- Computex 2025: apró AI szuperszámítógép az ASUS-nál
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
KengelRoland
aktív tag
Hogyhogy minek a laptop? Kisebb. Nem kell egy koffert kerülgetni. Én nem játszom vonaton, vagy munkahelyen, de még ágyban sem és erkélyen sem. Nem érdekel a mobilitás. Az tetszik, hogy kisebb. Ez az egyik. A másik, hogy kevesebb a fogyasztása. A harmadik, ha esetleg mégis vinnem kell, akkor összecsukom és viszem. Amúgy sima asztaliként használom, nonstop bedugva. Nem érdekel az akku. Ha beszarik, beszarik. Mindig kábelről használom (nem ezt a típust, egy olcsóbb gamer laptopot). A negyedik dolog, hogy minden ami benne van, az oda való. Nincsen olyan, mint a koffergépeknél, hogy olyan alkatrészt veszek, ami nem oda való. Nincsen olyan, hogy beporosodik valami és aztán nem érintkezik. Mikor koffergépem volt, akkor mindig (bocsánat a szóért) b@sztatni kellett vagy a tápkábelt, vagy ha véletlenül belerúgtam a lábammal a kofferba, akkor a sata kábelt kellett megmozgatni, mert egyszer csak nem működött a vinyó. Vagy kifagyott a kép, mert a mázsa súlyú vga kártya lefittyed (végén már csavarhúzóval támasztottam ki). És ebből elegem lett. Vagy ha kinyitottam a házat, hogy kipucoljam a portól, nagyobb kárt tettem mint hasznot, mert utána fél napig nem indult el a gép. Akkor ripityomra szedtem az egészet, 1500 forintos levegősprével kifújtam, az érintkezőket kontaktsprével befújtam, megint összeraktam és jó lett. De ebből elegem van. 10 éve használok laptopot hatalmas megelégedéssel. 5 évente csere és kész. Kínlódjon más a kofferrel. Ja, és ebben minden benne van. Kártyaolvasó, bluetooth, dedikált gombok. Nincsen kiálló bluetooth fütyi, meg minden usb-t lefoglaló kiegészítők. Nyomok egy dedikált gombot és kikapcsolom, bekapcsolom. A Windows fórumban csak lestem, hogy valakinek az problémát okoz, hogy hangerőt állítson. vagy fényerőt. És bizony eszembe jutott, hogy ezekkel én is küzdöttem anno. De most csak fn+lámpa piktogram és oda rakom a fényerőt, ahová akarom. fn+hangszóró és hangerőt állítok. És ezt bárhol megteszem.
Videót ugyanúgy HDMI kábelről nézek és kész. Ilyen egyszerű. Elegem lett a baromkodásból, nem érdekel, ha kétszer annyiba kerül mint a koffergép. -
citkar
addikt
Ha olcsóbban szeretnél gamer notit venni érdemes az angol Dell oldalán refurbished cuccokat nézni (ha ennyi kompromisszumot hajlandó vagy megkötni), nem postáznak Magyarországra, de van szolgáltatás, ami angol címen átveszi s elhozza neked. Ha esetleg van USA-ban ismerősöd még olcsóbban hozzájuthatsz az amerikai Dell oldalán. Továbbá Ebay-n is vannak refurbished gépek, én vettem Ebay-n és a Delltől is, utóbbi esetében cyber monday során, hogy még olcsóbb legyen (kb. 300-ból kijött az i7700HQ-es CPU-val, 1060-as VGA-val, 16 Gb RAM-mal, OLED 2540x1440-es panellel, kis SSD-vel), a szokásos nagy leárazásokat ők is megtartják. Bár most látom, valszeg most nem aktuális nálad új gép vásárlása
-
-
jeni
félisten
Természetesen az asztali gépre gondoltam,hogy ennyiért....
Azt elismerem 4kg alatti súlyban nagyon ott van ez a laptop,de....
Az is igaz nem minden bokorban terem ilyen.
Ilyen összeget egy laptopra sosem adnék ki.
Nálam az eddig legnagyobb laptop egy Samsung RC730 volt. Nem volt gondom vele sosem. Igaz nem is játszottam vele.
Én úgy vagyok vele,ha el is romlik akkor szinte nehezen javítható nagyon sok pénzért vagy sehogy sem.
A bővíthetőséggel nincs is gond (plusz memória elhelyezése és több mint elegendő háttértár férőhelyek m.2 SSD és HDD) ,szinte ma létező összes vívmánya megtalálható benne.
Amit nem láttam az összefoglalóban (nem vettem észre?),hogy USB Blu-Ray optikai írót nem is adnak hozzá? -
citkar
addikt
"Ennyiért 3-4x jobb gépet lehet összerakni" - ha 4 kg alatt marad, összecsukható és elfér egy kisebb válltáskában én kérek belőle.
Persze ez a 800 ezres ár valóban drága, hasonló, nem sokkal kisebb teljesítményű laptopot fele ennyiből (vagy akár kevesebből is megvehetsz) és szerintem is belefért volna több extra a 800 ezres árba, de ők ennyiért adják...nem véletlen, hogy nem ezt vettem megNem vagyok a laptopok szakértője, de már elég sok éve használok laptopokat (asztaliak mellett), többek közt valódi gamer laptopokat. Egyiket sem pasztáztam át soha (pedig az első még ma is jól teszi a dolgát ismerősnél, bő 4 évesen). Nem olcsóak ezek a gépek, de sokat bírnak, tényleg lehet velük játszani, nem olvadnak szét. Ez főleg amellett hangzik jónak, hogy a VGA-k és a CPU-k teljesítménye is elegendő komolyabb játékokhoz.
(#81) kolopele :
Mikor motorozni megyek, vagy megyünk néhány napra, vagy akár 2-3 hétre, akkor mi is visszük a laptopokat
Mondjuk személy szerint tényleg sokat hordom, emiatt én egy vagyok abból a rendkívül szűk rétegből, aki 15 col alatti valódi gamer laptopot keres. -
kolopele
nagyúr
Nagyon jól leírtad a lényeget. Mi is amikor pl. megyünk nyaralni hogyan nézne ki ha mindhárom asztali gépet vinnénk magunkkal? Ezért van a három gamer noti, egyébként valóban csak állnak a polcon, otthon nincsenek használva. Szóval elég necces lenne asztali gépeket hordozni, plusz monitorokat, mert azért egy szállodai szobában sincs egy tévénél több, a csomagtartóban meg kényelmesen elfér 3 db pár kilós noti
-
jeni
félisten
Mire alapozod,hogy az ára nem sok érte?
"akkor nem is sok"- 800e.Ft
A pénztárcádhoz vagy az átlag keresethez?
Ennyiért 3-4x jobb gépet lehet összerakni,és akár milyen az a gamer laptop,ami idő csak gondok lesznek vele. Ezek a gamer notisok nagy hőt termelnek és a CPU pasztázása meg szinte kötelező évente! A légáramlat a házon belül,csak elégségesnek mondható.
Amúgy tényleg 2 évente adnak el ilyenből 1 db-t? Sok vagy kevés?
-
Dinasti
senior tag
3 napja van szerencsém hozzá. Igaz én jóval a feltuntetett ár alatt jutottam hozzá. Imádom... 4-5 óra folyamatos játék után is jéghideg a ház. És végre kompromisszumok nélkül játszhatok.
-
Redneck
nagyúr
citkar:
Nem vagyunk egyformák, és ez így van jól, én nem szeretnék egy notebookban semmit sem cserélgetni, pláne nem vásárlás után közvetlenül. A "kérhető nagyobb" dolog most nem jutott eszembe, a garival kapcsolatos dologban pedig egyetértünk.DamianB:
Tényleg nem vagyok potenciális vásárló, csak véleményt formáltam. A házzal kapcsolatban nem volt kifogásom, szimpatikus.Mikulásbá:
Egyelőre csak átfutottam a cikket, így ez kimaradt. -
Plague666
tag
Értem, hogy egyes alkatrészek ára durván elszállt. Node 800 ezres gépben még létezik hdd és csak 256-os ssd van? I7-7700 még itt is befigyel? Ez egy 350-400 ezres gamer notebook alapokra építkező valami, ami a gtx 1080+144hz kijelző kombó miatt dupla annyiba kerül. Ha lenne erre a célra ennyi pénzem se venném meg.
-
-
Nos nekem volt G75Vx em . 5 évig használtam most adtam el kollégának nagyon jó billje van . Masszív nagyon jól fel épített háza van valószínűleg ez a gép is gép marad még jó sokáig. Igaz régebben de volt ez a lapos francia amazonon 830 K ért 32 GB RAMmal HK S proci val és 500 SSD vel. Ezt a gépet pedig ha jól szétnézel megkapod 730 ért.
-
citkar
addikt
A RAM és az SSD/HDD könnyen cserélhető, amikor laptopot keresek nem is ezek a döntő fontosságúak, illetve egyes esetekben úgy adják, ahogy kéred, Asus fronton nem tudom mennyire rugalmasak (de a honapon úgy látom van lehetőség nagyobb SSD-vel venni).
A 2 év gari szinte biztos, hogy bővíthető, kétségtelen, hogy a 800 ezerbe beleférhetett volna (jóval) több is
A lapos billentyűzettel nekem semmi bajom. Kb 4 éve használtam ilyet először, akkor féltem, hogy nem-e romlik el, hisz olyan vékony meg, gyengusnak tűnik, de bírja. Bár én csak rövid szövegeket írok és nem vagyok gyors gépíró sem.
Szerintem viszonylag jó gép, mondjuk az 1080-as VGA-hoz erősebb proci dukálna, lehetne belőle 1070-es változat is, olcsóbban.
Továbbá a képernyő esetében ilyen árba szerintem egy OLED panel is belefért volna, na nem mintha bajom lenne az IPS-sel, de az OLED elég meggyőző szerintem. -
citkar
addikt
Például. Személy szerint hetente több alkalommal viszem magammal a kis, ámbár nem könnyű laptopom és mindig konnektorról használom, még akkor is, ha épp nem is játszom, de játszani is szoktam rajta, ha épp úgy alakul, hogy van időm.
De más, jobb anyagi helyzetben a családjában mindenkinek hasonlókat vesz (akik játszanak), aztán, ha nyaralnak, vagy hétvégi kiruccanás esetén néha, ebéd utáni sziesztánál, vagy rossz időben előveszik a gépeket
Hasznos tud lenni, csak megkérik az árát. -
Redneck
nagyúr
Oké a RAM kicsit sántít, mert a 2x8-cal egy későbbi bővítésnél meg lehet szívni, de akkor sem szimpatikus az 1x16GB-os megoldás. A mai játékok mérete miatt, igazán rakhattak volna bele 500GB körüli SSD-t, a 256-os a hamar kevés tud lenni. A 2 év garanciát kevésnek tartom, nem valami bizalomgerjesztő, a lapos billentyűzeten pedig rossz gépelni.
-
Redneck
nagyúr
Nem vagyok célközönség de érdekelnek az ilyen gamer laptopok. Elég sok sebből vérzik ez a gép szerintem. Érthetetlen számomra a CPU, RAM, SSD kombó, a képeken túl laposnak tűnő billentyűzet, és 2 év garancia.
-
Seirus
tag
Én egy dolgot nem láttam megemlítve sem a cikkben sem a hozzászólásokban.
Mégpedig hogy a G-Sync kijelző a laptopoknál nagy előny lehetne (szerintem) az alacsonyabb FPS-ek kompenzálására.Szerintem tök jó lenne ha az Nvidia elengedné ezt a prémium árazott G-Sync marhaságot, és akkor használható élményt lehetne kapni egy 15" normál lapos + 1060 vga + G-Sync kijelzővel is,
hisz ebben az esetben kb 40 fps-től felfele már vállalható a játékélmény.Így pedig beszélhetnénk tényleges hordozhatóságról is.
(Nem csak serpával)
-
Prof
addikt
Lol vicces hogy egy 800k-s gamer notinal akksis uzemidorol es nehezen hordozhatosagrol irtok. Akinek teli k ilyenre az kocsival jar, nem noi retikullel BKV-n, melyik auto nem birja el a 5kg-ot?
Amugy ez az egyetlen normalis hutessel biro hasznalhato gamer noti a piacon egy 1060-al es nem tuning procival. (persze nem 1080-al azzal ez is hajszarito)
-
Geller72
veterán
válasz
echterion #52 üzenetére
.."más nézőpontok elfogadásához szükséges képességek hiánya."..
--mondja a verébnek a ló. (Nem, nincs bagoly..)..irigység?..tudod mit, vegyél négyet ebből, ki nem xarja le.. és mire lennék ugyan irigy? Hogy neked van, vagy nekem nincs, vagy hogy nekem is van és neked is, vagy hogy nekem nincs, és nem is kell, de neked van? Vagy mire?
. Mert az irigység is relatív..
De mindegy is, ez nem vita. Ketten, két különböző irányba megyünk. Ebből soha nem lesz egy busz. Úgy beszélsz, mintha nekem soha nem lett volna notim és csak nyomnám itt a sódert. Pedig csak annyi történik, hogy kettőnknek két, teljesen más jellegű igényünk van, amikor asztali gépről és notiról beszélünk. Mégis azt mondod, hogy "más nézőpontok elfogadásához szükséges képességek hiánya." - miközben azt is írod, hogy leszarod a véleményem, akármi is az. És még én vagyok az, akinek hiányoznak a más nézőpontok elfogadásához szükséges képességek..Jó8. :/
-
törölt tag
Én sem értem, hogy akinek se pénze se igénye ilyen eszközre miért nem kussol???
Tessék olcsóbban venni egy asztali gépet és egy noteszt, oszt jó napot!!!! Minek kell osztani azt, ami nincs.
Kurvára unalmas már, hogy egy ilyen gép esetében mindig a 150 tonnás, kamion méretű, rohadt asztali gép tulajok köpködnek!!!! -
törölt tag
válasz
GodGamer5 #13 üzenetére
Nagyon nem szerencsés a noteszt hasonlítani az asztali géphez: mintha az Opel Corsát viszonyítanánk a Ferrarihoz. Mindkettő autó ugyan, de mégis mások.
Ezeknek a gépeknek megvan a maguk piaca. Akinek erre van pénze és igénye, nem fog Tescos ipari hulladékot venni 80 ezerért, ugyanúgy, mint az akinek Ferrarira van pénze és igénye, ő sem fog Suzukit venni.
A hordozhatósággal nincs gond, ami tapasztalat: AW 18 R1 súlyosabb darab, de a minősége és a hűtése kiváló. Hátizsákba téve könnyen hordozható; néhány kg nem árt meg senkinek.
Ami az akkumulátoros időt illeti, nos az valóban nem eget rengető, de valamit valamiért. Aki ilyet vásárol, tudja mit vesz és alkalmazkodik a helyzethez. -
echterion
nagyúr
Kisebb, mint egy asztali pc. Azt erre írtam. Meg nem csak ilyen szörnyetegek vannak gamer notik, sőt, 4-5 kg közöttiek a leggyakoribbak, meg sok van 15-ös méretben. Simán hurcolhatók, és mindenre jók, plusz mobilisak. De attól, hogy szerinted nem így van, nem kell azokat kinevetni, akiknek ez hasznos cucc. Bár igazából ki nem tesz rá magasról, hogy mit gondolsz...
(#38) kriszpontaz: Szánalmas...
-
törölt tag
válasz
GeryFlash #12 üzenetére
Így igaz és nem az Asus az egyetlen gyártó: nekem AW 18 R1 van, ami ennél anno jóval drágább volt, mégis képes volt a gyártó a cpu hűtőn spórolni, pedig nagyon jól tudták, hogy a cpu is cserélhető benne. Utólag kellett a csúcs cpu miatt hűtőt csrélni. Ilyen szinten ez elfogadhatatlan.
-
törölt tag
Eddig nem sok értelmét láttam az ilyen gamer notebookoknak, de pl. egy windows mixed reality hmd-vel (aminek nincsenek külső szenzorai) VR demózáshoz ügyfélnél vagy kiállításokon már lenne realitása.
-
Dexar007
veterán
Jo lesz a banyaba. 10 dbnal adnak kedvezmenyt?
-
afterwhite09
tag
Megvan a felhasználói köre ennek is.. Pl. a függő tiniknek, akik elmennek nyaralni, de nem tudják mellőzni a játékot este... Ha kocsival mész, akár konzolt is vihetsz magaddal, mert méretben még kisebb helyet foglal, mint a laptop+adapter+táska és a legtöbb helyen már van egy közepes apartmanban is LCD TV a falon... Lehet mini itx konfigban is gondolkozni amúgy, csak oda még kell kijelző, bill+egér... Függ attól is, hogy hova megy az ember és mik a lehetőségei. Szerintem kellenek ilyen gépek is, mert sokan nem játékra, hanem munkára használják. Tudom, mert nem egy darabot adtam el a G75X sorozatból 3D-re meg videovágásra is. Összességében hordozni a súly ellenére még mindig "egyszerűbb", mint egy itx+monitor+egérbill cuccossal rohangálni.
Ott van még amúgy a külső VGA-k is egyébként, bár azok sem tökéletesek. Valakinek valami személyes tapasztalata velük ?
-
tibaimp
nagyúr
"A 7820HK 2.9/3.9 Ghz, a 7700HQ meg 2.8/3.8 Ghz. Gondolom, nem 1 Ghz-et akartatok írni, hanem csak 100 Mhz-et.
." -- igen, ez nekem is szemet szúrt, még meg is néztem az ark.intel.com-on, hogy amit itt írtak, az lehetséges-e, mondom ki tudja, de úgy van ahogy írod, 100MHz lesz az!!
Más: nem azért, de engem nem győzött meg. Ha vennék is valaha ilyen drága lapost, akkor már inkább az Acer Triton 700, simán.
-
arn
félisten
Ne aggodj, epp ugyanolyan hulyen nez ki, aki vkinek utazas kozben az a legfontosabb, hogy egy asztali pcre valo jatekot futtasson egy otromba nagy laptoprol. Ha mar mindenkepp konnektorra kell kotni, erdemesebb lenne egy normalisabb hutest, vagy akarmi mast belerakni a dognehez akku helyere, es ugy kialakitani az egeszet, hogy egy gemernek megfelelo legyen, aki konnyu szallithatosagot akar, es ne egy notebookra hajazzon a kialakitas.
-
keIdor
titán
válasz
GodGamer5 #13 üzenetére
Ha éveken át hotelről hotelre járnék, de szeretnék játszani, akkor egy ilyenben gondolkoznék...
Könnyebben cipeled, mint egy asztali gépet... ez még táskában is elfér.Bár nekem egy GTX-1060 Max-Q-nál erősebb nem kéne notebookba. 1080p@60Hz is elég.
Semmi értelme az erősebbnek, ha nem lehet hűteni. -
kriszpontaz
veterán
Épp egy G75VX-ről írok. Nem rossz gép, nagyon egyben van. Viszont újra biztos hogy nem vennék ilyen notit. Hurcolni kínszenvedés, ha hosszabb távon kell vele mászkálni, leszakad a vállad (Noti + töltő + minden sallang amit hurcolok). Teljesítményben kompromisszumos, a hűtése viszont nagyon jó.
Annyi előnye volt hogy erősebb gépet lehetett venni így olcsóbban, mintha mobil munkaállomást vettünk volna. Játékra viszont már akkor is kompromisszumos volt amikor meg lett vásárolva. GPU csere az egyedi nyák miatt nem lehetséges (hiába MXM).(#32) echterion: ha ezzel elnyúlsz a kanapén miközben a combodon van, fél óra múlva a lábad sem érzed majd mert a vérkeringés leáll a súlyától.
-
Zsidaaj
tag
800.000 forintért Cpu trhottling
-
Geller72
veterán
válasz
echterion #32 üzenetére
De el tudom. Ezért is írtam, hogy ha azt írjátok hogy mert csak, akkor ok. Én is olvasok híreket a reggeli kávéhoz, de tableten. Ez is egy módja. Ki így, ki úgy. Olvasd el, mit írtam. Azt, hogy azok a pontokba szedett cáfolatok nem cáfolatok, hanem túlzások. Ez a noti meg repülőn egy csomagban, töltővel, táskával 6 kiló. Sok mindent mondhatsz rá, de hogy könnyű, azt nem.
. Hogy kicsi, na azt meg pláne nem.
.
-
X Factor
addikt
Nekem egy use case merül fel.
Anno, amikor egyetemre jártam, akkor volt egy valag csoporttársam, aki pont azzal szenvedett, h. hétfő-csütörtökig Pesten volt koliban, a maradék időben otthon. Általában vagy volt vmi játéra legkevésbé alkalmas laptopjuk, lévén csóróság volt, vagy egy asztali gép és akkor ment a dilemma, h. hétvégén játszik otthon, vagy hétköznap a koliban.
No, ha lett volna köztük tehetősebb, akkor egy ilyen cucc simán jó lett volna nekik. Csak ugye az ember átalában addigra engedhet meg magának ennyiért laptopot, amikor ezaz eset már nem áll fenn
-
hemaka
nagyúr
min fps lol, hulladek
meg hogy nez ki? tenyleg egy szornyeteg. -
echterion
nagyúr
El sem tudod képzelni, hogy valaki nem csak az asztalnál görnyedve használhat egy pc-t? Én pl. minden reggel a kanapén elnyúlva kezdek egy kv-val, majd a konyhába viszem a gépet a pultra, esetleg másik szobába. Szóval jah, van ilyen. Ha tv-n akarok játszani, akkor arra jó lesz a ps4 pro.
Repülő esetében meg főleg kritikus nem csak a súly, hanem a méret is, ezt is tapasztaltam már. -
satz18
őstag
4 magos procival ajánlott laptop 800k ért?
Főleg a 144 Hzes kijelző fényében nem értem. Én nem vennék 60 Hz feletti monitor mellé nem i7-8750H-val szerelt laptopot az tuti. Én még néha 60 Hz-en is belefutok CPU limitbe a i7 6700HQ-val.
-
Geller72
veterán
..némi túlzást érzek a karaktereid közt... (pedig van "gamer" notim)
"1:Szeretnék mozgatni a lakásban akár napi több alkalommal,nem tehetem meg
-Mert? 7m-es HDMI kábelem van. Hova mozgassam? A budira játszani? A notit is az asztalon tartom. Egy 5 kilósat meg biztos. Azt sem olyan könnyű húzni-vonni. Majd másfél kilós táppal. L.O.L.
De minek mozgassam?2:nem tudom cipelni magammal ha ingázom
-Hova? (Lásd 3. pont)3:nem tudom külföldre vinni magammal
-Mert? Az utazó bőröndömbe belefér a V1 ház. Én kocsival járok, de vittem már ki 29-es monitort iis. És még az is a bőröndben volt.. (LG Ultra Wide)
4:sokal nehezebb és 15-20x annyi helyet foglal
-Na ezt érzem bazi nagy túlzásnak. A fenti noti, MONDOM 5 kiló meg a táp másfél. 2 kilóval nehezebb a mini iTX gépem. "15x20x annyi helyet foglal". L.O.L.5:a repülön és a vonaton is baromira hülyén néz ki egy asztali géppel civ6 al játszani...."
Ebbe az egybe nem tudok belekötni, mert ez ízlés kérdése. Én ilyen helyeken alapból nem játszom, még notival sem.Ha azt mondod, hogy szerinted a noti NEKED jobb, akkor azt mondom ok, ez egy érv. De ezek a pontok?
-
-Faceless-
őstag
Nekem csak annyi bajom van ezekkel a gépekkel, hogy még mindig 5-6 évvel ezelőtti kávákkal dolgoznak más meg tudta oldani, de így kőkorszakinak néz ki főleg ha egy zephirust leraknak mellé.
-
-
x_o_n
veterán
Elgondolkodtató hogy minek ir kommentet az aki nek még az életben nem volt gamer notebookja igy nem érti hogy miért jobb alternativa sok esetben mint egy böhöm nagy asztali gép monitorral perifériákkal amit ha
1:Szeretnék mozgatni a lakásban akár napi több alkalommal,nem tehetem meg
2:nem tudom cipelni magammal ha ingázom
3:nem tudom külföldre vinni magammal
4:sokal nehezebb és 15-20x annyi helyet foglal
5:a repülön és a vonaton is baromira hülyén néz ki egy asztali géppel civ6 al játszani....stb stb stb
-
Dr. X
aktív tag
-
A cikkírónak annyit fűznék hozzá, hogy a tápcsatlakozó aljzatot azért kellett "átdolgoznia" az Asus-nak, mert a G751-es 752-es sorozatnál elkezdtek azok a típushibák jelentkezni, hogy a "kályhacsöves-azaz Dell, HP dizájn" aljzatok "kiszopósodtak" - magyarán lötyögőssé váltak és nem érintkeztek rendesen a dugóval. Egyre több G751-es és G752-es tulaj küzd azzal, hogy a gépeik nagy terhelés esetén kikapcsolgatnak, vagy jobb esetben csak merítik az akkut bedugott állapotban is.
-
Sajnos a 7700-as a 1080 mellett könnyen belecsúszik a CPU limitbe, de így is viszonylag halkan kordában tudja tartani a két turbina a forrófejű Kabytavat
A 7820-val már szerencsésebb a helyzet mert könnyebben "alá tudo dolgozni" a 1080-nak, de ott meg az egyel nagyobb osztályú TDP miatt kell többet dolgoznia a ventinek...
-
Nem igazán értem, hogy miért 1db memória modulból van benne a 16GB. Én tuti 2x8 vagy 2x16GB-al venném.
Én pl mai napig szeretek néhja haverhoz átmenni gépestül kicsit lanpartizni, csak éppen nem helyi hálón nyomjuk, hanem neten, de akkor is más a feeling, amikor közösen lehet sörözgetni közben, meg pizzát burkolniIlyen alkalmakra szívesen tartanék egy ilyen gépet, mert mégis egyszerűbb ezt vinni, mint széthúzgálni az asztali gépet, ezer kábelt vinni, monitort, stb. Sajnos nem nyertem még meg a lottó 5-öst, de én tuti vennék egy ilyet ezekre az alkalmakra
Mellette persze otthonra tartanék egy asztali 8. genes Intel CPU-s, 2x32GB-os, 1080Ti SLI-s, PCIe-s SSD szörnyeteget, 40'-es 4K monitorral, HTC Vive Pro VR rendszerrel
Na, megyek feladni a lottót -
Solten
őstag
Nekem az a problemam a gamer notikkal hogy igazi terheleskor hajszaritok.
-
-
törölt tag
A 4,5Kg és hálózat igénye nekem "ezt" már átsorolja a hordozható-desktop kategóriába. Onnan szétnézve meg semmilyen szinten nem vált ki egy ilyen árú desktop-ot. Egy kis "extra" a diszkonfortal is szolgál a karnyújtásnyira kiokádott meleg és zaj miatt.
Szerintem tökéletes annak. aki sokat utazik repülővel, és egyszerre félórákat játszik, emberektől távolabb húzódva.
-
Geller72
veterán
válasz
GodGamer5 #13 üzenetére
Az van, hogy van egy i7-8700-as procival megépített Asus strix mini iTX lappal, 3200 mhz rammal, etc megpakolva egy TT Core V1-es házban, amit berakok a kocsiba és viszem magammal ki, ha utazok melózni. Ott meg csak rádugom a kijelzőre és ennyi. De 4 kilóban nem áll meg, csak egy 1080 majd 3 kiló. (tenkjú, vájárok
) 350 a gép, meg + a VGA.
-
GodGamer5
addikt
Sosem értettem, hogy ennyi pénzért ki az a hülye, aki vesz egy ilyet, miközben asztali gépben 400k körül ugyanilyet, de inkább jobbat kaphat. Ez a hordozhatóság szöveg meg egy bullshit, mert akksiról ezek semmit nem bírnak...
-
-
Geller72
veterán
Nemtom, lehet én vagyok "olyan", de 8 kilóba egy ram modul fért bele, 16 gigával?
Az a RAID 0, az azt jelenti, hogy nem is tudja, vagy csak azt, hogy nem volt benne másik ssd és nem teszteltétek?
Attól sem vagyok elájulva, hogy szintén az árcédula miatt "csak" ekkora SSD-t raktak bele. Azt a + 1 Ghz-es dolgot sem értem.A 7820HK 2.9/3.9 Ghz, a 7700HQ meg 2.8/3.8 Ghz. Gondolom, nem 1 Ghz-et akartatok írni, hanem csak 100 Mhz-et.
.
-
arn
félisten
sose ertettem mi ertelme van olyan laptopoknak, amik gyk konnektorhoz vannak kotve.
-
Strezi
őstag
Ki vesz ilyen monstrumot, amikor pl. egy Gigabyte Aero 15x, vagy Asus Zephyrus fele ekkora súlyban modernebb belsőt és tényleges hozrdozhatóságot ad?
Mi erre a "use case"?
-
Dtomka
veterán
?A hivatalos oldalon is ezzel + Intel® Core™ i7 7820HK szerepel.
ROG G703(#3) Sub-ZeRo
Te is?
Jó gép vitathatatlan, de sokunk nem adna ki ennyi pénzt 1 laptopra. Tudom nem is mi vagyunk a megcélzott piac. -
800k csak? 3 kérek, fizetek!
-
zzola
titán
i7-7700HQ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- TUNINGOLT Dell Vostro munkához, tanuláshoz, netezéshez (2029-ig támogatott Win 10 és Office 2024)
- IdeaPad 5 Pro 16ACH6 16" QHD+ IPS Ryzen 5 5600H 16GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Samsung Galaxy A54 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest