- LG LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Blu-ray lejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
ballazol
senior tag
na, ha a képernyő-beállításoknál a szövegméretezés default (100%-ajánlott), akkor müxik a freesync, ha feljebb teszem, akkor kikapcsol...
ez hogy függ össze?
persze a 60-144Hz-es non-whql driver van fenn a moncsihoz, és most a legfrissebb vga driver..."A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
ballazol
senior tag
Kinek, melyik vga driver vált be?
Nekem az utolsó 2-3-nál nem működött a freesync, mindig kikapcsolt. Monitor driver (60-144Hz) reinstall után az első játékindításnál (quake champs) még ment, aztán utána már nem. Most egy korábbi relive-ot használok, azzal oké."A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
Lacok
őstag
A táblázatban AHVA panel szerepel IPS helyett.
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
VGYke
addikt
Szóval még ki sem csomagoltam, de már megszületett az első kérdésem. A monitor nincs kalibrálva. itt letölthető egy kalibrált ICC profil.
Mennyire jó ötlet a fenti profilt betennem win10 alá, mint ha saját kalibráció lennekutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Tegnap hozta a Jézuska, csatlakozom a közösséghez. Igaz még mindig nem bontottam ki...
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
gyiku
nagyúr
Asus MG279Q modded to 60-144 Hz FreeSync
van akinek megy az 57-144hz is.hüllő
-
sebgutkopf
őstag
válasz sebgutkopf #102 üzenetére
Az MS community ezen thread-jéban foglalkoznak a témával. [link]
Számomra a megoldást azt hozta be, ami többeknek bevált. A DP mellett összedugtam a monitort egy hdmi kábellel is, majd a DP-sre kértem csak megjelenítést. Nem egy elegáns megoldás, de működik.
-
sebgutkopf
őstag
Melyik porton van bekötve a monitor? Felbontás, frissítés?
Illetve milyen videó kártyáról (driver verzió) eteted?A fene tudja már minden bejátszhat. Úgy néz ki valami MS bug és nagyon sokan érintettek hasonló problémában, más full HD fölötti felbontású monitorokkal.
[ Szerkesztve ]
-
kissz84
tag
válasz sebgutkopf #100 üzenetére
Nekem semmi ilyen nem történt volt egyszer hogy alvóból nem jött ébresztéskor be a kép kikapcsoltam majd vissza és jó volt , de azóta se volt ilyen.
Jobb tűzben égni mint húgyban ázni...
-
sebgutkopf
őstag
Van egy érdekes problémám, amiről nem tudom, hogy windows, monitor vagy vga téma. A lényeg, hogy ezen Asus monitor esetében, amikor a win kikapcsolja a kijelzőt energiatakarékossági okból, majd amikor újra aktív leszek és visszakapcsolja a monitort, akkor az éppen nyitva lévő ablakok, programok nem maradnak a legutóbbi helyükön és méretükben, hanem kisebbek lesznek és a kép bal felső sarkában tömörülnek.
Annak nem látom jelét, hogy a monitor ezen folyamat alatt felbontást váltana, visszakapcsoláskor kiírja, hogy mini display port visszakapcsol, a felbontás és frissítési értékek rendben azok amik be voltak állítva (2560x1440/144Hz, de próbáltam 60Hz-en is), de az ablakok nem maradnak a helyükön.
Vajon a felbontással lehet a baja a Win 7-nek, vagy a visszakapcsolásnál valamiben nem ért egyet az első pillanatban a win a monitorral?
Másnak ilyen baja nincs?
Videó karim R9 380, Win7 64 bit és az asus mg279 -
sebgutkopf
őstag
Nagyon szemezek ezzel a monitorral, már jó ideje visszasírom a CRT monitorokat, amik tudtak 120Hz-et vagy többet megjeleníteni.
A freesync, ha jól értem egy használhatatlan funkció, ami miatt csak nő az input lag.Ez a 144Hz mint új divatfrekvencia honnan jött? Miért pont ennyit tudnak natívban a gamer panelek? Miért nem lehet 120 vagy 150 Hz-es a monitor, tehát valami 30-al maradék nélkül osztható frekvencia?
-
kissz84
tag
Na én vettem is egyett egy hatalmas akción .:-)
Itt mindenki lehúzta hogy sok pénzért nagy semmi...
Hát ezt nem mondanám 1 hét használat után csak pozitiv .
Teszteltem CSGO-n BF4 BF3 GTA 5 Anno 2205 mindennel kiváló a Freesyncet még nem teszteltem de nem is értem hogy mi értelme lenne ha igy is tökéletes a játék élmény.Jobb tűzben égni mint húgyban ázni...
-
Kékes525
félisten
Kicsit drága, a tudásához képest.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
davidsone
addikt
21:9-ben jobb lenne...
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
Bazsee71
őstag
Khm, tudom a legfontosabb észrevétel, de nem inkább 27"-on? Magyar nyelvű címnél szerintem nem az angol inch elnevezést kéne ragozni, hanem inkább a coll-t.
-
aram01
nagyúr
semmire való
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
he7edik.
addikt
-
Daywalker
addikt
Annyit sikerült kideríteni, hogy: az ASUS TN paneles MG278Q-ja 144 Hz-es lesz FreeSync mellett is, de jelezték, hogy 144 Hz mellett egyik gyártó monitorjánál sem oké a képminőség FreeSync használatakor (van némi ghosting). A 144 hz-es "ips-es" MG279Q esetében FreeSync használatakor dizájn limitációról beszélnek, tehát vélhetően nem a panel a ludas, hanem máshol kell keresni a hibát. Jól láthatóan erőltetik nagy frissítésre képest jobb panelek mellett a FreeSync-et, mert nem okés a képminőség. Csomó nyitott kérdés van ennek kapcsán, mármint hogy mi okozza ezt a problémát (találgatni lehet, biztos válaszok talán később lesznek).
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
Ricardo128
senior tag
Nem nagyon olvastam át a cikket, csupán a lényegesebb részeket futottam át, nem rossz nem rossz, viszont elnézve az elmúlt pár hónapot, szerintem leginkább az LG tette oda magát az iparban. Ha legközelebb monitort veszek Dell vagy LG lesz. 4évvel ezelőtt senki nem ajánlotta az utóbbi márkát, de már egyre inkább azt látom, hogy nem csak designra mennek, hanem teljesítményre is. Tudom, hogy ez nem igazán kapcsolódott a cikkhez, de érdekelne másnak a véleményre is erről.
gölmétcsül ©
-
Jack@l
veterán
UI: jó kis gyújtemeny gamer monitorokból:
http://www.144hzmonitors.com/gaming-monitors-buyers-guide-july-2015/
Egyelőre úgy néz ki 144hz-es valamilyen g/freesync-es ips monitorja csak az acernek és az asus-nak van.@Matteoszg: Acer az Asus bérgyártója? (vagy azt cimkézi?)
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
Tduja, ha elég gyors és nincs kispórolva belőle az anyag...
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
válasz matteo_szg #65 üzenetére
Külföldön már van aki azért elég közel jár a találgatásban:
"Probably has something to do with the scalar/input chip. G-Sync uses a FPGA and is programmed specifically for it's task."
Valószínű ez okozhatja a nagyobb lag-ot is freesyncel.[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz matteo_szg #60 üzenetére
Az nem baj, hogy a panel nem épp elvárt minőséggel működik az emlitett tartományban?
Amúgy ha a freesyncet elfelejtjük, akkor egy minden téren ütős monitort látunk. Amibe bele lehet kötni az mind freesynchez kapcsolódik, az meg nem az az Asus kölyke.
Ez egy jó 144hz-es gamer monitor, a freesyncet meg ennél monitornál szerintem inkább felejtsük el, 200 ezerért nem a 30-90hz-es lagg módban akar játszani az ember.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz matteo_szg #62 üzenetére
Aham
Nixeus Vue 24″ adatlapja mást ír.
A hírek alapján az AOC G2460PF és G2770PF is tudni fogja a 30-144Hz-et FreeSync alatt.Ha csak Asus-AMD megegyezésre utalsz ezen panel kapcsán, akkor azt elhiszem természetesen.
(#65) matteo_szg: Előbb leesett, hogy mire gondolhatsz, mint ahogy leírtad, de köszi a pontosítást!
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Eddig úgy tudtuk 9-300 ig megy a fresync amd-vel. (PR slideok ezt mondták, ameddig ki nem jöttek az első monitorok)
A másik meg:
http://www.gamersnexus.net/guides/1890-panel-comparison-tn-ips-pls-va-crt
"Due to their worse response rates and lower possible refresh rates, IPS panels are generally considered to be worse for competitive gameplay and used more often when color is important, such as graphic design. For gamers who don’t play competitively and prefer breathtaking strolls in Skyrim instead of sweeping scrubs in CS:GO, an IPS panel should be a consideration for the next monitor."@Renok: azok TN-esek lesznek, tudnak majd elvileg 160-at is freesyncel, 144 meg sima vsync
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Ez konkrétan nem igaz. Linkelj már egy ilyen kijelentést kérlek.
-
Daywalker
addikt
Az az értetlenkedés, hogy bele van írva a cikkbe feketén-fehéren, hogy mi a helyzet: "Hogy mindez miért van így, azt próbáltuk feszegetni a gyártónál, de ez az ASUS ezt saját döntése, amiben a panel korlátaira hivatkozik."
Tehát megkérdeztem, és nem mondtak konkrétat. De ha kifizeted a repjegyet Tajvanra kimegyek és megkérdem személyesen Shih urat, hátha tudja."A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
Jack@l
veterán
válasz Daywalker #57 üzenetére
Mi az értetlenség ebben? Van valami ugrás 90 és 144 hz között amit már nem tud dinamikusan áthidalni?
Ez azt értetlenkedés tárgya, hogy lefele még megértem a freesyn korlátját, de felfele, ha tud annyit a panel, akkor nem igazán.
Nem kérdeznél rá konkrétan a technikai hátterére az asusnál?[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
Ne légy már értetlen kérlek. Bekapcsolt FreeSync mellett 90 Hz-ig tud szinkronizáltan működni, ergo ebben a módban 35-90 hz között változik a frissítés dinamikusan. De ettől még tud 144 hertzet, például ha kikapcsolod a FreeSync-et, így akkor sima 144 Hz-es monitorként működik, mint bármelyik másik. FreeSync off és on módban másképp működik az elektronika és mások a panel időzítésével kapcsolatos paraméterek is, és lehet, hogy a kettőt nem tudták összehangolni megfelelően. Mivel a tajvani mérnökök nem kötik senki orrára a dolgot, így nem tudni mi a valós oka. A lényeg, hogy van 144 hertz.
-
senior tag
Én is ezt írom, hogy itt van valami turpisság, ami nem (feltétlenül) a FreeSync technológia számlájára írható, hanem konkrétan ezzel a panellal van valami.
Nem hinném, hogy egy panel GSync-es teljesítménye garancia a FreeSync-esre is. Bár nem értek a lovakhoz(#57) Daywalker : Kár, hogy nem tolják az infót.
A tesztet pedig nagyon köszönöm, nagyon örültem neki!
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz Daywalker #44 üzenetére
Az asus mondta, hogy nem tud a panel csak 90-et.(gondoltam akkor a két érték között valami sumákolás van, mert ha menne a 144 is, szinkonizálva is menne)
Most akkor a gsync-es verzióval meg tudja dinamikusan?
Ja, meg newegg hozzászólásokban irták, hogy elég sokáig tart váltogatni a freesync és 144 hz között, a menüben kell kapcsolgatni és hasonlók... Szóval innen jött az ötlet, hogy valami trükközés van azzal a 144hz-el.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ez igencsak komoly lett.
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
veterán
Már nagyon vártam ezt a tesztet,nem is okozott csalódást,de egyenlöre nem veszek ilyen monitort.
duree54
-
Daywalker
addikt
Igen, láttam...a lagmérésünk fejlesztés alatt van jelenleg (sajna az smtt nem megvásárolható egy ideje... ), ezért nem tudtam pontos infót adni erről jobban a cikkben, lopni meg nem fogok máshonnan.
-
Sinesol
veterán
válasz Daywalker #46 üzenetére
Na akkor legalább ez nem probléma.
Most nézem amúgy a tftcentralos gaming méréseket, azt irják alacsonyabb frissitésnél kicsit magas a lag. A mérések alapján 60-100hz körül néz ki rosazabbnak, 144hz már rendben van, szóval egyértelműen 144hz-en érzi magát legjobban a panel.
Ez így még érdekesebb, tekintve hogy ebben a tartományban használható a freesync.
Szóval adott egy gamer monitor, ami épp a gamer feature Freesync használata mellett laggos kicsit.
Taps.[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
FreeSync mellett a V-Sync beállítás csak a FreeSync tartományon kívül eső részt befolyásolja. De ez is csak AMD-nél van, a G-Sync mellett ez nem kapcsolgatható, vagy ha szoftverből mégis, a driver felülírja.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
A panel 144 hertzet tud, FreeSync-kel viszont 90 kép/másodperc azaz 90 hertz a max amíg tudja dinamikusan szinkronizálni a képet. Ha lelövöd a V-Sync-et a FreeSync mellett akkor több képet is ki tud nyomni, de 90 fps felett nem lesz szinkronizálva. Ha bekapcsolod, akkor a frame rate max 90 lesz és 35-90 fps között változtatja a frekvenciát. Semmi félkép vagy ilyesmi nincs benne, nem tudom ez honnan jött?!
Sn00k: attól hogy tud 144 hertzet egy monitor attól nem lesz szinkronban a megjelenített képkockák és a frissítés, az csak FreeSync/G-Sync-kel valósítható meg. Aki nem tudja mi az a G-Sync/FreeSync és nincs tisztában a V-Sync dolgokkal, az olvassa el kérem a tudástárat, azért íródott (és van a cikkbe linkelve), hogy egyértelmű legyen.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz matteo_szg #39 üzenetére
Na , de akkor minek ez a freesync, mikor tudja a monitor a 144hz ew frissitest? Mi a jelentosege a freesyncnek?
3njoy the Lif3
-
Jack@l
veterán
válasz matteo_szg #39 üzenetére
Vajon a 144 hz, valóban teljes 144 képet küld ki a panelre? Nem valami interlace féleséggel 144 félképet vagy csak 72 egészet miközben a gép felé meg 144hz-et mutat az elektronika?
Mert nem nagyon értem én se az asus válaszát, hogy a panel csak 90-et tud...[ Szerkesztve ]
-
veterán
Valaki útba tudna igazítani ? Most ez, hogy is van ?
Technológia AHVA (144 Hz, FreeSync 40-90 Hz)A 144 hz az a FreeSync 40-90 hz-ével együtt jön össze ?
3njoy the Lif3
-
Reggie0
félisten
Azert egy lightboost belefer volna meg.
-
Jack@l
veterán
400-ért is sok lenne...
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Az a vicces, hogy asus saját házon belül kihoz szinte nenyiért g-sync-es 4k-s utódot pár hónapon belül (augusztusra tippelnek):
http://www.pcgamer.com/144-hz-g-sync-ips-asus-pg2749q-monitor-coming-q3-for-800/Akkor megkérdezném, hogy minek foglalkozzanak az emberek egy 35-90fps-es kissebb felbontásúval?
Elég finomkodó lett az itélet a végén. 200e-ért ez egy nagyon elbaltázott lehúzós monitor.[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz t72killer #25 üzenetére
Éppenséggel a gamer monitornak tökmind1 hogy mi megy a moziba.
A félútra meg azt tudom mondani, hogy a 4k félut a 2k és az 5k közt.Nincs bajom a 4k-val, de a wqhd talán a legideálisabb mainstream monitor felbontás. Elég nagy dpi, ennél már nem is igazán kell több 27"-en, de azért még könnyű meghajtani is.
Ránézésre sem látom tul sok értelmét egy 4k monitornak ilyen kis méretben, nálam a Wqhd elég nagy minőségbeli ugrás volt FullHd-ról, de egy 4k monitorra ha ránézek, nemigazán jön ki az a nagy plusz ilyen kis méretben a Wqhd-hoz képest. Szerintem 32" az a méret ahonnan van értelme, bár ez lehet csak az én véleményem.On:
Ez a monitorhoz kicsit csalódás, a 144hzmajd felét elvesztjük AMD feature módban.
Az utóbbi időben az AMD által fémjelzett dolgokhoz hozzátartozik sajnos a csalódás is.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Biztos jó, de ennyi pénzért?
Inkább az EIZO csináljon egy FHD, G-Sync-es IPS monitort és megvan a nyerő vétel, közvetlen miután beváltottam az 5 találatosomat... Amúgy se WQHD, se UHD felbontás nem kéne, tökéletes a FHD-is, még a nyerő szelvénnyel a kezemben is... (Már csak a jövő heti sorsolást kell megvárni, ugye...)
-
YencYke
tag
Vissza jöttem nyaralásból veszem is megfele. Meg hozzá egy Fury X-et.
"Soha ne tartsd vissza a szellentést, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek."
-
törölt tag
Apró kérés: az olyan formájú diagrammoknál, mint a Fénysűrűség-menet,nem lehetne a pontok összekötése helyett inkább trendvonalat használni? Sokkal informatívabb.
-
A`rpi
addikt
2USB port elég szegényes, pláne hogy eldugott helyen van, e tekintetben lehetett volna kicsit kreatívabb fejlesztőgárda.
Tisztességes nyomógombok pluszpont, (vacak érintő gombokat nem szeretem.)
Nem vagyok naprakész megjelenítők terén, én azért elvárnám 200 ezer körül kép a képben funkciót
-
cildren
tag
Csak nekem tűnik úgy mintha trackpoint sapka lenne a hátoldali pöckön?
-
L3zl13
nagyúr
Hülye kérdés, de ehhez a felbontáshoz 144Hz-n nem HDMI 2.0 szükséges?
Aki hülye, haljon meg!
-
hemaka
nagyúr
Jo monitor, bar a felbontasa miatt jatszani nem kellene, max masodik monitornak kepeket szerkeszteni.
crazy mudi dog ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
senior tag
Köszi a tesztet!
AOC G2460PF, mikor jelensz már meg?
[ Szerkesztve ]
-
he7edik.
addikt
3 hete várok erre a tesztre, már falom is a betűket.
Égő szöveg a flém vázon
Új hozzászólás Aktív témák
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- LG LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Blu-ray lejátszók
- Gumi és felni topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest