- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nyáron startol a Nintendo Switch 2
- Ha szimulátoroznánk, és van pénz lóvéra, akkor akad ilyen is a piacon
Új hozzászólás Aktív témák
-
KKaresz45
senior tag
Számomra nem derül ki a tesztből (és a korábbi cikkből sem), hogy a virtu technológia konkrétan mit csinál a grafikus kártyával. Vajon csak teljesen idle-be teszi, vagy konkrétan fizikailag ki is kapcsolja (azaz elveszi az áramot)? A cikkekben ugyan többször is elhangzik a "kikapcsolás" szó, viszont a beillesztett slide-on csak annyi van, hogy "switching between built-in processor graphics and ...", ebből nekem nem következik, hogy ki is kapcsolná a videokártyát. Amíg nincs fizikailag kikapcsolva a videokártya, és áram alatt van a GPU, addig pörögni fognak a ventillátorok, és fogyasztás is lesz. Ezt konkrétan a tesztelő tudja megmondani, hogy lekapcsoltak-e a ventillátorok amikor csak az IGP dolgozott, vagy sem.
A kártya teljes kikapcsolásának talán lenne értelme (a fogyasztás és a zaj szempontjából), viszont úgy tudom, hogy ez komoly problémákat vetne fel a rendszer működésével kapcsolatban. Egy működő hardvert nem lehet "csak úgy" eltávolítani a rendszerből minden következmény nélkül, akkor sem, ha éppen nincsen használatban. Még az USB-s adattárolókat is el kell távolítani szoftveresen, mielőtt kihúznánk. (Elvileg persze, van aki nem szokta, nekem viszont már ment tönkre pendrive úgy, hogy nem nyomtam előtte "eltávolítás"-t.)
Nekem az a gyanúm, hogy ez a funkció nem kapcsolja ki, csak idle-be teszi a kártyát. Ebben az esetben semmi meglepő nincsen az eredményeken. Ahogy már többször is elhangzott a topikban, az újabb videokártyák fejlett power managementje már olyan szinten visszaveszi idle-ben a fogyasztást, hogy fogyasztás szempontjából ez a funkció teljesen értelmetlen. És mivel a ventillátorok is folyamatosan pörögni fognak amíg áram van a kártyában, a zaj szempontjából sincs semmi értelme. Persze ez csak akkor van így, ha a gyanúm igaznak bizonyul.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Látogatást tett nálunk az Intel legfrissebb lapkakészletére épülő, LGA1155-ös Asus alaplap.
- Nintendo Switch 2
- Spórolós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Új - Thermalright V2 LGA1700 Contact Frame / Fekete színben
- Gigabyte GA-H55-UD3H rev: 1.3 alaplap, + i7-860 négymagos proi, + hűtő
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570S AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AM4 Alaplap Bazár - Újszerű/Használt - Kifogástalan tesztelt működés - Számla & Garancia
- 8 gb DDR3-1600 Ram
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete játékkonzol extra játékkal garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest