Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomcat
őstag
válasz
#65675776 #43 üzenetére
Na azt én is használom. A hőmérsékletek szerint a ventilátorok fordulatszámát automatikusan és fokozatmentesen állítja. Megszoktam már és tényleg nagyon
hiányozna nekem ez a szolgáltatás. 8-12V között szabályozza mind a 7 ventit.
Alapon elég csendes így az egész gép, ha meg terhelést kap kicsit emeli.
Ha ez sincs az új lapban akkor meg mi értelme az egésznek?AM3+DDR3 Abit vonalon mikorra várható? (pl.AT10-32X)
-
Ste
addikt
végre egy normális hűtés
és egy egyszerű felépítésű lap -
bnss
veterán
válasz
antikomcsi #47 üzenetére
Jogos volt, nincs mit szépíteni ezen.
Ilyen magas labdát csak lecsapni szabad.
-
-
bnss
veterán
válasz
antikomcsi #45 üzenetére
Én a mai processzorokra gondoltam, X2/BE/LE-k alá én csak Ati/AMD chipsetet raknék.
-
-
Te nem egy "jó" gépet váltottál, hanem fejlesztettél!
A nem éri meg, az nem anyagi részre vonatkozik, hanem teljesítményre. Akinek régebb óta megvan egy jó s939 konfigja, nem egy alap asrock lapra gondolok, 3000+ sempronnal, és 2x256mega rammal, mert ez is egy s939 gép hanem egy úgymond normálisra. Amikor bejött az AM2 akkor végképp nem volt értelme váltani, mert nem sok előnnyel jártak a ddr2 modulok sem.
Mellesleg nem adnék ki kétszer annyi pénzt, amikor egy jó manchester, vagy toledo is hozza azt a szintet, amit drágább 5600-6000+-os testvérei.
-
Tomcat
őstag
válasz
#65675776 #39 üzenetére
A Guru Clock-ot ki is felejtetem. Van egy pár az asztalaimon ami már a 3. generációs lapokat szolgálja éppen (minden géphez 1 clock). Már azt is furcsálltam hogy a legutóbbi lapokhoz nem is mellékelték, csak a csatija van a lapon.
Ezután nem lesz uGuru a lapokon sem?
Csak az AM3-hoz lesz DDR3? -
MaSzKa
senior tag
Én már elég régóta AMD - ABIT alaplapos vagy még az ABIT KG7+AMD DUROM 600-as időktől+Crucial DDR 266-ram
azelött gagyi alaplapjaim voltak amik csak az idegeimet gyilkolták Acorp stb..
utána kezdtem el márkás cuccokat venni de mindik AMD-t vettem ABIT alapappal
volt kb már 8 Abit alaplapom az utolsó AMD-s a Abit KN9 Ultra Heat-Pipe (az abitnak volt a legjobb a heatpipeja 2006-ig)
bánom is hogy eladtam, mert az Intel C2D-vel+Abit IP35- el szívtam elegetmost már kezd összeállni bios update de még nem az igazi
ha olyan olcsó lesz mint régen visszaállok AMD-ra az tutti
Intel nem kellazokat az elvetemült barmokat akik meg asrock meg ilyen gagyi szarokat vesznek (mikor 10000Ft-ért már van 2év garival Abit alaplap) nem tudom sajnálni mikor eladásra kerül a sor mert senkinek nem kell olyan szar inkompatibilis szar,
pár ismerősőmnek volt ilyen asrock meg mercury csodája- mondanom se kell nekem kellett szívnom vele
-
erdoke
titán
Full fapad, remélhetőleg olcsó lesz. A magyar piacon jók az esélyei, nálam nem annyira.
-
törölt tag
Az az igazság, hogy totálisan felesleges AMD chipsetre még a heatpipe is. Ez a legnagyobb hibája ennek a lapnak.
Ami hiányzik az a μGuru, az nV meg feldughatja magának az ESA-t. Ahogy a chipsetszerű képződményeit is.
Tomcat: AM2(+) vonalon feleslegesen vársz DDR3 támogatásra.
-
deMarco
tag
Sajnos tapasztalat. Most cseréltem egyet abitra
nf8-v lett helyette. korábban egy másik gép járt ugyanígy (azt csak javítottam, hála ég nem az enyém volt), oda nf7-s ment. asrock még úgy ahogy bírja, de max irodában ahol két évet porosodik, aztán kidobják. (a foxconn-t meg más téren ismerem, no comment)
Abit TNT2? Nem is hallottam róla. Ufff.
Szerk: Hja hogy a Siluro volt az Abit VGA-ja? Így már oké.
-
Tomcat
őstag
A ventis témát én is aláírom. Az alaplapokon (KG7R, KX7R, KD7R) mindegyiken
kicseréltem a gyári "csodát" egy-egy Zalman NB47-re atán nem volt probléma.
Volt akinek NF7-en is cseréltem anno Zalmanra.
Ezt leszámítva soha semelyikkel nem volt gond.
Az újabbak mint az AV8-3rdE és az AT8-32X már eleve passzív illetve heatpipe-os.A VGA-knál az 9600PRO, 9550PRO ventijei szinén megálltak hamar.
Viszont a matricás RX800PRO, RX800XT, RX850XTPE mai napig hibátlanok,
lévén ezek átmatricázott BBA kártyák lennének. -
drizzt1666
tag
Nekem bejövős a lap. Nincs tajta felesleges fícsőr (wifi, firwewire, e-sata és társai) és valszeg az ára is imponáló lesz. Azért tehettek volna rá szilárd elektrolitos kondikat, ez már szinte alap
ezt most egy sa6-os abit lap alól írtam
-
Dr.G.
csendes tag
Hmmm... siralmas volt?
Bocs hogy kérdeztem valamit....Egyébként amire gondoltam, és a kérdésem lényege volt, - de úgy látszik nem jött át - hogy eddig mindenhol csak Ati chipes AM2+-os alaplapot jelentettek be, mintegy kizárva az NVIDIA tulajokat. De most láttam, hogy az ASUS már készít nvidia-s AM2-es lapot is.
De köszönöm a magyarázatot.
-
Gyuri27
félisten
Az amd chipes lapokon csak cf van. Mivel ez az ő szabványuk. Az nv-s lapokon sli van. Az az ő szabványuk.
Az sli nem kompatibilis az sli-vel. Viszont ati kártyákat ugyanugy össze tudsz kötni akár 4 is.Ez a hsz. ritka siralmas volt.
Grat az abitnak amiért immáron van amd chipes lapjuk.
-
Dr.G.
csendes tag
válasz
antikomcsi #20 üzenetére
Nem éri meg S939-ről AM2-re válatni???
Hááát...
Én pont most váltottam...
Kiszámoltam, hogyha veszek egy új procit meg plussz 400-as memóriát, ugyanott vagyok, mintha veszek full új alaplapot-memóriát-procit. Csak picit gyorsabban...
Mellesleg a 939-nek 4200+ a vége, a 4800+-osok meg jól eltűntek...Én mondjuk ASUS fan vagyok.
Az elmlt 3 alaplapon mind asus volt. Megtaláltam azokat, amik se nem voltak drágák, se nem voltak felesleges cuccok rajtuk és ráadásul gond nélkül futnak. Az első asus (socket A) még mindíg fut egy 2000-es AMD procival, pedig már 5 éves. -
Dr.G.
csendes tag
Én azt nem értam túlzottan, hogy az AMD az ATI-vel karöltve az új AM2+os foglalatú alaplapokba mindenhova csak Crossfire-t épít be. SLI-s nem jelent meg sehol, semelyik gyártónál. Ez most azt jelenti, hogy többkártyás nvidia rendszert AMD alapokonn nem lehet majd összerakni? Mert ugye az SLI<->Crossfire nem kompatibilis. Vagy igen??? Tud erről valaki valamit?
-
deMarco
tag
muhaha. az abitnak a legfapadosabb lapjai is jobbak, mint bármelyik gagyi gyártó lapjai. Csak egy szempont a skálázhatóság, sokkal inkább a megbízhatóság. Lehet asrock, foxcon, pcchips, ilyeneket teszenek a teszkós gépekbe, de addig is bírják.
Az egy más kérdés, hogy aktív hűtést tényleg ne tegyenek semmire, mert nagyon gyérek, de ehhez képest az an7-esem chipsethűtője 3 évig bírta a napi 24 órás munkát... A TNT2 és az MX400 hogy jön ide? az nem abitsatára a bepattintós végű kábel tökéletes. könnyű szerelni és stabil (az első verziók tényleg nagyon rosszak voltak, a házhűtés "lefújta" pár nap alatt a csatiról
)
amúgy rájöttem mitől olyan fapados nekem ez a lap. AMD chipset... se guru se semmi. ufff. anélkül nem abit az abit
-
Tomcat
őstag
Hát, én is többet vártam. Csak remélni tudom hogy kijönnek valami ütősebbel.
Mire is válthatnék AT8-32X lapról mostanság? Erre biztosan nem.
Ami nálam szempont ATI (AMD) chipset (NO nV), 2*16 PCE-E (a CF miatt),
6 db sata (4db vinyó Raid 0+1-ben +2 tároló türözve +1DVD (IDE)+ Rack (IDE).
Nem utolsó szempont lenne a DDR3 támogatás sem.
Valamilyen fullosabb lap kellene a következő Phenom rendszeremhez.
Ez így sovány nekem. Kár érte.
Soha nem voltak nekem sem más gyártótól lapjaim, csak Abit. -
simonzé
addikt
Bakker, csak most látom, hogy a lap oldala felé néznek a SATA csatlakozók. Na ilyet még nem láttam, de értelme szerintem sincs. Az én házamban tutira rossz lenne egy ilyen megoldás. Az egyetlen érv a légáramlás akadálymentesítése lehetne, de arra meg van jobb megoldás is.
Különben elbeszégetnék annak az arcával, aki ilyen instabilra tervezte a SATA csatlakozókat. Rendszeres hiba már több ismerős gépénél, hogy a SATA kábel elmozdul, és megszűnik a kontakt. Miért nem lehet egy fix csatlakozót tervezni a kirobbanthatatlan PATA, és az instabil SATA helyett??? -
Hun'reeth
őstag
Ez igaz, hogy nem volt sohasem a legolcsóbb viszont jellemzően elég jól skálázza a lapjait tudás/ár arányban. Emellé jó tuning lehetőségek meg normális bios frissítések is vannak. Én kedvelem és ennyi bár nem vagyok abit fan. Semmilyen fan nem vagyok.
(#24) simonzé: csak jelezném van ilyen. Az újabb sata csatikon van egy kis fém kallantyú ami "bepattan" így nem tud kicsúszni. Épp a kn9s-emhez kaptam ilyet
-
Hun'reeth
őstag
Na ezért nem használok aktív hűtéssel "megáldott" alaplapokat ha tehetem.
Miből gondolod, hogy drága lesz?(#20) antikomcsi: Kétségtelen, hogy ez a legfapadosabb am2 példával élve ez a KN9. Én is inkább az eggyel ezutáni de még megfizethető kategóriát preferálom. Ha lesz.
A proci árkülönbség miatt azért ezt én vitatnám. S939-am2 vonalat. -
Ez a nem fog kelleni a kutyának sem egy kicsit túlzás, nem?
Aki amd párti, és még s462, s754, s939 lapja van, csak a k10-re várt az nem fog sima AM2-t venni, ha itt vannak az AM2+ lapok.
Mondjuk ennél egy kicsit én is "csicsásabb" lapot vennék
, mert fatál után elég gyér ez a lap, de sokan beérik egy ilyennel, és cserélik régebbi rendszerüket mondjuk erre, egy olcsóbb phenomra.
Persze az világos számomra is, hogy egy jó AM2 lap tulajának nem feltétlen éri meg váltani, mint ahogy s939-ről sem éri meg az AM2 csere.
-
ngabor2
nagyúr
csak ez az elforgatási mánia... miért jó az, hogy a pata, és úgy látom, már a sata csatlakozót is csak a lappal párhuzamosan lehet rátenni? semmi logikus érvet nem látok, de egy zsúfoltabb házban a szerelést nagyban megnehezíti.
-
simonzé
addikt
Az idő megszépíti ez emlékeket. Nekem mégis a szar ventillátorok ugranak be az Abitról. Tönkrement a TNT2-m ventije egyévesen, az MX440-esé másfél évesen, az NF7-es alaplapoké már gyárilag szar volt. Örülök ennek a hőcsöves témának, azt a löttyöt ami benne van csak nem cseszik el
Az alaplap irodai kategóriásnak tűnik, de oda meg ki a halál vesz AM2+-os cuccot, ráafásul crossfire-képeset? Nem hinném hogy bombasiker lesz. a játékosoknak ez kevés, az irodistáknak meg sok, és drága is lesz. Akkor ki a célközönség? -
Findzs
addikt
nagyon remélem hogy tényleg fapados is
a semmire használhato ujdonsákonak mi értelme volna ? mint pl. esata, alaplapi wireless, meg társai
az abitnál mindig is ezt szerettem az egyszerüségét semmi felesleges csicsa
még a p1 es gépem is abit volt 7-8 éve csak abit lapojaim voltak kircsi volt mind
probáltam én gigabytot asust msit solteket mindenfélét de nem voltak szimpatikusak -
deMarco
tag
Igen, ez nagyon gagyi. Szerintem tartanak abitnál attól, hogy nem fog kelleni a kutyának sem az am2+ lap, hiszen az am-es is kezelni fogja, akinek az van, nem nagyon fog még váltani, majd csak am3-nál sz'tem. Én sem váltok már addig. Ha an9-hez lesz bios tuning az új procikhoz, cserélem, ha nem, akkor várok.
-
affli
tag
Még énis Abit + Barton
Jó lett volna, ha szilárdelektrolitos kondikat pakolnak a lapra...
-
shteer
titán
de a megszokott bordafelfogasátoktól miért kell eltérni? nehogy vki lecserélhesse hatékonyabb megoldásra?
újabb tendencia: nagyobbak a fetbordák mint a hidak hűtői
-
Tuco Ramirez
őstag
Vajon mennyibe kerül majd ez a lap, és mikortól lesz kapható kis hazánkban...?
-
voronoi
tag
Olyan igazi torol metszett fapadosnak tunik igy elso blikkre. :>
-
Hun'reeth
őstag
Remélem is, hogy jönnek az új biosok a régebbi lapokhoz nézem is folyton. Nem hinném, hogy a HT sebesség visszafogná a rendszert jó lenne csak simán belerakni egy "olcsóbb" phenomot és hajrá.
Majd ha lesznek am3-as lapok meg ddr3 memória normális áron akkor cserélném csak a rendszert. -
Male
nagyúr
A PCI 16X csatija valóban képes a 300W-ra ezeknek, vagy van figyelmeztetés, hogy ezt azért nem teljesíti? ( csak mert nem látok extra tápcsatit, amire számítottam )
-
spirit007
senior tag
Végre jönnek - nagy nehezen - az am2+ lapok !
Már csak annyi kéne , hogy ne 2-3X annyiba kerüljenek , mint az am2-esek -
vedini
őstag
amd csinálna agp-s uli chipsetes alaplapot, máris kezetfoghatna asrock-kal
jó kis bartonos időszakban pedig tökre abit-os voltam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A gyártó egy középkategóriás modellel indítja a Phenomokat is kiszolgáló termékcsaládját.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Renault, Dacia topik
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Túra és kirándulás topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iOS alkalmazások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest