- Androidos fejegységek
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egérpad topik
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
cheatergs #92 üzenetére
Az a baj, hogy akkoriban nagyon szórt a minőség és a sebesség még azonos chipset esetén is. Meg ki tudja a különböző kártyák és lapok BIOS-ában miket gányoltak, hogy elinduljon adott hulladék nyákon hulladék körítéssel ugyanaz az áramkör
.
A legfeltűnőbb a képminőség volt. Hiába mondták, hogy pl a Matrox-nak és ATI-nak szép a képe, egy TNT-nek is lehetett tűéles képe, de akár moslék is a kártya (és monitor) minőségétől függően. Egy Asus V3400 és egy noname TNT között ég és föld különbség lehetett. De még egy EIZO-ra kötve egy V3000-es is tökéletés képet adott 2D-ben.
A másik, hogy nekem a VIA-s lapokkal nem volt szerencsém, egy kivétellel (Abit VL6 talán?) mind tetűlassú és instabil volt, egy normális BX-es lap, lassabb procival röccmentesebben játszott le pl DivX-et. -
E.Kaufmann
veterán
Ha nem spóroltak a nyákon és a passtrough kábelen, akkor mi gond lett volna
, az a legprimitívebb, épp ezért legbolondbiztosabb, ha teljes képernyőn ment a dolog.
Ablakban nem tudom, hogy viselkedett, ha egyáltalán tudott futni úgy 3D-s program.
Nekem MPEG2 gyorsító Hollywood plus-om volt, az is passtrough kábellel és valahogy megoldották, hogy ablakban is látszódjon a film. -
E.Kaufmann
veterán
Őőő, nem. A hardveres T&L a DirectX 7-el és az első Geforce-okkal jött, a Voodoo nem tudott ilyet , még a Voodoo3 se. Lényegében az S3 és a 3Dfx ekkor rottyant meg, mert vagy próbálkoztak vele, de nem volt stabil, vagy meg se próbálták. Az ATI-nak sikerült a Radeon-nal meglépnie ezt a szintet, de abból voltak olyanok, amik nem tudtak T&L-t (Radeon VE
utólag tudtam meg
) .
Nem vagyok nagy 3D guru, úgy tudom, az volt a lényeg, hogy az első generációs 3D gyorsítók a processzor által kiszámított rácsra húzták fel a textúrákat hardveresen, a T&L a rácskoordináták számításában és (gondolom a lightning-ból) a megvilágítások számításában (beeső fény szöge?) segített be hardveresen.A Savage előtt nem volt az S3-nak működő 3D gyorsítója, ami (ha épp egy program használni tudta) bármiben is jobb lett volna, mint a szoftveres megoldások,valamint nem tudom, hogy pl az akkor népszerű OpenGL-t tudta-e kezelni (nem hiszem) vagy csak valami egyszerűbb D3D támogatás volt.
-
E.Kaufmann
veterán
De azt tudod, hogy a Trio3D egy AGP-s Virge, amit meg 3D lassitonak csúfoltak? Nekem volt Trio3D-m az első új gépemben (amit Jimmy halála előtti decemberben kaptam sulihoz, onnan rémlik mert már nagyban turtam a lematricazott gép belsejében, mikor bemondta a rádió) és a divx-es videókat vitte, játszani meg tudtam, hogy sz@r vele, próba nélkül. Vettem használtan egy Savage4-et később.
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
Melyik Trio? 32, 64, 64V+, V2? Ezek ősi PCI-os kártyák voltak csak 2D-vel, a 740 meg már az AGP hajnalán született és 2D-ben biztos verte, ahogy maga az AGP 2D-ben is nagy előny volt a PCI-al szemben, de pl egy Trio3D-vel elvileg már pariban lehetett, bár lehet 3D-ben azért verte az intel
TNT meg már egy megint másik univerzum.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A nehezen emészthető Xe jelölés persze az architektúra tekintetében megmarad.
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Autós topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Androidos fejegységek
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- MSI GeForce RTX 5080 16G GAMING TRIO OC majdnem új 2028.04.22-ig magyar garis
- Nvidia Geforce RTX 3090 Founders Edition
- GeForce RT X 3080 Gaming x TRIO 10 G
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest