Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldman2
nagyúr
Akku-MU-látor
-
ben2
junior tag
válasz
Felesbandi #45 üzenetére
Még valami: az x86 alapú handheldek nem igazán alternatívái a Switch-nek.
Az alapvető probléma az ilyenekkel, hogy az x86 játékokat nem optimalizálták hordozható eszközökre, és mivel a PC-s játékpiacon a hardvernek kell igazodnia a szoftverhez (nem elég az fps? vegyél félmillióért grafkártyát) ezért ezek a gépek mindig (rossz) technikai kompromisszumok maradnak.Ezzel szemben egy Switch-re portolt PC-s játékot kénytelenek a végletekig szétoptimalizálni, hogy egyáltalán fusson a limitált hardveren, de onnantól kezdve megbízhatóan tudja, amit kell. Persze cserébe beáldozzák a nagy felbontást, raytracinget, hdri textúrákat, stb. de ebben a műfajban eleve nem a grafikai minőség a húzóágazat, hanem a játszhatóság.
Nem véletlen, hogy eddig x86 handheldből kb. 6 milliót adtak el összesen, a Switch 1-ből pedig a megjelenés évében 13.4 milliót, azóta meg kb. 150 milliót.
-
Doratov
csendes tag
Ha a nintendo elő tud állni egy hasonló "system seller" játékkal, akkor a Switch 2 el fogja érni a kritikus tömeget, ahonnan a kiadóknak már megéri portolni rá, onnantól pedig önerősítő a növekedés.
Nem kell ide system seller, már alapból onnan indítanak, hogy a 3rd party játékokból 40+ címet jelentettek be, Cyberpunktól kezdve Elden Ringen át a meg se jelent 007-es játékig. Itt óriási pofára esésnek kell lennie, hogy megfordítsa a helyzetet. Ez egy olyan gépnek tűnik egyelőre, amit akár hosszú távra is tudnak fő gépnek választani az emberek.
-
Vax
csendes tag
"ami már kínál vezetékes hálózati hozzáférést," Ezt nem értem. A Switch 1. esetén is tartalmaz a dokkoló ethernet hozzáférést.
-
xandrush0831
aktív tag
Nekem rohadtul driftelt a PSP. Pont most vettem elő 3 év dobozban rohadás után 1 héttel ezelőtt. Nem viccelek, meggyógyult, tökéletesen megy.
Igaz már csak kábelről, mert valami rossz utángyártott akksi van benne. De bakker, 20 éves cucc aztán lazán ketyeg.
Úgy fel is csigázott, hogy vettem HA-ról egy switch oledet. -
ben2
junior tag
válasz
Felesbandi #45 üzenetére
A Switch 1 megjelenésekor is ugyanez volt a sírás: gyenge a hardver, drága, a játékok még drágábbak, utazáshoz ott a laptop meg a mobil, otthon meg a PS, XBOX vagy a PC, ezt csak a hardcore nintendo fanok fogják venni, stb.
Aztán több millió Switch-et csak a Zelda önmagában eladott, egyszerűen mert sokan akartak játszani vele.
Ha a nintendo elő tud állni egy hasonló "system seller" játékkal, akkor a Switch 2 el fogja érni a kritikus tömeget, ahonnan a kiadóknak már megéri portolni rá, onnantól pedig önerősítő a növekedés.
Ettől még lehet, hogy nem fogja megismételni a Switch 1 sikerét, de nem is kell. -
bmakszim
senior tag
válasz
Robi BALBOA #44 üzenetére
Igen, elérhető, de van egy nagy hátránya:
VRR Flicker On OLEDs Is A Real Problem (youtube videó)
És itt egy cikk, hogy az Asus hogyan oldotta meg ezt a problémát:
HOW ROG BROUGHT G-SYNC TO OLED GAMING LAPTOPS FOR THE FIRST TIME -
Felesbandi
senior tag
Aki Nintendot akar venni es Nintendo jatekokkal akar jatszani az azt fog venni, tok mindegy mi van.
Viszont akinek eddig csak handheld kellett, az most vehet Steam Deck-et ami tudtommal szinten dokkolhato, cserebe joval vasarlobaratabb. Vagy ha eleg csak a handheld resze ott a Rog Ally meg a Lenovo hasonlo gepe (nem tudom, hogy dokkolhatoak-e). Az egy kerdes, hogy ezekhez pontosan hogy viszonyul majd a Switch 2, de az tagadhatatlan teny, hogy a hordozhato piacon a Switch 1-nek kb semmi erdemi konkurenciaja nem volt a megjelenesekor (igy sokan azt vettek mert nem volt mas igazi alternativa), a Switch 2-nek viszont nagyon is lesz.
Abba nem gondolsz bele, hogy nagyon nagyon sok embernek max 1 jatekgepe van otthon. Akinek nincs PC-je es nem is akar venni, annak tok 8, hogy a PS-es jateka jon-e PC-re vagy sem. Azert is hasonlitom ossze a PS5-tel, mert nem mindenki vette meg hurcolaszni a Switch-et. A Switch 1 otthoni konzolkent joval olcsobb volt mint pl. egy PS5 vagy XSX igy sokaknak lehetett ez egy olcsobb alternativa a digital only XSS mellett.
Ismetlem, nem minden vasarlo tart tobb konzolt vagy koznolt + PC-t otthon, nem minden vasarlo akarja hordozni a konzoljat, aki akarja az mar vehet Steam Deck-et es tarsait es nem is minden vasarlot erdekelnek a Nintendo exkluzivok.
Lehet ez meg jo konzol, a jatekok jonak tunnek ra, de a piac valtozott a Switch 1 megjelenese ota. Ami akkor eleg volt a sikerhez (hordozhatosag es dokkolhatosag) ma mar nem biztos, hogy eleg lesz. -
Nintendo csak a nintendo játékok miatt jó és nekem csak amiatt van mert :
- luigi's mansion
- Super mariok
-kirby
- Zeldák
stb.....BTW amúgy hiányolok már egy új 3d-s mario-t mint pl a mario odyssey
-
válasz
Felesbandi #39 üzenetére
ps5 slim vs Switch? Egy hordozható konzol ami tud dokkolt módot. A PS5 sehova nem hordozhat zéró a teljesítménye hordozható módban.
Miért akarna venni bárki Nintendo konzolt Nintendo játékok Nélkül? Aki Pc játékokkal akar jászani jobban jár bármelyik hordozható konzollal talán.
Itt aki Nintendó játékot akar és mellette erre Hardverre optilamizált játékokat az sokkal jobban jár a Switch 2-vel
A Sonynak már jó ideje nincsenek exklúzívjai, minden jön PC-re. A Steamdeck pedig PC játékokat futtat.
200 ezer forint a mai világban sok egy ilyen konzolért? Szerintem egyáltalán nem az...
A teljesítményét és a játékok alatt nyújtott grafikai tudását meglátjuk.
A Switchől is csodákat hoztak ki ez meg mesze erősebb lesz, mintaz első. -
Felesbandi
senior tag
válasz
gubacsino #40 üzenetére
Ha jol tudom a kartyan csak a licensz van sok (de talan nem az osszes jateknal), de elvileg nem koti hozza a fiokhoz a licenszt, ergo tovabbra is eladhato. Legalabbis nagyon remelem. Ha hasznaltan meg vehetek Switch 2 jatekokat es kijatszas utan eladhatom oket, akkor meg nagyjabol rendben vagyunk reszemrol. Ha ez megszunik, lehet offolom az egeszet. PS-en legalabb 5 eves tavlatban vannak ertelmes learazasok, Switch-en semmi.
-
gubacsino
aktív tag
válasz
Felesbandi #36 üzenetére
Közel a gyűjtői, limitált kiadás szintjére emelték a játékaik árát. Ez szerintem túl nagy lépés volt. Azt jó látni h végre elismerik az árazással igen is van különbség a digitális és fizikai példányok között. Azonban ezzel a letöltőkulcsos kártyákkal rögtön semmisé is teszik azt.
Azt mondják 90 dodoért kapsz ~15 év Mario kart használatot? Hozzá lesz rendelve profilhoz a letöltőkulcs? (licenc) Mert akkor a másodlagos értékesítésnek annyi. Nem tudom. De ez merőben más mint eddig volt. Ezt még szoknom, emésztenem kell. Eddig úgy gondoltam van esély az előrendelésre. Most inkább várok. Több info kell.
Holnap lesz a 4. N-con. [link] Tervben volt néhány Switch játék behúzása. Ha majd egyszer meglesz az új gép, legyen még nagyobb a választék.
Ezek után azon sem lennék meglepődve ha a switch használt játékok arai szép lassan elkezdenének, emelkedni... (lehet mégis kéne venni,totál bizonytalan lettem)
-
Felesbandi
senior tag
Az osszkephez az is hozzatartozik, hogy az inflacio a vasarlok penztarcajat is erinti, valamint hogy a Switch mar nem feltetlen a no brainer valasztas a handheld piacon.
Ha valakinek handheld kell es kibirja Nintendo jatekok nelkul, az jobban jar barmely egyeb mainstream markaval a piacon.
Masreszt akarmilyen inflacio van, a konkurencia arazasat akkor is nezni kell. A Switch 2 jelenlegi magyar ara nem sokkal olcsobb, mint amennyibe egy lemezes PS5 Slim kerul, es ez az ar a megjelenesig meg emelkedhet is. Nintendonak vannak jo exkluzivjai, de ez a Sony-rol is elmondhato. Cserebe PS5-on jobban fut az osszes multiplatform jatek, regebb ota kint van, igy tobb ra az exkluziv es meg olcsobbak is.
A dokkolhatosagot a Steam Deck is tudja es a Valve nem kis ellenfel mar ezen a piacon.
Teny, hogy a Nintendo cimeknek nincs parja, de ez ide mar nem biztos, hogy eleg lesz.
-
Dreimus
senior tag
Szerintem nem lett drága, legalábbis a mostani gazdasági helyzetben, pont annyival drágább, mint amennyivel többett tud a gép kijelzőben, háttértárban, CPU/GPU, dokkolóban és még lehetne sorolni. Ezeken felül sokan azt sem számolják, hogy a megjelenése óta nem kapott áremelést a Switch1, pedig infláció volt nem kevés, ezen felül a játék árainak emelése is várható volt (csoda, hogy itt sem volt emelése a switch szériájában), minden drágult egy cég esetében, dolgozók bérei, eszközök amiken dolgoznak, bérlemény ahol a dolgozók vannak, a játékok gyártása és szállítása.
Tehát mindig az összképet érdemes nézni -
Felesbandi
senior tag
válasz
gubacsino #32 üzenetére
DF valami olyasmit mondott, hogy lesznek dobozos Switch 2 jatekok, amikben van kartya, de azon csak a licensz van. Ergo a dobozos jatek tovabbra is eladhato marad, csak ugye ha a szerverek majd egyszer le lesznek love a tavoli jovoben, akkor mar semmit se fog erni.
Amugy nekem az a nagy dilemmam van ezeket az arakat nezve, hogy megis meg szeretnem-e venni a Switch + Mario Kart bundle-t (+ online elofizut) csak azert, hogy jatszhassak vele mar most. Biztos eveken at tolnam rendszeresen, de ennyi penzbol (ha megjelenesig nem megy feljebb a konzol bundle ara) 9-10 teljes aru PS5 jatekot vehetnek.
Nagyon szeretem a jatekaikat, de egyertelmuen a Nintendo a legnagyobb tetu a mostani konzolgyartok kozul. Ha a Switch 1 nem lett volna ekkora siker, gyanitom nem lenne most ez az arazas, ennek fenyeben remelem, hogy pofara esnek a Swicth 2-vel.
-
Solten
őstag
Mario Kart £75, a Nintendo is egyre jobban elqrvul...
-
gubacsino
aktív tag
Ha valaki kedvet kap a játék vásárláshoz már itthon is megteheti. Előtte ajánlott néhány mély levegőt venni. [link] (...sokaknak sajnos csak az marad)
Ebben csak a licenc van, (letöltőkulcs) vagy a játék is(csak h megmaradjon az utókornak is)
-
FearFmRadio
tag
Ilyen ütemben emelkednek a játékok ára... Hamarosan újra vitorlát húznak a kalózok és talán újra dübörögni fognak mint anno?
Ha majd vesz az ember nsw2 akkor ahoz kelleni fog internet? Vagy lehet teljes mértékben offline játszani?
-
Cassi
őstag
Hivatalos Nv forrásban is megerősítették a DLSS, a raytracing, a HDR és a VRR támogatását:
[link] -
nemtom , más nem ment tönkre ráadásul megjárt pár országot , vagy 30 játékot abból szerintem 20 at végig vitt én is nyomtam vele és valahogy mindegyik elkezdett driftelni...
Van otthon minden szvl van össze hasonlítási alapom. Nem baj remény hal meg utoljára. Az új biztos jobb lesz
-
Citrone39
csendes újonc
Ennyi pénzért egy bluetooth támogatás még elférhetett volna benne. Gondolva azokra, akik 2025-ben élve már lemondtak a zsinóros fül/fejfallgatókról.
Az ekszklúzív kínálat se hozott lázba, új Xenoblade, Fire Emblem, vagy Bayonetta játék jöhetett még volna.
-
mepet
addikt
Nagyon tetszik, amit nintendoek csinalnak. Neha ujitanak egy hatalmasat, most pedig mindent megtartanak, ami jo, a switch egyetlen fajo pontjat, a gyengecske hardvert pedig tovabbfejlesztik.
Ha egy picit is erdekelne a konzol gaming, mar rendelnem is elo.
-
GodGamer5
addikt
Eléggé alullőtték a hardvert ennyi pénzért. Nincs gyorstöltő, kicsi az aksi is. Az usb 2.0 meg a vicc kategória.
-
tibaimp
nagyúr
Ahogy néztem a yb-on, az eléggé döntő lesz, hogy exclusive játékuk is lesz jövőre, ráadásul a FromSoftware-től!
Mondjuk az kérdés, hogy hány évig lesz exclusive! -
Carlos Padre
veterán
válasz
Felesbandi #13 üzenetére
Pontosan igy latom en is, ma mar egyaltalan nem kulonleges a Switch mint a megjelenesekor volt, sot sokkal erosebb konkurenciaja van, mint a nagy konzoloknak barmikor. Nem segit az sem, hogy szinte csak egy Switch Pro, es a jatekok ara is elgondolkodtato. Gyanitom, hogy amint az early adopterek elfogytak bezuhannak az eladasok es nem is ugrik meg ujra a konzoltores megjeleneseig.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #1 üzenetére
Majd a 3.!
-
janimbx
csendes újonc
válasz
Felesbandi #13 üzenetére
Nagyon jo felvetes… azert ma mar sokkal komolyabb a konkurencia… de a piac is novekedett… en is kivancsi vagyok
-
Felesbandi
senior tag
válasz
Carlos Padre #9 üzenetére
Kivancsian varom, hogy fog alakulni az egesz. En valoszinuleg beruhazok ra, mert a Mario Kart-nak es az egyeb Nintendo cimeknek nem nagyon vannak alternativai (es MK8 eleg sokat ment akar barati tarsasaggal is), viszont ez mar sokaknak nem biztos, hogy eleg.
Az elso Switch megjelenesekor nem volt mas mainstream (tehat atlag jatekos altal ismert markaju) handheld a piacon, igy sokaknak a Switch volt az egyertelmu valasztas hordozhato jatekgepnek. Ezen felul hozta az eros Nintendo cimeket.
Jelenleg nagyon eros a Steam Deck es joval vasarlobaratabb a Valve uzletpolitikaja, Lenovo es Asus is kijott handheld-ekkel, itt a SteamOS es mar iPhone-okon (meg gyanitom Androidon) is lehet jatszani egyre komolyabb jatekokkal mint a DS, RE, AC, stb.
Tudtommal a cloud gaming is erosebb, mint az elso Switch megjelenesekor, bar nem tudom mennyire elenyeszo ez.Szoval a hordozhatosag ide mar nem eleg, kenytelenek lesznek eros jatekokkal eloallni.
Aztan persze meglatjuk, mi lesz belole.
-
bmakszim
senior tag
válasz
Robi BALBOA #1 üzenetére
A VRR problémás OLED kijelzőn. Hordozható eszközök közül, én egyedül az ASUS ROG Zephyrus G14/G16-ról tudok, ami OLED kijelzős és tudja a VRR-t valami egyedi megoldással. Bár egy konzol esetén, ha választani kell, én is inkább az OLED-et favorizálnám.
-
gubacsino
aktív tag
Ez zavar a legjobban! Sőt. A kártyákon, adott esetben, csak valami letöltő kulcs lesz
csak a licencet tartalmazza majd. A játékot nem. 90 dodoért egy 32-128GB microSD kártya költsége már nem fért bele...
A cég az egyik kezével ad, hiszen a játékok többsége visszafelé kompatibilis lesz. A másikkal meg elvesz, hiszen a másodlagos piacot, Switch 2 tekintetében elkezdte szűkíteni. -
Juhaszatti
addikt
válasz
Robi BALBOA #1 üzenetére
Majd 3-4 év múlva egy ráncfelvarrott verzióban.
-
Carlos Padre
veterán
Szoval harom oraig kell tolteni, hogy ket oran at jatszhass. Hozzadtak par gimmicket de tulajdonkeppen csak egy erosebb Switch dupla aron. Erosen benne van a tortenelem megismetlodese
Wii -> Wii U
Switch -> Switch 2 -
zooly
aktív tag
-
Kotomicuki
senior tag
Az a belengetett 150 dollár lassan jutányos ára lesz a GTA VI-nak...
...egy - hasra ütök - 1200 dolláros PS6 mellett mindenképp!
-
remélem a joycon az most értelmesebb lesz és nem hal meg mindig idő előtt... előző genhez 3db ot vettem mert gyerek alatt elhalt ami 3*~30k jelent úgyhogy volt javítgatva is (cserélve a joy része)... Mondjuk ki nevén a dolgokat remélem nem lesz egy rakás sz@r
Érdekes ,hogy ps5 xbox 360 ,seriesx, ps4 psp stb... sose halt meg .
-
jerry311
nagyúr
470-ert ez eleg sovany.
-
Robi BALBOA
őstag
Alap lehetne már az OLED kijelző és az 512gb háttértár.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Milyen egeret válasszak?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Macrodroid
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- További aktív témák...
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest