Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dekoninck

aktív tag

Jó rég írtam tesztet, de most muszáj kicsit megvédenem ezt a jó kis kütyüt.
    Szóval magamtól, magamnak sose vettem volna ilyen jellegű laptopot, már egy ideje Apple userek vagyunk, de a gyerek elég sokat nyafogott, hogy kellene egy PC notebook, persze játékra. Az iPad-en nem megy a Fortnite, meg a Minecrafttal se oké minden állítólag.
    Kinézett valami Lenovo alap gamer laptopot, de élőben megnézve, mondom ez elég műanyag, nyeklik-nyaklik, kissé (nagyon) gagyi benyomást kelt, plusz a 15" méret szerintem nem oké, ha mondjuk hordozni kell (iPad, Macbook Air-en szocializálódtam.)
    De, neki olyan kell, mert a havernak is az van. Aztán rááldoztam egy estét és végigböngésztem a kínálatot. Az ASUS ROG gépekről már hallottam, de azt hittem, hogy csak giga méretű pédányok léteznek, RGB LED mindenhol, vagy jó kis 14" Zenbook, ami meg nem elég jó a játékra... végül már reménytvesztve láttam meg ezt a 14" Zephyrus G14-et. Elsőre kb. tetszett, aztán felületesen megnézve a vloggerek egybehangzóan jó véleményét, emellett döntöttem, jobb híján... majd a mikor megláttam az AniMe Matrix fedlapot és teljesen fellelkesedtem, hogy mik vannak mán és végül ilyet vettem. Nameg egyszer élünk,...tartson ki a laptop 8 éveig, azóval jöhet a 16 GB memória és 1 TB SSD is. Így a tervezett 350k Ft helyett végül 520k lett, ez van, örüljünk neki.

2 nap alatt meg is érkezett a csomag. Mikor hazavittem, a fiam kérdezte, hogy szerintem holnap meg fog-e jönni már végre a cucc, mire teljes lelki nyugalommal választoltam, hogy kizárt :D, majd meglátta a dobozt (+egér és egéralom).
    Már a csomagolás is szuper, ahogy a felnyitáskor kiemelkedett a laptop... köszönjük az Apple-nek a dizájnforradalmat, de most úgy látom, hogy mostanában a PC gyártók sokszor még érdekesebb és frissebb dolgokat képesek összehozni (mínusz az M processzorok). Konstatáltam, hogy az ASUS prémium notebookjai iszonyat jók, és nem olcsóbbak, mint egy Macbook Pro, tehát az utóbbi ellen sem érv a drágasága. De emílthetném az LG Gram-ot, ami teljesen szürreálisan könnyű és masszív notebook, de biztos jó cuccok vannak a Lenovo vagy az Acer kínálatában is.

Szóval az egész gép nagyon egyben van: nem benyomódó billentyűzet-ház (rémes, hogy a PC-k túlnyomó többsége ilyen); merev, könnyű, prémium a kinézet, és az alu-Mg ház textúrája.
    A 14" tényleg a legoptimálisabb laptop méret, egyetértek TheVRTech véleményével. https://www.youtube.com/watch?v=yPXqWV6Qshk nem a szokásos éppen-jó 13", de nem is a már nehezebben hordozható 15".

Az AniMe Matrix fényeffektes kijelző hátoldal szerintem iszonyat menő, cool, vicces, jópofa, egyedi; az ember (gyereke) még személyesebbé teheti a szeretett laptopját, és így tényleg már érzelmileg lehet kötödni a kis kütyühöz. Ahogy AnonimInc vlogger mondta, a "ha szeretnék 45 éves családapának hangozni, akkor semmi értelme ennek a fényeffektnek" DE, VAN ÉRTELME! :-) https://www.youtube.com/watch?v=mhXA_GT4-Ks

A teljesítménnyel nincs gond szerintem, a kijelző szuper, és a Windows is alakul, ősszel már elviselhetően fog kinézni a GUI, ez is oké. :-)
    Tetszik még, hogy van ujjlenyomat olvasó, nem is gondoltam először, hogy a bekapcsológomb egyben pingerfrintreader is.

Hátrány, amiről mndenhol írnak, hogy:
    1. nincs webcam, de ez nyilván pótolható egy USB kamerával; Zuckerberg is leragasztja a webkamerát a MacBook-ján; videotelefonálni úgyis a telefonon szoktunk.
    2. A ventillátor néha eléggé hangos, de - gondolom - ez sem szokatlan a PC világba; na meg az M1 előtti MacBook Air is tud visítani...
    3. Én örültem volna egy érintőképernyőnek, de ha egy Macbookokon sincs, akkor minek :-)
    Az átvétel után még utánaolvastam a külföldi tesztekek, és örömmel láttam, hogy általában tényleg nyerőnek írták le ezt a G14-et - addig nem is voltam tudatában, hogy _ ennyire_ menő laptopt vettünk : -)

Új hozzászólás Aktív témák