- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Autós kamerák
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
válasz
#16820480 #22 üzenetére
többé kevésbé igen, így van. a gyakorlati használatnak két érdemi akadálya tud lenni, az egyik a nem uniform és gyakran kriptográfiai hitelesítéssel nehezített boot process, a másik meg a kulcshardverekhez való normális driverek hiánya.
ha érdekel nézz körül a postmarketOS wikin és fórumokon, ezek a srácok okostelefonokkal foglalkoznak ilyen fronton
a random eszközökre 3rd-party OS teelepítése mindig is hit or miss volt főleg ha a gyártó ezt nem támogatja érdemben legalább egy SDK-val.
az ARM-es cuccok igazából egy másik szempontból érdekes kérdés, ez pedig maga a hardver nyers teljesítménye. a RPi4 már egy értelmes lépés volt az office desktop replacement felé, viszont komolyabb számítási teljesítményű ARM-es masina momentán kb az M1 Mac meg egy-két obscure devboard (jó, nyilván túloztam, vannak szerver boardok de azokhoz képest még a M1 is aprópénz)
szóval én inkább ezért vagyok kíváncsi mert ez végre egy ilyen fronton használható(bb) vasnak ígérkezik, szóval megéri vele mint desktop foglalkozni ha megfizethető áron lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Politika
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- Amazon Prime Video
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- AMD Ryzen 7 7800X3D / Radeon RX 7900 XTX / 32GB DDR5 RAM / 1TB NVMe SSD konfig eladó
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- Több típusú 1155 foglalatú alaplap, processzorral kedvező áron!
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Black 24Hónap Jótállással Teljesen Új Bontatlan
- Black & Decker töltőt keresek
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest