Az AMD levette a kezét a Gaming Evolved applikációról

A program működni fog továbbra is, de már nem számít hivatalos szolgáltatásnak.

Az AMD szeptember óta nem csomagolja a meghajtók mellé a Gaming Evolved applikációt, amelyet persze külön még mindig le lehet tölteni a hivatalos weboldalról, de a változás ténye nyilvánvaló. Erre rá is kérdezett a WCCFtech, így kiderült, hogy ez egy szándékos döntés eredménye. Az AMD ezzel kapcsolatban elmondta, hogy maga a program még mindig működik, de lényegében hivatalos támogatásban már nem részesül.

Hirdetés

A hivatalos támogatás itt egy lényeges tényező, mivel a Gaming Evolved applikáció abban különbözött az alapként szolgáló Raptr alkalmazástól, hogy előbbi tesztelését maga az AMD végezte, míg utóbbiét a tényleges fejlesztők. Mindemellett a Gaming Evolved applikációhoz kapcsolódó terméktámogatás is az AMD-hez tartozott, vagyis annak ellenére, hogy ez a program egy enyhén átalakított Raptr volt, az AMD teljesen hivatalos szoftverként kezelte. A változás jelenleg annyi, hogy a Gaming Evolved applikáció továbbra is elérhető, illetve telepíthető is, de már nem számít hivatalos szoftvernek, vagyis nem kap nagyobb figyelmet, mint az alapként szolgáló Raptr alkalmazás.

A változásoknak minden bizonnyal köze van ahhoz, hogy az AMD az év végére nagyobb szoftverfrissítéseket tervez, és úgy néz ki, hogy ebben már nem lesz kiemelt szerepe ennek a programnak. Ez azok számára jó hír, akik nem kifejezetten kedvelik ezeket az "élményszoftvereket", hiszen sokszor az a vád éri őket, hogy indokolatlanul sok információt gyűjtenek az adott számítógépről, illetve indokolatlan regisztrációra kötelezik a felhasználót, nem beszélve arról, hogy jellemző hibaforrások is. Akik pedig használták a programot lényegében használhatják tovább különálló formában letöltve.

Az igazi kérdés, hogy milyen rendszer épül majd be a Radeon Software vezérlőpultjába, mert utóbbit azért hozták létre egy éve, hogy végül minden funkció itt kapjon helyet. A szolgáltatás akár ugyanaz is lehet, mint a Gaming Evolved applikációé, hiszen az AMD számára igazából csak a Raptr adatbázisa a lényeges, maga az alkalmazás annyira nem.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés