- Házimozi belépő szinten
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Így.
- elkészült egy termék
- ennek egy példányának beszerzéséről megtörténtek az egyeztetések
- leszállításra került a világ egyik pontjáról a másikra karantén időben
- elkészítették (forgatás + vágás) a róla készült videót
- publikálták ütemezve a kívánt napon (ami nem tudjuk mennyivel van az elkészült vágás után)
...
- és egy hétre rá megjelent pár hasáb erről a PH-n.Anno volt a Prohardver. Majd mellé nőtte magát az IT café, GAMEPOD, LOGOUT, HardverApró és nyilván a fórum. Pont maga a Prohardver rész mellett viszont, erősen elhúzott az idő. Jelentős késéssel jelennek meg 'vélemény-hírek', tesztek aligha. Utóbbi nem is feltétlenül gond már.
Az is sokatmondó, ha az ember pontatlanságot talál és jelzi, még kikérik maguknak, hiszen 'én fordítottam a cikket, én értek hozzá'. Ez az igazán nagy baj szerintem, ami jelen van talán minden hír alatt.
-
pakesz
aktív tag
válasz
#94257664 #36 üzenetére
nehogy abbahagyd a seggfejkedest, toljad meg a kretent fullba!!!
en pl. a 44es hozzaszolonak a linkjenel rakerestem arra az uj tipusra es talaltam egy russzki oldalt amit le tudtam forditani es vannak ott am uj infok, es lehet hogy en is nekiallok fikazni, hogy mert de jo hogy en mar evek ota tudok errol -
Sanya
nagyúr
AZ új lapjukra nVidia 1650 van ráforrasztva:
-
-
törölt tag
Ezzel a felszereltséggel és kialakítással valami "durva" All In One PC-be szánták ezt a csodát, csak elkaszálhatták a projektet és a készletet kiárulják.
-
PHM
addikt
válasz
#94257664 #38 üzenetére
Amint azt dabadab fórumtárs megemlítette, vannak olyanok, akiket
érdekelnek a technikai érdekességek, de angolul csak nagyon minimálisan
értenek, ezért az ilyenekről szeretnek magyarul olvasni.
Akkor is, ha egyébként a termékre magára, vagy annak pontos paramétereire
nincs szükségük, illetve nem kíváncsiak.
Az, amit itt csinálsz, nettó kötözködés. Szerintem.
De megcáfolhatsz, ott a Logout, vagy akár az egész internet, lehet frissebb,
korrektebb, zavarosságtól mentes cikkeket publikálni. -
-
Sanya
nagyúr
Arcfelismerésnek kell a kraft.
-
törölt tag
válasz
Synthwave #35 üzenetére
Sehol se állítottam hogy én véleményem=közvélemény, ennél nehezebb szalmabábokat is csináltak már emberek, válaszoltam volna a #33-ban levő felvetett dolgokra, ha lenne ott akármi hasznos amire külön kéne válaszolnom, azt sem értem mit kéne megcáfolni. Vannak olyan magyar érdeklődők, akik hiányosan/nem tudnak angolul, de egy olyan világban ahol a nyelvvizsga bemeneti követelmény a felsőoktatáshoz és a PH cikkei is rendszeresen használnak angol/angolból jövő technikai kifejezéseket (disszipáció, throttling, backlight bleed, stb), igazán elvárható hogy legalább feliratozva megértsen egy végletekig leegyszerűsített LTT videót akit pont egy aliexpresses valószínűleg specializált alaplap érdekel. Mit jelent az a mondat, hogy "az alaplapok kimérái Kínában születnek?"m ha már a magyarul való olvasáson van a hangsúly? Igenis éljen az audiovizuális média, főleg ha sokkal gazdagabb információkkal tudsz szolgálni például egy alaplapról (körbefilmezi, megmutatja működés közben). a maradiság ezügyben teljesen érthetetlen.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
#94257664 #34 üzenetére
"Ennyi erővel az írott sajtó háromnegyede felesleges, nem?
"Igen."rofl
Éljenek a hangoskönyvek meg a jutúb. Nemá..
Értem én, hogy a kákán is a csomót, de egészen pontosan mi a zavaros a címen?
Igen, az informatika nyelve az angol, aztán mégis tele vagyunk olyanokkal, akiket érdekel a téma, leülteted őket a videó elé, és csak néznek, hogy mit tátog a pali úgy, mint egy ponty. A közvetlen környezetemben is csomó ilyen van, még PH!-ra sem kell feljönnöm érte.
Így van, nyilvánvalóan nekem. Miután semmiféle érdemi választ, illetve cáfolatot nem adtál a #33-ban felvetettekre, csak támadsz a vakvilágba. Persze az is tetszik, ahogy a közhasznot a magad igényeivel azonosítod.
-
törölt tag
válasz
Synthwave #33 üzenetére
" Ennyi erővel az írott sajtó háromnegyede felesleges, nem? " Igen.
De a zavaros címmel rendelkező összecsapott cikkek egy random kínai netkávézó AIO gépének alaplapjáról főleg. Mivel az informatika nyelve az angol, esélyes hogy aki ilyesmi iránt érdeklődik, az majd az igencsak leegyszerűsíett linus videót is érti.
Az meg gyönyörűszép hogy eldöntöd önhatalmúlag kinek van igaza, és hát nyilvánvalóan neked.... -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem az a kérdés, hogy a 11 millió feliratkozóval rendelkező, legnagyobb IT YouTubernek (CEO-nak) hány hónap könyörgés után (az elején rögtön említi) küldik ki a tesztpéldányt, hanem az, hogy írott formában hol és mikor jelentek meg róla hírek. Kéne látni a különbséget, merthogy van. Nincs is ebből a lapból retail, de még normális 3rd party forrás se (mint utólag kiderült, a videón kívül, ugye). Legalábbis én nem találtam, igaz, nem ültem 6 nap 6 éjszakát a Google legeldugodtabb távol-keleti bugyraiban.
Ha adsz jobb forrást, szívesen írok róla 50 sort is, hacsak nem az előbb linkelt YT videó transzszkriptjére gondolsz. Ha viszont 50 sor lenne róla, másnak meg az lenne a baja, hogy miért írunk egy ennyire periférián lévő valamiről ennyit, mikor száz más olyan hír van, ami nagyságrendekkel nagyobb közönséget érint - és ez valahol érthetőbb is lenne.
----------------------------------------------------------------------
(#32) nakos1212: Ennyi erővel az írott sajtó háromnegyede felesleges, nem? Mindenki nézzen jutubot, oszt jóvanaz, még fórumozni is lehet a komment szekcióban. Illetve amúgy is mindenki legalább erős középfokon érti a technikai zsargonnal csövön lévő, beszélt angolt, olyan múltszázadi a magyarul olvasás.
Átvenni maximum akkor vettem volna át, ha láttam volna a videót a megírás előtt, de nem láttam. Meg akkor jelezném forrásnak a szóban forgó megosztó portált. A high/low effortra inkább nem is írok semmit, főleg nem egy pársoros hír esetén, amihez értelmes forrás sincs, maximum akkor, ha Linust szövegesítek.
tl;dr: Van sapka, nincs sapka, teljesen mindegy, de kivételesen nincs igazatok.
-
-
ggg1
aktív tag
válasz
#32839680 #23 üzenetére
Hát igen, de azért a kialakítás alapján nagyon úgy tűnik, hogy a cél az nem valami egy köbméteres beltartalmú félkarú rabló, hanem inkább valami nagyon-nagyon slim házikó, ami még a low profile gépeknél is sokkal karcsúbb és kompaktabb. Ipari célokra egy pár centivel vastagabb külön videokártyás gép talán sokkal jobb lehet, és még olcsóbb is. Amihez tényleg ilyen nagyon vékony design és kemény 3D kell, az vagy egy játékkonzol, vagy valami vékony interaktív hirdetőtábla, demo-pult, ami komoly grafikát futtat.
-
törölt tag
Tök jó hogy a prohardver emlékeztet arra hogy milyen videót láttam a Youtube-on hónapokkal ezelőtt? talán, rendszeresen
-
ggg1
aktív tag
Nekem - mindent egybevéve - az az érzésem, hogy ez egy kínai barbone asztali játékkonzolnak az alapja.
A gyártó csinál valami tetszetős saját házat, megveszi bele ezt alapnak, beleraknak valami nagyon olcsó cpu-t + ram-ot, ami épp van, és valami játékok futtatására kihegyezett Linux disztribúciót, és kész a saját márkás mindent vivő játékkonzol, ami egy PC-t is kivált. Nappaliba, külső táppal, ütős kis média- és játékgép. Nem?Az msata felület Kínában sokkal kedveltebb, elterjedtebb, mint az m.2. Valószínűleg nagyon olcsón találni bele helyi nekünk noname gyártótól származó ssd-t, ami ugyanakkor messze kiszolgálja egy ilyen gép igényeit. Valószínűleg az m.2-től semmi program vagy játék a gyakorlatban nem futna gyorsabban, csak nehezebb lenne eszközt beszerezni helyi oem viszonylatban, és feleslegesen nagyot dobna a végeszköz árán.
-
Részemről sokkal poénosabb egy sokmagos retró szörny. Rpi zeróm is van a tv mögött több éve xbmc-vel.
Most is kétprocis gépem van, nem használom ki de tök jó ilyeneket építeni, átírni a biost, efi drivereket mikrokódokat próbálgatni, tesztelni ezernyi beállítást, spd-t moddolni...ES procikat próbálgatni. Sokféle xeon proci van, vannak nem kiadott példányok, bugosak is, sérültek stb..
Kicsit extrémebb de tesla videókártyát játékra bírni vagy xeon phi-n windowst futtatni.. -
Pötyi
őstag
válasz
MasterDeeJay #16 üzenetére
Hobbira? Nadehát akkor miért nem inkább egy Raspberry? Az egy kész rendszer, csak le kell venni a polcról. Ehez a borzalomhoz külön táp kell, külön ház kell, esetleg spéci drájver, ki tudja, hol lesz pár év múlva ez a Zeal-All nevű világcég, hogy supportot adjon.
Kezeljük már a helyén, nem a mi szörnyülködésünk fogja eldönteni, hogy ez a lap megbukik-e, vagy az egekig emelkedik, hanem a piac. Ja, és persze az is lehet torz, mert attól, hogy a Red Flag linuxot kétmilliárd kínai használja, az attól még nem feltétlenül jó. A tehénszar sem feltétlenül jó, csak mert éppen százezermilliárd légy azt eszi.
-
-
Nem jött át. Arról van szó hogy a q67 nem erre készült ahogyan a 46xx széria sem. Tdp 95w, bár nem mértem le de a 85w-os 2011-es eszik prime95 alatt 110w-ot konektorból.
Nekem a kínai egyenlő a különleges megoldásokkal olcsón.
Árban legolcsóbb 2011 lap 16eft, ilyen proci nekem 1eft/db de aprón van 6eft-ért. Ram 1-2eft/4gb. Olcsó netezős gép, vagy akár light játékgép bár arra inkáb 16xx szeria való.
Neked villanyszörny, kispénzüeknek/hobbiól építőknek ennél több. Nyilván nem egy 2ghz-es proci váltja meg a világot. 2620v3 is 5eft 6 mag 3.2ghz haswell. Ár/teljesítményben jobb. Kínai lapok miatt elérhetőbb.
Szóval azt várnám ha kínai akkor legyen olcsó és támogasson olyan dolgokat mint a nagyobbak vagy még többet! -
-
arabus
addikt
válasz
MasterDeeJay #9 üzenetére
Még ha nem ilyen őrült nagy mellénnyel adnád elő?
De igy azon töröm a fejem hogy mi van?
Itt örülni kell vagy sajnálni?
Ez a villanyszörny is csak gyerekeket ijesztegetni való már.
Mert a teljesitménye siralmas. -
DEJVID
őstag
"A hátlapi I/O pajzson – egyebek mellett – egy HDMI csatlakozó, valamint négy USB 3.0 található"
Nem I/O pajzs az.
-
-
-
-
-
Pötyi
őstag
Egy db 19 Voltos aljzat? Ilyen elrendezéssel akár még laptop-alaplap is lehet az eredeti koncepció...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Linus Tech Tips - This BIZARRE Chinese Motherboard has a Graphics Card in it!!
Érdemes kiemelni az árán túl, hogy nem kifejezetten Windows kompatibilis a cucc. De Ubuntu jól fut rajta és a játékokat is viszi.
-
Ez olcsón még jó is lehetne.
Maga az ötlet tetszik, de egyszerűbb összerakni egy LP kártyával
Az mSATA viszont tökönszúrás. M.2-vel kellett volna érkeznie.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Hazai szemmel nézve kissé szokatlan látvány a B150-es lapkakészlet és az integrált GeForce GTX 1050 Ti GPU egy tető alatt.
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest