ARM-os fejlesztőrendszert ad ki a Microsoft és a Qualcomm

Ezzel a korábbinál sokkal olcsóbban tesztelhetők lesznek a natívan ARM-ra fordított alkalmazások.

A Microsoft már jó ideje alternatívának tekinti az ARM-os rendszereket, és erre a gyártók is ráugrottak a hosszú üzemidőre képes notebookjaikkal, de máig nincs a fejlesztők számára egy olyan hardveres csomag, amellyel olcsón tesztelni tudnák a natívan ARM-ra fordított alkalmazásaikat. Ez különösen azért nagy gond, mert a 64 bites ARM utasításarchitektúrára tervezett programoknál a Microsoft egyelőre a Surface Pro X-et támogatja kiemelten, vagyis a fejlesztőknek muszáj ezer dollárt költeniük arra, hogy tesztelni tudjanak.


[+]

A fentiek nem mindenkinek jelentenek értékelhető lehetőséget, így az ARM-ra való natív programfordítás erősen akadozik, különösen akkor, ha 64 bites applikációról van szó. Ezen segítene a Microsoft és a Qualcomm közös fejlesztőrendszere, amelyet a redmondiak a saját áruházukon belül már a nyáron elkezdenek árulni.

A csomag ára egyelőre nem ismert, de megfizethető szintre lesz belőve, hiszen a célja a programok portolásának felgyorsítása. A Qualcomm azt nem fejtette ki, hogy belül milyen hardver található, de az biztos, hogy a terméktámogatást tekintve a Surface Pro X-szel megegyező szint várható, tehát nyugodtan be lehet ruházni rá, a Microsoft kiemelten figyel majd a használhatóságára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés