Az alaplapok kimérái Kínában születnek

Hazai szemmel nézve kissé szokatlan látvány a B150-es lapkakészlet és az integrált GeForce GTX 1050 Ti GPU egy tető alatt.

Hirdetés

A hazánkban kevéssé ismert kínai alaplapgyártó, a Zeal-All kínálatában feltűnt egy új, LGA1151-es tokozást használó, B150-es deszka, ami a ZA-SK1050 nevet kapta. Az érdekesség nem abban keresendő, hogy még mindig frissül a 6., illetve 7. generációs Intel processzorokat kiszolgáló megoldások halmaza, hanem abban, hogy a SO-DIMM RAM stickekkel (legfeljebb 2x16=32 GB DDR4-2133) operáló újdonság nyomtatott áramköri lapjára egy 4 GB VRAM-mal megtámogatott GeForce GTX 1050 Ti GPU-t integráltak a futószalagon.


(forrás: Zeal-All)

Ha ez nem volna elegendő, a formátum sem egészen hétköznapi, ugyanis a Flex ATX és microATX közti, 235 x 197,5 mm-es méretek valamilyen specifikus, vállalati rendszerbe való tartozásra utalnak, és a szokványos tápcsatlakozók sincsenek jelen, mindössze egyetlen konnektor található rajta, és az is egy 19 voltos, külső áramforrás számára van fenntartva.


(forrás: Zeal-All) [+]

A 64 megabites AMI BIOS-szal érkező, 4 SATA porttal (kettő kihelyezve hátra) és egy mSATA interfésszel szerelt öszvérrel egy Realtek 8111E vezérlő hajtotta, gigabites Ethernet aljzat révén kapcsolódhatunk a hálózathoz, de egy esetleges wireless modul részére adott a mPCIe port is. A hátlapi I/O "pajzson" – egyebek mellett – egy HDMI csatlakozó, valamint négy USB 3.0 található a mikrofonbemenet és a hangkimenet társaságában, miközben a hangkeltésről egy Realtek ALC662-as kodek gondoskodik.


(forrás: Zeal-All)

A különös ketyere ára egyáltalán nem mondható barátinak, hiszen 345 és 365 dollár közötti összegért vesztegetik az Alibabán, ami a leforrasztott NVDIA GPU ellenére is nagyon sok – bár az is igaz, hogy a furcsa szerzet valós értéke inkább valamilyen beágyazott rendszerben mutatja meg magát.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés