható, az Nv és az AMD is megoldja hamarosan driverből a váltást az IGP és a VGA között, csak akkor majd a VGA kimenetét kell használni.
Az meglepően keveseknek szúrtja a szemét, hogy a külső órajelgenerátor nem lett beépítve, pedig enélkül adtak a szarnak egy pofont. Megkockáztatom azért hangsúlyozzák, hogy B3-as revízió, mert ugyanaz a lapka dolgozik itt is, mint a H67/P67 esetében, csak nincs letiltva ami az előbbiekben le van.
Összességében csalódás az "új" PCH.
Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.
-
szab.tam
nagyúr
továbbra is a passzív hűtésű megoldásokban gondolkozom. most az egyik, asus 775-ös gépemnél beleszaladtam a nb túlzott melegedésébe. de ez off..
ami viszont itt feltűnt. a kondik melletti 2 borda aránylag fejlett.
(pwm digi+ vrm) - írtátok is, hogy ez 50 fok körül marad.de az alsó borda, (gondolom az alatt rejtőzik maga a z68 chip), mindegyik lapnál, így itt egy móricka vicc. ennyire nem melegszenek, vagy ennyire bíznak a gyártók, hogy mindenkinél orkán fog a tájékán tombolni. lehet, hogy elkerülte a figyelmem, de az hány fokra melegedett fel terhelés alatt? habár a cpu hűtő miatt volt légmozgás a környéken...
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
banhammer
veterán
Csalódott vagyok, hogy a Virtu egyelőre szart sem ér.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
KKaresz45
senior tag
Amennyire sikerült kibogozni (és amennyire megértettem), az anomália abból adódik, hogy a legújabb grafikus kártyáknak (Radeon 6000-ás széria ill. megfelelő GF) nagyon jó a power managementje. Tehát nagyon leegyszerűsítve a dolgot, automatikusan spórolnak annyit az energiával, amennyit a virtu hozna. A VGA teljes lekapcsolása (áramtalanítása) nem lehetséges, egy teljesen idle állapotra állnak be a kártyák ilyenkor. Azért nem spórol ezzel áramot a gép, mert ez az idle állapot is megeszik annyi energiát, amennyit a 2D-s feldolgozás enne, tehát ugyanott vagyunk, ahonnan elindultunk.
Szerintem a laptopodban sem kapcsol le a kártya a szó szoros értelmében. Jó lenne tudni, hogy milyen laptopod van. Például lehet, hogy ott is ugyanaz játszódik le, mint a desktop esetben, csak egy kevésbé fejlett energiagazdálkodással rendelkező grafikus kártyával. Ilyen esetben simán nyerhetsz üzemidőt az IGP használatával. De a kártya szerintem ott sem kapcsol le csak idle-be megy, viszont ezzel kevesebb energiát használ, mintha 2D-ben dolgozna. Erre tippelek.
-
Oliverda
félisten
válasz Santiagain #75 üzenetére
Megy, de összesen 3 wattal fogyaszt kevesebbet a teljes rendszer mintha nem GPU gyorsított (DXVA) lenne a lejátszás.
-
Tonyius777
tag
most nagyon nézegetem ezeket a Z68 as lapokat
kár hogy nincs a tesztben egy gigabyte lap GA-Z68X-UD3H-B3
arra lennék kíváncsi melyik lap ASUS vs Gigabyte fogyaszt a legkevesebbet úgy látom a gigabyte kisebb bordákat használ vagyis hatékonyabb lehet és nem hőbe fűti el az energiát de kérdés milyen a viselkedése ha tuningoljukvalakinek ehhez valami véleménye?
[ Szerkesztve ]
Üdv:Tony
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Nem lett ez rossz, idővel csak mégkiforrottabb lesz.
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
Shono
aktív tag
"Terheletlen állapotban nem hogy csökkent, de egy lehelettel még nőtt is a fogyasztás."
Szánalmas...@Male
Értem, amit mondasz, de akkor egy laptopnál miért van olyan állapot, hogy ki van kapcsolva?
Azt is értem, hogy teljesen más energia igények, amperek "rohangálnak", de ha "ki van kapcsolva", akkor mindegy, hogy az alaplapról, vagy a tápról nem veszi fel az áramot, csak a vezérlést kéne megoldani normálisan.Már nagyon várom, mikor lesz desktop-ban igazi Switchable Graphics, mint pl a laptopomban, amivel simán lehet full HD-ben játszani, de ha kikapcsolom a diszkrét VGA-t, akkor 50 perc helyett kapok 4 óra üzemidőt.
-
Tonyius777
tag
"1:..." pont ezt akartam csak te szebben fejezted ki.
Mondjuk lehet ha a VGA gyártók az idle órajelet tovább csökkentenék pl. 10Mhz-re akkor lehet még lejjebb menne a fogyasztás. Ha jól tom valami 100és 300Mhz között van ha sima desktop van rajta és pont ugyanaz a fogyasztás van nem terhelve virtu meg nem virtuban, de majd ha lesz ilyen lapom letesztelem én is
[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
válasz KKaresz45 #60 üzenetére
Nem egészen ez történik kikapcsoláskor. Két okból nem tudja ezt megtenni az alaplap:
1: mert nem képes slotonként kapcsolgatni a tápellátást
2: a legtöbb VGA a 6 vagy 8 pines plusz tápcsatiról veszi az áramot, amihez köze nincs az alaplapnakOliverda: akkor ebből is az következik, amit mondok.. a Virtu gyakorlatilag a Winben letiltja ilyenkor a külső VGA-t, és ennyi... mivel a VGA nem ismer olyat, hogy neki most ki kell kapcsolnia, így kb az idle fogyasztása továbbra is marad. Így pedig gyakorlatilag semmi értelme a Virtunak. Max akkor lehetne, ha egy feladat esetén a diszkrét VGA már feljebb kapcsolna, de a Virtu nem engedélyezi, mert az integrált is elbír vele... de ezt az esetet meg szerintem megoldja a VGA driver is, azt sem hülyék programozzák. Szóval amíg a diszkrét VGA-kba nincs az beépítve, hogy letiltás esetén teljesen lekapcsoljanak, addig az értelme nulla.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz Motion_Blur #64 üzenetére
Köszi, és a többieknek is!
Ez egy egész korrekt lap, bár azért egy kis vdroop itt is jelentkezett tuning során.
Mindenkinek akit érdekel:
A VGA-n lévő ventilátor(ok) terheletlenül sem kapcsolnak le a Virtu mellett. A kártya kb. olyan állapotban van ilyenkor, mint ha arra lenne csatlakoztatva a megjelenítő, és a Windows desktop-on állnánk.
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
Grat!
Mennyire volt nehéz objektíven ránézni egy ASUS lapra?
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Oliverda
félisten
A fogyasztásos grafikon, illetve a közvetlenül alatta lévő szöveg frissült!
Akit érdekel, hogy pontosan miről van szó, az a harmadik oldal közepén keresgéljen.
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
A fentit és ezt [link] olvasgatva:
Partíció is elég vagy egybelemez kell az ssd-hez?
A merevlemezt még kell töredezettségmentesíteni??// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
KKaresz45
senior tag
A videokártya nem tudja kikapcsolni magát, viszont az alaplap elveheti tőle az áramot. Ez történik akkor is, amikor kikapcsolod a számítógépet. Olyankor is az alaplap adja ki az utasítást.
(#59) Tonyius777: Az elektronikához nem (vagy inkább sem ) nagyon értek, de az is gyanús, hogy megkeverné a dolgokat, ha egyszer csak elvennénk az áramot a VGA-tól.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyius777
tag
válasz KKaresz45 #56 üzenetére
Én úgy gondolom nem kapcsolja ki 0W-ra hiszen ahhoz még kellene +vezérlő elektronika ami kibírja a terhelést ha müködik a slotVGA. Másik meg a Windowsnak le kéne választani az Oprendszerről ami érdekes lehet.
De szerintem majd a jövő VGA k majd biztos fogják tudni HW-ből s csak egy utasítás kell majd elküldeni nekik. Egész virtu nak majd semmi értelme nem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
Ez a Virtu egyelőre akkor semmit sem ér... a mérés alapján nem kapcsolja le a kártyát, csak letiltja a rendszerben. Bár tulajdonképpen ez várható volt, hiszen a VGA nem kapcsol le attól, hogy nincs engedélyezve.
Az SSD-s móka meglepett. Nem gondoltam, hogy ennyire jól fog teljesíteni. Egy gond maradt csak: egy kicsi és gyors SSD nagyjából olyan áron van, mint egy normális méretű, amin már a legtöbb embernek elfér az OS és a programok. Szóval ha 10K lenne egy 20GB-os gyors SSD, akkor nagyon hasznos lenne... csak nem ez a helyzet sajnos.
Akik a csere megnehezítése miatt aggódnak: biztos vagyok benne, hogy ez nagyon simán zajlik: az SSD-t simán kiveheted, berakhatsz másikat... legfeljebb a cache-t újra felépíti rá, a vinyó pedig épp úgy cserélhető, mint eddig. ( legalábbis én biztos így oldanám meg... persze így az SSD mérete nem adódik hozzá a tárhelyhez, de amekkorák a vinyók, ennek nincs is jeletnősége )
KKaresz45: Az eltávolítás nem lenne gond... hiszen a letiltással kb ezt csinálja a Virtu. A gond ott lehet, hogy a kártyák nem tudnak értelmezni egy olyan utasítást, hogy kapcsold ki magad, mert ilyen nincs... max idle-re tudnak visszavenni, és kész. Szóval ezt a kártyák módosítása nélkül gyanítom nem is lehet megoldani.
[ Szerkesztve ]
-
dízelracer
őstag
Jófajta...
-
KKaresz45
senior tag
Számomra nem derül ki a tesztből (és a korábbi cikkből sem), hogy a virtu technológia konkrétan mit csinál a grafikus kártyával. Vajon csak teljesen idle-be teszi, vagy konkrétan fizikailag ki is kapcsolja (azaz elveszi az áramot)? A cikkekben ugyan többször is elhangzik a "kikapcsolás" szó, viszont a beillesztett slide-on csak annyi van, hogy "switching between built-in processor graphics and ...", ebből nekem nem következik, hogy ki is kapcsolná a videokártyát. Amíg nincs fizikailag kikapcsolva a videokártya, és áram alatt van a GPU, addig pörögni fognak a ventillátorok, és fogyasztás is lesz. Ezt konkrétan a tesztelő tudja megmondani, hogy lekapcsoltak-e a ventillátorok amikor csak az IGP dolgozott, vagy sem.
A kártya teljes kikapcsolásának talán lenne értelme (a fogyasztás és a zaj szempontjából), viszont úgy tudom, hogy ez komoly problémákat vetne fel a rendszer működésével kapcsolatban. Egy működő hardvert nem lehet "csak úgy" eltávolítani a rendszerből minden következmény nélkül, akkor sem, ha éppen nincsen használatban. Még az USB-s adattárolókat is el kell távolítani szoftveresen, mielőtt kihúznánk. (Elvileg persze, van aki nem szokta, nekem viszont már ment tönkre pendrive úgy, hogy nem nyomtam előtte "eltávolítás"-t.)
Nekem az a gyanúm, hogy ez a funkció nem kapcsolja ki, csak idle-be teszi a kártyát. Ebben az esetben semmi meglepő nincsen az eredményeken. Ahogy már többször is elhangzott a topikban, az újabb videokártyák fejlett power managementje már olyan szinten visszaveszi idle-ben a fogyasztást, hogy fogyasztás szempontjából ez a funkció teljesen értelmetlen. És mivel a ventillátorok is folyamatosan pörögni fognak amíg áram van a kártyában, a zaj szempontjából sincs semmi értelme. Persze ez csak akkor van így, ha a gyanúm igaznak bizonyul.
-
ledgeri
nagyúr
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
monguz82
tag
Esetleg van bármilyen pletyka/hír olyan z68 lapról, amiben menne a BCLK emelés (külső clock generator-t használ)?
ZTE Nubia Z60 Ultra 16GB / 512GB Black --- Hell is Coming -- Xiaomi Pad 5 Pro 4G --- Mercedes CLK 500
-
sampe
aktív tag
válasz Santiagain #52 üzenetére
így már világos
mert az én lapomon is van ilyen, és soha nem tudtam hogy mire jó, először azt gondoltam valamiféle állapotkijelzőt, vagy ilyesmi félét lehet rákötni, de most már megvilágosultam"A bosszú a legédesebb gyönyör a dugás mellett" 2Pac // Ha elfelejtenék PÜ-re válaszolni, írj emlékeztetőt nyugodtan, ember vagyok én is.
-
-
V.Dave
senior tag
Igen ám, csak ezzel a virtu mókával mindenki elfelejt egy viszonylag hasznos dolgot figyelembe venni, mégpedig ha lekapcsol a diszkrét vga akkor 0dB-lesz. És jó esetben csak a proci venti forog tovább amiből már vannak nagyon halk megoldások( Pl Scythe) És akinek hangos a vga-ja(mint pl nekem) annak ez egy álom h ha éjszakára bekapcsolva hagyhatom a gépet letölteni és nem kell mérgelődnöm a vga zúgása miatt.
Az az 5 wattnyi spórolás tényleg nem sok vizet zavar..
Félreértés ne essék nem 10 éves hardverem van, de nekem minden dB számít.
Egyékbént ettől a Virtu izétől sokkal többet vártam, és az a tény hogy ezt még mindig csak szoftveresen tudják megoldani eléggé szánalmas inteléknél
[ Szerkesztve ]
Xiaomi mi 8 6/128
-
Alchemist
addikt
Hát igen, vérpistike büszkélkedhet azzal, hogy felnyomta a rendszert és pár programot az SSD-re, hű de gyorsan indul minden... de amikor egy rendszeresen használt adattömeget hív be a "nagyvinyóról", az már nem lesz gyorsabb...
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
sampe
aktív tag
szép teszt gratula hozzá
egy kérdésem lenne, hogy a HDMI csati felett az a kis négyzet alakú akármicsoda az miaz?
"A bosszú a legédesebb gyönyör a dugás mellett" 2Pac // Ha elfelejtenék PÜ-re válaszolni, írj emlékeztetőt nyugodtan, ember vagyok én is.
-
ledgeri
nagyúr
KIFORROTT?
Szoftveresen=most egy ilyen alaplap, később az élvezet;
Hardveresen= most egy kompromisszumos p/h alaplap, és a következő áltáskor ez?
Előbbi utóbbi?// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
whiteman0524
aktív tag
válasz LackoMester #1 üzenetére
Lehet hogy hülye kérdés, de a Giga Z68-as lapjain miért nincsen VGA és DVI kimenet ? (Ezek az Asus féle csillogó villogó lapok iszonyat rondák, akkor már inkább egy szép matt fekete giga)
[ Szerkesztve ]
-
tcp
tag
válasz goodboy007 #36 üzenetére
attól, hogy taskot váltasz a Crysis2 még futni fog ugyanúgy a taskok között (ezért task váltás és nem task bezárás az alt+tab , tehát szerintem a virtunak még érzékelni kell, és nem kapcsolja ki a dedikáltat. Persze, ha 2 percenként kilépsz és újraindítod a játékprogramot, akkor valóban kapcsolagatni fog, de ez azért nem túl életszerű.
-
tcp
tag
""Én pl. nem vagyok annyira hozzáértő"
Akkor ez a technológia pont neked való. "jah, mert az igazi hozzáértő onnan ismerszik, hogy nem csak szét tudja válogatni egy merevlemez komplett tartalmát (pl 1TB-t egy 20GB-s SSD-re) aszerint, hogy melyik file gyorsít, és melyik nem, de ezt meg tudja tenni differenciáltan is, sőt heti rendszerességgel utánaállítja a gépét az aktuálisan használt programoknak, trendeknek megfelelően. Mi nem hozzáértők inkább rábízzuk a gépre, és az ezzel töltött időt baránővel/sörözéssel stb ütjük el
Mert ugye az, hogy feltelepítek mindent az SSD-re szintén jó móka lenne, csak ez esetben sokkal nagyobb SSD kellene, mint amit itt igényel az Intel megoldása.
Mellesleg kezelek olyan SAN-t, ahol hasonló technológia van megvalósítva, csak néhány TB SATA és SAS lemez adja a hátterét, és egy pár tucat SSD gyorsít. Nagy számban keresünk olyan hozzáértőket, kiemelkedő fizetés mellett, akik vállalnák, hogy nekünk hozzá nem értőknek kezelik ezt a rendszert, hogy ne kelljen megvenni a drága liszenszeket az automatikus intelhez hasonló megoldású technikához
-
hermanyi
addikt
Ezen a képen látszik de érdemleges fogyasztást nem spórol még egyenlőre ,de ki fog forni rendesen és akkor megéri majd a VIRTU
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Tonyius777
tag
PS2 na azon én is meglepődtem nekem is most kell majd egy átalakító
"A VGA-k folyamatos ki-be kapcsolgatása nem tehet kárt bennük hosszabb távon?"
nem mert nincs mozgó alkatrész és ha nem megy akkor még jobb is mert nem melegszik így a kondik sem száradnak
Maximum ha nem használod elértéktelenedik ill. az jár jól aki majd olcsón átveszi[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
Ezt a váltást ma is láthatjuk a notikban amik optimussal mennek. Nem hiszem hogy bármi féle károsodás lenne ebből kifolyólag.
-
goodboy007
senior tag
A PS2-es port már nem is létezik arrafelé?
Hamarosan szeretnék Sandyre és vártam a Z68-ra az integrált grafika+tuning miatt. Utóbbi alap nálam, előbbi meg ki tudja mikor jönne jól.
15-20k-val viszont biztos nem fogok többet fizetni egy sor olyan funkcióért, amit nem használok ki.Ez a Virtu ha működni is fog, akkor még okozhat meglepetést, de ebben a formában egyelőre nevetséges.
A VGA-k folyamatos ki-be kapcsolgatása nem tehet kárt bennük hosszabb távon?
Tehát Crysis 2-zöm és lelépek a tálcára, bekapcsol az integált, majd két perc múlva visszalépek és újra váltás történik.
Ha ez napi 100 alkalommal megtörténik, nem terheli meg túlságosan az elektronikai alkatrészeket?[ Szerkesztve ]
-
Franklin
addikt
válasz moha bácsi #33 üzenetére
Ezt hol láttad??
-
Móci
addikt
A Virtunak így sok értelmét nem látom, viszont a Smart Response tetszett.
A tesztért is köszönet, nagyon jó lett!"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
LackoMester
addikt
Igazad van, ebben a formában én sem használnám, és tény a mai VGA-k 2D-ben tényleg egész jól fogyasztanak.
Lényeg az, amint a fogyasztásbeli különbség nagyobb lenne, és még a teljesítményből sem venne vissza, akkor használnám. Gyerkcipőben jár a Virtu, lesz még jobbis, konkrétan erre gondoltam.ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
dangerzone
addikt
Semmi bclk emelés.... Hát, anélkül túl sok értelmét nem látom egyelőre a z68-nak.
-
Haart
addikt
válasz Santiagain #27 üzenetére
Tekintve hogy nem megy a gép csak 8 órát naponta, az pont a harmada lesz ami kb 4k éves szinten, ami 300ft/hó. Az semmi.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát, ez so igaz... Azért Én pl. észrevettem a különbséget, hogy az asztali vas nem volt hajtva, hanem alapon ment, +CnQ...
Sztem ez a Virtu dolog elég hasznos lehet, főként idle-ben.. Akárki akármint mond, éves szinten elég jól érződhet a különbség.. És ha már tuningolva is spórolhatsz, akkor miért ne?
Véleményem szubjektív...
-
erdoke
titán
"a Smart Response pedig csak a hozzá nem értő felhasználók igényeinek kielégítését szolgálja"
Én pl. nem vagyok annyira hozzáértő, hogy a Win7 feltelepített fájljait szétválogassam aszerint, hogy melyik gyorsít, és így megy az SSD-re, és melyik maradjon valami HDD-n. Ezáltal legalább kétszer akkora SSD-t kellene vennem, tehát míg Smart Response mellett elég egy 40-64-es, addig különálló SSD-ből legalább 80-ast, de inkább 120-ast vennék. Örülök, hogy neked a hozzáértésed és az időd is megvan a Win és a telepített programok fájljainak szétválogatására, illetve hogy a dupla méretű SSD beszerzése sem okoz gondot.
A legjobb aláírás a héten
-
félisten
Király teszt és nagyon időben, respect!
Várható Z68 Sabertooth az ASUS-tól?
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Haart
addikt
Elég érdes de én csak az asus lapjával találok mindenhol tesztet. A többi gyártó mintha nem is létezne, esetleg tud valaki másik gyártó lapjával is tesztet mutatni?
-
kpal
nagyúr
Z68 egész jó de sokan már azt sem tudják hogy mit vegyenek annyira teli a piac.
-
franc0
őstag
A Virtu szerintem értelmetlen, a Smart Response pedig csak a hozzá nem értő felhasználók igényeinek kielégítését szolgálja. Az új iMac már tudja, ott szükség is van az ilyesmire a totál laikus almás közönségnek.
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
cszn
őstag
Az SSD csak cache ha minden igaz. Nem rossz dolog ez ha a megcélzott SSD olcsó lesz.
Szerk: Most nézem, hogy 119 dodó. Hát azért már lehet 40-eset venni arra ráfér az egész rendszer.[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
tehát virtu semmit sem ér.
smart response értelmét se látom.
annyit ér kb, hogy nem manuálisan kell 1x átmásolni ssd-re a rendszert, hanem megcsinálja automatikusan.
és ha vinyót vagy ssdt akarunk cserélni akkor jól megbonyolítja az egészet gondolom.tárhely ilyenkor összeadódik, vagy marad a vinyón minden, ssd csak cache?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Tonyius777
tag
A tuningról kevés szó esett mit és hogyan vagy már van itt a PH-n valami jó útmutató SB tuningra?
Tudnátok küldeni valami linket magyar nyelven?Üdv:Tony
-
keIdor
titán
válasz LackoMester #15 üzenetére
Asztali gépnél olyan mindegy lenne az a néhány W spórolás... nem sok értelmét látom.
A mai VGA-k 2D-ben így is elég keveset fogyasztanak. Nekem mindegy, hogy 50 vagy 58W-ot fogyaszt a gép idle-ben.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
LackoMester
addikt
A Virtu lesz még jobb is, ez biztoss, és akkor nemkérdés, h. hasznos funkcióvá válik.
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
domi007
őstag
Szép munka Oliverda!
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
Zerdal
tag
Jó lett az Asus Z68-asa bár még vannak bőven koforratlan dolgok, mint minden első fecskénél. A Virtu lehetne jobb is. Nem jön be. De az Intel Smart Response kecsektető számomra. Bár tényleg jobb egy különálló SSD de mint én is meg sokan lusták vagyunk.
Már csak egy adat hiányzik. Mennyi az ára?"Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" Oliver Cromwell || PSN ID: Zer0DMG83
-
flexxx2
őstag
A baj az hogy a mai modern vgak úgy leveszik az órajelet 2d-ben hogy alig fogyaszt többet mint az integrált vga, ergo felesleges a váltás (asztalin legalábbis). Nekem a z68 semmit nem ér.
-
EkSYS
senior tag
ha belegondolok hogy pl. egy assasin lap meg egy 990x majdnem 300k, akkor ez a z68+2600K 110k-ból megvan és simán tudja azt a szintet SLI/CF-el tunninggal, akkor jónak látszik a dolog.
Ahogy látom tényleg vannak még olyan dolgok amik jók lehetnek ha... AZ idő és a vevők majd eldöntik, de egy kicsit várok még a megfelelő z68.
Vagy várjak a 7x, 8x chipsetre?Eki - az eredeti
-
DummyBoy
senior tag
Köszi a tesztet!
Hmmm ... érdekes
Engem ez a Virtu dolog foglalkoztat ... nem is igazán az automata része, hanem hogy a váltás megoldható-e manuálisan
A Lenovo T400-asomon ún.: "Switchable Graphic" züsztem van ... egy kattintással lehet váltani egy integrált intel és egy "dedikált" notebook Ati GPU között ...
Ha azt szeretném, hogy az akku bírja akkor intelt használok, ha VGA igényes alkalmazást futtatok, akkor pedig az Atit ...
Asztali gépen netezéshez, filmnézéshez, letöltéshezt bőven elég lenne szerintem az integrált ... ha játszani akarok akkor pedig csak átváltanék a dedikált VGA-ra ...
Ez nem lehetséges most? Mert ha nem, akkor remélem a közeljövőben ezt megoldják.
És nekem ez az SSD-s móka is jónak tűnik ... szimulátorozom, van egy pár szimem, de nem tenném mindet fel egy SSD-re ... de ha rákattanok valamire, akkor azt a rendszer automatikusan lekezeli
Termélszetesen nem olyan jó mint egy dedikált SSD, de nekem ötletesnek és használhatónak tűnik ez a megoldás ... meglátjuk mit hoz majd a tapasztalat!
Life is shor...
-
rankesz
veterán
Gondolkodtam hogy az Asrock P67 extreme4 lapom B3-asra cserélésénél inkább Z68-ra váltok, de ezek szerint nem nagyon éri meg váltani.
Más tesztlaborok is ugyanezt mérték, a Virtu-val kapcsolatban vajon, vagy ez valami egyedi anomália?
-
Tonyius777
tag
Hát hogy mennyit vártam erre a lapra, de most már csak pár hét ezért az új AMD BD infókat még kivárom.
Hát ez nagy csalódás hogy nincs BCLK emelés
Vajon hosszú távon nem fog szénné égni a CPU foglalat?[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
Most akarok váltani 1155 re és igaz ,hogy Asrock lapot néztem P67 Extreme4 és gondolkoztam a Z68 Extreme4 ben ép a Virtu miatt ,és ez a teszt meggyőzött ,hogy jelen pillanatban felesleges pénzkidobás még
Gratula a teszthez jól sikerült
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
KAMELOT
titán
Végre ,ezt az alaplap tesztet vártam!!! Már csak az árára vagyok kiváncsi és már vásárolom is meg.
Mondjuk ezt a VIRTU szolgáltatást én sem nézem jó szemmel. De mindegy majd megoldom valahogy és kibékülök vele.Teszt szuper és részletes áttekintést ad mindenről!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
mghltm
addikt
nagyon fincsi lett ez a z68, intelek mindig eloallnak valami hasznos ujitassal ( virtu, smart response )
koszonet a tesztert!
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Zodicus
senior tag
Jó lett a teszt, de ettől a Virtu szoftvertől kiráz a hideg. Jobban is megoldhatták volna.
-
LackoMester
addikt
Köszi a tesztet, kitűnő írás, mint mindig.
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Trollok komolyan
- Filmvilág
- Óra topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
- MSI alaplap
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest