Hirdetés

ASUS MG279Q FreeSync monitor: a majdnem mindentudó

Hirdetés

Bevezető, külső

Sorra érkeznek az Adaptive Sync, vagy ha úgy tetszik, AMD FreeSync kompatibilis monitorok, így a G-Sync után a megfelelő AMD VGA-val rendelkező felhasználók is részesülhetnek a szinkronizált megjelenítés élményéből. A kompatibilis kijelzők közül az egyik leginkább várt darab az ASUS MG279Q, ami első felbukkanásakor megmozgatta a fantáziát, hiszen a 144 Hz-es "IPS-ként aposztrofált" panel, a bőséges állíthatóság, valamint a 27" képátló és a WQHD párosa igen ígéretesnek tűnt. Lássuk, mi valósult meg ezekből!


[+]

Az MG279Q látványa esztétikusnak mondható, nem csicsázták túl, mint ahogyan sok monitort és tévét szokás mostanában, sokkal inkább maradtak a hagyományos monitordizájnnál, matt fekete külsővel, vékony kávával, mégis erőt sugárzót megjelenéssel.


[+]

Hátulról nézve ugyanez mondható el, bár vélhetően kevesen fogják innen nézegetni a monitort. Ami viszont fontos és a képen nem látszik, hogy van lehetőség a kábelek ízléses elvezetésére az állvány hátuljára illeszthető műanyag alkalmatosság segítségével, aminek hála teljesen láthatatlanul tekereghetnek a kábelek.


[+]

A robusztus állvány nem véletlen, hiszen ez teszi lehetővé a széleskörű állíthatóságot és tartja fixen az adott pózban a kijelzőt. A dönthetőségen kívül van tehát magasságállítás és pivot mód is.


[+]

Bár elsőre nem látszik, a vaskos talp a forgathatóságot is biztosítja, de ezúttal úgy, hogy nem az állvány forgatható a talpban, hanem a talppal együtt forog az egész monitor az aljába épített forgózsámolynak köszönhetően. Ez a könnyebbik út, de mindenképpen rosszabb abból a szempontból, hogy több helyet igényel az asztalon.


[+]

Ami a csatlakozókat illeti, az analóg csatlakozási lehetőséggel leszámoltak, de még DVI sem jutott rá. Van viszont két DisplayPort 1.2a (egy mini és egy normál méretű), illetve két MHL-kompatibilis HDMI 1.4. Ezen felül van még egy 3,5 milliméteres jack audiocsatlakozó, tovább egy USB 3.0-s hub is, ami viszont ezúttal csak két portot kínál, azt is csupán az alsó csatlakozópanelen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés