Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Male

nagyúr

válasz Xenos #99 üzenetére

Amit te írsz, ahhoz csak két, egyszerre aktív VGA kell... ehhez pedig a Win 7 önmagában is elég (nomeg olyan driver, amit fel lehet tenni másik VGA jelenlétében is... egy gyártó esetén ez nem gond, több esetén... szerintem már ott sem.).

A Virtu pedig pont arról szól, ami a cikkben is van... de ezt ahogy látom azóta Oliverda is alátámasztotta.

• Oliverda

félisten

Első oldalon origi Intel slide:

"Significant reduction in power drain of desktop with add-in gfx"

Tesztpadon a Virtu

"Természetesen a fogyasztás vizsgálata az egyik legfontosabb tényező a Virtu esetében, hiszen a technológia egyik alapja, hogy csökkenjen a teljes rendszer energiaigénye a VGA lekapcsolásával. Ezen a ponton nem valami hatékony az elképzelés. A VGA-k sajnos nem kapcsoltak le teljesen, vagyis a fogyasztás csak kismértékben javult. Ez lehet szoftveres eredetű gond is, amit mindenképpen meg kell oldani az új driverekben, hiszen az elgondolás jelenleg pont ott nem működik jól, ahol alapvetően szükséges lenne."

Illetve itt a hivatalos oldalon keress rá a "power" szóra.

Van még kérdés? :)

• KKaresz45

senior tag

Nekem nagyon furcsa, amit írsz. Én a funkcionalitásban a grafikus rendszerek váltogatásáról olvastam, nem a két rendszer egyidejű használtáról. Persze nem tudom kizárni, hogy ez is működhet (bár kétlem). Erről nem találtam tesztet sem, megköszönném, ha belinkelnél egyet. A legtöbb tesztben azt nézték, hogy virtu mellett milyen teljesítménycsökkenést szenvednek el a játékok, és hogy működnek-e a HD garaphics funkcionalitásai. De ezeket külön-külön, nem egyszerre. Arra nem találtam utalást, hogy valaki egyszerre próbálta volna a kettőt, persze lehet, hogy csak én voltam figyelmetlen.

Másfelől viszont amit írsz, az egy speciális felhasználási terület. Ha megnézed a Lucidlogix oldalát, közel sem ezzel reklámozzák a terméket, ami azt jelenti, hogy nem ezt tekintik az elsődleges funkcionalitásnak. A hangsúly a grafikus rendszerek váltogatásán van, hogy reboot és kábelek átdugdosása nélkül tudsz grafikus rendszert váltani, nem az egy időben történő használaton. A fő előnyök között az alacsony fogyasztás, kisebb hőtermelés van (a diszkrét grafikus kártya idle módba váltása esetén). Lucidlogix Virtu

Szerintem a cikk egyáltalán nem félretájkoztató, mert azokat a funkcionalitásokat tesztelték, amivel a gyártó reklámozta a terméket. Nem a grafikus rendszerek szimultán használatáról van szó (amit te írsz, hogy "alkazlmazásfüggően kapcsolhatod hogy melyik videokártyán mi menjen", szerintem erről szó sincs), hanem a váltogatásukról. Esetleg tudnál linkelni erről valami dokumentációt, cikket vagy tesztet arról, amiről te beszélsz?

Új hozzászólás Aktív témák