Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • troviko

  senior tag

  Nagyon szép gépek, és majdnem vettem is egy T100 Chi-t, aztán úgy döntöttem, hogy kivárok. 8 colos Win8.1-es tabletet cserélnék 10 colosra, vagy nagyobbra. Ezek a tabletek nagyon szimpatikusak voltak elsőre, aztán jöttek a gondok. A nagynak az ára nem tetszik, a kicsinek a procija. Irracionálisan drágán adják a Core M-es gépeket, így marad számomra az Atom vonal, viszont ha már Atom, akkor X7 legalább.
  A Win10-et sem ártana megvárni, és egy olyan konfigot venni, amit már eleve ahhoz terveztek, drivereztek.

  Ezen felül van még pár hibája ezeknek a gépeknek. Én még megbocsájtom, hogy nincs a billentyűzetben extra háttértár, és/vagy akku, de azt már nem, hogy nincs rajtuk rendes méretű USB port, amire rá lehet dugni külső perifériát.

  Szóval várnom kell. A kövi tabletem Win10-es lesz, minimum 10 colos, Full HD-s, 4 Gb RAM-mal, 128 gigás háttértárral (tőlem lehet eMMC-is, csak sok hely legyen), és vagy egy teljes méretű USB port kell rá nekem, vagy egy USB 3.1 C-type csati. Ezen felül legyen 150 körül az ára.
  Ez a Chi egész jó próbálkozás volt, de az apróbb hibáin elhasalt. Remélem a folytatás már átgondoltabb lesz.

  Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

 • troviko

  senior tag

  válasz rudi #13 üzenetére

  Ha mélyebben belegondolsz, egyáltalán nem biztos, hogy jövőre nem lesznek ilyen notik. Ez a Chi T 100 nagyon közel jár. Atom proci adott, tehát milyen különbségekről is beszélünk? +2 Gb RAM és +64 Gb háttértár. Meg egy USB port.
  Rebesgetik, hogy az SSD-k ára nagyot fog zuhanni jövőre, a RAM-ok ára is csökkenhet. Az USB port meg 1 dolláros tétel.
  Szóval lényegében nem írtam bele olyasmit, amit ne lehetne felfogni egy komolyabb éves upgrade-ként. Semmi olyan nincs az általam vágyott konfigban, ami annyira megdobná az árát. Ez a Chi T 100 most 160 rugó, fél év múlva le fog dobni legalább 30-40 rugót az árából.
  Egy korrekt utód, még ha 20-30 rugóval drágábban is lépne piacra, akkor is becsúszna az ára az említett 150k környékére. Pár hónap után. Újonnan. Azt a pár hónapot meg kivárom.
  Nekem Pro Surface nem kéne, a ventilátor miatt, amúgy jó gép, csak nem éri meg az árát.

  Egyéb iránt, ha már Surface, nekem a sima Surface 3 már tökéletesen elég lenne, csak az MS nagyon túlárazta. Ha valaki legyártaná ugyan azt, az MS-re jellemző prémium ár nélkül, akkor megvenném simán.
  Maga a tablet még nem is lenne annyira piszok drága, de ha még a Type Covert is megveszi hozzá az ember +50 rugóért... na ott már elgurult a gyógyszer.

  Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

Hozzászólok Aktív témák