- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forrmell.enn
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
#85552128 #44 üzenetére
Ha a hardware encoder-t használod, akkor nagyjából azonos beállítások mellett (egy közös metszetet nézve) szerintem minden szoftverrel körülbelül ugyan olyan lesz a minőség, hisz az egyetlen különbség az egyes szoftverek közt, hogy melyik mit, illetve miként enged konfigurálni a hardware-en, de egyik sem tud ezen keresztül csodákat tenni, csak apró finomhangolásokat eszközölnek.
A legnagyobb különbség szerintem az, hogy van amelyik: 1: csak néhány szolid preset-et ad, 2: a teljes tartományban enged szabadon bitrátát (és hasonlókat) állítani, 3: a hivatalosan támogatott tartományon kívül is enged kísérletezni (pl. ha névlegesen csak 30fsp-t tud, kipróbálhatod 60-ra állítva, hátha a végén lesz belőle mondjuk átlag 45, aztán te dönthetsz, hogy ez jobb, vagy rosszabb neked, mint a fix 30).MSI AB-vel is lehet használni az AMD és az Intel hardware encoder-ét is. Régen még csak külsős kodek-el ment (vagy nem ment) neki, de úgy rémlik már van neki mindkettőhöz sajátja. Enged állítani bitrátát és quality preset-et, illetve tudsz vele benchmark-olni, hogy az adott beállítás milyen felbontásban mennyi fps-hez elég.
Amennyire itthon kipróbáltam, a 290X-é jobb minőséget ad, mint az i5-2500K féle QuickSync, viszont előbbi nem elég 1080p60-hoz, míg utóbbi igen. Akkor volt használható a QS is, ha nagyon magas bitrátára állítottam, de ettől még lehet értelme, maximumra állítani, aztán később kisebb méretre tömöríteni szoftveresen, illetve az olyasmik, mint pl. a youtube úgyis mindig újrakódol...
-
janos666
nagyúr
Végre valami olyat kaszálnak el, ami engem még zavart is.
Bár kibékültem volna azzal, ha alapértelmezésben kihagyná a telepítő, de választható lenne egy pipával (de az üresen várjon, ne X-el), akkor legalább nem lenne "megfosztva" sem tőle senki.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Energiaital topic
- Kutya topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Medence topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen NAS-t vegyek?
- Synology NAS
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest